Sådan konfigurerer du Google Analytics

Du skal have en Google-konto, tilmelde dig analysesporing og vælge, hvilke data du vil spore, før du kan begynde at indsamle data om din butik.

Bemærk: Shopify videregiver oplysninger om events, du kan bruge til udvidet e-handel til Google Analytics. Få mere at vide om Udvidet e-handel i hjælpen til Google Analytics.

Trin 1: Kontrollér, at Google Analytics ikke er aktiveret allerede

Hvis du aktiverer Google Analytics mere end én gang resulterer det i upræcise data. Hvis du er sikker på, at du ikke tidligere har aktiveret Google Analytics for din butik, skal du gå videre til Trin 2: Opret en Google-konto. Følg disse trin, hvis du er usikker på, om du tidligere har aktiveret Google Analytics for din butik:

1. Gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.

2. Kontrollér at feltet i afsnittet Google Analytics kun indeholder teksten Indsæt din kode fra Google her og ellers er tom:

Ikke aktiveret
    Fortsæt til næste trin, hvis du ser denne tekst. Hvis du i stedet får vist en kode, der begynder med UA-, betyder det, at Google Analytics allerede er aktiveret, og du kan gå direkte til Trin 4: Aktivér sporing af e-handel.

3. Klik på Temaer.

4. Klik på Handlinger > Rediger kode.

5. Klik på {/} theme.liquid i afsnittet Layout.

6. Kig efter ét af følgende tags til sporing af Google Analytics i theme.liquid-filen: ga.js, gtag.js, dc.js eller analytics.js. Hvis du kan se ét af disse tags i theme.liquid-filen, betyder det, at Google Analytics allerede er aktiveret, og du kan gå direkte til Trin 4: Aktivér sporing af e-handel.

Hvis du ikke kan se en sporingskode i afsnittet Google Analytics på siden Præferencer, og du ikke kan se et tag til sporing af Google Analytics i theme.liquid-filen, betydet det, at Google Analytics ikke er aktiveret for din butik. Fortsæt til Trin 2: Opret en Google-konto.

Trin 2: Opret en Google-konto

Du skal have en Google-konto for at bruge Google Analytics. Hvis du allerede bruger Google-produkter, såsom Gmail eller Ads, kan du bruge den samme konto til Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto til et Google-produkt, skal du oprette en Google-konto. Du behøver ikke bruge Gmail-kontoen til andet end at logge ind og ud af Google Analytics.

Når du har oprettet en Google-konto, skal du fortsætte til Trin 3: Aktivér Google Analytics.

Trin 3: Aktivér Google Analytics

Trinnene til at aktivere Google Analytics afhænger af, om du tidligere har brugt din Google-konto til at konfigurere Google Analytics:

• Jeg har ikke konfigureret Google Analytics med denne Google-konto før.
  • Jeg har tidligere brugt Google Analytics med denne Google-konto.

Sådan aktiverer du Google Analytics, hvis du ikke har brugt Google Analytics før

Fremgangsmåde:

1. Åbn Google Analytics i en webbrowser.
  2. Vælg den Google-konto, du vil logge ind med, eller klik på Tilføj konto for at logge ind med en ny Google-konto.
  3. Klik på Tilmeld dig.
  4. Vælg Website, og udfyld de obligatoriske oplysninger. Angiv dit primære domæne i Websitets webadresse.
  5. Klik på Hent tracking-id.
  6. Brug rullemenuen til at vælge dit land, hvis det ikke allerede er valgt, og klik derefter på Jeg accepterer for at bekræfte, at du har læst servicevilkårene.
  7. På den efterfølgende side vil du se en masse oplysninger og valgmuligheder. Det eneste, du skal bruge, er det globale websitetag. Kopiér det globale websitetag til udklipsholderen ved at markere det og trykke på ctrl+C på pc, eller på command+C på Mac.
  8. Åbn din Shopify-administrator i en ny browserfane.
  9. Gå til Webshop > Præferencer.
  10. Indsæt dit globale websitetag i feltet Google Analytics-konto i afsnittet Google Analytics:
    Indsæt Google Analytics-kode her

Bemærk: Google Analytics kan ikke spore besøgende, før du fjerner adgangskodebeskyttelse i din webshop.

Når du har aktiveret Google Analytics i din butik, skal du fortsætte til Trin 4: Aktivér e-handelstracking.

Sådan aktiverer du Google Analytics, hvis du tidligere har konfigureret Google Analytics

Fremgangsmåde:

1. Åbn Google Analytics i en webbrowser.
  2. Klik på LOG IND, og vælg Analytics i rullemenuen.
  3. Vælg den Google-konto, du vil logge ind med, eller klik på Tilføj konto for at logge ind med en ny Google-konto.
  4. Klik på Administrer.
  5. Klik på + Opret konto.
  6. Vælg Website, og udfyld de obligatoriske oplysninger. Angiv dit primære domæne i Websitets webadresse.
  7. Klik på Hent tracking-id.
  8. Brug rullemenuen til at vælge dit land, hvis det ikke allerede er valgt, og klik derefter på Jeg accepterer for at bekræfte, at du har læst servicevilkårene.
  9. På den efterfølgende side vil du se en masse oplysninger og valgmuligheder. Det eneste, du skal bruge, er det globale websitetag. Kopiér det globale websitetag til udklipsholderen ved at markere det og trykke på ctrl+C på pc, eller på command+C på Mac.
  10. Åbn din Shopify-administrator i en ny browserfane.
  11. Gå til Webshop > Præferencer.
  12. Indsæt dit globale websitetag i feltet Google Analytics-konto i afsnittet Google Analytics:
    Indsæt Google Analytics-kode her

Bemærk: Google Analytics kan ikke spore besøgende, før du fjerner adgangskodebeskyttelse i din webshop.

Når du har aktiveret Google Analytics i din butik, skal du fortsætte til Trin 4: Aktivér e-handelstracking.

Trin 4: Aktivér sporing af e-handel

Du kan implementere Googles e-handelstracking med to forskellige detaljeringsgrader:

• Basal sporing af e-handel, hvis du kun vil have data vedrørende transaktioner og indtægter
  • Udvidet sporing af e-handel, hvis du vil have yderligere oplysninger om dine besøgendes adfærd

Aktivér basal sporing af e-handel

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrator på din Google Analytics-konto.
  2. I menuen Vis skal du klikke på E-handelsindstillinger.
  3. Klik på til/fra-knappen Aktivér e-handel for at skifte indstilling fra FRA til TIL.

Hvis du har brug for mere detaljerede trackingoplysninger, kan du aktivere udvidet sporing af e-handel.

Aktivér udvidet sporing af e-handel

Fremgangsmåde:

1. Åbn din Shopify-administrator.
  2. Gå til Webshop > Præferencer.
  3. I afsnittet Google Analytics skal du klikke på afkrydsningsfeltet Brug udvidet e-handel. Hvis du bruger en ældre version af Google Analytics, skal du muligvis klikke på Opgrader til den nyeste version, før du kan klikke på afkrydsningsfeltet Brug udvidet e-handel.
  4. Klik på Gem.
  5. Klik på Administrator på din Google Analytics-konto.
  6. I menuen Vis skal du klikke på E-handelsindstillinger.
  7. Klik på til/fra-knappen Aktivér udvidet e-handel for at ændre indstilling fra FRA til TIL.
  8. Klik på Gem.