Konfigurera Shopify Payments

Obs! Shopify Payments är endast tillgängligt för butiker i vissa länder. Se Kan jag använda Shopify Payments? om du vill ha en lista över de länder som stöds.

När du har ställt in Shopify Payments kan dina kunder göra kreditkortsbetalningar i din butik. Du kan aktivera Shopify Payments från sidan betalningsleverantör i Shopifys inställningar. När du ställer in Shopify Payments behöver du följande information:

• ditt organisationsnummer (EIN)
  • dina bankuppgifter
  • snittpriset för dina order
  • den genomsnittliga leveranstiden för dina order

Beroende på din region kan det hända att det krävs ytterligare information för att konfigurera Shopify Payments.

Godkänner betalningar

Med Shopify Payments kan du automatiskt acceptera alla större betalningsmetoder så fort du skapar din Shopify-butik. Din kortavgift baserar sig på din Shopify-plan och du kan ändra plan närsomhelst.

Företag i USA kan acceptera betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard, American Express, JCB, Discover och Diners Club.

Företag i Australien, Hongkong SAR Kina, Irland, Italien, Japan, Nya Zeeland, Singapore, Spanien och Storbritannien kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express.

Företag i Kanada kan acceptera kreditkort och betalningskort från Visa, MasterCard och American Express. Dessutom kan företag i Kanada som använder den helt nya Shopify POS acceptera Interacs betalkort för blipp-transaktioner i butik för upp till $100 CAD med hjälp av Kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort.

Företag i Danmark kan acceptera kreditkort från Visa, MasterCard och American Express. Om du vill acceptera betalningar via MobilePay måste du aktivera en alternativ betalningsleverantör i dina inställningar för alternativ betalningsmetod för Shopify.

Företag i Tyskland kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express, samt betalningar som använder SOFORT och Klarna Pay Later.

Företag i Sverige kan acceptera kreditkort från Visa, MasterCard och American Express, samt betalningar som använder Klarna Betala Direkt, Betala Senare och Dela upp.

Företag i Nederländerna kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express, samt betalningar som använder iDEAL.

Företag i Sverige kan acceptera kreditkort från Visa, MasterCard och American Express, samt betalningar som använder Klarna Betala Direkt, Klarna Betala Senare och Klarna Dela upp.

Obs! Du kan komma att få utbetalningar i en annan valuta än den valuta du säljer i när du använder Shopify Payments. Mer information finns i Sälja och få betalt i olika valutor.

Kostnader för att använda Shopify Payments

Kostnaden för att använda Shopify Payments varierar beroende på din plan. Du kan sänka kreditkortskostnaderna genom att uppgradera din prenumeration med Shopify. Du kan se hela prissättningslistan för varje plan på Shopifys prissättningssida.

Utöver kreditkortskostnaderna och prenumerationsavgifterna för din butiks Shopify-plan tillkommer inga månadsavgifter, inga dolda avgifter och inga registreringsavgifter för Shopify Payments. Det finns inga extra avgifter för att acceptera American Express. Eventuella övriga transaktionsavgifter för prenumerationer annulleras när du använder Shopify Payments som din processor.

Om du bestämmer dig för att ändra din plan när som helst, uppdateras din kreditkortsavgift för Shopify Payments. När du aktiverar Shopify Payments slutar du betala prenumerations transaktionsavgifterna som listas på Shopifys prissättningssida. På samma sätt, om du använder Shopify Payments och byter till en annan betalningsprocessor, börjar du betala prenumerations transaktionsavgifterna till Shopify. Dessa avgift är över och över de avgift som betalas till din nya tredjeparts betalningsprocessor.

De totala avgifterna för varje utbetalning och pågående transaktion visas i tabellen Transaktioner. Du kan antingen se informationen i din webbläsare eller exportera den till en CSV-fil.

Obs! Exporterade CSV-filer som innehåller 50 transaktioner eller färre kommer att laddas ner av din webbläsare. Exporterade CSV-filer som innehåller fler än 50 transaktioner kommer att skickas till dig och Shopify-butiksägaren via e-post.

Steg

1. Gå till Inställningar > Betalningsleverantör > Visa alla betalningar i din Shopify-admin.

2. Klicka på Visa transaktioner.

3. Klicka på Exportera.

4. Markera det transaktionsintervall du vill exportera, vilken typ av CSV-fil du vill ha och klicka på Exportera saldotransaktioner.

CSV-filen kommer att innehålla följande information:

Transaction Date Datum och tid då transaktionen inträffade, inklusive tidszonen. Exempel:2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Typ av transaktion. Exempel: justering eller återbetalning
Order Numret som hör samman med ordern.
Card Brand Den typ av kort som användes för transaktionen. Exempel: visa
Card Source Metoden med vilken kortet debiterades. Exempel:drogs (kort med magnetremsa)
Payout Status Transaktionens utbetalningsstatus. Exempel: väntande
Payout Date Datum för utbetalningen.
Available On Det datum då utbetalningen kommer att vara tillgänglig.
Amount Beloppet för transaktionen.
Fee Den avgift som tillämpas på transaktionen.
Net Skillnaden mellan belopp och avgift.

Bankkontokrav för Shopify Payments

Se till att ditt bankkonto uppfyller följande krav innan du ansluter det till Shopify Payments:

• Kontot är ett fullständigt checkkonto, eller ett current account i Storbritannien och Irland.
  • Kontot använder utbetalningsvalutan i din region.
  • Kontot kan acceptera elektroniska banköverföringar.

