Klarna-betalinger

Klarna er en direkte og sikker betalingsmetode, der giver flere betalingsmuligheder i Shopify Payments. Klarna er kun tilgængelig for shopejere i:

• Østrig
  • Tyskland
  • Sverige

Med Klarna Betal senere, Klarna Betal nu og Klarna Finansiering kan dine kunder vælge mellem en række forskellige betalingsmuligheder for deres ordrer. Med disse forskellige betalingsmuligheder kan kunderne betale med det samme, efter fakturering eller i rater via direkte debitering eller med kreditkort. Med Klarna til Shopify Payments får dine kunder en nem og sikker betalingsoplevelse.

Bemærk: Betalingsmulighederne for Klarna vises kun for de kunder, der betaler ved at angive deres mailadresse. Hvis din kunde betaler ved at angive sit telefonnummer, vises betalingsmulighederne for Klarna ikke.

Aktivér Klarna

Klarnas betalingsmuligheder aktiveres som standard, når du konfigurerer Shopify Payments. Klarna evaluerer din virksomhed, før du kan acceptere betalinger via deres betalingsløsninger. Når Klarna har godkendt din virksomhed, kan dine kunder betale med Klarna.

Du kan når som helst ændre, hvilke af Klarnas betalingsmuligheder, dine kunder har adgang til.

Fremgangsmåde:

1. Hvis Shopify Payments endnu ikke er konfigureret, skal du klikke på Fuldfør kontokonfiguration og færdiggøre registreringssiden. 3. I afsnittet Shopify Payments skal du klikke på Administrer. 4. Slå de betalingsmuligheder, du vil ændre, til eller fra i Betalingsmuligheder. 5. Klik på Gem.

Betaling med Klarna

Når en kunde afgiver en ordre og bruger en af Klarnas betalingsmetoder, får du udbetalt pengene i forbindelse med din næste udbetaling fra Shopify Payments.

Hvis du refunderer en transaktion, som er behandlet af Klarna, får du ikke refunderet det behandlingsgebyr, som Shopify Payments opkræver. Transaktionsgebyrer varierer, afhængigt af, hvilken plan du faktureres efter. Du kan få mere at vide om priserne på Shopifys side med priser for Sverige eller Shopifys side med priser for Tyskland.

Hvis der åbnes en chargeback for en ordre, opfordres kunden til at kontakte dig direkte. Klarna kontakter kunden, hvis tvisten ikke er løst efter 21 dage. Klarna kontakter dig derefter via e-mail vedrørende tvisten. Du har 7 dage til at besvare meddelelsen om tvisten fra Klarna. Du kan få mere at vide om chargebacks med Klarna i Klarnas politik for beskyttelse af købere.

Områder, hvor kunderne kan betale med Klarna

Klarnas betalingsmuligheder vises kun i euro (EUR) ved betaling for kunder i:

• Østrig
  • Finland
  • Tyskland
  • Holland (Nederlandene)

Hvis dine kunder er i Danmark, Sverige eller Storbritannien, kan de ikke bruge betaling i euro. Kunder i disse lande skal bruge deres lokale valutaer.

Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er en faktureringsbetalingsmetode til Shopify Payments. Når en kunde vælger Klarna Betal senere som betalingsmetode, accepterer kunden af betale for sit køb på et senere tidspunkt. Kunden kan nogle gange vælge mellem en betalingsplan på to uger eller to måneder. Klarna betaler imidlertid straks for ordren, og pengene er inkluderet i din næste udbetaling fra Shopify Payments.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Betal senere

Klarna Betal senere er tilgængelig for shopejere i Østrig og Tyskland, der handler i euro, og for shopejere i Sverige, der handler i svenske kroner eller euro.

Hent betalinger manuelt med Klarna Betal senere

I dine betalingsindstillinger kan du vælge at hente betalinger automatisk, når en ordre afgives, eller hente dem manuelt inden for 28 dage, efter ordren er afgivet. Som standard hentes dine betalinger automatisk. Når du henter en betaling, modtager du pengene fra Klarna med det samme, og der mailes et link til kunden. Kunden bruger linket til at betale Klarna for sin ordre. Kunden har op til 14 dage til at betale, afhængigt af hvilke betalingsmuligheder der tilgængelige i betalingsprocessen.

Efter modtagelse af ordren har kunden også op til 14 dage til at beslutte, om han eller hun vil beholde ordren, i overensstemmelse med Klarnas politik for køberbeskyttelse. Hvis du giver dine kunder mulighed for at betale med Klarna, anbefaler vi, at du tilpasser dine betalingsindstillinger, så betalinger hentes manuelt, og venter med at hente betalingen, indtil ordren er færdigbehandlet. Hvis du bruger dette workflow, modtager kunden sit betalingslink tæt på datoen, hvor han eller hun modtager ordren, og på denne måde svarer de 14 dages betalingsfrist nøje til de 14 dage, kunden har til at beslutte, om han eller hun vil beholde den. Ud over at hente betaling manuelt kan de være nyttigt at sikre sig, at kunderne er opmærksomme på eventuelle problemer, der ikke fungerer perfekt ved brug af denne betalingsmetode.

