Sådan konfigurerer du Google Analytics

Du skal have en Google-konto, tilmelde dig analysesporing og vælge, hvilke data du vil spore, før du kan begynde at indsamle data om din butik.

Bemærk: Shopify videregiver oplysninger om events, du kan bruge til udvidet e-handel til Google Analytics. Få mere at vide om Udvidet e-handel i hjælpen til Google Analytics.

Trin 1: Kontrollér, at Google Analytics ikke er aktiveret allerede

Hvis du aktiverer Google Analytics mere end én gang resulterer det i upræcise data. Hvis du er sikker på, at du ikke tidligere har aktiveret Google Analytics for din butik, skal du gå videre til Trin 2: Opret en Google-konto. Følg disse trin, hvis du er usikker på, om du tidligere har aktiveret Google Analytics for din butik:

1. Gå til Webshop > Præferencer i din Shopify-administrator.

2. Kontrollér, at feltet i afsnittet Google Analytics kun indeholder teksten Indsæt din kode fra Google her og ellers er tom. Fortsæt til næste trin, hvis du ser denne tekst. Hvis du i stedet får vist en kode, der begynder med UA-, betyder det, at Google Analytics allerede er aktiveret, og du kan gå direkte til Trin 4: Aktivér sporing af e-handel.

3. Klik på Temaer.

4. Klik på Handlinger > Rediger kode.

5. Klik på {/} theme.liquid i afsnittet Layout.

6. Kig efter ét af følgende tags til sporing af Google Analytics i theme.liquid-filen: ga.js, dc.js, gtag.js eller analytics.js. Hvis du kan se ét af disse tags i theme.liquid-filen, betyder det, at Google Analytics allerede er aktiveret, og du kan gå direkte til Trin 4: Aktivér sporing af e-handel.

Hvis du ikke kan se en sporingskode i afsnittet Google Analytics på siden Præferencer, og du ikke kan se et tag til sporing af Google Analytics i theme.liquid-filen, betyder det, at Google Analytics ikke er aktiveret for din butik. Fortsæt til Trin 2: Opret en Google-konto.

Trin 2: Opret en Google-konto

Du skal have en Google-konto for at bruge Google Analytics. Hvis du allerede bruger Google-produkter, såsom Gmail eller Ads, kan du bruge den samme konto til Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto til et Google-produkt, skal du oprette en Google-konto. Du behøver ikke bruge Gmail-kontoen til andet end at logge ind og ud af Google Analytics.

Når du har oprettet en Google-konto, skal du oprette en Analytics-konto. Når du har oprettet din konto, skal du fortsætte til Trin 3: Aktivér Google Analytics.

Trin 3: Aktivér Google Analytics

Hvis du vil aktivere Google Analytics, skal du oprette en Universal Analytics-ejendom i Google og føje den til din Shopify-butik.

Fremgangsmåde:

1. Log ind på Google Analytics i en webbrowser.

2. Klik på Administrer.

3. Vælg den rigtige konto i kolonnen Konto.

4. Klik på Opret ejendom i kolonnen Ejendom.

5. Indtast et navn til ejendommen.

6. Vælg Opret kun en Universal Analytics-ejendom.

Bemærk: Som standard opretter Google Google Analytics 4-ejendomme, som ikke er kompatible med Shopify. Sørg for, at du opretter en Universal Analytics-ejendom.

1. Klik på Næste.

2. Vælg de relevante indstillinger.

3. Klik på Opret.

4. Kopiér Universal Analytics-ejendommen til din udklipsholder ved at markere den og trykke på ctrl+C på en pc eller på command+C på en Mac.

5. Åbn din Shopify-administrator i en ny browserfane.

6. Gå til Webshop > Præferencer.

7. I afsnittet Google Analytics skal du indsætte din Universal Analytics-ejendom i feltet Google Analytics-konto.

Bemærk: Google Analytics kan ikke spore besøgende, før du fjerner adgangskodebeskyttelse i din webshop.

Når du har aktiveret Google Analytics i din butik, skal du fortsætte til Trin 4: Aktivér sporing af e-handel.

Trin 4: Aktivér sporing af e-handel

Du kan implementere Googles e-handelstracking med to forskellige detaljeringsgrader:

Aktivér basal sporing af e-handel

Fremgangsmåde:

1. Klik på Administrator på din Google Analytics-konto.
  2. I kolonnen Vis skal du klikke på E-handelsindstillinger.
  3. Klik på til/fra-knappen Aktivér e-handel for at skifte indstilling fra FRA til TIL.

Hvis du har brug for mere detaljerede trackingoplysninger, kan du aktivere udvidet sporing af e-handel.

Aktivér udvidet sporing af e-handel

Fremgangsmåde:

1. Åbn din Shopify-administrator.
  2. Gå til Webshop > Præferencer.
  3. I afsnittet Google Analytics skal du klikke på afkrydsningsfeltet Brug udvidet e-handel. Hvis du bruger en ældre version af Google Analytics, skal du muligvis klikke på Opgrader til den nyeste version, før du kan klikke på afkrydsningsfeltet Brug udvidet e-handel.
  4. Klik på Gem.
  5. Klik på Administrator på din Google Analytics-konto.
  6. I kolonnen Vis skal du klikke på E-handelsindstillinger.
  7. Klik på til/fra-knappen Aktivér udvidet e-handel for at ændre indstilling fra FRA til TIL.
  8. Klik på Gem.