Sälja i flera valutor med Shopify Payments

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

När du aktiverar flera valutor kan dina kunder betala för sina order och få återbetalningar i sin lokala valuta. Dina priser konverteras utifrån valutakursen, som automatiskt ställs in baserat på marknadspriser, men du kan välja att ställa in valutakursen manuellt.

Kunder kan välja sin lokala valuta från en valutaväljare som du kan lägga till i ditt tema. Du kan även använda Shopifys Geolocation-app för att uppmana kunder att byta till sin lokala valuta.

Varning! Vissa appar med flera valutor och vissa teman med inbyggd valutaomvandling är inte kompatibla med flera valutor i Shopify Payments.

Begränsningar

Följande lista över begränsningar och undantag gäller vid försäljningen i flera olika valutor:

• Försäljning i flera valutor stöds endast av Shopify Payments. Ordrar som görs med PayPal eller andra tredjepartsbetalningsleverantörer behandlas i din butiks valuta.

• Försäljning i flera valutor stöds endast i din webbutik. Shopify POS stöder endast din butiks valuta. Du kan inte sälja i flera valutor i andra kanaler.

• Du kan inte ställa in specifika priser baserat på land när du distribuerar i flera valutor, men du kan ställa in växelkursen manuellt för att kontrollera priset.

• Orderutkast är alltid i din butiks valuta.

• Vissa banker och kreditkortsutgivare kan debitera köpare extra internationella transaktionsavgifter även om ditt kreditkort debiteras i lokal valuta.

• Du kan bara se dina rapporter i din butiks valuta.

• Vissa valutaomvandlingsappar från Shopify App Store är inte kompatibla med att sälja i flera valutor med Shopify Payments. Med vissa appar kan köpare se beloppen i sin lokala valuta i webbutiken, men i kassan återgår valutan tillbaka till butikens valuta. Vi rekommenderar att du använder Geolocation-appen från Shopify för att hjälpa köpare att visa din butik i sin lokala valuta.

Läs mer

Valutor som stöds

Du kan acceptera och återbetala betalningar i följande valutor:

ISO landskoder för valutor accepterade på Shopify Payments via multivaluta
AED GTQ PEN
AFN GYD PGK
ALL HKD PHP
AMD HNL PKR
ANG HRK PLN
AOA HTG PYG
ARS HUF QAR
AUD IDR RON
AWG ILS RSD
AZN INR RUB
BAM ISK RWF
BBD JMD SAR
BDT JPY SBD
BGN KES SCR
BIF KGS SEK
BMD KHR SGD
BND KMF SHP
BOB KRW SLL
BRL KYD SRD
BSD KZT STD
BWP LAK SZL
BZD LBP THB
CAD LKR TJS
CDF LRD TOP
CHF LSL TRY
CLP MAD TTD
CNY MDL TWD
COP MGA TZS
CRC MKD UAH
CVE MMK UGX
CZK MNT Usd
DJF MOP UYU
DKK MUR UZS
DOP MVR VND
DZD MWK VUV
EGP MXN WST
ETB MYR XAF
Euro MZN XCD
FJD NAD XOF
FKP NGN XPF
GBP NIO YER
GEL NOK ZAR
GIP NPR ZMW
GMD NZD
GNF PAB