Få betalt med Shopify Payments

Shopify Payments er den enkleste måten for å godta betalinger på nett. Den fjerner bryet med å sette opp en forhandlerkonto med en tredjeparts betalingsleverandør, og deretter angi påloggingsinformasjonen for kontoen i Shopify. Ettersom Shopify Payments er fullstendig integrert i butikken, kan du se utbetalingene dine direkte i Shopify-administratoren.

Hvis butikken din har aktivert Shopify Payments, mottar du betalinger gjennom Shopify Payouts når en kunde betaler med Shopify Payments og enkelte hurtigkasser.

Hvis kunder betaler med tredjeparts betalingsgatewayer, vil du ikke se utbetalingsinformasjonen i Shopify-administrator. Tredjeparts betalingsleverandører har sine egne måter å vise utbetalingene dine på. Sjekk med din tredjeparts betalingsleverandør for å finne ut hvordan de viser utbetalingsinformasjon. For en oversikt over hvordan utbetalinger fungerer på Shopify, kan du se veiledningen vår om å Få betalt.

Betalingsperioder for Shopify Payments, basert på land og regioner
Betalingsleverandør Leverandørtype Hvordan kunden betaler Slik får du betalt
Shopify Payments Betalingsgateway Med Shopify Payments Gjennom Shopify Payments
Apple Pay Hurtigkasse Med Apple Pay Gjennom Shopify Payments
Amazon Pay Betalingsgateway Med Amazon Pay Av Amazon
Meta Pay Hurtigkasse Bruke Meta Pay Gjennom Shopify Payments
Google Pay Hurtigkasse Med Google Pay Gjennom Shopify Payments
PayPal Betalingsgateway Med PayPal Av PayPal
Shop Pay Hurtigkasse Med Shop Pay Gjennom Shopify Payments
Shop Pay Avdrag Betalingsgateway Med Shop Pay Av Affirm, gjennom Shop Pay Avdrag

Betalingsperioder

Utbetalingsperioden er tiden det tar fra datoen kundens betaling innhentes, og datoen disse midlene sendes til bankkontoen din. Dato og klokkeslett for når kundens betaling ble innhentet registreres i UTC-tid. Midler fra betalinger som innhentes på fredag, lørdag og søndag grupperes og sendes samlet som én betaling.

Hvis du bruker en Shopify Balance-konto kan du motta Shopify Payments-inntektene så tidlig som etter én virkedag. Virkedager inkluderer ikke helger eller amerikanske helligdager. Hvis du også har aktivert Shop Pay Avdrag, og kunden bruker det i kassen, kan utbetalingen ta inntil tre virkedager.

Hvis du bruker en betalingsplan, blir betalingsperioden justert i henhold til tidsplanen du har angitt.

Lengden på utbetalingsperioden avhenger av landet butikken din er basert i. For mer informasjon kan du se utbetalingsperioden for hvert enkelt støttet land.

Utbetaling- og gebyrsporing

Du kan spore den planlagte utbetalingssaldoen og utbetalingsplanen fra Shopify-administrator. Betalinger synkroniseres med bestillingene. Dette gjør det lett å se hvor mye du mottar for en enkelt bestilling.

Når du bruker Shopify Payments, betaler du kortgebyret, men du betaler ikke transaksjonsgebyr for abonnementet. Butikker som bruker en eksternbetalings leverandør betaler både Shopify-abonnementets transaksjonsavgifter og kredittkortgebyrene som belastes av den eksterne betalingsleverandøren.

Du kan motta betalinger i andre valutaer enn valutaen du selger i når du bruker Shopify Payments. Du finner mer informasjon i Selge og ta betalt i ulike valutaer.

Refunder en bestilling

Hvis du bruker Shopify Payments og utsteder en refusjon, trekkes beløpet fra den neste tilgjengelige utbetalingen. Det tar opp til 10 virkedager før en refusjon krediteres tilbake til kunden din.

Hvis du bruker Shopify Payments og utbetalingen din ikke har nok midler for en retur, er det ulike utfall avhengig av hvor du er lokalisert.

• I USA, Canada og Australia trekkes saldoen fra bankkontoen din på utbetalingsdagen.

• I alle andre land trekkes resten av refusjonen fra neste utbetaling til det refunderte beløpet er dekket.

Hvis en negativ utbetaling av saldo mislykkes, prøves utbetalingen på nytt om tre virkedager. Hvis Shopify Payments-kontoen din har en negativ saldo, vil du kanskje ikke være i stand til å utstede en refusjon. Refusjoner oppføres som Ventende til du har gjort nok salg til å ha en positiv saldo på Shopify Payments-kontoen din. Når Shopify Payment-kontoen din har en positiv saldo, kan du utstede en vellykket refusjon.

Refusjoner eller transaksjoner som bidrar til den negative saldoen er oppført som Ventende i Transaksjoner-fanen. Hvis du ikke har nok salg som kommer inn til å fjerne en negativ saldo, kan du gjøre en manuell tilbakebetaling til kontoen. Avhengig av saldoen, og varigheten på etterskudd, kan Shopifys gjenopprettingsteam ta kontakt med butikkeieren direkte for å ta tak i den negative saldoen, og for å holde Shopify Payments-kontoen din i god stand.

