Klarna-betalinger

Klarna er en direkte og sikker betalingsmetode som tilbyr flere betalingsalternativer for Shopify Payments. Klarna er kun tilgjengelig for forhandlere i:

• Østerrike
  • Tyskland
  • Sverige

Med Klarna Betal senere, Klarna Betal nå og Klarna Del opp, kan kundene dine velge å betale for bestillingene sine med en rekke alternativer. Disse betalingsalternativene lar kunden betale umiddelbart, med faktura eller med avbetalinger gjennom et debet- eller kredittkort. Ved å bruke Klarna gjennom Shopify-betalinger får kundene en trygg og enkel betalingsopplevelse.

Aktiver Klarna

Klarnas betalingsalternativer er aktivert som standard når du setter opp Shopify Payments. Klarna vurderer butikken din før du kan godta betalinger gjennom deres betalingsalternativer. Etter at Klarna har godkjent butikken din, kan kundene betale med Klarna.

Du kan når som helst endre hvilke Klarna-alternativer som er tilgjengelige for kundene.

Steg:

1. Hvis Shopify Payments ikke er satt opp ennå, klikker du på Fullfør kontooppsett og fullfører registreringssiden. 3. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer. 4. I Betalingsalternativer bytter du betalingsalternativene du vil endre. 5. Klikk på Lagre

Betalinger med Klarna

Når en kunde legger inn en bestilling og bruker en Klarna-betalingsmetode til å betale, blir pengene utbetalt på den neste Shopify Payments-utbetalingen din.

Hvis du refunderer en transaksjon som er behandlet med Klarna, får du ikke refusjon for behandlingsavgiftene fra Shopify Payments. Transaksjonskostnadene varierer basert på hvilket abonnement du har. For mer informasjon om prising, se Shopify-prissiden for Sverige eller Shopify-prissiden for Tyskland.

Hvis en tilbakebetaling åpnes mot bestilling blir kunden oppfordret til å ta kontakt med deg direkte. Klarna kontakter kunden hvis tvisten ikke er løst etter 21 dager. Klarna kontakter deg deretter på e-post om tvisten. Du har 7 dager på å svare på denne tvistmeldingen fra Klarna. Du kan finne ut mer om tilbakebetalinger med Klarna under Klarnas retningslinjer for kjøperbeskyttelse.

Regioner der kundene kan betale med Klarna

Klarnas betalingsalternativer vises bare i euro (EUR) i kassen til kunder i:

• Østerrike
  • Finland
  • Tyskland
  • Nederland

Hvis kundene dine befinner seg i Danmark, Sverige eller Storbritannia kan de ikke betale i EUR. Kunder i disse landene må bruke sin lokale valuta.

Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er en fakturabetalingsmåte for Shopify Payments. Når en kunde velger Klarna Betal senere senere som betalingsmåte, godtar de å betale for kjøpet på et senere tidspunkt. Kunden kan noen ganger velge mellom to uker eller en betalingsplan for to måneder. Klarna betaler for bestillingen umiddelbart, og pengene inkluderes i den neste Shopify Payments-utbetalingen din.

Regioner som kan motta betalinger ved hjelp av Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er tilgjengelig for forhandlere i Østerrike og Tyskland som selger i euro, og til forhandlere i Sverige som selger i svenske kroner eller euro.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Betal senere

I betalingsinnstillingene kan du velge å sende betalinger automatisk når en bestilling legges inn, eller å registrere dem manuelt innen syv dager etter en bestilling. Som standard registreres betalingene automatisk. Når du sender inn en betaling, utbetales midlene til deg umiddelbart av Klarna, og en kobling sendes til kunden. Kunden bruker koblingen til å betale Klarna for bestillingen. De har opptil 14 dager å betale, avhengig av tilbudet deres i kassen.

Etter å ha mottatt bestillingen, har en kunde dessuten opptil 14 dager på å avgjøre om de vil beholde produktet, basert på Klarnas betingelser for kjøperbeskyttelse. Hvis du tilbyr kundene dine muligheten til å betale med Klarna, anbefaler vi at du setter betalingsinnstillingene til å innhente betalinger manuelt, og at du venter med å innhente en betaling frem til etter at bestillingen er oppfylt. Hvis du bruker denne arbeidsflyten, mottar kunden betalingskoblingen deres rundt samtidig som de mottar bestillingen, og de 14 dagene de har på seg til å betale passer sammen med de 14 dagene de må bestemme seg for å beholde bestillingen. I tillegg til manuell betalingsinnhenting, kan du ved å tydelig kommunisere frakttidene dine sikre at kjøperne er klar over eventuelle problemer som kanskje ikke samsvarer med denne betalingsmåten.

