Google Tag Manager

Du kan bruke Google Tag Manager med Shopify Plus-nettbutikken så lenge du:

Legg til Google Tag Manager-koden til temaet

Trinn:

1. Installer Google Tag Manager for å få kodebitene du må kopiere og lime inn i Shopify-butikken. Ettersom Shopify bruker maler trenger du kun å kopiere kodebitene til filene theme.liquid og checkout.liquid. - Hvis dette er første gang du installerer Google Tag Manager, bruker du installasjonstrinnene som leveres av Google Tag Manager. Sett på pause i trinnet der du får to kodebiter for å legge til på nettsidene dine, og følg instruksjonene nedenfor.

• Hvis du allerede har installert Google Tag Manager, finner du disse kodebitene i Google Tag Manager ved å klikke på Administratorog deretter på Installer Google Tag Manager:
      Skjermbilde av Google Tag Manager viser kodebitene du trenger å kopiere til temafilene dine.
  2. I Shopify-administratoren klikker du på Nettbutikkog deretter Temaer.

3. I rullegardinmenyen for tema klikker du på Rediger kode.

4. Kopier den første kodebiten fra Google Tag Manager til <head> taggene theme.liquid og checkout.liquid-koden:

1. Kopier den første kodebiten fra Google Tag Manager
    2. I Shopify-administratoren åpner du theme.liquid-filen.
    3. Lim inn kodebiten som høy i <head> i theme.liquid-koden som mulig.
    4. Åpne checkout.liquid-filen.
    5. Lim inn kodebiten som høy i <head> i checkout.liquid-koden som mulig.
  5. Kopier den andre kodebiten fra Google Tag Manager til <body> taggene theme.liquid- og checkout.liquid-koden:

1. I Shopify-administratoren åpner du theme.liquid-siden.
    2. Lim inn kodebiten som høy i <body>theme.liquid-siden som mulig.
    3. Åpne checkout.liquid-siden.
    4. Lim inn kodebiten som høy i <body> i checkout.liquid-koden som mulig.
  6. I Shopify-administratoren klikker du på Lagre.

7. I Google Tag Manager fortsetter du å installere Google Tag Manager. Når du blir bedt om å legge til tagger, må du ikke legge til følgende taggtyper: - Universal Analytics for Google Analytics

• Klassisk Google Analytics for Google Analytics
    • Facebook Pixel.

Bekreft at Google Tag Manager er installert

For å bekrefte at du har installert Google Tag Manager på riktig måte kan du bruke:

Relaterte koblinger