Sådan opsætter du Google Analytics 4

Du skal have en Google Analytics-konto og oprette en Google Analytics 4-egenskab, før du kan begynde at indsamle data om din butik. Du kan derefter opsætte Google Analytics 4-tags i din Shopify-butik og knytte din Google Ads-konto til din Google Analytics-konto.

Trin 1: Opret en Google-konto og en Google Analytics-konto

Du skal have en Google-konto for at bruge Google Analytics. Hvis du allerede bruger Google-produkter, såsom Gmail eller Ads, kan du bruge den samme konto til Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto til et Google-produkt, skal du oprette en Google-konto. Du behøver ikke bruge Gmail-kontoen til andet end at logge ind og ud af Google Analytics.

Når du har oprettet en Google-konto, skal du oprette en Analytics-konto. Når du har oprettet din Google Analytics-konto, skal du fortsætte til Trin 2: Opret en Google Analytics 4-egenskab.

Trin 2: Opret en Google Analytics 4-ejendom

Hvis du vil aktivere Google Analytics 4, skal du enten oprette en ny Google Analytics 4-ejendom for at føje den til din Shopify-butik eller flytte en eksisterende ejendom, som du tidligere har oprettet.

Når du har oprettet din egenskab, skal du oprette en webdatastream. Skriv tag-id'et ned, da du skal bruge det i trin 3.

Trin 3: Tilføj Google Analytics 4-tags

Hvis du ikke har installeret Google & YouTube-kanalen, opfordres du til at installere den under opsætningsprocessen for dine GA4-tags. Du behøver ikke tilknytte Google Merchant Center for at fuldføre din opsætningsproces for GA4-tags.

Fremgangsmåde:

1. I din Shopify-administrator går du til Webshop > Præferencer.
  2. I afsnittet Google Analytics klikker du på Administrer pixel her.
  3. Klik på Tilknyt din Google-konto.
  4. I afsnittet Din Google Analytics-egenskab vælger du tagget for den GA4-egenskab, du vil knytte til din Shopify-butik.
  5. Klik på Tilknyt.

Når du har opsat Google Analytics 4-tags, spores visse e-handelshændelser automatisk. Du kan få mere at vide om hændelsessporing i Google Analytics 4 under Sådan opsætter du Google Analytics-hændelser.

Trin 4: Knyt din Google Analytics-konto til din Google Ads-konto

Hvis du knytter en Google Analytics-egenskab til din Google Ads-konto, kan du analysere kundeaktivitet i din butik, som du kan bruge til at måle vigtige hændelser og oprette målgrupper.

Du kan knytte din Google Analytics-konto til din Google Ads-konto under Tilknyt Google Ads og Analytics.