Du kan endre måten du innhenter betalinger på i betalingsinnstillingene. Valg av manuell innhenting gjelder for alle betalinger, ikke bare de fra Klarna. Hvis du ikke innhenter en betaling innen 7 dager etter en bestilling, utløper betalingen og blir ugyldig.

Klarna Betal senere-kundeopplevelse

Når kunden velger Klarna Betal senere, omdirigeres kunden til Klarnas nettsted for å velge når bestillingen skal betales.

Hvis en kunde ved et uhell overfører den gjenværende saldoen direkte til deg i stedet for til Klarna, må du avbryte og refundere bestillingen. Deretter erstatter du bestillingen med et duplisert bestillingsutkast merket som betalt (siden hele beløpet allerede er betalt av kunden) og arkiverer bestillingen. Da kan Klarna motta refusjon og avbryte sin egen faktura. Da vil også salgsstatistikken og lagerbeholdningen vises med riktige tall.

Hvis du ikke følger denne prosessen, fortsetter Klarna å forfølge kunden for de manglende midlene. Kunden din belastes en ekstra avgift hvis vedkommende velger en lengre tidsperiode for å betale for bestillingen.

Klarna Betal nå

Klarna Betal nå lar kundene betale for bestillingen sin gjennom nettbanken. Klarna Betal nå belaster kundens bankkonto, og midlene blir umiddelbart trukket fra bankkontoen deres. Du vil motta pengene på den neste utbetalingen din.

Regioner som kan motta betalinger med Klarna Betal Nå

Klarna Betal Nå er bare tilgjengelig for forhandlere i Østerrike og Tyskland som selger i euro, og for forhandlere i Sverige som selger i svenske kroner eller euro.

Innhente betalinger manuelt med Klarna Betal nå

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Betal nå-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Pay Now. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du godkjenner betalingen manuelt, blir du belastet med et Shopify Payments-transaksjonsgebyr basert på beløpet som ble godkjent på tidspunktet.

Klarna Betal nå-kundeopplevelse

Etter kunden velger Klarna Betal nå, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å betale for bestillingen. Klarnas nettsted ber kunden om å registrere seg med sin påloggingsinformasjon hvis vedkommende bruker dette betalingsalternativet for første gang, eller logge på kontoen og bruke den tilknyttede bankkontoen til å betale for bestillingen.

Klarna Del opp

Med Klarna Del opp kan du tilby kundene dine muligheten til å betale med finansiering. Kunder betaler det skyldige beløpet i avdrag over 6 til 36 måneder, med eller uten renter. Klarna Del opp dekker all svindel og finansiell risiko som oppstår når du tilbyr kundene muligheten til å betale over tid.

Regioner som kan motta betalinger med Klarna Finansering

Merk: Klarna Finansiering er kun tilgjengelig for forhandlere i Sverige, som selger i svenske kroner eller euro.

Innhent betalinger manuelt med Klarna Del opp

Du kan manuelt godkjenne de autoriserte Klarna Finansiering-betalingene dine. Hvis du har konfigurert innstillingene til å godkjenne beløp manuelt, mottar du ikke penger automatisk fra bestillinger som er betalt med Klarna Finansiering. For å få betaling må du godkjenne betalingen manuelt så snart den er autorisert. Når du godkjenner betalingen manuelt, blir du belastet med et Shopify Payments-transaksjonsgebyr basert på beløpet som ble godkjent på tidspunktet.

Kundeopplevelse for Klarna Del opp

Etter kunden velger Klarna Finansiering, blir de omdirigert til Klarnas nettsted for å velge hvilke avdrag de vil bruke til å betale for bestillingen.

Det gjøres en kredittsjekk for å vurdere om kunden er kvalifisert for finansiering, og hvilke avdragsmuligheter de har. De faktiske betalingene vil hentes inn på et senere tidspunkt. Betalingene gjøres i Klarna-appen eller kundeportalen gjennom en annen betalingsmetode, for eksempel et kredittkort. Kundene kan også velge å koble en bankkonto til sin Klarna-konto.

Det kan medføre noen tilleggskostnader for kunder som velger Klarna Finansiering. For å finne ut mer om tilleggskostnader, besøk Klarnas nettsted.