Administrere tilbakebetalinger og granskninger

Når du får en tilbakebetaling eller henvendelse på en bestilling som gjøres med Shopify Payments, samler Shopify inn bevis og sender det til kredittkortselskapet ved forfallsdato. Før Shopify sender svaret, kan du legge til ytterligere bevis i Shopify-administrator. Etter bevisene er sendt inn, løses tilbakebetalingen eller henvendelsen i løpet av 120 dager.

Se og legg til bevis for en tilbakebetaling

Steg:

Bevistypen som du bør legge til avhenger av årsaken til tilbakebetalingen.

Se alle tilbakebetalinger og granskninger

1. Fra Shopify-administratoren går du til Bestillinger.

2. Klikk på filtrer bestillinger.

3. Fra Velg et filter…-rullegardinmenyen velger du Tilbakebetaling- og etterforskningsstatus:

Velg tilbakebetaling- og etterforskningsstatus fra rullegardinmenyen

4. Fra Velg en verdi…-rullegardinmenyen velger du åpne:

Velg åpne tilbakebetalinger og granskninger fra rullegardinmenyen

5. Klikk på Legg til filter.

Du ser en liste over alle bestillinger med tilbakebetalinger eller henvendelser som Shopify ikke har sendt til kredittkortselskapet ennå.

Tilbakebetalingsstatus

Statusen på en tilbakebetaling eller etterforskning forklarer hvilken del av prosessen den er i. En tilbakebetaling eller etterforskning kan være i en av følgende tilstander:

• åpen: Shopify har ikke sendt svaret ennå. Du kan fortsatt legge til bevis til svaret.
  • innsendt: Kredittkortselskapet går gjennom bevismateriale og tar en avgjørelse om tilbakebetalingen eller etterforskningen.
  • vunnet: Du vant tilbakebetalingen.
  • tapt: Du tapte tilbakebetalingen.

Tilbakebetalingssvar

Du har størst sjanse for å gjenvinne tapte salg fra tilbakebetalinger når du bruker tilbakebetalingssvarene som er utarbeidet av Shopify på bestillingene som er berørt. Du kan legge til ytterligere bevis direkte fra Shopify, og Shopify vil sende det videre til kredittkortselskapet.