Shopify Payments instellen

Je kunt Shopify Payments activeren op de pagina Betalingen in de Shopify-instellingen. Wanneer je Shopify Payments instelt, heb je de volgende informatie nodig:

• je Employer Identification Number (EIN)
  • je bankgegevens

Afhankelijk van je regio, kan er aanvullende informatie nodig zijn om Shopify Payments in te stellen. Zie de lijst met vereisten voor elk ondersteund land.

Als je Shopify Payments hebt ingesteld, kunnen je klanten met creditcard betalen in je winkel.

Kosten van het gebruik van Shopify Payments

De kosten van Shopify Payments variëren, afhankelijk van je abonnement. Je kunt de creditcardtarieven verlagen door je abonnement op Shopify te upgraden. Je kunt de volledige prijslijst per abonnement bekijken op de prijspagina van Shopify.

Afgezien van het creditcardtarief en de abonnementskosten voor het Shopify-abonnement van je winkel, zijn er geen maandelijkse kosten, verborgen kosten of opstartkosten voor Shopify Payments. Wanneer je Shopify Payments gebruikt als je verwerker, worden er geen transactiekosten van derden in rekening gebracht voor bestellingen voor winkels in de meeste landen.

Als je besluit je abonnement te wijzigen, wordt het creditcardtarief van Shopify Payments bijgewerkt. Wanneer je Shopify Payments activeert, stop je met het betalen van de transactiekosten voor het abonnement, die worden vermeld op de prijspagina van Shopify. Als je Shopify Payments gebruikt en overstapt naar een andere betalingsverwerker, ga je weer transactiekosten voor het abonnement betalen aan Shopify. Deze kosten komen bovenop de kosten die moeten worden betaald aan de nieuwe externe betalingsverwerker.

De totale kosten voor elke uitbetaling en transacties die in behandeling zijn, worden weergegeven in de tabel Transacties. Je kunt de informatie in de browser bekijken of exporteren naar een CSV-bestand.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingen > Bekijk uitbetalingen.

2. Klik op Transacties weergeven.

3. Klik op Exporteren.

4. Selecteer het bereik van transacties dat je wilt exporteren, kies het type CSV-bestand en klik op Saldotransacties exporteren.

Het CSV-bestand bevat de volgende informatie:

Transaction Date De datum en tijd waarop de transactie plaatsvond, inclusief de tijdzone. Bijvoorbeeld: 20-06-2017 11:26:40 -0400
Type Het type transactie. Voorbeeld: aanpassing of terugbetaling
Order Het getal dat aan de bestelling is gekoppeld.
Card Brand Het type creditcard dat wordt gebruikt voor de transactie. Bijvoorbeeld: Visa
Card Source De manier waarop de kaart is opgeladen. Bijvoorbeeld: geswipet
Payout Status De uitbetalingsstatus van de transactie. Bijvoorbeeld: in behandeling
Payout Date De datum van de uitbetaling.
Available On De datum waarop de uitbetaling beschikbaar zal zijn.
Amount Het bedrag van de transactie.
Fee De kosten die op de transactie van toepassing zijn.
Net Het verschil tussen het bedrag en de kosten.

Shopify Payments instellen

Voordat je Shopify Payments instelt, moet je je winkelvaluta kiezen. Je winkelvaluta is de valuta die in je Shopify-beheercentrum wordt gebruikt. Het is de valuta waarin je producten zijn geprijsd en die wordt gebruikt in je rapporten. Je moet een winkelvaluta selecteren voordat je je eerste verkoop doet. Als je je winkelvaluta moet wijzigen nadat je je eerste verkoop hebt gedaan, neem dan contact op met de Shopify-ondersteuning om je winkelvaluta te wijzigen.

Alleen de winkeleigenaar kan de betalingsverschaffer wijzigen.

Afhankelijk van je regio, kan er aanvullende informatie nodig zijn om Shopify Payments in te stellen. Zie de lijst met vereisten voor elk ondersteund land.

