Att lägga till företagsinställningar för din butik

Innan du börjar konfigurera din Shopify-butik måste du skapa ett Shopify-konto och lägga till affärsinformation för din butik. Du behöver inte inkludera alla detaljer från början, men var noga med att lägga till följande saker:

• Butiksnamn
  • Juridiskt företagsnamn och adress
  • Butikstidszon
  • Standardvaluta för din butik
  • Standardviktenhet
  • Lösenord för att skydda din webbshop

Skapa ditt Shopify-konto

Skapa ett Shopify-konto för att börja konfigurera butiken. Du måste ange en giltig e-postadress och ett lösenord.

När du skapar ett konto tilldelas du ett automatiskt genererat myshopify.com-domännamn, vilket ser ut ungefär så här: 1a2b3c4-5.myshopify.com. Du använder den här domänen för att logga in i din butik. Detta domännamn betraktas också som din butiks huvuddomän som standard, även om du kan köpa en anpassad domän för att ersätta din myshopify.com-domän som webbadress som kunder använder för att besöka din butik.

Du kan endast välja ett nytt myshopify.comdomännamn en gång.

Namnet på din webbshop är det namn som visas på varje sida på din webbplats. Som standard kommer ditt butiksnamn vara "Min butik". Kontaktinformationen som du lägger till används för att kontakta dig av dina kunder och Shopify.

Steg:

Ange eller ändra ditt juridiska namn och din företagsadress

Det juridiska namnet och företagsadressen visas på fakturan. Om rätt namn och adress anges på Shopify-fakturan så kan du eventuellt deklarera Shopify som en affärsutgift.

Steg:

Ange eller ändra din butikstidszon

Ställ in en butiksvaluta

inställningssidan Butiksuppgifter i din Shopify-administratör kan du välja valuta för din butik (till exempel USD, EUR, CAD, AUD, JPY).

Om du använder Shopify Payments som din kreditkortsbetalnings-gateway måste du ändra din valuta genom att redigera bankkontot och valutainställningarna som används av Shopify Payments.

Steg:

1. Klicka på Spara.

Visa flera valutor

Om du använder Shopify Payments kan du ställa in din butik till att sälja i flera valutor. Kunder kan söka i din webbshop och kassa i den lokala valuta de föredrar.

Om du inte använder Shopify Payments kan du anpassa teman för att visa flera valutor i din webbshop, men de är endast avsedda för visning. Kunderna kan endast betala i den valuta du ställer in på inställningssidan Butiksuppgifter under avsnittet Butiksvaluta.

Se Stöd för flera valutor i temat om du vill ha mer information om hur du använder teman för att visa flera valutor i webbshoppen.

Ange eller ändra butikens standardsviktsenhet

Du kan välja mellan följande standardsviktsenheter

• Pund (lb) - Brittiska måttenheter
  • Ounces (oz) - Brittiska måttenheter
  • Kilogram (kg) – Metriska måttenheter
  • Gram (g) – Metriska måttenheter

Välj den vikt som passar bäst för din verksamhet. Detta är bara standardvärdet, det kan senare redigeras per produkt.

Steg:

Ange eller uppdatera metadata för din hemsida

Metadata, såsom en sidrubrik och metabeskrivning, visas i sökmotorresultat. Det påverkar inte dina chanser att bli listad av en sökmotor, men en bra metabeskrivning kan öka sannolikheten för att besökarna klickar sig fram till din butik. Det är ett bra sätt att locka till sig mer trafik.

Titel- och metabeskrivning måste vara unik för varje sida och måste beskriva innehållet på sidan. För varje produkt, sida eller blogg i Shopify-admin hittar du ett sökmotoravsnitt där du kan lägga in den information som du vill ska visas på sökmotorns resultatsidor.

Det finns en gräns på 70 tecken för rubriker. Inte alla sökmotorer kommer trunkera efter det att teckengränsen nåtts, men de flesta kommer trunkera på ett ord, snarare än i mitten av ett ord, för att förbättra läsbarheten.

