Få betalt med Shopify Payments

Shopify Payments er den enkleste måten for å godta betalinger på nett. Den fjerner bryet med å sette opp en forhandlerkonto med en tredjeparts betalingsleverandør, og deretter angi påloggingsinformasjonen for kontoen i Shopify. Ettersom Shopify Payments er fullstendig integrert i butikken, kan du se utbetalingene dine direkte i Shopify-administratoren.

Hvis butikken din har aktivert Shopify Payments, mottar du betalinger gjennom Shopify Payouts når en kunde betaler med Shopify Payments og enkelte hurtigkasser.

Hvis kunder betaler med tredjeparts betalingsgatewayer, vil du ikke se utbetalingsinformasjonen i Shopify-administrator. Tredjeparts betalingsleverandører har sine egne måter å vise utbetalingene dine på. Sjekk med din tredjeparts betalingsleverandør for å finne ut hvordan de viser utbetalingsinformasjon. For en oversikt over hvordan utbetalinger fungerer på Shopify, kan du se veiledningen vår om å Få betalt.

Betalingsperioder for Shopify Payments, basert på land og regioner
Betalingsleverandør Leverandørtype Hvordan kunden betaler Slik får du betalt
Shopify Payments Betalingsgateway Med Shopify Payments Gjennom Shopify Payments
Apple Pay Hurtigkasse Med Apple Pay Gjennom Shopify Payments
Amazon Pay Betalingsgateway Med Amazon Pay Av Amazon
PayPal Betalingsgateway Med PayPal Av PayPal
Google Pay Hurtigkasse Med Google Pay Gjennom Shopify Payments
Shop Pay Hurtigkasse Med Shop Pay Gjennom Shopify Payments
Shop Pay Avdrag Betalingsgateway Med Shop Pay Av Affirm, gjennom Shop Pay Avdrag

Betalingsperioder

Bestillingsperioden er tiden det tar mellom dagen en kunde plasserer en bestilling i butikken og dagen pengene fra denne bestillingen sendes til bankkontoen. Dagen en kunde plasserer en bestilling på butikken bestemmes ut ifra tiden bestillingen ble plassert i UTC-tidssonen. Pengene fra bestillinger plassert på en fredag, lørdag og søndag blir gruppert og sendt samtidig som én betaling.

Hvis du bruker en betalingsplan, blir betalingsperioden justert i henhold til tidsplanen du har angitt.

Lengden på betalingsperioden avhenger av landet der butikken er basert:

Betalingsperioder for Shopify Payments, basert på land og regioner
Land Betalingsperiode

Australia

USA

2 virkedager

Østerrike

Canada

Danmark

Tyskland

Italia

Irland

Nederland

Belgia

New Zealand

Spania

Sverige

Storbritannia

3 virkedager

Hong-Kong SAR

Singapore

4 virkedager

Japan

Hvis bedriften din er lokalisert i Japan, angir du den jevnlige utbetalingsdatoen på en dag mellom mandag og fredag, og du kan velge å få betalt ukentlig eller månedlig. Utbetalingsperioden er 5 dager pluss antall dager som gjenstår til utbetalingsdagen. Hvis kunden din for eksempel legger inn en bestilling i butikken på en onsdag, og din utbetalingsdag er fredag, vil midlene for denne bestillingen sendes til bankkontoen din på fredag i den påfølgende uken, 8 virkedager senere. Hvis kunden legger inn en bestilling i butikken din på en søndag, vil midlene fra denne bestillingen sendes til bankkontoen din fredag i samme uke, 5 virkedager senere.

Hvis kunden betaler med JCB, er utbetalingsperioden 30 dager fra bestillingsdatoen, pluss antall dager til utbetalingsdagen, før midlene sendes til bankkontoen din.

Utbetaling- og gebyrsporing

Du kan spore den planlagte utbetalingssaldoen og utbetalingsplanen fra Shopify-administrator. Betalinger synkroniseres med bestillingene. Dette gjør det lett å se hvor mye du mottar for en enkelt bestilling.

Når du bruker Shopify Payments, betaler du kortgebyret, men du betaler ikke transaksjonsgebyr for abonnementet. Butikker som bruker en eksternbetalings leverandør betaler både Shopify-abonnementets transaksjonsavgifter og kredittkortgebyrene som belastes av den eksterne betalingsleverandøren.

Du kan motta betalinger i andre valutaer enn valutaen du selger i når du bruker Shopify Payments. Du finner mer informasjon i Selge og ta betalt i ulike valutaer.

Refunder en bestilling

Hvis du bruker Shopify Payments og utsteder en refusjon, trekkes beløpet fra den neste tilgjengelige utbetalingen.

Hvis du bruker Shopify Payments og utbetalingen din ikke har nok midler for en retur, er det ulike utfall avhengig av hvor du er lokalisert. For butikker lokalisert i:

• Danmark, Hongkong SAR, Irland, Italia, Nederland, New Zealand, Singapore, Spania, Sverige, Tyskland, Storbritannia eller Østerrike vil resten av refusjonen trekkes fra den neste utbetalingen frem til det refunderte beløpet dekkes

• USA, Canada og Australia, trekkes saldoen fra bankkontoen din på utbetalingsdagen.

Det tar opp til 10 virkedager før en refusjon krediteres tilbake til kunden din.

Hvis en negativ utbetaling av saldo mislykkes, prøves utbetalingen på nytt om tre virkedager. Hvis du vil ha mer informasjon om utstedelse av refusjoner med Shopify Payments, kan du se Vanlige spørsmål for Shopify Payments.

