EPS-betalningar

EPS (elektronisk betalningsstandard) är ett direkt och säkert betalningsalternativ för användare av Shopify Payment i Österrike och Tyskland. Med EPS kan dina kunder betala för sina ordrar med hjälp av sina internetbankonton. Att använda EPS på Shopify Payments erbjuder en säker och enkel kassaupplevelse för dina kunder.

Regioner som kan ta emot betalningar med hjälp av EPS

Endast handlare i följande regioner som säljer i euro kan ta emot betalningar med hjälp av EPS:

• Österrike
  • Tyskland

Områden där kunder kan betala med EPS

EPS är endast tillgängligt för kunder i Österrike som betalar i euro.

Aktivera EPS

EPS är aktiverat som standard när du ställer in Shopify Payments. Du kan när som helst justera vilka betalningsalternativ som är tillgängliga för dina kunder.

Steg:

Betalningar med EPS

När kunder väljer EPS i kassan omdirigeras de till EPS webbplats för att se en lista över de deltagande bankerna. De väljer sin bank och anger sina inloggningsuppgifter. När betalningen är bekräftad skickas beloppet som ska betalas till dig från deras bank vid din nästa Shopify Payments-utbetalning.

Betalningar som görs med EPS kan endast lämnas in för återbetalning inom 180 dagar från datumet för den ursprungliga avgiften. Efter 180 dagar är det inte längre möjligt att återbetala avgiften. Om du återbetalar en transaktion som behandlas av EPS återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments. Transaktionsavgifterna från tredje part varierar beroende på din faktureringsplan. Se Shopifys prissättningssida för Österrike för mer information om prissättning

Med EPS finns det ingen chargeback eftersom risken för bedrägeri är extremt låg. Detta beror på att kunden måste verifiera betalningen med sin bank innan du fortsätter med betalningen.

EPS kundupplevelse

Obs! EPS är endast tillgängligt för kunder i Österrike som betalar i euro.

När din kund väljer EPS som ett betalningsalternativ visas en lista över de deltagande österrikiska bankerna. Kunden väljer sin bank och anger inloggningen för sina bankuppgifter. Det förfallna beloppet skickas från onlinebanken till dig vid din nästa utbetalning av Shopify Payments.