Du kan se en förhandsgranskning av hur din sida visas som ett sökresultat på en resultatsida för Google.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbshop > Inställningar.

2. I avsnittet Titel och metabeskrivning anger du metadata för din hemsida under Hemsidans titel och Hemsidans metabeskrivning.

1. Klicka på Spara.

Vanliga frågor

• Vad händer när jag lämnar rubriktaggen tom?

Ditt tema kommer antingen använda ditt butiksnamn följt av rubriken för innehållet, eller rubriken för innehållet följt av ditt butiksnamn. Om det här är det du vill använda så behöver du inte redigera rubriktaggen alls.

• Var är rubriktaggen i mitt Shopify-tema? Kan jag inte redigera mina HTML-sidor direkt för detta?

Titeltaggen visas bara i en fil i ditt Shopify-tema: theme.liquid. theme.liquid-filen används på alla sidor på din webbplats. Liquid-taggen som matar ut titeltaggen i din theme.liquid-fil är {{ page_title }}.

Din webbplats är inte baserad på statiska HTML-sidor som du kan redigera bit för bit. Innehållet matas ut dynamiskt av en relevant mall.

• Min medarbetare vill redigera mina webbsidor direkt istället för i min theme.liquid-fil. Hur får jag FTP-åtkomst till min webbplats för att redigera HTML på varje sida?

Det finns ingen FTP-åtkomst till dina webbsidor. Koden för din rubriktagg finns i din theme.liquid-fil. Koden finns inuti huvudelementet i theme.liquid. Se SEO-guiden för temadesigners om du vill ha mer information om Liquid.

• Jag redigerade mina titeltaggar. Varför kan jag inte se min ändring när jag besöker Google?

Det kan hända att du måste vänta ett par veckor för att ändringarna ska visas i sökmotorresultaten. Det kan ta lite tid för sökmotorer att genomsöka och indexera om ditt innehåll.

Formatera dina order-ID:n

Som standard tilldelas ditt första beställnings-ID formatet #1001. Efterföljande ordrar ökar med 1 för varje ny order.

Du kan inte ändra det nummer som dina beställningar börjar på (1001), men för att anpassa formatet på dina beställnings-ID kan du lägga till eller redigera ett prefix eller suffix för ett beställnings-ID.

Lägg till eller ändra en orders ID-prefix

Du kan radera # i Prefix-fältet eller ersätta det med tecken A-Z, 0-9 eller symboler. Du kan ersätta den med flera tecken om så önskas.

Steg:

Lägg till eller ändra suffix för ett beställnings-ID

Du kan radera # i fältet Suffix eller ersätta det med vilka tecken som helst: A-Z, 0-9 eller symboler. Du kan ersätta det med flera tecken om du vill det.

Steg:

Välj ett myshopify.com-domännamn

När du registrerar dig för Shopify genereras myshopify.com-domännamnet åt dig. Den här domänen visas alltid i webbläsarens adressfält när du är i din Shopify-admin och är den standardadress som visas för dina kunder.

Om du vill framhäva ditt varumärke för kunder som besöker din butik har du några andra alternativ:

• Du kan köpa och lägga till en anpassad domän. När du använder en anpassad domän som din huvuddomän visas inte ditt myshopify.com-domännamn för kunderna och används endast av dig och din personal när du loggar in på din Shopify-admin.
  • Du kan välja ett myshopify.com-domännamn gratis att visa för kunder, men du kan bara göra detta en gång.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. domänsidan klickar du på Ändra till en myshopify.com-domän bredvid ditt standarddomännamn.
  3. Ange ett nytt namn och klicka sedan på Lägg till domän.

Den nya myshopify.com-domänen kommer automatiskt att ställas in som ny huvuddomän och den tidigare myshopify.com-domänen kommer automatiskt omdirigeras till den nya. Inga ytterligare URL-omdirigeringar behöver skapas.

Nästa steg

När din företagsinformation har upprättats är det dags att börja skapa din butik.