Konfigurera Shopify Payments

Obs! Shopify Payments är endast tillgängligt för butiker i vissa länder. Se Kan jag använda Shopify Payments? om du vill ha en lista över de länder som stöds.

När du har skapat Shopify Payments kan dina kunder göra kreditkortsbetalningar i din butik. Du kan aktivera Shopify Payments från sidan för betalningsleverantörer i Shopify-inställningarna. När du ställer in Shopify Payments behöver du följande information:

• ditt organisationsnummer (EIN)
  • dina bankuppgifter

Beroende på din region kan det hända att det krävs ytterligare information för att konfigurera Shopify Payments.

Godkänner betalningar

Om du har en enskild firma kan du i de flesta länder acceptera alla större betalningsmetoder automatiskt så snart du skapar din Shopify-butik med Shopify Payments aktiverat. Din kortavgift baseras på din butiks Shopify-prenumerationsplan och du kan ändra plan när du vill.

Företag i USA kan acceptera betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard, American Express, Discover och Diners Club. Dessutom möjliggör godkännande av Discover automatiskt godkännande av Elo, JCB och UnionPay.

Företag i Australien, Österrike, Hongkong SAR, Irland, Italien, Nya Zeeland, Singapore och Spanien kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, Mastercard och American Express.

Företag i Storbritannien kan acceptera betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard, American Express, Maestro, Discover och Diners Club. Dessutom möjliggör godkännande av Discover automatiskt godkännande av Elo.

Företag i Japan kan acceptera JCB, Visa, MasterCard och American Express debetkort och kreditkort. Dessutom möjliggör godkännande av JCB automatiskt godkännande av Discover och Diners Club.

Företag i Kanada kan godkänna kreditkort och betalkort från Visa, Mastercard, American Express, Discover och Diners Club. Dessutom kan företag i Kanada som använder Shopify POS acceptera betalkort från Interac för blipp-transaktioner och metoder med PIN-kod med hjälp av Kortläsare för kontaktlösa betalkort och smartkort. Om du accepterar Discover kan du automatiskt acceptera UnionPay och om du accepterar American Express kan du automatiskt acceptera JCB.

Företag i Danmark kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, Mastercard och American Express och Maestro. Om du vill acceptera betalningar via MobilePay måste du aktivera en alternativ betalningsleverantör i dina Shopify-inställningar för alternativa betalningsmetoder. Dessa företag kan även acceptera Bancontact.

Företag i Tyskland kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, Mastercard, American Express och Maestro, Bancontact samt betalningar som använder SOFORT och Klarna Pay Later.

Företag i Nederländerna kan acceptera betal- och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express och Maestro, Bancontact samt betalningar som använder iDEAL.

Företag i Belgien kan acceptera betalkort och kreditkort från Visa, MasterCard och American Express och Maestro, samt betalningar som använder Bancontact och iDEAL.

Företag i Sverige kan acceptera kreditkort från Visa, MasterCard, American Express och Maestro samt betalningar som använder Klarna Betala nu, Klarna Betala senare och Klarna Dela upp. Dessa företag kan även acceptera Bancontact.

Obs! Du kan komma att få utbetalningar i en annan valuta än den valuta du säljer i när du använder Shopify Payments. Mer information finns i Sälja och få betalt i olika valutor.

Kostnader för att använda Shopify Payments

Kostnaden för att använda Shopify Payments varierar beroende på din plan. Du kan sänka kortavgifterna genom att uppgradera din prenumeration med Shopify. Du kan se hela prissättningslistan för varje plan på Shopifys prissättningssida.

Utöver kortavgiften och prenumerationsavgifterna för din butiks Shopify-prenumerationsplan tillkommer inga månadsavgifter, inga dolda avgifter och inga startavgifter för Shopify Payments. När du använder Shopify Payments som din processor debiteras inte transaktionsavgifter för ordrar för butiker i de flesta länder.

Observera att om du befinner dig i Österrike, Belgien eller Sverige debiteras du endast transaktionsavgifter för ordrar som behandlas via en betalningsleverantör från tredje part.

Om du bestämmer dig för att ändra din plan vid något tillfälle kommer dina kortavgifter för Shopify Payments att uppdateras. När du aktiverar Shopify Payments behöver du inte längre betala prenumerationens transaktionsavgifter som finns på Shopifys prissättningssida. De samma gäller om du använder Shopify Payments och byter till en annan betalningsprocessor. Då börjar du betala transaktionsavgiften för prenumerationen till Shopify. Dessa avgifter tillkommer utöver de avgifter som betalas till din nya tredjeparts betalningsprocessor.

