iDEAL-betalningar

iDEAL är en direkt och säker banköverföringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer iDEAL som sin betalningsmetod måste kunden logga in på sitt iDEAL-konto för att verifiera betalningen.

iDEAL-krav

För att aktivera iDEAL för din webbutik måste du använda Shopify Payments. iDEAL fungerar endast när Shopify Payments är aktivt. Det fungerar inte när Shopify Payments är i testläge.

Regioner som kan ta emot betalningar med hjälp av iDeal

För att ta emot betalningar med iDEAL måste du vara en handlare i Nederländerna som säljer i euro och använder Shopify Payments.

Obs! Du måste använda ett företagskonto i Europa för att kunna erbjuda iDEAL-betalningar i din webbutik. Transaktioner som använder iDEAL kan endast göras i euro, så du måste konfigurera EUR till din handelsvaluta på sidan för allmänna inställningar.

Aktivera iDEAL

Innan du kan aktivera iDEAL måste du Konfigurera Shopify Payments. När du har aktiverat Shopify Payments är iDeal automatiskt ansluten till din butik och tillgänglig för dina kunder.

Betalningar med iDEAL

När en kund lägger en order och använder iDEAL för att betala kommer pengarna att betalas ut till dig vid din nästa utbetalning. Om du vill veta mer om att ta betalt med Shopify Payments, se Shopify Payments betalningsperioder.

Om du återbetalar en transaktion som behandlats med iDEAL återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Betalningar som görs med iDEAL kan återbetalas inom 180 dagar efter den ursprungliga avgiften.

När en kund betalar för en beställning med iDEAL kan en chargeback inte lämnas in för ordern.

iDEAL-kundupplevelse

När en kund gör ett inköp från din webbutik är iDEAL ett betalningsalternativ under betalningsprocessen.

Om kunden vill använda iDEAL för att betala väljer de den metoden i kassan. När kunden har valt iDEAL kommer personen att uppmanas att välja bankkonto. Sedan omdirigeras kunden till sitt bankkonto för att slutföra köpet.