iDEAL-betalningar

iDEAL är en direkt och säker banköverföringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer iDEAL som sin betalningsmetod måste kunden logga in på sitt iDEAL-konto för att verifiera betalningen.

iDEAL-krav

Du måste använda dig av Shopify Payments för att kunna aktivera iDEAL för din webbutik. iDEAL fungerar endast när Shopify Payments är aktivt. Det fungerar inte när Shopify Payments är i testläge.

Kunder kan enbart betala med hjälp av iDeal om de befinner sig i Nederländerna och gör sina betalningar i euro. Du måste försäkra att din butik accepterar EUR. Om du inte redan säljer till Nederländerna så kan du konfigurera detta i dina inställningar för flera valutor i Shopify Payments.

Du måste inaktivera alla störande ytterligare betalnings-gateways innan du kan aktivera iDEAL.

Aktivera iDEAL

Innan du kan aktivera iDEAL måste du Konfigurera Shopify Payments. När du har aktiverat Shopify Payments är iDeal automatiskt ansluten till din butik och tillgänglig för dina kunder.

Betalningar med iDEAL

När en kund lägger en order och använder iDEAL för att betala kommer pengarna att betalas ut till dig vid din nästa utbetalning. Om du vill veta mer om att ta betalt med Shopify Payments, se Shopify Payments betalningsperioder.

Om du återbetalar en transaktion som behandlats med iDEAL återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Betalningar som görs med iDEAL kan återbetalas inom 180 dagar efter den ursprungliga avgiften.

När en kund betalar för en beställning med iDEAL kan en chargeback inte lämnas in för ordern.

iDEAL-kundupplevelse

När en kund gör ett inköp från din webbutik är iDEAL ett betalningsalternativ under betalningsprocessen.

Om kunden vill använda iDEAL för att betala väljer de den metoden i kassan. När kunden har valt iDEAL kommer personen att uppmanas att välja bankkonto. Sedan omdirigeras kunden till sitt bankkonto för att slutföra köpet.