Selg og få betaling i ulike valutaer

Valutaen som kundene bruker til å betale for bestillingene kan avvike fra valutaen til utbetalingene fra Shopify Payments. Dette betyr at butikkvalutaen kan være ulik valutaen på bankkontoen din.

La oss si at butikken befinner seg i Europa, men de fleste kundene dine er i USA. Ettersom du selger mye til amerikanere, angir du butikkvalutaen til amerikanske dollar (USD). Og siden du må betale leverandører og ansatte i euro, angir du utbetalingsvalutaen til euro (EUR). Et alternativ vil være å åpne en separat bankkonto som godtar USD-valuta, men da må du administrere begge kontoene og flytte pengene mellom dem.

Støttede valutaer

Butikken bruker følgende valutaer:

• Butikkvaluta – valutaen i Shopify-administrator og rapportene. Dette er for eksempel valutaen du bruker når du angir priser for produktene dine. Selv om utbetalingene til deg kun kan utføres i den lokale valutaen, kan butikkvalutaen være en som er oppført i valutavelgeren i butikkinnstillingene dine. Se Endre butikkvaluta for mer informasjon.

• Utbetalingsvaluta – valutaen som Shopify Payments bruker når de setter inn penger på bankkontoen. Valg av utbetalingsvaluta avhenger av stedet til butikken din. Utbetalingsbankkontoen må være i samme land som butikken din. Hvis for eksempel butikken din ligger i Canada, men du vil bli betalt i USD, trenger du en USD-konto som er basert i Canada.

Shopify-betalinger støtter følgende par av land og utbetalingsvaluta:

Støttede utbetalingsvalutaer basert på land og regioner
Butikksteder Tilgjengelig utbetalingsvaluta (bankkontovaluta)
Australia Australske dollar (AUD)
Østerrike Euro (EUR)
Canada Canadiske dollar (CAD) eller amerikanske dollar (USD)
Danmark Euro (EUR) eller krone (DKK)
Tyskland Euro (EUR)
Hong Kong SAR Kina Hongkong-dollar (HKD)
Irland Euro (EUR)
Italia Euro (EUR)
Japan Japanske yen (JPY)
Nederland Euro (EUR)
New Zealand New Zealandske dollar (NZD)
Singapore Singaporske dollar (SGD)
Spania Euro (EUR)
Sverige Svensk krone (SEK) eller euro (EUR)
Storbritannia Britiske pund (GBP)
USA Amerikanske dollar (USD)

Valutaveksling og konverteringsavgifter

En vekslingskurs og konverteringsavgift legges på når en betaling godkjennes eller når en refusjon utstedes. I Shopify-administratoren kan du vise:

Endre utbetalingsvalutaen

Du kan endre utbetalingsvalutaen når som helst ved å oppdatere Shopify Payments-bankinformasjonen fra Betalingsleverandører-siden i Shopify-administrator.

Hvis landet ditt støtter flere utbetalingsvalutaer må du ha en bankkonto med samme valuta som du vil bli betalt med. Hvis for eksempel butikken din ligger i Canada, men du vil bli betalt i amerikanske dollar (USD), trenger du en bankkonto som aksepterer USD.

Endre butikkvaluta

Butikkvaluten er valutaen som brukes i Shopify-administratoren. Det er valutaen du prissetter produktene i, og det er den som brukes i rapportene dine. Hvis du endrer butikkvalutaen din, kan rapportene bli påvirket. Etter du har startet opp butikken og gjort salg, må du kontakte Shopifys brukerstøtte for å endre butikkvaluta.

Du kan se og endre butikkvaluta fra Butikkvaluta-seksjonen fra Generelle innstillinger-siden.

Juridiske og skattemessige hensyn

Du bør gå gjennom alle potensielle juridiske eller skattemessige konsekvenser som kan oppstå ved å gjøre salg som er ulik det som er tilknyttet landet der butikken din befinner seg.