Hvis Shopifys gjenopprettingsteam ikke tar kontakt, kan du sende en e-post til recovery_operations@shopify.com for å motta en betalingskobling, slik at du kan gjøre en betaling via debetkort, kredittkort eller bankoverføring.

Vis utbetalinger

Steg:

1. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Vis utbetalinger-knappen.

Utbetalinger-siden viser tidligere og neste utbetaling. Hvis du har planlagt utbetalingene dine vil du se den estimerte datoen du får betalt. Du kan se tilgjengelig saldo for neste utbetaling og eventuelle beløp som holdes i reserve.

Alle utbetalinger-seksjonen viser alle utbetalinger og deres nåværende status:

• Under overføring: Utbetalingen er i ferd med å bli sendt til bankkontoen din.
  • Betalt: Utbetalingen ble sendt til banken din. Dette betyr ikke at du har midlene på bankkontoen din. Banken din kan fortsatt måtte behandle og sette inn pengene på kontoen din.
  • Mislyktes: Banken din kunne ikke behandle utbetalingen, og midlene ble ikke overført.

Vis alle transaksjoner

Hvis du klikker på TransaksjonerUtbetalinger-siden, vises alle transaksjoner som er knyttet til alle utbetalingene.

Transaksjoner deler samme status som utbetalinger, i tillegg til Ventende-statusen. Transaksjoner som er merket som Ventende er for salg du har gjort, men som ikke er sendt til bankkontoen din enda. Utbetalingsdato for ventende transaksjoner er bare et estimat.

Vis en bestemt utbetaling

Det er to måter du kan se detaljene for en spesifikk utbetaling på:

• I utbetalingsplanen klikker du på utbetalingsbeløpet.
  • I Alle utbetalinger-seksjonen klikker du på dato for utbetalingen.

Når du har klikket på en kobling, ser du siden for utbetalingen du valgte. Oversikt-seksjonen viser totalbeløpet for utbetalingen, samt en oversikt over gebyrer, refusjoner, justeringer og reserver. Transaksjoner-delen viser detaljene for hver transaksjon som er inkludert i utbetalingen.

Endre beskrivelse av utbetalingsutskrifter

Utbetalingsbeskrivelsen bestemmer hvordan utbetalingene vises i bankkontoutdraget. Som standard vises utbetalingsbeskrivelsen som Shopify. For forhandlere i de fleste land kan du endre utseendet på utbetalingene ved å redigere beskrivelsen i Betalingsleverandører-innstillingene. Forhandlere i Frankrike kan ikke redigere utbetalingsbeskrivelsen.

Det kan ta opptil tre virkedager før endringer på beskrivelsen av utbetalingsutdrag trer i kraft på bankkontoen din. Endring av beskrivelsen vil bare endre utseende på fremtidige utbetalinger, ikke tidligere eller ventende utbetalinger.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. Under Beskrivelse på betalingsutskrift i Utbetalingsdetaljer-området redigerer du beskrivelsen.
  3. Klikk på Lagre.

Planlegg utbetalingene

Som standard får du betalt hver virkedag så snart pengene er tilgjengelige for utbetaling. Hvis du ønsker å få betalt i faste intervaller, kan du sette opp en ukentlig eller månedlig utbetalingsplan. Når du oppdaterer utbetalingsplanen din, vil ventende utbetalinger forsinkes til den neste gjeldende utbetalingsdagen i den nye planen. Hvis du velger en gjentakende dato for når du vil få betalt, blir utbetalingen planlagt for denne dagen, men det kan ta ytterligere tid å behandle overføringen i banken din.

Merk: Det er ikke sikkert at pengene dukker opp på bankkontoen rett etter de er sendt. Banker bruker vanligvis 24–72 timer på å behandle innskudd til bankkontoer.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. I utbetalings plan -boksen i utbetalings detaljer -seksjonen velger du en utbetalings plan.
  3. Klikk på Lagre.

Mislykkede utbetalinger

Noen ganger mislykkes en utbetaling. Vanligvis er dette fordi det er et problem med bankkontoen du har registrert. Når en utbetaling mislykkes, vil du motta en e-post. Du får også et varsel på startsiden i Shopify-administratoren. Frem til problemet med bankkontoen din er løst, legges en sperring på alle de planlagte utbetalingene.

utbetalingssiden vises en feilmelding som forklarer hvorfor utbetalingen mislyktes, og hva du kan gjøre for å løse problemet. Hvis utbetalingen mislyktes på grunn av et problem med kontoopplysningene dine, vil det vises en kobling du kan klikke på for å oppdatere dem.

Hvis du ikke er sikker på hvorfor utbetalingen mislyktes, kan du kontakte banken din for å undersøke problemet.

Når problemet er løst vil du som oftest kunne klikke på Prøv utbetaling på nytt på utbetalingssiden. Hvis du prøver utbetalingen på nytt før problemet er løst, vil utbetalingen mislykkes igjen. Noen feil viser ikke Prøv utbetaling på nytt. Hvis for eksempel bankkontoen din er stengt, foreslår meldingen at du legger til en ny bankkonto for å løse problemet. Når problemet er løst, prøves utbetalingen på nytt automatisk.