Stappen:

1. Activeer Shopify Payments op een van de volgende manieren:

• Als je nog geen creditcardbetalingsprovider voor je account hebt ingesteld, klik op Accountinstelling voltooien in het gedeelte Shopify Payments.
    • Als er een andere creditcardbetalingsprovider is ingeschakeld, klik op Shopify Payments activeren in het vak Shopify Payments en klik vervolgens op Shopify Payments activeren in het dialoogvenster. Hiermee worden andere creditcardbetalingsproviders uit je account verwijderd.
  2. Voer de vereiste gegevens van je winkel en je bankgegevens in, en klik op Opslaan.

Zo rond je je Accountinstellingen af

Wanneer je een Shopify Payments-account instelt, is het belangrijk dat het formulier correct en volledig is ingevuld om eventuele toekomstige verificatieproblemen van onze bankpartners te beperken.

Kies het type bedrijf in het gedeelte Bedrijfsgegevens. Voeg, indien van toepassing, je Bedrijfregistratienummer, EIN of Taxpayer Identification Number (TIN) toe, afhankelijk van het land waarin je bedrijf zich bevindt. Het adres in deze sectie moet het adres zijn dat wordt vermeld in documentatie over de oprichting van je bedrijf.

Als je het Shopify Payments-account instelt als een BV of incorporatie, heb je nog steeds de naam en geboortedatum nodig van iemand in het bedrijf dat wordt vermeld onder Persoonlijke gegevens. Dit is een vereiste van onze bankpartners voor verificatiedoeleinden.

Het verzoek om ID, documentatie en geboortedatum staan in sectie B1-3 van de Servicevoorwaarden voor Shopify Payments. Blader naar de onderkant van de pagina en kies je land om onze servicevoorwaarden volledig te bekijken.

Lees de vereisten voor persoonlijke gegevens van Shopify Payments voor meer informatie over identiteitsdocumentatie en welke documenten voor elk land worden geaccepteerd.

Nadat je Shopify Payments hebt ingesteld, kun je je instellingen configureren of een testtransactie in je winkel uitvoeren.

Als je het eigendom van je Shopify Payments-account wilt overdragen, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning. Als je je winkel verkoopt via de Exchange Marketplace van Shopify, wordt het proces verzorgd door het Exchange-team.

Informatievereisten voor Shopify Payments

Als reactie op regelgeving in verschillende landen behoor je informatie over jou en je bedrijf te verstrekken. De informatie wordt verzameld om merchants die Shopify Payments gebruiken te identificeren, inclusief de uiteindelijke belanghebbende eigenaren van een bepaalde bedrijfsentiteit. Het doel van het verzamelen van deze informatie is om te voldoen aan wettelijke vereisten ter voorkoming van witwassen van geld, terrorismefinanciering en andere financiële misdrijven.

Naarmate lokale regels en voorschriften zich ontwikkelen, kunnen Shopify en partners van Shopify contact met je opnemen om aanvullende informatie over jou en je bedrijf te verzamelen. Deze standaardcontroles kunnen op elk gewenst moment optreden tijdens de levensduur van je Shopify-account.

De informatie die Shopify moet verzamelen, verschilt van land tot land maar bevat meestal documentatie over het volgende:

• de persoon die het Shopify Payments-account aanmaakte;
  • het bedrijf dat is gekoppeld aan het Shopify Payments-account;
  • de personen die uiteindelijk eigenaar zijn van of controle hebben over het bedrijf, waaronder de bedrijfseigenaar of een senior executive met een wettelijke handtekeningautoriteit voor het bedrijf.

Documenten voor identiteits- en huisadresverificatie

Als je identiteit niet kan worden geverifieerd met de informatie die je hebt opgegeven op het moment van het registreren van Shopify Payments, kan je worden gevraagd aanvullende documentatie te verstrekken. Twee afzonderlijke documenten zijn vereist om een persoon met een Shopify Payments-account te verifiëren:

• een document dat als bewijs van identiteit fungeert;
  • een document dat als bewijs van thuisadres fungeert.

Je kunt hetzelfde document niet gebruiken voor bewijs van identiteit en huisadres.

Voor bewijs van identiteitsdocumenten gelden de volgende vereisten:

• Documenten moeten in kleur worden geüpload. Zwart-witscans worden bijvoorbeeld niet geaccepteerd.
  • Documenten moeten geldig zijn en niet verlopen.
  • Documenten moeten duidelijk en groot genoeg zijn om te lezen.
  • Fotokopieën van identiteitsdocumenten worden niet geaccepteerd.
  • Volledige documenten moeten worden geüpload. Een volledig document bevat het volgende:

• zowel de voor- als achterkant van een rijbewijs of identiteitskaart;
    • de volledige pagina met persoonlijke gegevens van een paspoort.
  • Documenten kunnen worden geüpload in de indelingen .png of .jpg. Foto's en kleurenscans zijn toegestaan.

