Sofort-betalinger

Sofort er en direkte og sikker bankoverføring-betalingsmåte for Shopify Payments. Når en kunde velger Sofort som betalingsmåte, må de logge på kontoen deres og bruke en tofaktor-verifisieringskode for å bekrefte betalingen.

Sofort-krav

Du må bruke Shopify Payments for å aktivere Sofort i nettbutikken. Sofort fungerer bare når Shopify Payments er aktivt. Det fungerer ikke når Shopify Payments er i testmodus.

Regioner som kan motta betalinger med Sofort

Sofort er kun tilgjengelig for forhandlere i Tyskland som selger i euro.

Regioner der kundene kan betale med Sofort

Forhandlere i Tyskland kan akseptere Sofort-betalinger fra kunder i Belgia, Italia, Nederland, Tyskland, Spania og Østerrike.

Aktiver Sofort

Før Sofort kan aktiveres, må du sette opp Shopify Payments.

Sofort må godkjennes før du kan bruke det. Når du aktiverer Shopify Payments vil Sofort automatisk gå til godkjenningsprosessen, hvilket tar opptil 48 timer.

Når Sofort har fullført godkjenningsprosessen, vises en melding under Sofort-alternativet på Shopify Payments-siden.

Betalinger med Sofort

Med Sofort autoriseres betalingen når en kunde legger inn en bestilling og betaler gjennom Sofort. En bankoverføring fra kundens bankkonto startes etter autorisasjonen. Bankoverføringen kan ta fra 2 til 14 dager, men tar vanligvis 3 virkedager. Pengene er ikke garantert før de er mottatt av deg. I denne perioden vises betalingsstatusen i Shopify-administratoren som Betaling venter. Den endres til Betalt når midlene har blitt overført. Du kan velge om du vil oppfylle bestillingen før du har mottatt midlene, da kunden i realiteten allerede har betalt det utestående beløpet til Sofort.

En kunde kan ikke avbryte en betaling med Sofort etter betalingen er autorisert. Den eneste måten å reversere en transaksjon med Sofort på er å refundere bestillingen. Hvis du refunderer en transaksjon som ble behandlet av Sofort, får du ikke refusjon for behandlingsavgiftene fra Shopify Payments.

Når en kunde betaler for en bestilling med Sofort, kan det ikke fremsettes en tilbakebetaling for bestillingen.

Sofort-kundeopplevelse

Når en kunde besøker nettbutikken og gjør et kjøp, ser de på Sofort som et betalingsalternativ under kasseprosessen.

Hvis kunden ønsker å betale gjennom Sofort, velger kunden dette alternativet i kassen. Når Sofort er valgt, videresendes kunden til Sofort-kontoen for å fullføre kjøpet.

Deaktivere sofort

1. I Shopify Payments klikker du på Administrer.
  2. I Aksepterte betalingerfjerner du avmerkingen av Sofort og klikker på Lagre.