Få betalt med Shopify Payments

Shopify Payments er den enkleste måten for å godta betalinger på nett. Den fjerner bryet med å sette opp en forhandlerkonto med en tredjeparts betalingsleverandør, og deretter angi påloggingsinformasjonen for kontoen i Shopify. Ettersom Shopify Payments er fullstendig integrert i butikken, kan du se utbetalingene dine direkte i Shopify-administratoren.

Hvis du bruker en tredjepartsleverandør, vil du ikke se utbetalingsopplysningene i Shopify-administrator. Eksterne betalingsleverandører har sine egne måter å vise utbetalinger på. Sjekk med tjenesten du bruker for å finne ut hvordan de viser denne informasjonen. Hvis du vil ha en oversikt over hvordan betalinger fungerer med Shopify, kan du se Få betalt.

Betalingsperioder

Bestillingsperioden er tiden det tar mellom dagen en kunde plasserer en bestilling i butikken og dagen pengene fra denne bestillingen sendes til bankkontoen. Dagen en kunde plasserer en bestilling på butikken bestemmes ut ifra tiden bestillingen ble plassert i UTC-tidssonen. Pengene fra bestillinger plassert på en fredag, lørdag og søndag blir gruppert og sendt samtidig som én betaling.

Lengden på betalingsperioden avhenger av landet der butikken er basert:

Betalingsperioder for Shopify Payments, basert på land og regioner
Land Betalingsperiode

Australia

USA

2 virkedager

Østerrike

Canada

Danmark

Tyskland

Irland

Nederland

New Zealand

Spania

Storbritannia

3 virkedager

Hong Kong SAR Kina

Italia

Singapore

Sverige

4 virkedager

Japan

Hvis forretningen din holder til i Japan, får du kun betalt på fredager. Betalingsperioden er 5 dager pluss antall gjenværende dager frem til fredag. Hvis kunden for eksempel legger inn en bestilling i butikken din på en onsdag, sendes pengene for denne bestillingen til bankkontoen din fredag den påfølgende uken, 8 virkedager senere. Hvis kunden legger inn en bestilling i butikken din på en søndag, sendes pengene fra denne bestillingen til bankkontoen din fredag samme uke, 5 virkedager senere.

Utbetaling- og gebyrsporing

Forsiktig: Du må fullføre konfigurasjonen av Shopify Payments-kontoen din, inkludert all forretningsinformasjon og bankinformasjon innen 21 dager etter det første salget. Hvis kontoen ikke konfigureres innen 21 dager, vil alle betalinger automatisk refunderes til kjøperen.

Du kan spore den planlagte utbetalingssaldoen og utbetalingsplanen fra Shopify-administrator. Betalinger synkroniseres med bestillingene. Dette gjør det lett å se hvor mye du mottar for en enkelt bestilling.

Når du bruker Shopify Payments, betaler du kortgebyret, men du betaler ikke transaksjonsgebyr for abonnementet. Butikker som bruker en eksternbetalings leverandør betaler både Shopify-abonnementets transaksjonsavgifter og kredittkortgebyrene som belastes av den eksterne betalingsleverandøren.

Du kan motta betalinger i andre valutaer enn valutaen du selger i når du bruker Shopify Payments. Du finner mer informasjon i Selge og ta betalt i ulike valutaer.

Vis utbetalinger

Steg:

1. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Vis utbetalinger-knappen.

Du kan se alle utbetalingsopplysningene på Utbetalinger-siden. Siden viser din forrige og neste utbetaling. Hvis du har planlagt utbetalingene dine, ser du den beregnede betalingsdatoen. Du kan se den tilgjengelige saldoen for den neste utbetalingen og eventuelle penger som holdes i reserve.

Alle utbetalinger-seksjonen har en liste over alle utbetalingene. Utbetalinger som er merket som Planlagt er for salg som er gjort, men som ikke er blitt sendt til bankkontoen din ennå. Utbetalinger merket som Betalt, er allerede blitt sendt til bankkontoen din.

Fra denne siden kan du også se detaljene fra bestemte utbetalinger.

Vis en bestemt utbetaling

Det er to måter du kan se detaljene for en spesifikk utbetaling på:

• I utbetalingsplanen klikker du på utbetalingsbeløpet.
  • I Alle utbetalinger-seksjonen klikker du på dato for utbetalingen.

Når du har klikket på en kobling, ser du siden for utbetalingen du valgte. Oversikt-seksjonen viser totalbeløpet for utbetalingen, samt en oversikt over gebyrer, refusjoner, justeringer og reserver. Transaksjoner-delen viser detaljene for hver transaksjon som er inkludert i utbetalingen.

Endre beskrivelse av utbetalingsutskrifter

Utbetalingsbeskrivelsen bestemmer hvordan utbetalinger vises i bankkontoutdraget. Som standard vil beskrivelsen av utbetalingsutdraget vises som Shopify. Hvis du vil endre utseende på utbetalingene, kan du redigere beskrivelsen i Betalingsleverandører-innstillingene.

Det kan ta opptil tre virkedager før endringer på beskrivelsen av utbetalingsutdrag trer i kraft på bankkontoen din. Endring av beskrivelsen vil bare endre utseende på fremtidige utbetalinger, ikke tidligere eller ventende utbetalinger.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer. 3. Under Beskrivelse av utbetalingsoppgave i Utbetalingdetaljer-området kan du redigere beskrivelsen. 4. Klikk på Lagre.

Planlegg utbetalingene

Som standard får du betalt hver dag, så snart pengene er tilgjengelige for betaling. Hvis du vil få betalt regelmessig, kan du sette opp en ukentlig eller månedlig utbetalingsplan. Når du oppdaterer utbetalingsplanen, blir ventende utbetalinger forsinket frem til den neste gjeldende utbetalingsdato i den nye tidsplanen. Hvis du velger en gjentakende dato for når du vil få betalt, blir utbetalingen planlagt for den dagen, men banken kan bruke ekstra tid til å behandle overføringen.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. I utbetalings plan -boksen i utbetalings detaljer -seksjonen velger du en utbetalings plan.
  3. Klikk på Lagre.

Mislykkede utbetalinger

Noen ganger mislykkes en utbetaling. Vanligvis er dette fordi det er et problem med bankkontoen du har registrert. Når en utbetaling mislykkes, vil du motta en e-post. Du får også et varsel på startsiden i Shopify-administratoren. Frem til problemet med bankkontoen din er løst, legges en sperring på alle de planlagte utbetalingene.

På utbetalingssiden vises en feilmelding som forklarer hvorfor utbetalingen mislyktes, og hva du kan gjøre for å løse problemet. Hvis utbetalingen mislyktes på grunn av et problem med kontoopplysningene dine, vises en kobling du kan klikke for å oppdatere dem.

Hvis du ikke er sikker på hvorfor utbetalingen mislyktes, kan du kontakte banken din for å undersøke problemet.

Når problemet er løst vil du som oftest kunne klikke på Prøv utbetaling på nytt på utbetalingssiden. Hvis du prøver utbetalingen på nytt før problemet er løst, vil utbetalingen mislykkes igjen. Noen feil viser ikke Prøv utbetaling på nytt. Hvis for eksempel bankkontoen din er stengt, foreslår meldingen at du legger til en ny bankkonto for å løse problemet. Når problemet er løst, prøves utbetalingen på nytt automatisk.