Shopify Payments instellen

Als je Shopify Payments hebt ingesteld, kunnen je klanten met creditcard betalen in je winkel. Je kunt Shopify Payments activeren op de pagina Betalingen in de Shopify-instellingen. Wanneer je Shopify Payments instelt, heb je de volgende informatie nodig:

• je Employer Identification Number (EIN)
  • je bankgegevens

Afhankelijk van je regio kan er aanvullende informatie nodig zijn om Shopify Payments in te stellen.

Betalingen accepteren

In de meeste landen, in het geval van een eenmanszaak, worden automatisch alle belangrijke betaalmethoden geaccepteerd zodra je je Shopify-winkel met Shopify Payments hebt ingeschakeld. Je kaarttarief is gebaseerd op het Shopify-abonnement van je winkel en je kunt van abonnement wijzigen wanneer je wilt.

Bedrijven in de Verenigde Staten kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express, Discover en Diners Club accepteren. Bovendien staat het accepteren van Discover automatisch toe dat Elo, JCB en UnionPay worden geaccepteerd.

Bedrijven in Australië, Oostenrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Nieuw-Zeeland, Singapore en Spanje kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard en American Express accepteren.

Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express, Maestro, Discover en Diners Club accepteren. Bovendien staat het accepteren van Discover automatisch toe dat Elo wordt geaccepteerd.

Bedrijven in Japan kunnen betaalpassen en creditcards van JBC, Visa, Mastercard en American Express accepteren. Bovendien staat het accepteren van JCB automatisch toe dat Discover en Diners Club worden geaccepteerd.

Bedrijven in Canada kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express, Discover en Diners Club accepteren. Bovendien kunnen bedrijven in Canada die Shopify POS gebruiken Interac-betaalpassen accepteren voor chip- en contactloze betalingen en betalingen met invoer van pincode met behulp van de chipkaartlezer. Het accepteren van Discover staat automatisch toe dat UnionPay wordt geaccepteerd en het accepteren van American Express staat automatisch toe dat JCB wordt geaccepteerd.

Bedrijven in Denemarken kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express en Maestro accepteren. Als je betalingen met MobilePay wilt accepteren, moet je een andere betalingsprovider inschakelen bij Alternatieve betaalmethoden in je Shopify-instellingen. Deze bedrijven accepteren mogelijk ook Bancontact.

Bedrijven in Duitsland kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express en Maestro accepteren, evenals betalingen via SOFORT en Klarna Betaal later.

Bedrijven in Nederland kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express en Maestro accepteren, evenals betalingen via iDEAL en Bancontact.

Bedrijven in België kunnen debet- en creditcards van Visa, Mastercard, American Express en Maestro accepteren, evenals betalingen via Bancontact en iDEAL.

Bedrijven in Zweden kunnen betaalpassen en creditcards van Visa, Mastercard, American Express en Maestro accepteren, evenals betalingen via Klarna Betaal nu, Klarna Betaal later en Klarna Betaal in delen. Deze bedrijven accepteren mogelijk ook Bancontact.

Kosten van het gebruik van Shopify Payments

De kosten van Shopify Payments variëren, afhankelijk van je abonnement. Je kunt de creditcardtarieven verlagen door je abonnement op Shopify te upgraden. Je kunt de volledige prijslijst per abonnement bekijken op de prijspagina van Shopify.

Afgezien van het creditcardtarief en de abonnementskosten voor het Shopify-abonnement van je winkel, zijn er geen maandelijkse kosten, verborgen kosten of opstartkosten voor Shopify Payments. Wanneer je Shopify Payments gebruikt als je verwerker, worden er geen transactiekosten in rekening gebracht voor bestellingen voor winkels in de meeste landen.

Als je besluit je abonnement te wijzigen, wordt het creditcardtarief van Shopify Payments bijgewerkt. Wanneer je Shopify Payments activeert, stop je met het betalen van de transactiekosten voor het abonnement, die worden vermeld op de prijspagina van Shopify. Als je Shopify Payments gebruikt en overstapt naar een andere betalingsverwerker, ga je weer transactiekosten voor het abonnement betalen aan Shopify. Deze kosten komen bovenop de kosten die moeten worden betaald aan de nieuwe externe betalingsverwerker.

De totale kosten voor elke uitbetaling en transacties die in behandeling zijn, worden weergegeven in de tabel Transacties. Je kunt de informatie in de browser bekijken of exporteren naar een CSV-bestand.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen > Bekijk uitbetalingen.