Obs! Sparkonton, konton som kan använda flera valutor, virtuella konton och pengaöverföringskonton som efterliknar bankkonton stöds inte av Shopify-betalningar.

Alla regioner har även lokala krav som bankkontot måste följa:

• Australien – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Australien, i valutan AUD och vara berättigat till BECS-överföringar.
  • Österrike - Bankkontot måste vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Kanada -om din utbetalningsvaluta är CAD så måste bankkontot vara registrerat i en fysisk bank i Kanada, i valutan CAD och vara berättigat till en överföring av ACH.
    Om din utbetalningsvaluta är USD måste bankkontot vara registrerat i en fysisk bank i Kanada eller USA, i valutan USD och vara berättigat till en överföring av ACH.
  • Danmark - Om din utbetalningsvaluta är i EUR måste bankkontot vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Om din utbetalningsvaluta är DKK, måste bankkontot vara i DKK-valuta, vara berättigad till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med DK.
  • Tyskland – Bankkontot måste vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Hongkong – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Hongkong och i valutan HKD.
  • Irland – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank på Irland, i valutan EUR och vara berättigat till FPS-överföringar.
  • Italien – Bankkontot måste vara ett företagskonto i valutan EUR, vara berättigat till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Japan – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Japan, i valutan JPY och vara av typen Futsu.
  • Nederländerna – Bankkontot måste vara ett företagskonto i valutan EUR, vara berättigat till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Nya Zeeland – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank på Nya Zeeland, i valutan NZD och vara berättigat till BECS-överföringar.
  • Singapore – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Singapore i valutan SGD.
  • Spanien – Bankkontot måste vara i valutan EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE.
  • Sverige - Om din utbetalningsvaluta är i EUR måste bankkontot vara i EUR, SEPA-betalningar måste kunna genomföras och kontot måste ha ett IBAN-nummer som börjar med följande bokstäver: AT, BE, CH, DE, DK, EE, ES, FI, FR, GB, GI, IE, IT, LU, NL, NO, PT eller SE. Om din utbetalningsvaluta är SEK, måste bankkontot vara i SEK-valuta, vara berättigad till SEPA-överföringar och ha en IBAN som börjar med SE.
  • Storbritannien – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i Storbritannien, i valutan GBP och vara berättigat till FPS-betalningar.
  • USA – Bankkontot måste vara registrerat i en fysisk bank i USA, i valutan USD och berättigat till ACH-överföringar.

De flesta checkkonton kan acceptera de elektroniska banköverföringar som anges ovan. Checkkonton som är inställda till att endast att acceptera banköverföringar fungerar inte med Shopify Payments. Kontakta din bank för att ta reda på om ditt konto godkänner överföringstyperna som listas för din region ovan.

Konfigurera Shopify Payments

Endast butiksägaren kan ändra betalningsleverantören.

Steg:

1. Aktivera Shopify Payments på ett av följande sätt: - Klicka på Slutför kontoinställningar i avsnittet Shopify Payments om du inte har ställt in en leverantör av kreditkortsbetalningar för ditt konto.

• Klicka på Aktivera Shopify Payments i rutan Shopify Payments och sedan Aktivera Shopify Payments i dialogrutan om du har en annan leverantör av kreditkortsbetalningar aktiverad. Detta tar bort alla andra leverantörer av kreditkortsbetalningar från ditt konto.
  2. Ange de obligatoriska uppgifterna om din butik och din bankinformation och klicka sedan på Spara.

Obs! Om din butik ligger i Europa måste du antingen lägga till ett momsnummer (VAT) eller markera att du inte har något. Om du anger ett momsnummer kommer Shopify att bekräfta det genom Systemet för utbyte av information om mervärdesskatt (VIES).

Såhär slutför du kontokonfigurationen

När du konfigurerar ett konto för Shopify Payments är det viktigt att formuläret är korrekt och fullständigt ifyllt för att minska risken för verifieringsproblem hos våra bankpartners framöver.

I avsnittet Verksamhetsuppgifter väljer du företagstyp. I tillämpliga fall, lägg till ditt företagsnummer, EIN eller skatteregistreringsnummer (TIN) beroende på vilket land ditt företag är beläget i. Adressen i det här avsnittet ska vara den adress som finns på all företagsdokumentation som du har.

Om du ställer in Shopify Payments-kontot som LLC eller ett INC behöver du fortfarande namn och födelsedatum för någon i företaget som anges under Personuppgifter. Detta är ett krav från våra bankpartners för verifieringsändamål.

OBS! Det angivna för- och efternamnet måste överensstämma med det som visas på ditt juridiska myndighetsutfärdade ID. Om du väljer att ange butikens namn eller ett alias kommer kontot inte att verifieras när du skickar in ditt ID för verifikation i framtiden.

Förfrågan om ID, dokumentation och födelsedatum finns under avsnitt B1-3 i användarvillkoren för Shopify Payments. Bläddra längst ned på sidan och välj ditt land för att granska användarvillkoren i sin helhet.

När du har ställt in Shopify Payments kan du konfigurera dina inställningar eller göra en testtransaktion i din butik.

Om du vill överföra äganderätten till ditt konto hos Shopify Payments ska du kontakta Shopify-support. Om du säljer din butik genom att använda Shopifys Exchange Marketplace kommer processen att hanteras av Exchange-teamet.