Du kan ændre måden, som du henter betaling på i dine betalingsindstillinger. Hvis du vælger manuel hentning, gælder dette for alle betalinger – ikke kun dem fra Klarna. Hvis du ikke henter en betaling inden for 28 dage efter ordrens afgivelse, vil betalingen udløbe og blive annulleret.

Klarna Betal senere-kundeoplevelse

Bemærk! Klarna Betal senere er kun tilgængelig for kunder i Danmark, Finland, Holland, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig.

Når kunden vælger Klarna Betal senere, sendes han eller hun videre til Klarnas website, hvor han eller hun vælger, hvornår ordren skal betales.

Hvis kunden ved et uheld overfører restsaldoen direkte til dig i stedet for Klarna, skal du annullere og tilbagebetale ordren. Derefter skal du erstatte ordren med en ordrekladdekopi, som du markerer som betalt (da det fulde beløb allerede er blevet betalt til dig af kunden), og derefter arkivere ordren. Dette sender en tilbagebetaling til Klarna, så de kan annullere deres egen faktura. Det sikrer også, at dine salgsstatistikker og din lagerbeholdning vender tilbage til de rigtige tal.

Hvis du ikke følger denne proces, vil fortsætte Klarna med inddrive de manglende penge hos kunden. Dine kunder bliver opkrævet et ekstra gebyr, hvis de vælger en længere betalingsperiode for deres ordre.

Klarna Betal nu

Klarna Betal nu giver kunder mulighed for at betale deres ordrer via deres netbankoplysninger. Klarna Betal nu forbindes med kundens bankkonto, og pengene trækkes straks fra kundens bankkonto. Du modtager pengene ved din næste udbetaling.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Betal nu

Klarna Betal nu er tilgængelig for shopejere i Østrig og Tyskland, der handler i euro, og for shopejere i Sverige, der handler i svenske kroner eller euro.

Hent betalinger manuelt med Klarna Betal nu

Du kan opkræve dine godkendte Klarna Betal nu-betalinger manuelt. Hvis du har konfigureret dine indstillinger til at opkræve penge manuelt, modtager du ikke automatisk penge for ordrer, som er betalt med Klarna Betal nu. For at modtage betaling skal du opkræve betalingen manuelt, så snart den er godkendt. Når du opkræver betalingen manuelt, bliver du opkrævet Shopify Payments-transaktionsgebyret baseret på det beløb, der er opkrævet på det pågældende tidspunkt.

Klarna Betal nu-kundeoplevelse

Bemærk: Klarna Betal nu er kun tilgængelig for kunder i Danmark, Finland, Holland, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig.

Når kunden vælger Klarna Betal nu, bliver betalingen for ordren gennemført ved omdirigering til Klarnas website. På Klarnas website bliver din kunde bedt om at tilmelde sig med sine legitimationsoplysninger, hvis det er første gang, kunden benytter denne betalingsmetode. Ellers logger kunden ind på sin konto og betaler for ordren via sin tilknyttede bankkonto.

Klarna Finansiering

Med Klarna Finansiering kan du give kunder mulighed for at betale med finansiering. Kunderne betaler det skyldige beløb i rater over 6 til 36 måneder, med eller uden renter. Med Klarna Finansiering løses alle risici for svindel eller økonomisk tab, der kan opstå, når du giver kunder mulighed for at betale i rater.

Områder, hvor der kan modtages betaling med Klarna Finansiering

Klarna Finansiering er kun tilgængelig for shopejere i Sverige, der handler i svenske kroner eller euro.

Hent betalinger manuelt med Klarna Finansiering

Du kan opkræve dine godkendte Klarna Finansiering-betalinger manuelt. Hvis du har konfigureret dine indstillinger til at opkræve penge manuelt, modtager du ikke automatisk penge for ordrer, som er betalt med Klarna Finansiering. For at modtage betaling skal du opkræve betalingen manuelt, så snart den er godkendt. Når du opkræver betalingen manuelt, bliver du opkrævet Shopify Payments-transaktionsgebyret baseret på det beløb, der er opkrævet på det pågældende tidspunkt.

Kundeoplevelsen i Klarna Finansiering

Bemærk: Klarna Finansiering er kun tilgængelig for kunder i Danmark, Finland, Holland, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig.

Når kunden vælger Klarna Finansiering, omdirigeres betalingen til Klarnas website, hvor kunden kan vælge, hvor mange rater han eller hun ønsker at betale sin ordre over.

Der bliver gennemført en kreditcheck for at vurdere, om din kunder er berettiget til finansiering, og hvilke månedlige rater de tilbydes. De faktiske betalinger bliver registreret trukket senere. Betalingen foretages i Klarnas app eller kundeportal via en anden betalingsmetode, f.eks. et kreditkort. Kunden kan også vælge at knytte en bankkonto til sin Klarna-konto.

Der kan gælde yderligere gebyrer for din kunder, hvis de vælger Klarna Finansiering. Du kan få mere at vide om yderligere gebyrer på Klarnas website.