Riktlinjer och begränsningar för försäljning i lokala valutor

Följande lista över begränsningar och undantag gäller vid försäljning i lokala valutor:

• Försäljning i lokala valutor stöds endast av Adyen eller Shopify Payments, vilka inkluderar Shop Pay, Apple Pay, Google Pay och PayPal utöver andra Shopify Payments-metoder. Ordrar som läggs med andra betalningsleverantörer från tredjepart behandlas i din butiks standardvaluta.
  • Vissa anpassningar av marknadspriset, till exempel fastställande av produktpriser och procentuella prisjusteringar för varje marknad är tillgängliga för alla prenumerationsplaner och kräver inte Adyen eller Shopify Payments. Om du vill visa priser i lokala valutor och konfigurera manuella växlingskurser måste du dock använda Shopify Payments.
  • Försäljning i lokala valutor stöds i din webbshop och i en huvudlös miljö med skyltfönster-API. Shopify POS stöder endast din butiksvaluta. Du kan inte sälja i lokala valutor i andra kanaler.
  • Om du ställer in betalningsvillkor för att skjuta upp betalningen för ett orderutkast som har en annan valuta än din standardbutiksvaluta, kan du endast ta betalningen med kreditkort eller genom att markera ordern som betald.
  • Redigering av ordrar som gjorts i internationella valutor är endast tillgängligt för vissa butiker. Om du inte är berättigad att redigera ordrar som lagts i andra valutor kan du återbetala ordern och sedan skapa ett orderutkast och skicka en faktura via e-post i din kunds lokala valuta.
  • Vissa banker och kontokortsutfärdare kan debitera dina internationella kunder extra internationella transaktionsavgifter, även när kundens kontokort debiteras i den lokala valutan. Dessa avgifter konfigureras och hämtas in av din kunds bank och kontrolleras inte av Shopify på något sätt.
  • Du kan bara se dina rapporter i din butiks valuta.
  • Vissa valutakonverteringsappar i Shopify App Store är inte kompatibla med försäljning i lokala valutor med Shopify Payments. Vissa appar kan göra så att priser visas i en kunds valda valuta, men i kassan återställs valutan till butikens standardvaluta. Du bör aktivera automatisk omdirigering eller använda Geolocation-appen från Shopify för att hjälpa kunder att bläddra i din butik i sina lokala priser.
  • De flesta primära metoder från tredjepart stöds inte. Du kan dock använda den falska gatewayen för test för att simulera ordrar med internationell prissättning.