Blogipostausten kirjoittaminen

Kun olet luonut blogin, voit aloittaa blogipostausten kirjoittamisen. Viestit voivat sisältää sekä tekstiä että kuvia. Voit julkaista viestin välittömästi tai asettaa tietyn julkaisupäivän.

Viestin lisääminen blogiin

Toimi näin:

1. Kirjoita blogipostauksen otsikko Lisää blogipostaus -sivulle. Blogipostauksessa pitää olla otsikko, jotta se voidaan tallentaa.
  2. Syötä blogipostauksen sisältö. Tässä kentässä käytetään rich text editor -sovellusta, joten voit muotoilla viestisi sisältöä. Voit myös lisätä kuvan, upottaa videon tai muuta mediaa, tai liittää linkin.
  3. Valitse blogipostauksen asetukset:

• Kirjoittaja: Valitse alasvetovalikosta viestin kirjoittajan nimi. Alasvetovalikossa näkyvät vain kaupan omistajan ja henkilöstön jäsenten nimet.
    • Blogi: valitse sen blogin nimi, jossa viesti julkaistaan. Jos et halua julkaista jossakin olemassa olevista blogeista, alasvetovalikon kautta voit luoda uuden blogin.
  4. Valinnainen toimenpide: näytä kuva blogin kohdesivulla. Klikkaa Esittelykuva-osiossa Lataa kuva ja valitse ladattava kuva.

5. Valinnainen: liitä blogin kohdesivulla ote blogipostauksesta.

6. Valinnainen: järjestä blogipostaukset luokittain tai aiheittain lisäämällä blogipostauksiin tunnisteet. Asiakkaat voivat klikata tunnisteita löytääkseen muita samaan luokkaan kuuluvia blogipostauksia. Kun asiakas hakee verkkokaupastasi tunnistetta, sitä vastaavat blogipostaukset näkyvät hakutuloksissa. Syötä Tunnisteet-kenttään tunnisteet pilkuilla eroteltuina. Tunnisteissa voi olla korkeintaan 255 merkkiä.

7. Valinnainen: Jos olet luonut mukautetun mallin blogipostauksia varten, voit valita mallin. Valitse Malli-pudotusvalikosta malli, jota haluat käyttää julkaisuun.

8. Valinnainen toimenpide: muokkaa blogipostauksen hakukoneiden luettelossa näkyvää otsikkoa Hakukoneiden luettelon esikatselu -osiossa.

9. Blogipostaukset ovat oletusarvoisesti piilotettuina eivätkä ne näy verkkokaupassasi. Jos olet valmis julkaisemaan viestin, valitse Näkyvyys-osiossa Näkyvissä tai määritä tietty julkaisupäivä. Voit milloin tahansa muokata julkaistua blogipostausta tai poistaa sen.

10. Napauta Tallenna.

Blogipostauksen muokkaaminen

Voit muokata olemassa olevaa blogipostausta muuttaaksesi sen sisältöä, julkaisupäivämäärää, kirjoittajaa tai sen muita tietoja.

Toimi näin:

1. Klikkaa muokattavan viestin nimeä.

2. Tee muutokset olemassa olevaan sisältöön ja asetuksiin.

3. Napauta Tallenna.

Blogipostauksen piilottaminen

Toimi näin:

1. Klikkaa blogipostausta, jonka haluat piilottaa.

2. Valitse Näkyvyys-osiossa Piilotettu.

3. Napauta Tallenna.

Vinkki: Voit määrittää blogipostaukselle tietyn julkaisupäivän.

Blogipostauksen poistaminen

Toimi näin:

Kuvan lisääminen blogipostaukseen

Voit tehdä blogipostauksesta kiinnostavamman lisäämällä siihen kuvia. Voit lisätä kuvia, jotka olet ladannut Shopifyhin, tuotekuvat mukaan lukien, tai voit ladata postaukseen uuden kuvan. Paras tiedostotyyppi blogipostaukseen liitettäville kuville on JPEG.

Toimi näin:

1. Luo uusi blogipostaus tai valitse olemassa oleva blogipostaus.

2. klikkaa Sisältö-alueella kuvapainiketta.

Insert image button in the blog post **Content** section

3. Valitse kuva, jota haluat käyttää blogipostauksessa, tai lataa uusi kuva Shopifyhin klikkaamalla Lataa tiedosto.

4. Valitse kuvan koko Koko-pudotusvalikosta.

5. Klikkaa Lisää kuva.

Tiedoksi: rich text editor -sovelluksella voit liittää blogipostauksiin muun tyyppistä mediaa, kuten videoita, Google Maps -karttoja, musiikkia ja äänileikkeitä. Lisätietoja median lisäämisestä rich text editor -sovelluksella.

