Google Tag Manager

Je kunt Google Tag Manager met uw Shopify Plus-online winkel gebruiken zolang u:

Google Tag Manager-code toevoegen aan uw thema

Stappen:

1. Installeer Google Tag Manager om de codefragmenten op te halen die u moet kopiëren en in uw Shopify-winkel moet plakken. Omdat Shopify sjablonen gebruikt, hoeft u de fragmenten alleen naar de bestanden theme.liquid en checkout.liquid te kopiëren. - Als dit de eerste keer is dat u Google Tag Manager installeert, gebruikt u de installatiestappen van Google Tag Manager. Pauzeer bij de stap waar u twee codefragmenten krijgt die u aan uw webpagina's moet toevoegen, en volg vervolgens de onderstaande instructies.

• Als u Google Tag Manager al hebt geïnstalleerd, kunt u deze codefragmenten in uw Google Tag Manager vinden door op Admin (Beheerder) te klikken en vervolgens op Install Google Tag Manager (Google Tag Manager installeren) te klikken:
      Schermafbeelding van Google Tag Manager met de codefragmenten die u naar uw themabestanden moet kopiëren.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel en vervolgens op Thema's.

3. Klik in het vervolgkeuzemenu met thema's op Code bewerken.

4. Kopieer het eerste codefragment van Google Tag Manager naar de <head>-tags van de theme.liquid- en checkout.liquid-code:

1. Kopieer het eerste codefragment van Google Tag Manager.
    2. Open het bestand theme.liquid in het Shopify-beheercentrum.
    3. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <head> van de theme.liquid-code.
    4. Open het bestand checkout.liquid.
    5. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <head> van de checkout.liquid-code.
  5. Kopieer het tweede codefragment van Google Tag Manager naar de <body>-tags van de theme.liquid- en checkout.liquid-code:

1. Open de pagina theme.liquid in het Shopify-beheercentrum.
    2. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <body> van de theme.liquid-pagina.
    3. Open de pagina checkout.liquid.
    4. Plak het codefragment zo hoog mogelijk in de <body> van de checkout.liquid-code.
  6. Klik in het Shopify-beheercentrum op Opslaan.

7. Ga in Google Tag Manager door met het installeren van Google Tag Manager. Wanneer u wordt gevraagd tags toe te voegen, voeg dan niet de volgende soorten tags toe: - Universal Analytics voor Google Analytics

• Classic Google Analytics voor Google Analytics
    • Facebook Pixel

Verifiëren dat Google Tag Manager is geïnstalleerd

Om te verifiëren dat u Google Tag Manager correct hebt geïnstalleerd, kunt u het volgende gebruiken: