Konfigurere Google Analytics

Før du kan begynne å samle inn data om butikken din, må du ha en Google-konto, registrere deg for analysesporing og velge hvilke data du vil spore.

Steg 1: Pass på at du ikke har aktivert Google Analytics allerede

Aktivering av Google Analytics mer enn én gang kan føre til unøyaktige data. Hvis du er sikker på at du aldri har aktivert Google Analytics for butikken før, kan du hoppe til Steg 2: Få en Google-konto. Hvis du ikke er sikker på om du har aktivert Google Analytics for butikken tidligere, må du følge disse stegene:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. Gå til Google Analytics-seksjonen, og sjekk at boksen kun har teksten Lim inn koden fra Google her, og ellers er tom. Hvis du ser dette kan du fortsette til neste steg. Hvis du ser en kode som starter med UA- i stedet, har du allerede aktivert Google Analytics og kan hoppe til Steg 4: Slå på e-handelssporing.

3. Klikk på Temaer.

4. Klikk Handlinger > Rediger kode.

5. I Oppsett-delen klikker du på {/} theme.liquid.

6. I theme.liquid-filen ser du etter noen av følgende Google Analytics-sporingstagger: ga.js, dc.js, gtag.js eller analytics.js. Hvis du ser noen av disse taggene i theme.liquid-filen har du allerede aktivert Google Analytics, og kan hoppe til Steg 4: Slå på e-handelssporing.

Hvis du ikke ser en sporingskode i Google Analytics-seksjonen på Preferanser-siden, og du ikke har en Google Analytics-sporingstagg i theme.liquid-filen, er ikke Google Analytics aktivert i butikken. Fortsett til Steg 2: Få en Google-konto.

Steg 2: Opprett en Google-konto

Du trenger en Google-konto for å bruke Google Analytics. Hvis du allerede bruker Google-produkter, som Gmail eller Ada, kan du bruke samme kontoen for Google Analytics.

Hvis du ikke allerede har en konto for et Google-produkt, må du opprette en Google-konto. Du trenger ikke å bruke Gmail-kontoen til noe annet enn å logge av og på Google Analytics.

Når du har en Google-konto må du Opprette en Analytics-konto. Når du har opprettet kontoen kan du fortsette til Steg 3: Aktiver Google Analytics.

Steg 3: Aktiver Google Analytics

For å aktivere Google Analytics må du opprette et Universal Analytics-område i Google og legge den til i Shopify-butikken.

Trinn:

1. Logg inn på Google Analytics i en nettleser.

2. Klikk på Administrator.

3. Velg den riktige kontoen i Konto-kolonnen.

4. Klikk på Opprett område i Område-kolonnen.

5. Angi et navn for området.

6. Velg Opprett et Universal Analytics-område.

1. Klikk på Neste.

2. Velg de aktuelle innstillingene.

3. Klikk på Opprett.

4. Kopier Universal Analytics-området til utklippstavlen ved å merke det og trykke på ctrl+C på PC eller command+C på Mac.

5. I en ny nettleserfane åpner du Shopify-administratoren.

6. Gå til Nettbutikk > Preferanser.

7. Lim inn Universal Analytics-området i Google Analytics-konto-feltet i Google Analytics-seksjonen.

Når du har aktivert Google Analytics i butikken din, kan du fortsette til Steg 4: Slå på e-handelssporing.

Steg 4: Skru på sporing av e-handel

Du kan implementere Googles sporing av e-handel med to forskjellige nivåer av detaljer:

Skru på grunnleggende sporing av e-handel

Trinn:

1. I Google Analytics -kontoen klikker du på Administrator.
  2. Klikk på E-handelsinnstillinger i Vis-kolonnen.
  3. Klikk på Aktiver netthandel-innstllingen for å slå den fra AV til .

Hvis du trenger mer detaljert sporingsinformasjon kan du slå på Forbedret e-handelssporing.

Skru på forbedret sporing av e-handel

Trinn:

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.
  2. Kryss av for Bruk utvidet netthandel i Google Analytics-seksjonen. Hvis du bruker en eldre versjon av Google Analytics, kan det hende du må klikke på Oppgrader til den nyeste versjonen før du kan krysse av i avkrysningsboksen for Bruk utvidet netthandel.
  3. Klikk på Lagre. Dette lar Shopify spore og sende alle nettstedsdataene dine til Google Analytics.
  4. I Google Analytics -kontoen klikker du på Administrator.
  5. Klikk på E-handelsinnstillinger i Vis-kolonnen.
  6. Klikk på Aktiver utvidet netthandelsrapportering for å slå den fra AV til .
  7. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om Utvidet netthandel fra Google Analytics-hjelp.

Ekstra JavaScript for Google Analytics

Hvis du vil tilpasse oppsettet for Google Analytics ytterligere, kan du legge til JavaScript-kode i seksjonen for ekstra javascript i Google Analytics.

Denne seksjonen godtar bare JavaScript knyttet til analysesporing. Kode som er lagt til i dette feltet kan ikke gjøre visuelle eller funksjonelle endringer i kassen.

Finn ut mer om bruk av JavaScript for Google Analytics.