2. Klik op Transacties weergeven.

3. Klik op Exporteren.

4. Selecteer het bereik van transacties dat je wilt exporteren, kies het type CSV-bestand en klik op Saldotransacties exporteren.

Het CSV-bestand bevat de volgende informatie:

Transaction Date De datum en tijd waarop de transactie plaatsvond, inclusief de tijdzone. Bijvoorbeeld: 20-06-2017 11:26:40 -0400
Type Het type transactie. Voorbeeld: aanpassing of terugbetaling
Order Het getal dat aan de bestelling is gekoppeld.
Card Brand Het type creditcard dat wordt gebruikt voor de transactie. Bijvoorbeeld: Visa
Card Source De manier waarop de kaart is opgeladen. Bijvoorbeeld: geswipet
Payout Status De uitbetalingsstatus van de transactie. Bijvoorbeeld: in behandeling
Payout Date De datum van de uitbetaling.
Available On De datum waarop de uitbetaling beschikbaar zal zijn.
Amount Het bedrag van de transactie.
Fee De kosten die op de transactie van toepassing zijn.
Net Het verschil tussen het bedrag en de kosten.

Shopify Payments instellen

Voordat je Shopify Payments instelt, moet je je winkelvaluta kiezen. Je winkelvaluta is de valuta die in je Shopify-beheercentrum wordt gebruikt. Het is de valuta waarin je producten zijn geprijsd en die wordt gebruikt in je rapporten. Je moet een winkelvaluta selecteren voordat je je eerste verkoop doet. Als je je winkelvaluta moet wijzigen nadat je je eerste verkoop hebt gedaan, neem dan contact op met de Shopify-ondersteuning om je winkelvaluta te wijzigen.

Alleen de winkeleigenaar kan de betalingsverschaffer wijzigen.

Stappen:

1. Activeer Shopify Payments op een van de volgende manieren:

• Als je nog geen creditcardbetalingsprovider voor je account hebt ingesteld, klik op Accountinstelling voltooien in het gedeelte Shopify Payments.
    • Als er een andere creditcardbetalingsprovider is ingeschakeld, klik op Shopify Payments activeren in het vak Shopify Payments en klik vervolgens op Shopify Payments activeren in het dialoogvenster. Hiermee worden andere creditcardbetalingsproviders uit je account verwijderd.
  2. Voer de vereiste gegevens van je winkel en je bankgegevens in, en klik op Opslaan.

Zo rond je je Accountinstellingen af

Wanneer je een Shopify Payments-account instelt, is het belangrijk dat het formulier correct en volledig is ingevuld om eventuele toekomstige verificatieproblemen van onze bankpartners te beperken.

Kies het type bedrijf in het gedeelte Bedrijfsgegevens. Voeg, indien van toepassing, je Bedrijfregistratienummer, EIN of Taxpayer Identification Number (TIN) toe, afhankelijk van het land waarin je bedrijf zich bevindt. Het adres in deze sectie moet het adres zijn dat wordt vermeld in documentatie over de oprichting van je bedrijf.

Als je het Shopify Payments-account instelt als een LLC of incorporatie, heb je nog steeds de naam en geboortedatum nodig van iemand in het bedrijf dat wordt vermeld onder Persoonlijke gegevens. Dit is een vereiste van onze bankpartners voor verificatiedoeleinden.

Het verzoek om ID, documentatie en geboortedatum staan in sectie B1-3 van de Servicevoorwaarden voor Shopify Payments. Blader naar de onderkant van de pagina en kies je land om onze servicevoorwaarden volledig te bekijken.

Raadpleeg de vereisten voor persoonlijke informatie van Shopify Payments voor meer informatie over identiteitsdocumentatie en welke documenten voor elk land worden geaccepteerd.

Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, kun je je instellingen configureren of een testtransactie in je winkel uitvoeren.

Als je het eigendom van je Shopify Payments-account wilt overdragen, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning. Als je je winkel verkoopt via de Exchange Marketplace van Shopify, wordt het proces verzorgd door het Exchange-team.

Beoordelingsproces handmatige betaalmethode

Sommige betaalmethoden voor Shopify Payments moeten worden goedgekeurd voordat je ze kunt gebruiken. Wanneer je Shopify Payments activeert, wordt automatisch het goedkeuringsproces voor toepasselijke lokale betaalmethoden en creditcardmethoden gestart. Een betaalmethode behoudt de status 'handmatige beoordeling' terwijl je aanvraag wordt beoordeeld. Als je aanvraag is goedgekeurd, kun je de betaalmethode gebruiken.