Administrere tilbakebetalinger og granskninger

Når du får en tilbakebetaling eller henvendelse på en bestilling som gjøres med Shopify Payments, samler Shopify inn bevis og sender det til kredittkortselskapet ved forfallsdato. Før Shopify sender svaret, kan du legge til ytterligere bevis i Shopify-administrator. Etter bevisene er sendt inn, løses tilbakebetalingen eller henvendelsen i løpet av 120 dager.

Tilbakebetalinger avgjøres av kortholderens bank. Shopify kan ikke påvirke eller tilbakeføre denne beslutningen. Shopify kan hjelpe deg ved å gi deg informasjon for å bestride tilbakebetalingen.

Se delen om tilbakebetalinger for mer informasjon om typen tilbakebetalinger, samt strategier for å hindre dem.

Tilbakebetalingsstatus

Statusen på en tilbakebetaling eller etterforskning forklarer hvilken del av prosessen den er i. En tilbakebetaling eller etterforskning kan være i en av følgende tilstander:

• åpen: Shopify har ikke sendt svaret ennå. Du kan fortsatt legge til bevis til svaret.
  • innsendt: Kredittkortselskapet går gjennom bevismateriale og tar en avgjørelse om tilbakebetalingen eller etterforskningen.
  • vunnet: Du vant tilbakebetalingen.
  • tapt: Du tapte tilbakebetalingen.

Se alle tilbakebetalinger og granskninger

Du ser en liste over alle bestillinger med tilbakebetalinger eller henvendelser som Shopify ikke har sendt til kredittkortselskapet ennå.

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på knappen Søk og filtrer.

3. Klikk på Legg til filter.

4. Velg Tilbakebetalings- og etterforskningsstatus fra rullegardinmenyen Legg til filter.

5. Fra Velg en verdi…-rullegardinmenyen velger du åpne.

Legg til bevis og send inn en tilbakebetaling

Shopify innhenter dokumentasjon automatisk og sender den til kredittkortselskapet på forfallsdatoen. For å øke sjansene dine for å vinne tilbakebetalingen, kan du legge til dokumentasjon for å støtte kravet ditt.

Bevistypen som du bør legge til avhenger av årsaken til tilbakebetalingen.

Sett sammen og organiser dokumentasjonen med følgende retningslinjer:

• Det er bare filtypene PDF, JPEG og PNG som godtas.
  • Sørg for at PDF-er overholder PDF/A-kravene.
  • Ikke inkluder PDF-porteføljer. Når det er nødvendig må du slå sammen flere PDF-filer til én PDF-fil.
  • Sørg for at hver PDF-fil har færre enn 50 sider.
  • Kontroller at bildefiler beskjæres riktig, har tilstrekkelig høy kontrast og er lesbare. Bruk oppkall eller piler for å trekke oppmerksomhet mot relevant informasjon.
  • Sørg for at hver dokumentasjonsfil ikke overstiger 2 MB.
  • Sørg for at de kombinerte dokumentasjonsfilene dine ikke overstiger 4 MB.
  • Send bare inn én fil for hver type dokumentasjon. Hvis du har flere filer for én type dokumentasjon, må du kombinere dem til ett bilde eller én PDF-fil.
  • Ikke inkluder lyd- eller videofiler, koblinger til eksterne ressurser eller forespørsler om å ringe eller sende e-post for mer informasjon.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på den omstridte bestillingen.

3. I tilbakebetalingsbanneret klikker du på Send inn svar.

4. På siden Tilbakebetalingssvar går du gjennom informasjonen om tilbakebetalingen.

5. Angi eventuell tilleggsinformasjon.

6. Last opp dokumentasjonen.

7. Klikk på Send inn svar.

Godta en tilbakebetaling

Hvis du godtar at en tilbakebetaling er gyldig, kan du godta tilbakebetalingen uten å sende inn forespørselen.

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Bestillinger.

2. Klikk på den omstridte bestillingen.

3. I tilbakebetalingsbanneret klikker du på Send inn svar.

4. På siden Tilbakebetalingssvar klikker du på Godta tilbakebetaling.

5. Klikk på Send inn svar.

Tilbakebetalingssvar

Du har størst sjanse for å gjenvinne tapte salg fra tilbakebetalinger når du bruker tilbakebetalingssvarene som er utarbeidet av Shopify på bestillingene som er berørt. Du kan legge til ytterligere bevis direkte fra Shopify, og Shopify vil sende det videre til kredittkortselskapet.