Selg og få betaling i ulike valutaer

Valutaen som kundene bruker til å betale for bestillingene kan avvike fra valutaen til utbetalingene fra Shopify Payments. Dette betyr at butikkvalutaen kan være ulik valutaen på bankkontoen din.

La oss for eksempel si at butikken din er lokalisert i Frankrike, men at majoriteten av kundene befinner seg i USA. Hvis du selger til mange amerikanere, kan du angi butikkvalutaen til å være amerikanske dollar (USD). Utbetalingsvalutaen vil være euro (EUR).

Finn ut mer om å selge i lokal valuta med Shopify Markets.

Støttede valutaer

Butikken bruker følgende valutaer:

• Butikkvaluta – valutaen i Shopify-administrator og rapportene. Dette er for eksempel valutaen du bruker når du angir priser for produktene dine. Selv om utbetalingene til deg kun kan utføres i den lokale valutaen, kan butikkvalutaen være en som er oppført i valutavelgeren i butikkinnstillingene dine. Se Endre butikkvaluta for mer informasjon.

• Utbetalingsvaluta – valutaen som Shopify Payments bruker når de setter inn penger på bankkontoen din. Valg av utbetalingsvaluta avhenger av butikkens plassering. Det kan være at bankkontoen din for utbetaling må være lokalisert i samme land som butikken. Hvis butikken for eksempel er lokalisert i Canada og du ønsker å få betalt i CAD, må du ha en CAD-konto som er basert i Canada, mens en USD-bankkonto kan være basert i Canada eller USA.

Shopify-betalinger støtter følgende par av land og utbetalingsvaluta:

Støttede utbetalingsvalutaer basert på land og regioner
Butikksteder Tilgjengelig utbetalingsvaluta (bankkontovaluta)
Australia Australske dollar (AUD)
Østerrike Euro (EUR)
Belgia Euro (EUR)
Canada Canadiske dollar (CAD) eller amerikanske dollar (USD)
Tsjekkia Tsjekkisk koruna (CZK) eller euro (EUR)
Danmark Krone (DKK) eller euro (EUR)
Finland Euro (EUR)
Frankrike Euro (EUR)
Tyskland Euro (EUR)
Hong-Kong SAR Hongkong-dollar (HKD)
Irland Euro (EUR)
Italia Euro (EUR)
Japan Japanske yen (JPY)
Nederland Euro (EUR)
New Zealand New Zealandske dollar (NZD)
Portugal Euro (EUR)
Romania Rumensk leu (RON) eller euro (EUR)
Singapore Singaporske dollar (SGD)
Spania Euro (EUR)
Sverige Svensk krone (SEK) eller euro (EUR)
Sveits Sveitsisk franc (CHF) eller euro (EUR)
Storbritannia Britiske pund (GBP)
USA Amerikanske dollar (USD)

Valutaveksling og konverteringsavgifter

En valutavekslingskurs og et konverteringsgebyr påløper når en betaling innhentes. Hvis valutaen må konverteres for en refusjon, brukes den gjeldende valutavekslingskursen, ikke valutavekslingskursen på kjøpstidspunktet, til konverteringen. Det påløper ikke konverteringsgebyrer for refusjoner som krever valutaveksling.

Du kan se følgende informasjon i Shopify-administrator:

Endre utbetalingsvaluta

Hvis landet ditt støtter flere utbetalingsvalutaer kan du endre utbetalingsvalutaen til en annen støttet valuta. For å motta utbetalingene, må du ha en bankkonto i valutaen du ønsker å få betalt i. Hvis butikken din for eksempel er lokalisert i Canada, og du vil bli betalt i amerikanske dollar (USD), må du ha en bankkonto som godtar USD.

For å endre utbetalingsvalutaen må du oppdatere bankinformasjonen for Shopify Payments på Betalingsleverandører-siden i Shopify-administrator.

Endre butikkvaluta

Butikkvaluten er valutaen som brukes i Shopify-administrator. Det er valutaen du prissetter produktene i, og det er den som brukes i rapportene dine.

Du kan se og endre butikkvaluta fra Butikkvaluta-seksjonen fra Butikkdetaljer-siden.

Konsekvenser av å endre butikkvaluta

Før du endrer butikkvaluta, bør du gå gjennom følgende konsekvenser av denne endringen for butikken:

• Valutaen for produktpriser og rabattpriser oppdateres automatisk, men ikke beløpet. Hvis du for eksempel endrer fra USD til CAD, vil et produkt som var oppført til 20 USD nå være oppført til 20 CAD.
  • Beløpet og valutaen for fraktpriser oppdateres ikke automatisk.
  • Gavekort med gjenstående saldo i gammel valuta vil ikke lenger fungere.
  • Apper med valutakrav som avviker fra den nye valutaen vil ikke fungere etter at valutaen er endret.
  • Hvis du endrer butikkvaluta kan det påvirke rapporter, på grunn av valutasvingninger og sykluser for rapportoppdatering.
  • Hvis du endrer butikkvaluta, kan det påvirke bestillinger med ventende betalinger.
  • Refusjoner som behandles etter en valutaendring vil også bli påvirket av valutaendringen, på grunn av differansen i verdier.
  • Hvis du bruker en annen betalingsleverandør enn Shopify Payments, vil valutaer for alle markeder oppdateres for å samsvare med den nye valutaen. Finn ut mer om endringer i primærmarkedet når du endrer butikkvaluta.
  • Hvis du bruker PayPal Express, kan det hende den nye valutaen ikke støttes.

