Shopify Plus go live -opas

Riippumatta siitä, miltä Shopify Plus -alustalla toimivan kauppasi käyttöönotto näyttää, se lopulta johtaa kaupan julkaisemiseen, jolloin asiakkaat pääsevät vihdoinkin ostamaan uudesta kaupastasi.

Tämä opas tarjoaa resursseja Shopify Plus -kaupan onnistuneen julkaisemisen valmisteluun, julkaisemisen suorittamiseen ja julkaisemisen jälkeisiin toimiin, jotka sinun tulisi tehdä. Tarkistuslistaa on tarkoitus käyttää yleisen Shopify Plus -kaupan julkistukseen tarkoitetun tarkistuslistan lisäksi. Kussakin aiheessa on lisäkonteksteja ja -resurssilinkkejä. Sinun saattaa olla hyödyllistä tulostaa tämä tarkistuslista tai ladata se PDF-tiedostona, jotta voit käyttää sitä julkaisupäivänä koko julkaisuprosessin ajan.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Shopify Plus -tukitiimiin.

Opas kaupan julkaisuun valmistautumiseen

Tutustu seuraaviin osioihin, kun valmistaudut julkaisemaan kauppasi:

Tilausvirran tarkistus

Tarkista tilauskulku perusteellisesti tekemällä testitilauksia. Tutustu testitilauksen tarkistuslistaan, josta saat lisätietoja siitä, mitä skenaarioita sinun tulee ottaa huomioon, kun testaat tilauskulkua.

Integraatioiden tarkistus

Varmista, että kaikki integraatiosi toimivat kunnolla. Integraatioiden huolellinen tarkistus varmistaa kauppasi julkaisulle vakaan ja hyvin integroidun teknologiapinon ja vähemmän ongelmia julkistuksen jälkeen.

Tarkat tiedot tarvittavista testauksista riippuvat Shopifyhin yhdistämistäsi järjestelmistä ja sovelluksista. Sinulla voi olla käytössä Shopifyn tukemien sovellusten ja integraatioiden yhdistelmä sekä kolmannen osapuolen sovelluksia ja integraatioita.

Analytiikkamääritysten tarkistus

Kaikki tietojen seuranta, jonka haluat aktivoida, on määritettävä.

DNS-asetukset ja palvelintarkistukset

Ota selville seuraavat seikat vähintään neljä viikkoa ennen suunnittelemaasi kaupan julkaisupäivää:

Noin yksi viikko ennen julkaisupäivää:

Tietojen varmuuskopioiminen

Shopify ei tarjoa mahdollisuutta varmuuskopioida kaupan tietoja. Jos esimerkiksi poistat kaikki kauppasi tuotteet, näitä tietoja ei voi mitenkään palauttaa.

Tästä syystä suosittelemme, että suunnittelet kauppasi tiedoille manuaalisen tai kolmannen osapuolen sovelluksella tapahtuvan varmuuskopioinnin. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on suuri tiimi tai integraatioita, joilla voi olla vaikutusta kauppasi tietoihin, kuten tuotteisiin, varastoon, asiakkaisiin, sivuihin tai teemoihin.

Kaupan julkistuksen tarkistuslista

Testaa perusteellisesti kaikki kauppaasi liittyvät seikat ja sen integraatiot muihin järjestelmiin. Tämän tarkistuslistan avulla voit varmistaa, että kaikki on niin kuin pitääkin, ennen kuin siirryt Shopify Plus -alustaan.

Katso seuraavat osiot:

Tietojen ja sisällön siirto

Varmista, että olet tuonut tai luonut seuraavat sisällöt:

Tietojen järjesteleminen

Vahvista, että sisältösi on organisoitu haluamallasi tavalla tarkistamalla seuraavat seikat:

Selainpuoli

Tarkista seuraavat seikat myyntipaikkasi ulkoasusta ja muuta ne haluamaksesi:

Sovellukset ja integraatiot

Testaa seuraavat integraatiot varmistaaksesi, että ne toimivat oikein:

Tarvittaessa sinun tulee myös poistaa kaikki sovellukset, jotka olet asentanut mutta joita et aio käyttää:

Alennukset ja hintasäännöt

Testaa seuraavat seikat ja varmista, että ne toimivat odotetulla tavalla:

Kaupan asetukset

Tarkista seuraavat kauppojesi asetukset:

Kassavaihe ja tilauksen luominen

Testaa seuraavat tilanteet ja varmista, että kassavaihe toimii niin kuin pitääkin:

Automaatio

Testaa seuraavat automaatiot ja varmista, että ne toimivat oikein:

Tilausten hallinta

Testaa seuraavat toiminnot ja varmista, että tilaukset toimivat odotetulla tavalla:

Lisäkaupat

Tarkista seuraavat asiat:

DNS-asetukset

Vahvista seuraavat DNS-asetukset:

Analytiikka

Varmista, että seuraavat analytiikan seurantajärjestelmät ovat käytössä ja että ne toimivat:

Kaupan julkistus

Suorita seuraavat tehtävät:

Siirry live-tilaan

Kun olet valmis aloittamaan kaupan julkaisun, voit tehdä sen seuraavasti:

1. Muuta pääverkkotunnuksen A-tietue ja aseta se osoittamaan Shopifyn IP-osoitteeseen.
  2. Muuta CNAME-tietue Shopifyn ylläpitämäksi verkkotunnukseksi.
  3. Yhdistä verkkotunnuksesi Shopifyssa.
  4. Määritä ensisijainen verkkotunnuksesi Shopifyhin.
  5. Poista verkkokauppasi salasana.

Seuraavat vaiheet

Katso Shopify Plus -kaupan julkistustarkistuslistan Kun olet julkistanut verkkokauppasi -osiosta, mitä sinun tulee tehdä kaupan julkistuksen jälkeen.