Zie voor meer informatie de volledige lijst van geaccepteerde documenttypen voor elk land.

Voor bewijs van huisadresdocumenten gelden de volgende vereisten:

• Documenten moeten duidelijk en groot genoeg zijn om te lezen.
  • Documenten moeten in de afgelopen zes maanden zijn uitgegeven.
  • Documenten moeten volledig zijn. Een volledig document bevat het volgende:

• de volledige pagina van het document;
    • de volledige naam en het adres van het individu, duidelijk vermeld en leesbaar.
  • Documenten kunnen worden geüpload in de indeling .png, .jpg of .pdf.

Zie voor meer informatie de volledige lijst van geaccepteerde documenttypen voor elk land.

Documenten voor bedrijfsverificatie

Als je bedrijf niet kan worden geverifieerd met de informatie die je op het moment van registratie bij Shopify Payments hebt opgegeven, kan aanvullende documentatie worden aangevraagd. De documenten die je verstrekt moeten de bedrijfsnaam, het vestigingsadres en het bedrijfsregistratienummer of het btw-nummer bevatten.

Upload voor bedrijfsverificatie je officiële federale bedrijfsregistratiedocument, indien beschikbaar, inclusief je federale belastingregistratienummer.

Zakelijke documenten vereisen het volgende:

• Documenten moeten duidelijk en groot genoeg zijn om te lezen.
  • Documenten moeten geldig en representatief zijn voor de huidige registratie.
  • Volledige documenten moeten worden geüpload. Een volledig document bevat het volgende:

• de volledige bedrijfsnaam, het vestigingsadres en het btw-nummer of het bedrijfsregistratienummer van de opgenomen entiteit zijn duidelijk vermeld en leesbaar;
    • alle pagina's van een document met meerdere pagina's. Upload een PDF met alle relevante pagina's.
  • Documenten kunnen worden geüpload in de indeling .PDF.

Zie voor meer informatie de volledige lijst van geaccepteerde documenttypen voor elk land.

Informatie over uiteindelijk eigendom

Bedrijven die in Ierland zijn geregistreerd, zijn verplicht om informatie over uiteindelijk eigendom te verstrekken. Deze informatie moet juist en actueel zijn. Raadpleeg voor meer informatie de informatie over uiteindelijk eigendom voor Ierland.

Je verificatiedocumenten uploaden

Vanwege de gevoelige aard van persoonlijke informatie in de gevraagde verificatiedocumenten worden alleen documenten geaccepteerd die worden geüpload via de beveiligde banners in je Shopify-beheercentrum. Documenten die per e-mail of chat worden verzonden, worden om veiligheids- en privacyredenen gewist en onbruikbaar gemaakt.

Documentbeoordelingsproces

Je identiteit, adres en bewijs van uploaden van juridische entiteitsdocumenten worden beoordeeld en moeten met succes overeenkomen met de informatie op je Shopify Payments-account voordat je bedrijf volledig kan worden geverifieerd.

Het kan tot drie werkdagen duren voordat beoordelingen zijn voltooid. Tijdens het beoordelingsproces kunnen je uitbetalingen worden gepauzeerd totdat je gegevens zijn geverifieerd, maar meestal blijft je winkel open en kunnen klanten je producten nog steeds kopen. Nadat je gegevens zijn geverifieerd, worden alle uitbetalings- of verwerkingen die op je account worden toegepast automatisch verwijderd.

Beoordelingsproces handmatige betaalmethode

Sommige betaalmethoden voor Shopify Payments moeten worden goedgekeurd voordat je ze kunt gebruiken. Wanneer je Shopify Payments activeert, wordt automatisch het goedkeuringsproces voor toepasselijke lokale betaalmethoden en creditcardmethoden gestart. Een betaalmethode behoudt de status 'handmatige beoordeling' terwijl je aanvraag wordt beoordeeld. Als je aanvraag is goedgekeurd, kun je de betaalmethode gebruiken.