Fullfør følgende handlinger før du endrer butikkvalutaen:

• Løs eventuelle ventende innbetalinger før du endrer butikkvalutaen.
  • Gå gjennom appene dine for å sikre at de er kompatible med den nye valutaen. Hvis du er usikker på om en app fortsatt vil fungere etter at du har endret butikkvaluta, må du kontakte apputvikleren for å få en tydeliggjøring. Apper som er utviklet av Shopify vil fortsatt fungere med den nye valutaen.
  • Hvis butikken har PayPal Express aktivert, må du sikre at den nye butikkvalutaen støttes av PayPal. Hvis den nye valutaen ikke støttes av PayPal, må du deaktivere gatewayen før du bytter, eller vurdere en støttet valuta i stedet.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Butikkdetaljer.
  2. Velg den nye butikkvalutaen fra listen i seksjonen Butikkvaluta. Hvis du ikke kan velge en ny valuta, må du kontakte Shopify-brukerstøtte for å endre butikkvalutaen.
  3. Klikk på Lagre.

Etter at du har oppdatert butikkvalutaen, må du gå gjennom og oppdatere følgende butikkinnstillinger:

• Gå gjennom og oppdater produktprisene dine. Fordi verdien av ulike valutaer sjelden er lik, vil produktets verdi sannsynligvis være annerledes i en ny valuta, som kan påvirke fortjenestemarginene dine.
  • Gå gjennom og juster rabatter i henhold til den nye butikkvalutaen.
  • Slett de eksisterende fraktprisene, og legg til prisene igjen manuelt for å vise priser i den nye valutaen.
  • Utsted nye gavekort til kunder som har gavekort med gjenstående saldo.
  • Hvis du ikke bruker Shopify Payments, må du oppdatere markeder når du endrer butikkvaluta.

Utbetalinger i flere valutaer

Hvis bedriften er basert i Canada og butikken har Advanced Shopify- eller Plus-abonnementet kan du koble til to bankkontoer, og motta utbetalinger i CAD- og USD-valutaer med Shopify Payments. Utbetalinger sendes til separate bankkontoer i hver valuta. Bestillinger i valutaen CAD rutes for eksempel til bankkontoen i CAD, mens bestillinger i valutaen USD utbetales til bankkontoen i USD.

Gå gjennom følgende detaljer for å finne ut mer om hvordan du får betalt med flere valutaer:

• Støttede valutaer: Du kan ha én bankkonto per støttede valuta. Bankkontoen med valutaen CAD må være lokalisert i Canada, mens bankkontoen i valutaen USD kan være lokalisert i Canada eller USA.
  • Utbetalinger for bestillinger i en valuta uten en dedikert utbetalingskonto: Valutaer uten en dedikert utbetalingskonto veksles til valutaen for standardbankkontoen, og vekslingsgebyrer påløper.
  • Vekslingsgebyrer: Når utbetalingsvalutaen og valutaen du selger i samsvarer, trenger ikke kundene å betale et valutakonverteringsgebyr. Hvis du vil inkludere denne avgiften i den internasjonale prisstrategien din, kan du vurdere å bruke prisjusteringer for det tilknyttede markedet.
  • Refusjoner: Refusjoner for utbetalinger i flere valutaer fungerer på samme måte som andre refusjoner. Transaksjonsgebyrer for kredittkort returneres ikke når du utsteder en refusjon. Finn ut mer om refusjon av bestillinger.

Når du mottar en utbetaling i en annen valuta, blir du belastet et internasjonalt valutautbetalingsgebyr. Disse gebyrene er basert på Shopify-abonnementet:

• Hvis du har Shopify Plus-abonnementet blir du belastet et utbetalingsgebyr på 1,25 %.
  • Alle andre Shopify-abonnementer belastes et utbetalingsgebyr på 1,50 %.

For forhandlere basert i Canada som har mottatt utbetalinger i USD før 24. mai 2024, dersom du velger å beholde den eksisterende konfigurasjonen med kun utbetalinger i USD, vil det ikke være noen endringer i utbetalingsgebyrene. Hvis du imidlertid bestemmer deg for å legge til en annen bankkonto i CAD i butikken, vil utbetalinger som mottas i USD være underlagt et gebyr for utbetaling av internasjonal valuta.

Legg til en bankkonto for utbetalinger

Du kan legge til en bankkonto for å motta utbetalinger i en internasjonal valuta.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalinger.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Klikk på Legg til i seksjonen Bankkontoer for utbetaling.
  4. Velg landet bankkontoen er registrert i under seksjonen Bankens land.
  5. Angi bankkontonummeret i seksjonen Legg til en bankkonto.
  6. Velg valutaen du ønsker at utbetalingene til bankkontoen skal skje i under seksjonen Utbetalingsvaluta.
  7. Klikk på Legg til bankkonto.

Endre standardbankkonto for utbetalinger

Når du har lagt til en ekstra bankkonto for utbetalinger, anses den første bankkontoen som standardkonto. Valutaer som ikke samsvarer med bankkontoens valuta overføres til standardbankkontoen.

La oss for eksempel si at du mottar utbetalinger i valutaen CAD til din første bankkonto, og i valutaen USD til din andre bankkonto, men du selger også i valutaen EUR. Hvis du mottar en bestilling i valutaen EUR, veksles EUR til valutaen for standardbankkontoen, i dette tilfellet CAD, og vekslingsgebyrer påløper.

Du kan endre standardbankkonto for utbetalinger.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Betalinger.
  2. I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
  3. Klikk på ved siden av bankkontoen du vil gjøre til standard i seksjonen Bankkontoer for utbetaling.
  4. Klikk på Gjør til standard og deretter på Gjør til standard.

Juridiske og skattemessige hensyn

Du bør gå gjennom alle potensielle juridiske eller skattemessige konsekvenser som kan oppstå ved å gjøre salg som er ulik det som er tilknyttet landet der butikken din befinner seg.