Edistynyt julkaiseminen

Voit helpottaa blogin hallintaa käyttämällä Shopify-työkaluja seuraavasti:

• Luo mukautettu malli, jonka avulla voit luoda blogiisi tai yksittäiseen julkaisuun omanlaisesi asettelun.
  • Aseta viesteille tietty julkaisupäivä.
  • Julkaise useita viestejä tai peru niiden julkaisu yhdellä kertaa joukkotoimintoa käyttämällä.
  • Kutsu asiakkaita tilaamaan blogisi, jotta he näkevät päivitykset.

Uuden blogimallin luominen

Voit luoda mallin, jonka avulla voit mukauttaa kaikkien blogijulkaisujen ulkoasua. Voit esimerkiksi luoda blogiin paljon kuvia sisältävän mallin, jota käytetään kaikkiin julkaisuihin. Mukautettujen blogimallien luominen edellyttää jonkinlaista osaamista koodaamisesta.

Toimi näin:

1. klikkaa Mallit-kansiossa Lisää uusi malli.

2. Valitse pudotusvalikosta blogi-vaihtoehto ja anna sen jälkeen mallille nimi.

3. Klikkaa Luo malli.

4. Tee mallin muutokset verkkopohjaisessa koodieditorissa mukauttamalla blogijulkaisun tyyliä.

5. Napauta Tallenna.

Ota malli käyttöön blogissa

Kun olet luonut vähintään yhden uuden blogimallin, voit käyttää mallia blogissa. Kaikki blogijulkaisut näytetään asettamasi mallin mukaisesti. Blogimallien käyttäminen on hyödyllistä, jos haluat, että julkaisut näyttävät keskenään samanlaiselta.

Toimi näin:

1. Klikkaa muokattavaa blogia.

2. Tee valinta Malli-pudotusvalikosta.

3. Napauta Tallenna.

Luo blogijulkaisumalli

Voit luoda mallin yksittäisten blogijulkaisujen ulkoasun mukauttamista varten. Voit esimerkiksi luoda mallin paljon kuvia sisältäviä julkaisuja varten, joita haluat käyttää vain joidenkin blogijulkaisujen yhteydessä. Mukautettujen blogijulkaisumallien luominen edellyttää jonkinlaista osaamista koodaamisesta.

Toimi näin:

1. klikkaa Mallit-kansiossa Lisää uusi malli.

2. Valitse pudotusvalikosta artikkeli-vaihtoehto ja anna sen jälkeen mallille nimi.

3. Klikkaa Luo malli.

4. Tee mallin muutokset verkkopohjaisessa koodieditorissa mukauttamalla blogijulkaisun tyyliä.

5. Napauta Tallenna.

Mallin käyttäminen blogijulkaisussa

Kun olet luonut vähintään yhden uuden mallin, voit käyttää sitä yksittäiseen julkaisuun. Vain ne julkaisut, joissa mallia on käytetty, näytetään asettamasi mallin mukaisesti. Blogijulkaisun mallipohjien käyttäminen voi olla hyödyllistä, jos haluat tehdä blogijulkaisun ulkoasusta tietynlaisen helpolla tavalla, mutta et halua käyttää niitä blogin kaikkiin julkaisuihin.

Toimi näin:

1. Klikkaa blogijulkaisua, jota haluat muokata.

2. Tee valinta Malli-pudotusvalikosta.

3. Napauta Tallenna.

Blogijulkaisun julkaisupäivän määrittäminen

Voit asettaa blogijulkaisulle tietyn julkaisupäivän. Voit esimerkiksi asettaa blogijulkaisun julkaisupäivän uuden tuotteen julkaisua varten. Voit myös varhentaa blogijulkaisun julkaisua. Lisätietoja julkaisemisesta tulevaisuudessa.

Toimi näin:

1. klikkaa Blogijulkaisut-sivulla viestiä, jonka haluat julkaista tiettynä päivänä.

2. Klikkaa Määritä tietty julkaisupäivä.

3. Valitse viestin julkaisupäivä ja -aika.

4. Napauta Tallenna.

Blogijulkaisujen julkaiseminen joukkotoiminnolla

Voit julkaista useita blogijulkaisuja kerralla ja tuoda ne näkyviin verkkokauppaan.

Toimi näin:

1. Valitse Blogijulkaisut-sivulla blogijulkaisut, jotka haluat julkaista.

2. Klikkaa Toiminnot.

3. Valitse Julkaise valitut blogijulkaisut.

Blogijulkaisujen julkaisun peruuttaminen joukkotoiminnolla

Joukkotoiminnolla voit yhdellä kertaa peruuttaa useiden blogijulkaisujen julkaisun ja piilottaa ne verkkokaupassa. Tämä ei poista blogijulkaisuja Shopifysta.

Toimi näin:

1. Valitse Blogijulkaisut-sivulla blogijulkaisut, joiden julkaisun haluat peruuttaa.

2. Klikkaa Toiminnot.

3. Valitse Peruuta valittujen blogijulkaisujen julkaiseminen.

Asiakkaiden kutsuminen tilaamaan blogia

Shopify tuottaa automaattisesti RSS-syötteen jokaista luomastasi blogijulkaisusta, joten asiakkaat voivat tilata sen ja vastaanottaa ilmoituksen, kun teet uuden blogijulkaisun. Syötteen URL-osoite on blogisivun URL-osoite, johon on liitetty .atom. Esimerkiksi http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom. Asiakkaat, jotka haluavat tilata blogisi, voivat liittää syötteen URL-osoitteen syötteiden lukuohjelmaan.

Voit kutsua asiakkaita tilaamaan blogisi lisäämällä syötteen URL-osoitteen blogijulkaisun.

Toimi näin:

1. Klikkaa sen blogijulkaisun nimeä, johon haluat lisätä blogin syötteen nimen.

2. Kirjoita Sisältö-kenttään syötteen nimi, esimerkiksi Subscribe to this blog's RSS feed using http://store.myshopify.com/blogs/blogname.atom.

3. Napauta Tallenna.

Syötteen tilauksen salliminen Asiakkaille FeedBurnerilla

FeedBurner on kolmannen osapuolen palvelu, joka toimittaa blogisi sisällön sen tilanneille asiakkaille.

Jos olet aiemmin integroinut blogisi FeedBurneriin, olemassa oleva blogisi ja sen julkaisut pysyvät yhteydessä FeedBurneriin.

Uudet tai jo olemassa olevat blogit, joita ei ole integroitu FeedBurneriin, eivät voi käyttää palvelua.