Hvis du refunderer en bestilling til butikkvaluta ved hjelp av Shopify POS, kan du refundere beløpet til den opprinnelige betalingsmåten senere. For mer informasjon om Shopify POS kan du se Utsalgssted.

Hvis Shopify Payments-kontoen din har en negativ saldo, vil du kanskje ikke være i stand til å utstede en refusjon. Refusjoner oppføres som Ventende til du har gjort nok salg til å ha en positiv saldo på Shopify Payments-kontoen din, og da kan du utstede en vellykket refusjon.

Vis utbetalinger

Steg:

1. I Shopify Payments-seksjonen klikker du på Vis utbetalinger-knappen.

Utbetalinger-siden viser tidligere og neste utbetaling. Hvis du har planlagt utbetalingene dine vil du se den estimerte datoen du får betalt. Du kan se tilgjengelig saldo for neste utbetaling og eventuelle beløp som holdes i reserve.

Alle utbetalinger-seksjonen viser alle utbetalinger og deres nåværende status:

• Under overføring: Utbetalingen er i ferd med å bli sendt til bankkontoen din.
  • Betalt: Utbetalingen ble sendt til banken din. Dette betyr ikke at du har midlene på bankkontoen din. Banken din kan fortsatt måtte behandle og sette inn pengene på kontoen din.
  • Mislyktes: Banken din kunne ikke behandle utbetalingen, og midlene ble ikke overført.

Vis alle transaksjoner

Hvis du klikker på TransaksjonerUtbetalinger-siden, vises alle transaksjoner som er knyttet til alle utbetalingene.

Transaksjoner deler samme status som utbetalinger, i tillegg til Ventende-statusen. Transaksjoner som er merket som Ventende er for salg du har gjort, men som ikke er sendt til bankkontoen din enda. Utbetalingsdato for ventende transaksjoner er bare et estimat.

Vis en bestemt utbetaling

Det er to måter du kan se detaljene for en spesifikk utbetaling på:

• I utbetalingsplanen klikker du på utbetalingsbeløpet.
  • I Alle utbetalinger-seksjonen klikker du på dato for utbetalingen.

Når du har klikket på en kobling, ser du siden for utbetalingen du valgte. Oversikt-seksjonen viser totalbeløpet for utbetalingen, samt en oversikt over gebyrer, refusjoner, justeringer og reserver. Transaksjoner-delen viser detaljene for hver transaksjon som er inkludert i utbetalingen.

Endre beskrivelse av utbetalingsutskrifter

Utbetalingsbeskrivelsen bestemmer hvordan utbetalinger vises i bankkontoutdraget. Som standard vil beskrivelsen av utbetalingsutdraget vises som Shopify. Hvis du vil endre utseende på utbetalingene, kan du redigere beskrivelsen i Betalingsleverandører-innstillingene.

Det kan ta opptil tre virkedager før endringer på beskrivelsen av utbetalingsutdrag trer i kraft på bankkontoen din. Endring av beskrivelsen vil bare endre utseende på fremtidige utbetalinger, ikke tidligere eller ventende utbetalinger.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer. 3. Under Beskrivelse av utbetalingsoppgave i Utbetalingdetaljer-området kan du redigere beskrivelsen. 4. Klikk på Lagre.

Planlegg utbetalingene

Som standard får du betalt hver virkedag så snart pengene er tilgjengelige for utbetaling. Hvis du ønsker å få betalt i faste intervaller, kan du sette opp en ukentlig eller månedlig utbetalingsplan. Når du oppdaterer utbetalingsplanen din, vil ventende utbetalinger forsinkes til den neste gjeldende utbetalingsdagen i den nye planen. Hvis du velger en gjentakende dato for når du vil få betalt, blir utbetalingen planlagt for denne dagen, men det kan ta ytterligere tid å behandle overføringen i banken din.

Merk: Det er ikke sikkert at pengene dukker opp på bankkontoen rett etter de er sendt. Banker bruker vanligvis 24–72 timer på å behandle innskudd til bankkontoer.

Steg:

1. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  2. I utbetalings plan -boksen i utbetalings detaljer -seksjonen velger du en utbetalings plan.
  3. Klikk på Lagre.

Mislykkede utbetalinger

Noen ganger mislykkes en utbetaling. Vanligvis er dette fordi det er et problem med bankkontoen du har registrert. Når en utbetaling mislykkes, vil du motta en e-post. Du får også et varsel på startsiden i Shopify-administratoren. Frem til problemet med bankkontoen din er løst, legges en sperring på alle de planlagte utbetalingene.

På utbetalingssiden vises en feilmelding som forklarer hvorfor utbetalingen mislyktes, og hva du kan gjøre for å løse problemet. Hvis utbetalingen mislyktes på grunn av et problem med kontoopplysningene dine, vil det vises en kobling du kan klikke på for å oppdatere dem.

Hvis du ikke er sikker på hvorfor utbetalingen mislyktes, kan du kontakte banken din for å undersøke problemet.

Når problemet er løst vil du som oftest kunne klikke på Prøv utbetaling på nytt på utbetalingssiden. Hvis du prøver utbetalingen på nytt før problemet er løst, vil utbetalingen mislykkes igjen. Noen feil viser ikke Prøv utbetaling på nytt. Hvis for eksempel bankkontoen din er stengt, foreslår meldingen at du legger til en ny bankkonto for å løse problemet. Når problemet er løst, prøves utbetalingen på nytt automatisk.