Konfigurere Google Analytics

Før du kan begynne å samle inn data om butikken din, må du ha en Google-konto, registrere deg for analysesporing og velge hvilke data du vil spore.

Steg 1: Pass på at du ikke har aktivert Google Analytics allerede

Å aktivere Google Analytics mer enn en gang fører til unøyaktige data. Hvis du er sikker på at du aldri har aktivert Google Analytics for butikken din før, går du til steg 2: Få en Google-konto. Hvis du ikke er sikker på om du har aktivert Google Analytics for butikken din før, kan du følge disse stegene:

1. Fra Shopify-administratoren går du til Nettbutikk > Innstillinger.
    Preferanser-knapp
  2. I Google Analytics-delen må du sørge for at boksen bare har teksten Limt inn koden fra Google her, og ellers er tom:
    Ikke aktivert
    hvis du ser dette, fortsetter du til neste steg. Hvis du ser en kode som begynner med UA- i stedet, har du allerede aktivert Google Analytics og kan hoppe til steg 4: Skru på sporing av e-handel.
  3. Klikk på Temaer:
    Temaer-knapp
  4. Klikk Handlinger > Rediger kode:
    Rediger kode i rullegardinmenyen for handlinger
  5. I Oppsett-delen klikker du på {/} theme.liquid:
    Plassering av theme.liquid-fil
  6. I theme.liquid-filen ser du etter følgende Google Analytics sporingstagger: ga.js, gtag.js dc.js eller analytics.js. Hvis du ser noen av disse taggene i tema.liquid-filen, har du Google Analytics aktivert allerede og kan hoppe til steg 4: Skru på sporing av e-handel.

Hvis du ikke ser en sporingskode i Google Analytics-delen på Innstillinger-siden, og du ikke har en Google Analytics-sporingskode i theme.liquid-filen, er ikke Google Analytics aktivert for butikken. Fortsett til steg 2: Få en Google-konto.

Steg 2: Få en Google-konto

Du trenger en Google-konto for å bruke Google Analytics. Hvis du allerede bruker Google-produkter, som Gmail eller Ada, kan du bruke samme kontoen for Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto for et Google-produkt, må du opprette en Google-konto. Du trenger ikke å bruke Gmail-kontoen til noe annet enn å logge av og på Google Analytics.

Når du har en Google-konto, går du videre til steg 3: Aktiver Google Analytics.

Steg 3: Aktiver Google Analytics

Stegene for å aktivere Google Analytics avhenger av om du har brukt Google-kontoen din til å konfigurere Google Analytics før:

• Jeg har aldri konfigurert Google Analytics med denne Google-kontoen før.
  • Jeg har brukt Google Analytics med denne Google-kontoen før.

Slik aktiverer du Google Analytics hvis du aldri har brukt Google Analytics før

Trinn:

1. I en nettleser åpner du Google Analytics.
  2. Velg Google-kontoen du vil logge på med, eller klikk på Legg til konto for å logge på med en ny Google-konto.
  3. Klikk på Registrer deg.
  4. Velg nettsted og fyll inn den nødvendige informasjonen. Bruk det primære domenet ditt for nettstedadressen.
  5. Klikk på Få sporings-ID.
  6. Bruk rullegardinmenyen til å velge landet ditt hvis det ikke allerede er valgt, og klikk på Godta for å bekrefte at du har lest vilkårene for bruk.
  7. På neste side ser du mye informasjon og mange alternativer. Det eneste du trenger er den Globale nettstedtaggen. Kopier den globale nettstedtaggen til utklippstavlen ved å fremheve den og trykke på ctrl+C på PC eller command+C på Mac.
  8. I en ny nettleserfane åpner du Shopify-administratoren.
  9. Gå til Nettbutikk > Preferanser.
  10. I Google Analytics-delen limer du inn den globale nettstedstaggen i Google Analytics-konto-feltet:
    Lim inn Google Analytics-kode her
    Du vet at Google Analytics er aktivert i nettbutikken når du ser en kode som begynner med UA- under Google Analytics-konto-overskriften, som dette:
    Google Analytics aktivert

Når du har aktivert Google Analytics i butikken din, kan du fortsette til steg 4: Skru på sporing av e-handel.

Slik aktiverer du Google Analytics hvis du har konfigurert Google Analytics før

Trinn:

1. I en nettleser åpner du Google Analytics.
  2. Klikk på LOGG PÅ og velg Analytics i rullegardinmenyen.
  3. Velg Google-kontoen du vil logge på med, eller klikk på Legg til konto for å logge på med en ny Google-konto.
  4. Klikk på Administrator.
  5. Klikk på + Opprett konto.
  6. Velg nettsted og fyll inn den nødvendige informasjonen. Bruk det primære domenet ditt for nettstedadressen.
  7. Klikk på Få sporings-ID.
  8. Bruk rullegardinmenyen til å velge landet ditt hvis det ikke allerede er valgt, og klikk på Godta for å bekrefte at du har lest vilkårene for bruk.
  9. På neste side ser du mye informasjon og mange alternativer. Det eneste du trenger er den Globale nettstedtaggen. Kopier den globale nettstedtaggen til utklippstavlen ved å fremheve den og trykke på ctrl+C på PC eller command+C på Mac.
  10. I en ny nettleserfane åpner du Shopify-administratoren.
  11. Gå til Nettbutikk > Preferanser.
  12. I Google Analytics-delen limer du inn den globale nettstedstaggen i Google Analytics-konto-feltet:
    Lim inn Google Analytics-kode her
    Du vet at Google Analytics er aktivert i nettbutikken når du ser en kode som begynner med UA- under Google Analytics-konto-overskriften, som dette:
    Google Analytics aktivert

Når du har aktivert Google Analytics i butikken din, kan du fortsette til steg 4: Skru på sporing av e-handel.

Steg 4: Skru på sporing av e-handel

Du kan implementere Googles sporing av e-handel med to forskjellige nivåer av detaljer:

• Grunnleggende sporing av e-handel hvis du bare vil ha transaksjons- og inntektsdata
  • Forbedret sporing av e-handel hvis du vil ha ytterligere informasjon om besøksatferd

Skru på grunnleggende sporing av e-handel

Trinn:

1. I Google Analytics -kontoen klikker du på Administrator.
  2. I Vis -menyen klikker du på Netthandelsinnstillinger.
  3. Klikk på Aktiver netthandel-innstllingen for å slå den fra AV til .

Hvis du trenger mer detaljert sporingsinformasjon, kan du skru på Forbedret sporing av e-handel.

Skru på forbedret sporing av e-handel

Trinn:

1. Åpne Shopify-administratoren.
  2. Gå til Nettbutikk > Preferanser.
  3. I Google Analytics-delen klikker du på avkrysningsboksen Bruk utvidet netthandel. Hvis du bruker en eldre versjon av Google Analytics, må du kanskje klikke på Oppgrader til den nyeste versjonen før du kan klikke på avkrysningsboksen Bruk utvidet netthandel.
  4. Klikk på Lagre.
  5. I Google Analytics -kontoen klikker du på Administrator.
  6. I Vis -menyen klikker du på Netthandelsinnstillinger.
  7. Klikk på Aktiver utvidet netthandelsrapportering for å slå den fra AV til .
  8. Klikk på Lagre.