Siirtyminen Google Analytics 4:ään

Joustavan tapahtumapohjaisen tietomallinsa ansiosta Google Analytics 4 (GA4) auttaa sinua tarkastelemaan yhdenmukaistettuja käyttäjäpolkuja verkkosivullasi ja sovelluksissasi. GA4 käyttää Googlen koneoppimista tietojesi aukkojen yhdistämiseen mallinnettuihin tietoihin, ja sillä on ennakointiominaisuuksia, joiden avulla voit saada parempia tuloksia ja kasvattaa liiketoimintaasi. Koska Google Analytics 4 ei perustu yksinomaan evästeisiin, se on luotu pysymään ajan tasalla muuttuvan ekosysteemin kanssa, joten voit oppia asiakkaista, vaikka tiedoissasi olisi aukkoja.

Siirtyminen Google Analytics 4:ään

Voit siirtyä Universal Analytics -tunnisteesta uuteen Google Analytics 4 -tunnisteeseen. Siirtymistä varten sinun on suoritettava seuraavat tehtävät:

Saatat joutua suorittamaan myös seuraavat tehtävät Universal Analytics -asetuksistasi riippuen:

Vaihe 1: Luo GA4-ominaisuus

Jotta voit luoda Google Analytics 4 -ominaisuuden, sinulla on oltava Google Analytics -tilin muokkaajan rooli. Siirtyäksesi käyttämään GA4:ää sinun on luotava Google Analytics 4 -ominaisuus, jonka voit lisätä Shopify-kauppaasi. Kun olet luonut GA4-ominaisuuden, luo verkkodatastriimi ja kopioi vaiheessa 2 käytettävä tunnisteen tunnus.

Vaihe 2: Lisää GA4-tunnisteet Shopify-kauppaasi

Jos sinulla ei ole Google & YouTube -kanavaa asennettuna, sinua kehotetaan asentamaan se GA4-tunnisteiden määritysprosessin aikana. Sinun ei tarvitse muodostaa yhteyttä Google Merchant Centeriin, jotta voit viimeistellä GA4-tunnisteiden määrityksen.

Lisätietoja Google-tunnisteiden määrittämisestä on Googlen Shopify: määritä Google-tunniste -asiakirjoissa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Verkkokauppa > Asetukset.
  2. Google Analytics -osiossa, klikkaa Manage pixel here.
  3. Klikkaa Connect your Google account.
  4. Valitse Google Analytics -ominaisuutesi -osiossa sen GA4-ominaisuuden tunniste, jonka haluat yhdistää Shopify-kauppaan.
  5. Klikkaa Yhdistä.

Kun olet lisännyt GA4-tunnisteet kauppaasi, tee seuraavat toimenpiteet Universal Analyticsin käyttötavoistasi riippuen:

• Jos käytit aiemmin Universal Analytics -kohdeyleisöjä, sinun täytyy siirtää kohdeyleisöt GA4:ään.
  • Jos käytit aiemmin Universal Analyticsia Google Ads -konversioiden seuraamiseen Shopify-kaupassa, sinun täytyy siirtää konversioseuranta GA4:ään.
  • Jos et käyttänyt Universal Analytics -kohdeyleisöjä tai seurannut Google Ads -konversioita, siirtosi on valmis.

Kohderyhmien siirtäminen GA4:ään

Jos käytit aiemmin Universal Analytics -kohdeyleisöjä, sinun täytyy siirtää kohdeyleisöt GA4-ominaisuuteen. Siirtämällä kohdeyleisöt Universal Analytics -ominaisuudesta Google Analytics 4 -ominaisuuteen voit tunnistaa samat käyttäjäryhmät Google Analytics 4 -tietojen perusteella ja viedä nämä kohdeyleisöt yhdistetyille Google Ads -tileillesi, jotta voit käsitellä samoja käyttötapauksia.

Konversioseurannan siirtäminen GA4:ään

Jos käytit aiemmin Universal Analyticsia Google Ads -konversioiden seuraamiseen Shopify-kaupassa, sinun täytyy siirtää konversioseuranta GA4:ään. Google Analytics 4 käyttää tapahtumia konversioiden seurantaan ja mittaamiseen Universal Analytics -palvelun käyttämien tavoitteiden ja verkkokaupparaportin sijaan. Lue lisää GA4:n konversioseurannasta kohdasta Konversioanalytiikka GA4:ssä.

Voit siirtää konversioseurannan GA4:ään seuraavasti:

1. Määritä tapahtumat ja merkitse ne konversioiksi Google Analyticsissa.
  2. Yhdistä Google Ads -tilisi Google Analytics -tiliisi.
  3. Tuo konversiot Google Adsiin.