Google Tag Manager

Je kunt Google Tag Manager met je Shopify Plus-online winkel gebruiken zolang je:

Google Tag Manager-code toevoegen aan je thema

Stappen:

1. Installeer Google Tag Manager om de codefragmenten op te halen die je moet kopiëren en in je Shopify-winkel moet plakken. Omdat Shopify templates gebruikt, hoef je de fragmenten alleen naar de bestanden theme.liquid en checkout.liquid te kopiëren. - Gebruik de installatiestappen van Google Tag Manager als dit de eerste keer is dat je Google Tag Manager installeert. Pauzeer bij de stap waar je twee codefragmenten krijgt die je aan je webpagina's moet toevoegen, en volg vervolgens de onderstaande instructies.

• Als je Google Tag Manager al hebt geïnstalleerd, kun je deze codefragmenten in je Google Tag Manager vinden door op Admin (Beheerder) te klikken en vervolgens op Install Google Tag Manager (Google Tag Manager installeren) te klikken:
      Schermafbeelding van Google Tag Manager met de codefragmenten die je naar je themabestanden moet kopiëren.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel en vervolgens op Thema's.

3. Klik in het vervolgkeuzemenu met thema's op Code bewerken.

4. Kopieer het eerste codefragment van Google Tag Manager naar de <head>-tags van de theme.liquid- en checkout.liquid-code:

1. Kopieer het eerste codefragment van Google Tag Manager.
    2. Open het bestand theme.liquid in het Shopify-beheercentrum.
    3. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <head> van de theme.liquid-code.
    4. Open het bestand checkout.liquid.
    5. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <head> van de checkout.liquid-code.
  5. Kopieer het tweede codefragment van Google Tag Manager naar de <body>-tags van de theme.liquid- en checkout.liquid-code:

1. Open de pagina theme.liquid in het Shopify-beheercentrum.
    2. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <body> van de theme.liquid-pagina.
    3. Open de pagina checkout.liquid.
    4. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <body> van de checkout.liquid-code.
  6. Klik in het Shopify-beheercentrum op Opslaan.

7. Ga in Google Tag Manager door met het installeren van Google Tag Manager. Wanneer je wordt gevraagd tags toe te voegen, voeg dan niet de volgende soorten tags toe: - Universal Analytics voor Google Analytics

• Classic Google Analytics voor Google Analytics
    • Facebook-pixel

Verifiëren dat Google Tag Manager is geïnstalleerd

Om te verifiëren dat je Google Tag Manager correct hebt geïnstalleerd, kun je het volgende gebruiken: