Mislykkede Shopify Payments-utbetalinger

Hvis en Shopify Payments-utbetaling mislykkes mottar du en e-postmelding, det vises et varsel på startsiden i Shopify-administrator, og utbetalingen merkes som Mislykket på utbetalingssiden. Inntil problemet med bankkontoen er løst, legges det en midlertidig stans på alle planlagte utbetalinger.

Løse mislykkede utbetalinger

Når en utbetaling mislykkes, vises meldingen Mislykket utbetalingutbetalingssiden som forklarer hvorfor utbetalingen mislyktes, og hva du kan gjøre for å løse problemet. Hvis utbetalingen mislyktes på grunn av et problem med kontoopplysningene dine, vil det vises en kobling du kan klikke på for å oppdatere dem.

Se gjennom tabellen nedenfor for å finne ut mer om hvorfor utbetalinger kan mislykkes og hvordan du løser dem:

Løse mislykkede utbetalinger
Årsak til mislykket utbetaling Oppløsning
Feil bankkontoinformasjon Banken har avvist utbetalingen med en melding om at den tilkoblede kontoen enten ikke finnes, eller er stengt. Oppdater bankkontoinformasjonen og prøv utbetalingen på nytt. Hvis du ikke kan oppdatere bankopplysningene, må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.
Manglende samsvar med kontovaluta Gå gjennom listen over støttede valutaer for Shopify Payments for å sikre at bankkontoen er i en støttet valuta for ditt område. Hvis valutaen ikke støttes i ditt område, må du oppdatere bankkontoen til en konto i en støttet valuta.
Ugyldig kontotype Gå gjennom kravene til Shopify Payments-bankkontoer for ditt område. Hvis bankkontoen ikke er av en støttet type, må du oppdatere til en konto som støttes. Eksempler på ikke-støttede bankkontoer er sparekontoer og virtuelle bankkontoer.
Feil navn på betalingsmottaker Navnet på betalingsmottakeren i utbetalingen er basert på kontoinformasjonen for Shopify Payments og den registrerte bedriftstypen. Hvis navnet på utbetalingen ikke samsvarer med navnet på bankkontoen, kan det hende banken avviser utbetalingen. Oppdater bankkontoinformasjonen for Shopify Payments for å sikre at bankkontoinnehaverens navn samsvarer med navnet som er registrert hos banken. Hvis du ikke ser navnet på bankkontoinnehaveren i Shopify-administrator, må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å få hjelp.
Utilstrekkelige midler til å dekke en negativ utbetaling Hvis du er lokalisert i Australia, Canada, New Zealand eller USA, og det ikke er tilstrekkelige midler på bankkontoen for å dekke et negativt utbetalingsbeløp grunnet en refusjon eller en tilbakebetaling, mislykkes den negative utbetalingen. Shopify forsøker å debitere disse midlene på nytt i neste utbetaling. Meldingen fjernes når det er tilstrekkelig med midler til å dekke den negative saldoen. Finn ut mer om refusjoner og negative saldoer.

Hvis informasjonen om den gjeldende bankkontoen stemmer, og du er usikker på hvorfor en utbetaling har mislyktes, må du kontakte banken for å undersøke problemet.

Hvis en Markets Pro-betaling mislykkes og bankinformasjonen stemmer, prøves utbetalingen automatisk på nytt innen de neste 72 timene. Hvis utbetalingen mislykkes på nytt, må du kontakte banken for å undersøke problemet.

Prøve mislykkede utbetalinger på nytt

Når du har løst problemet som førte til at utbetalingen mislyktes, kan du klikke på Prøv utbetaling på nytt på utbetalingssiden.

Noen feil viser ikke knappen Prøv utbetaling på nytt. Hvis bankkontoen for eksempel er stengt, foreslår meldingen at du legger til en ny bankkonto for å løse problemet. Når problemet er løst forsøkes utbetalingen på nytt automatisk innen tre virkedager.