Migrering til Google Analytics 4

Med sin fleksible hændelsesbaserede datamodel hjælper Google Analytics 4 (GA4) dig med at se samlede brugerrejser på tværs af dit website og dine apps. GA4 bruger Googles maskinlæring til at udfylde huller i dine data med modelleret indsigt og forudsigelsesfunktioner, som du kan bruge til at få bedre resultater og skabe vækst i din virksomhed. Da Google Analytics 4 ikke bruger cookies, er den udviklet til at holde trit med et økosystem under forandring, så du kan få indblik i dine kunder, selv hvis der er huller i dine data.

Migrering til Google Analytics 4

Du kan migrere dit Universal Analytics-tag til det nye Google Analytics 4-tag. Hvis du vil migrere, skal du udføre følgende opgaver:

Du skal muligvis også udføre følgende opgaver, afhængigt af hvordan din Universal Analytics er opsat:

Trin 1: Opret en GA4-ejendom

Hvis du vil oprette en Google Analytics 4-egenskab, skal du have rollen som editor på Google Analytics-kontoen. For at migrere til GA4 skal du oprette en Google Analytics 4-egenskab, som du kan føje til din Shopify-butik. Når du har oprettet din GA4-egenskab, skal du oprette en webdatastream og kopiere det tag-id, der skal bruges i trin 2.

Trin 2: Føj GA4-tags til din Shopify-butik

Hvis du ikke har installeret Google & YouTube-kanalen, opfordres du til at installere den under opsætningsprocessen for dine GA4-tags. Du behøver ikke tilknytte Google Merchant Center for at fuldføre din opsætningsprocessen for GA4-tags.

Få mere at vide om opsætningen af Google-tags i Googles dokumentation Shopify: Opsæt dit Google-tag .

Trin:

1. Gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Google Analytics klikker du på Administrer pixel her.
  3. Klik på Tilknyt din Google-konto.
  4. I afsnittet Din Google Analytics-egenskab vælger du tagget for den GA4-egenskab, du vil knytte til din Shopify-butik.
  5. Klik på Tilknyt.

Når du har føjet GA4-tags til din butik, skal du udføre følgende handlinger, afhængigt af hvordan du bruger Universal Analytics:

• Hvis du tidligere har brugt Universal Analytics-målgrupper, skal du migrere målgrupper til GA4.
  • Hvis du tidligere har brugt Universal Analytics til at spore Google-annoncekonverteringer i din Shopify-butik, skal du migrere konverteringssporing til GA4.
  • Hvis du ikke brugte Universal Analytics-målgrupper eller sporer Google-annoncekonverteringer, er din migrering fuldført.

Migrer målgrupper til GA4

Hvis du tidligere har brugt Univeral Analytics-målgrupper, skal du migrere målgrupper til din GA4-egenskab. Ved at migrere målgrupper fra din Universal Analytics-egenskab til din Google Analytics 4-egenskab kan du identificere de samme brugergrupper baseret på dine Google Analytics 4-data og eksportere disse målgrupper til dine tilknyttede Google Ads-konti for at håndtere de samme brugstilfælde.

Migrer konverteringssporing til GA4

Hvis du tidligere brugte Universal Analytics til at spore Google-annoncekonverteringer i din Shopify-butik, skal du migrere konverteringssporingen til GA4. Google Analytics 4 bruger hændelser til at spore og måle konverteringer i stedet for de mål og den rapport om e-handel, som Universal Analytics brugte. Du kan få mere at vide om konverteringssporing i GA4 under Konverteringsanalyse i GA4.

Hvis du vil migrere konverteringssporing til GA4, skal du gøre følgende:

1. Opsætte hændelser og markere dem som konverteringer i Google Analytics.
  2. Knytte din Google Ads-konto til din Google Analytics-konto.
  3. Importere konverteringer til Google Ads.