Sälja i flera valutor med Shopify Payments

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

När du aktiverar flera valutor kan dina kunder betala för sina order och få återbetalningar i sin lokala valuta. Dina priser konverteras utifrån valutakursen, som automatiskt ställs in baserat på marknadspriser, men du kan välja att ställa in valutakursen manuellt.

Kunderna kan välja sin lokala valuta från en valutaväljare som du kan lägga till i ditt tema. Du kan även använda Shopifys Geolocation-app för att uppmana kunder att byta till sin lokala valuta.

Varning! Vissa appar med flera valutor och vissa teman med inbyggd valutaomvandling är inte kompatibla med flera valutor i Shopify Payments.

När ska man använda flera valutor?

Försäljning i flera valutor medför att dina kunder kan betala sina order i sin egen valuta. Den här funktionen är ett bra alternativ när ditt företag befinner sig i någon av följande situationer:

• Du har en webbutik som har internationell trafik och du vill öka din omsättning från dina internationella kunder.

• Du vill erbjuda regionala butiker. Du kanske har en butik i en region och du vill sälja till kunder som bor i samma region, men som använder en annan valuta. Australien och Nya Zeeland ligger exempelvis i samma region och delar samma årstider. Du kan använda flera olika valutor för att sälja i Australien och erbjuda en regional upplevelse för dina kunder i Nya Zeeland.

• Du har en stark internationell närvaro med butiker i olika länder och regioner. Du har en internationell butik som använder flera valutor för att konvertera kunder där du inte har en specifik närvaro än.

Observera: Butiker baserade i andra länder än Kanada och Danmark kan bara få utbetalningar i valutan för det land där de själva är och de måste vara baserade i det land som deras butiksinställningar finns i.

Läs mer

Valutor som stöds

Du kan acceptera och återbetala betalningar i följande valutor:

ISO landskoder för valutor accepterade på Shopify Payments via multivaluta
AED GTQ PEN
AFN GYD PGK
ALL HKD PHP
AMD HNL PKR
ANG HRK PLN
AOA HTG PYG
ARS HUF QAR
AUD IDR RON
AWG ILS RSD
AZN INR RUB
BAM ISK RWF
BBD JMD SAR
BDT JPY SBD
BGN KES SCR
BIF KGS SEK
BMD KHR SGD
BND KMF SHP
BOB KRW SLL
BRL KYD SRD
BSD KZT STD
BWP LAK SZL
BZD LBP THB
CAD LKR TJS
CDF LRD TOP
CHF LSL TRY
CLP MAD TTD
CNY MDL TWD
COP MGA TZS
CRC MKD UAH
CVE MMK UGX
CZK MNT Usd
DJF MOP UYU
DKK MUR UZS
DOP MVR VND
DZD MWK VUV
EGP MXN WST
ETB MYR XAF
Euro MZN XCD
FJD NAD XOF
FKP NGN XPF
GBP NIO YER
GEL NOK ZAR
GIP NPR ZMW
GMD NZD
GNF PAB