Sofort-betalningar

Sofort är en direkt och säker banköverföringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer Sofort som betalningsmetod måste han eller hon logga in på sitt konto och använda en tvåfaktorsautentiseringskod för att verifiera betalningen.

Om du behöver använda SEPA-betalningar kan du använda Sofort-betalningar som ett alternativ till SEPA-betalningar i Tyskland. SEPA-betalningar stöds inte av Shopify Payments.

Krav för Sofort

Sofort är endast tillgängligt för handlare i Tyskland, Nederländerna och Schweiz. Sofort fungerar endast när Shopify Payments är aktivt. Det fungerar inte när Shopify Payments är i testläge.

Kunder kan endast betala med Sofort när de gör betalningar i euro och befinner sig i Österrike, Belgien, Tyskland, Nederländerna eller Spanien. Du måste se till att din butik accepterar EUR. Om du inte redan säljer till dessa länder kan du konfigurera detta i dina inställningar för flera valutor i Shopify Markets.

Regioner där kunder kan betala med Sofort

Handlare i Tyskland, Nederländerna och Schweiz kan acceptera Sofort-betalningar från kunder i Österrike, Belgien, Tyskland, Nederländerna och Spanien.

Betalningar med Sofort

Med Sofort auktoriseras betalningen när en kund lägger en order och använder Sofort för att betala. Det kan ta upp till 14 dagar för en betalningsauktorisering att behandlas på Sofort, och under denna period visas betalningsstatusen i Shopify-admin som Väntande betalning.

En banköverföring från kundens bankkonto inleds efter auktoriseringen.Banköverföringen kan ta från 2 till 7 dagar men vanligtvis tar det 3 arbetsdagar. Pengarna garanteras inte förrän de har mottagits av dig. När betalningsstatusen i Shopify-admin ändras till Betald har pengarna överförts. Du kan bestämma om du vill distribuera ordern innan du har fått pengarna, eftersom kunden redan har betalat det utestående beloppet till Sofort.

En kund kan inte avbryta en betalning med Sofort efter det att betalningen har godkänts. Det enda sättet att upphäva en transaktion med Sofort är att återbetala ordern. Om du återbetalar en transaktion som genomförts med Sofort återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments.

När en kund betalar för en order med Sofort kan ingen chargeback göras för den ordern.

Kundupplevelse av Sofort

När en kund besöker din webbshop och gör ett inköp visas Sofort som ett betalningsalternativ under betalningsprocessen.

Om din kund vill använda Sofort för att betala kan kunden välja det i kassan. När kunden väljer Sofort blir hen dirigerad till sitt Sofort-konto för att slutföra köpet.

Inaktivera Sofort