Blogipostauksen otteen näyttäminen

Voit näyttää blogin aloitussivulla otteita blogin julkaisusta. Riippuen siitä, mitä teemasi tukee, voit sisällyttää otteeseesi kuvia, tekstimuotoilua ja linkkejä. Jos et lisää otteita blogista, osa blogin sisällöstä tulee sen sijaan näkyviin ilman kuvia, muotoiluja tai linkkejä.

Toimi näin:

1. Valitse jokin blogipostaus.

2. Klikkaa rich text editor -kohdassa Lisää ote.

3. Lisää rich text editorin Ote-kohtaan sisältö, jonka haluat näkyvän otteena blogin kohdesivulla. Blogisivulla näkyy koko ote, ja sen alapuolella on Lue lisää -linkki.

4. Napauta Tallenna.

Tunnisteiden lisääminen blogipostaukseen

Tunnisteita käyttäen voit järjestää blogipostauksia luokkien tai aiheiden mukaan. Voit esimerkiksi luoda summer-luokan lisäämällä tunnisteen kaikkiin kesää koskeviin viesteihin. Asiakkaat voivat klikata tunnisteita löytääksesi muut samaan luokkaan kuuluvat blogipostaukset. Kun asiakas etsii verkkokaupastasi tunnistetta, sitä vastaavat blogipostaukset näkyvät hakutuloksissa.

Lisää blogipostaukseen tunnisteita seuraavasti:

1. Klikkaa blogipostauksen nimeä.

2. Kirjoita tunnisteet Tunnisteet-kenttään pilkulla erotettuina. Voit myös valita olemassa olevia tunnisteita.

3. Napauta Tallenna.

Blogipostauksen tekstin muokkaaminen hakukoneiden luettelossa

Voit muokata blogipostauksen hakukoneen hakutuloksissa näkyvää tekstiä. Kuvailevat otsikot ja kuvaukset auttavat uusia asiakkaita löytämään verkkokaupan ja ne houkuttelevat heitä napauttamaan kaupan linkkiä. Katso lisätietoja hakukoneoptimoinnista.

Voit esikatsella blogipostauksen näkymistä hakukoneen hakutuloksissa ja tehdä muutoksia, jotta uudet asiakkaat löytävät verkkokauppasi.

Toimi näin:

1. Klikkaa muokattavan blogipostauksen nimeä.

2. Klikkaa Hakukoneiden luettelon esikatselu ‑osiossa Muokkaa verkkosivuston hakukoneoptimointia.

3. Kirjoita Sivun otsikko -kenttään kuvaava otsikko. Tämä otsikko näkyy linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit syöttää otsikkoon enintään 55 merkkiä.

4. Kirjoita kuvaus hakukoneiden luetteloa varten. Varmista, että kirjoitat asianmukaiset avainsanat, joiden avulla uudet asiakkaat löytävät linkin, sekä yrityksesi nimen. Voit kirjoittaa kuvaukseen enintään 320 merkkiä.

1. URL-osoite ja kahva -osiossa voit muokata verkko-osoitetta. Yleensä verkko-osoitteeseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Jos teet muutoksia, varmista, että olet määrittänyt URL-osoitteiden uudelleenohjaukset vanhasta verkko-osoitteesta. URL-osoitteessa ei saa olla välilyöntejä. Teemoja suunniteltaessa käytetään kahvoja.

2. Klikkaa Tallenna.

Blogin verkko-osoitteen muuttaminen

Hakukoneiden luettelon esikatselu -osiossa voit muuttaa blogipostauksesi verkko-osoitteen. Kun luot blogipostauksen, järjestelmä luo automaattisesti URL-osoitteen ja kutsumanimen. Voit halutessasi muuttaa tai lyhentää verkko-osoitetta, mutta useimmissa tapauksissa oletusarvoinen osoite toimii hyvin.

Toimi näin:

1. Avaa Hakukoneiden luettelon esikatselu klikkaamalla Muokkaa verkkosivuston hakukoneoptimointia.

2. Muokkaa Hakukoneiden luettelon esikatselu -kohdassa URL-osoite ja kutsumanimi -kenttää.

3. Jos haluat, että blogin vanha URL-osoite ohjaa asiakkaat uuteen URL-osoitteeseen, jätä uudelleenohjauksen vaihtoehto valituksi.

4. Napauta Tallenna.