Sofort-maksut

Sofort on suora ja turvallinen pankkisiirtomaksutapa Shopify Payments -palvelussa. Kun asiakas valitsee maksutavakseen Sofort-palvelun, hänen pitää kirjautua tiliinsä ja vahvistaa maksu kaksiportaisella valtuutuskoodilla.

Sofort-palvelun vaatimukset

Jos haluat ottaa Sofort-palvelun käyttöön verkkokaupassasi, sinun on käytettävä Shopify Payments ‑palvelua. Sofort toimii vain silloin, kun Shopify Payments on käytössä. Se ei toimi, kun Shopify Payments on testitilassa.

Alueet, joissa voi vastaanottaa maksuja Sofortilla

Sofort on saatavilla vain Saksassa toimiville kauppiaille, jotka myyvät euroissa.

Alueet, joissa voi maksaa Sofortilla

Saksassa toimivat kauppiaat voivat hyväksyä Sofort-maksuja Itävallassa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Alankomaissa ja Espanjassa sijaitsevilta asiakkailta.

Sofort-palvelun aktivoiminen

Shopify Payments on määritettävä ennen kuin Sofort-palvelu voidaan aktivoida.

Sofort-palvelu on hyväksyttävä ennen kuin sitä voidaan käyttää. Kun aktivoit Shopify Payments -palvelun, Sofort käynnistää automaattisesti hyväksymisprosessin, joka kestää enintään 48 tuntia.

Kun Sofort on suorittanut hyväksyntäprosessin loppuun, Shopify Payments -sivulla näkyy viesti Sofort-asetuksen alapuolella.

Sofort-palvelua käyttäen tehdyt maksut

Sofortissa maksu valtuutetaan, kun asiakas tekee tilauksen ja käyttää Sofortia maksamiseen. Pankkisiirto asiakkaasi pankkitililtä aloitetaan valtuutuksen jälkeen. Pankkisiirto voi viedä 2–14 päivää, mutta yleensä se kestää 3 päivää. Varoja ei taata, ennen kuin ne on vastaanotettu. Tänä aikana maksutila näkyy Shopify adminissa Maksua odotetaan -tilassa. Tilaksi vaihtuu Maksettu, kun varat on siirretty. Voit päättää, huolitko tilauksen ennen varojen vastaanottamista, sillä asiakas on jo maksanut avoimen summan Sofortille.

Asiakas ei voi peruuttaa Sofort-palvelun kautta tehtyä maksua sen jälkeen, kun maksu on hyväksytty. Ainoa tapa peruuttaa Sofort-palvelun kautta tehty tapahtuma on palauttaa tilauksen maksu. Jos palautat Sofort-palvelun käsittelemän tapahtuman maksun, Shopify Payments -palvelun veloittamaa käsittelymaksua ei palauteta.

Kun asiakas maksaa tilauksen Sofort-palvelua käyttäen, tilauksen takaisinperintä ei ole mahdollista.

Sofort-asiakaskokemus

Kun asiakas käy verkkokaupassasi ja tekee ostoksen, maksuprosessin aikana hän näkee Sofort-palvelun maksuvaihtoehtona.

Jos asiakas haluaa maksaa Sofortin kautta, hän valitsee sen kassalla. Kun he valitsevat Sofortin, heidät ohjataan heidän Sofort-tiliinsä oston loppuunvientiä varten.

Deaktivoi Sofort

1. Valitse Shopify Payments -kohdasta Hallinnoi.
  2. Poista Hyväksytyt maksut -kohdasta Sofort ja klikkaa sen jälkeen Tallenna.