De totala avgifterna för varje utbetalning och pågående transaktion visas i tabellen Transaktioner. Du kan antingen se informationen i din webbläsare eller exportera den till en CSV-fil.

Steg

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Betalningar > Visa utbetalningar.

2. Klicka på Visa transaktioner.

3. Klicka på Exportera.

4. Markera det transaktionsintervall du vill exportera och vilken typ av CSV-fil du vill ha och klicka på Exportera saldotransaktioner.

CSV-filen kommer att innehålla följande information:

Transaction Date Datum och tid då transaktionen inträffade, inklusive tidszonen. Exempelvis:2017-06-20 11:26:40 -0400
Type Typ av transaktion. Exempel: justering eller återbetalning
Order Numret som hör samman med ordern.
Card Brand Den typ av kort som användes för transaktionen. Exempel: visa
Card Source Metoden med vilken kortet debiterades. Exempel:drogs (kort med magnetremsa)
Payout Status Transaktionens utbetalningsstatus. Exempel: väntande
Payout Date Datum för utbetalningen.
Available On Det datum då utbetalningen kommer att vara tillgänglig.
Amount Beloppet för transaktionen.
Fee Den avgift som tillämpas på transaktionen.
Net Skillnaden mellan belopp och avgift.

Konfigurera Shopify Payments

Innan du konfigurerar Shopify Payments bör du bestämma dig för din butiksvaluta. Din butiksvaluta är den valuta som används i din Shopify-administratör. Det är den valuta du prissätter dina produkter i och den valuta som används i dina rapporter. Du måste välja en butiksvaluta innan du gör din första försäljning. Om du behöver ändra din butiksvaluta efter att du har gjort din första försäljning, kontakta Shopify-support för att ändra din butiksvaluta.

Endast butiksägaren kan ändra betalningsleverantören.

Steg:

1. Aktivera Shopify Payments på ett av följande sätt:

• Klicka på Slutför kontoinställningar i avsnittet Shopify Payments om du inte har ställt in en leverantör av kreditkortsbetalningar för ditt konto.
    • Klicka på Aktivera Shopify Payments i rutan Shopify Payments och sedan Aktivera Shopify Payments i dialogrutan om du har en annan leverantör av kreditkortsbetalningar aktiverad. Detta tar bort alla andra leverantörer av kreditkortsbetalningar från ditt konto.
  2. Ange de obligatoriska uppgifterna om din butik och din bankinformation och klicka sedan på Spara.

Såhär slutför du kontokonfigurationen

När du konfigurerar ett konto för Shopify Payments är det viktigt att formuläret är korrekt och fullständigt ifyllt för att minska risken för verifieringsproblem hos våra bankpartners framöver.

I avsnittet Företagsinformation väljer du företagstyp. I tillämpliga fall, lägg till ditt företagsnummer, EIN eller skatteregistreringsnummer (TIN) beroende på vilket land ditt företag är beläget i. Adressen i det här avsnittet ska vara den adress som finns på all företagsdokumentation som du har.

Om du ställer in Shopify Payments-kontot som LLC eller ett INC behöver du fortfarande namn och födelsedatum för någon i företaget som anges under Personuppgifter. Detta är ett krav från våra bankpartners för verifieringsändamål.

Förfrågan om ID, dokumentation och födelsedatum finns under avsnitt B1-3 i användarvillkoren för Shopify Payments. Bläddra längst ned på sidan och välj ditt land för att granska användarvillkoren i sin helhet.

Om du vill veta mer om kraven på identitetsdokumentation och vilka dokument som accepteras för varje land, se kraven på personlig information för Shopify Payments

När du har ställt in Shopify Payments kan du konfigurera dina inställningar eller göra en testtransaktion i din butik.

Om du vill överföra äganderätten till ditt konto hos Shopify Payments ska du kontakta Shopify-support. Om du säljer din butik genom att använda Shopifys Exchange Marketplace kommer processen att hanteras av Exchange-teamet.

Manuell granskningsprocess för betalningsmetod

Vissa betalningsmetoder för Shopify Payments måste godkännas innan du kan använda dem. När du aktiverar Shopify Payments startar godkännandeprocessen för tillämpliga lokala betalningsmetoder och kreditkort automatiskt. En betalningsmetod står kvar i "manuell granskning"-status medan din ansökan granskas. Om din ansökan godkänns kan du börja använda betalningsmetoden.