Google Tag Manager

Huomioitavaa Google Tag Managerin käyttöön liittyen

Jos haluat käyttää Google Tag Manageria Shopify Plus -verkkokaupassasi, tee seuraavat toimet:

Google Tag Manager -koodin lisääminen teemaasi

Toimintovaiheet:

1. Asenna Google Tag Manager saadaksesi koodinpätkät, jotka on kopioitava ja liitettävä Shopify-kauppaan. Koska Shopify käyttää malleja, sinun tarvitsee vain kopioida koodinpätkät tiedostoihin theme.liquid ja checkout.liquid. - Jos asennat Google Tag Manager -sovelluksen ensimmäistä kertaa, suorita Google Tag Managerin tarjoamat asennusvaiheet. Pidä tauko vaiheessa, jossa sinulle annetaan kaksi koodikatkelmaa, jotka lisätä verkkosivuillesi, ja seuraa sitten alla olevia ohjeita.

• Jos olet jo asentanut Google Tag Managerin, niin löydät nämä koodikatkelmat Google Tag Managerista napsauttamalla Ylläpitäjä ja valitsemalla sitten Asenna Google Tag Manager.
  2. Valitse Shopify administa Verkkokauppa ja valitse sitten Teemat.

3. Klikkaa teema-pudotusvalikossa Muokkaa koodia.

4. Kopioi ensimmäinen koodinpätkä Google Tag Managerista theme.liquid- ja checkout.liquid-koodiesi <head>-tunnisteisiin:

1. Kopioi ensimmäinen koodinpätkä Google Tag Managerista
    2. Avaa Shopify adminissa theme.liquid-tiedosto.
    3. Liitä koodinpätkä mahdollisimman korkealle koodin theme.liquid <head>-osioon.
    4. Avaa checkout.liquid-tiedostosi.
    5. Liitä koodinpätkä mahdollisimman korkealle koodin checkout.liquid <head>-osioon.
  5. Kopioi toinen koodikatkelma Google Tag Managerista <body>-koodisi theme.liquid-tunnisteisiin ja checkout.liquid-koodiin:

1. Avaa Shopify adminissa theme.liquid-sivu.
    2. Liitä koodinpätkä mahdollisimman korkealle theme.liquid-koodin <body>-osioon.
    3. Avaa checkout.liquid -sivu
    4. Liitä koodinpätkä mahdollisimman korkealle koodin checkout.liquid <body>-osioon.
  6. klikkaa Shopify adminissa Tallenna.

7. Jatka Google Tag Manager -sovelluksen asentamista Google Tag Manager -sovelluksessa. Kun pyydetään tunnisteiden lisäämistä , älä lisää seuraavanlaisia tunnisteita: - Universal Analytics for Google Analytics

• Klassinen Google Analytics Google Analyticsille
    • Facebook-pikseli.

Varmista, että Google Tag Manager on asennettu

Voit varmistaa, että olet asentanut Google Tag Manager -sovelluksen oikein, käyttämällä:

Aiheeseen liittyvät linkit