Shopify Plus lanseringsguide

Oavsett hur din lanseringsresa på Shopify Plus ser ut så leder allt till ett lanseringsdatum, vilket är den tidpunkt då dina kunder slutligen kan handla i din nya butik.

Denna guide erbjuder resurser för förberedelser, genomförande och efter go-live-aktiviteter som du bör utföra för en framgångsrik lansering den Shopify Plus. Denna checklista är avsedd att användas utöver den allmänna Shopify Plus-checklistan för lansering. Varje ämne innehåller ytterligare sammanhangs- och resurslänkar. Det kan vara användbart att skriva ut checklistan eller ladda ner den som en PDF så att du kan referera till den under hela lanseringsdagsprocessen.

Om du behöver hjälp kan du kontakta Shopify Plus-supportteamet.

Förbered dig på lansering-guide

Se följande avsnitt när du förbereder dig för att lansera:

Kontrollera orderflöde

Kontrollera ditt orderflöde noggrant genom att lägga testordrar. Gå till checklistan för testorder för att lära dig om vilka scenarier du bör tänka på när du testar ditt orderflöde.

Integrationskontroller

Se till att alla integrationer fungerar som de ska. En noggrann granskning av dina integrationer kommer att säkerställa att du lanserar med en robust, väl integrerad teknisk stack vilket hjälper till att undvika problem efter lanseringen.

De exakta detaljerna för vad du behöver testa i denna fas beror på vilka system och appar du har anslutit till Shopify. Du kan ha en kombination av appar och integrationer som stöds av Shopify och tredjepartsappar och integrationer.

Kontroll av analysverktygkonfigurering

All dataspårning som du vill aktivera bör konfigureras.

DNS-inställningar och serverkontroller

Ta reda på följande information minst fyra veckor innan önskat lanseringsdatum:

Ungefär en vecka innan ditt lanseringsdatum:

Säkerhetskopiering av data

Shopify erbjuder inte ett alternativ för att säkerhetskopiera dina butiksdata. Om du till exempel raderar alla produkter i din butik finns det inget sätt att återställa dessa data.

Av denna anledning rekommenderar vi att du gör planer för säkerhetskopiering av butiksdata manuellt eller med en tredjepartsapp. Detta är särskilt viktigt när du har ett stort team eller integrationer som kan påverka din butiks data, såsom produkter, lager, kunder, sidor eller teman.

Lanseringschecklista

Du bör noggrant testa alla aspekter av din butik och dess integrationer med andra system. Den här checklistan hjälper dig att bekräfta att allt är på plats innan du byter till Shopify Plus.

Se följande avsnitt:

Data- och innehållsmigrering

Se till att du har importerat eller skapat följande innehåll:

Organisera data

Bekräfta att innehållet är strukturerat efter dina önskemål genom att markera följande:

Front-end

Verifiera följande områden i ditt skyltfönster och utför hur du vill att de ska:

Appar och integrationer

Testa följande integrationer för att säkerställa att de fungerar korrekt:

I tillämpliga fall bör du även avinstallera alla appar som du har installerat men valt att inte använda:

Rabatter och prisregler

Testa följande för att bekräfta att de fungerar som förväntat:

Butiksinställningar

Verifiera följande inställningar för dina butiker:

Skapande av kassa och order

Testa dessa scenarier för att säkerställa korrekt kassafunktionalitet:

Automatisering

Testa dessa automatiseringar för att säkerställa korrekt funktionalitet:

Orderhantering

Testa dessa funktioner för att säkerställa att ordrar fungerar som förväntat:

Tilläggsbutiker

Verifiera följande:

DNS-inställningar

Bekräfta följande DNS-inställningar:

Analysverktyg

Verifiera att analysverktygsspårningssystem är på plats och fungerar:

Lansera

Slutför följande uppgifter:

Gå live

Följ dessa steg för att lansera din nya butik när du är redo att lansera:

1. Ändra A-posten för din rotdomän och peka den mot Shopifys IP-adress.
  2. Ändra CNAME-posten till din domän som har Shopify som värd.
  3. Anslut din domän i Shopify.
  4. Ställ in din huvuddomän i Shopify.
  5. Ta bort lösenord för webbshop.

Nästa steg

Se Shopify Plus-checklistans avsnitt Efter lansering av din webbshop för vad du ska göra efter att du har lanserat din butik.