Asiakastilit

Kun otat asiakastilit käyttöön, Shopify tallentaa salasanalla suojatut asiakkaan henkilöllisyyttä, tilaushistoriaa ja tämänhetkisen tilauksen tilaa koskevat tiedot. Kassalla asiakkaan tiedot, kuten osoitetiedot, täytetään tallennetuilla tiedoilla.

Aseta asiakkaan tiliasetukset

Voit tehdä asiakastileistä pakollisia tai valinnaisia tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Kun luot tilin, asiakkaat ohjataan erilliselle tilin luontisivulle. Muista, että jos jokaisen asiakkaan on pakko luoda tili, tämä saattaa heikentää myyntiä.

Voit muokata asiakastilisi asetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asiakastilit -osiosta asiakastiliä koskeva valinta:
  • Asiakastilit on poistettu käytöstä Kassalla maksun yhteydessä asiakkaat eivät näe valintaa tilin luontia tai sisään kirjautumista varten. Heidän on syötettävä tiedot manuaalisesti kassalla, koska kenttiä ei täytetä valmiiksi.

• Tilien luonti ei ole pakollista Asiakkaat voivat luoda tilin, tämä ei ole pakollista kassalla maksua varten. Jos asiakkaalla on tili ja hän on kirjautunut sisään, osoitekentät täytetään valmiiksi tilauksen tekemisen yhteydessä.

• Tilien luonti on pakollista Asiakkaiden on luotava tili tai heillä on oltava tili ja heidän kirjauduttava sisään, jotta he voivat maksaa kassalla. Tämä asetus on hyödyllinen, jos kyseessä on esimerkiksi tukkukauppa tai vain jäsenille tarkoitettu kauppa. Kun asiakas tekee tilauksen, osoitekentät täytetään automaattisesti.

1. Vahvista asiakastilin asetukset napauttamalla Tallenna.

Asiakkaan osoitteet

Jos asiakkaat ovat kirjautuneena sisään kassalla, he voivat valita jonkin äskettäin käyttämistään osoitteista. Vaihtoehtoisesti he voivat kirjoittaa osoitteensa. Asiakkaat eivät voi valita viittä osoitetta, jotka he haluavat tallentaa.

Kutsu asiakkaita luomaan tilejä

Jos määrität asiakastileille maksun asetuksiin valinnaisia tai pakollisia , voit lähettää asiakkaille suoria kutsuja kannustamaan häntä aktivoimaan tilin. Vastaansaat sähköpostiviestin, jossa pyydetään häntä luomaan oma salasanansa. Sähköpostia koskeva kutsu on käytettävissä vain 30 päivän ajan.

Jos haluat nähdä, onko asiakkaalla tili kaupassasi, voit tarkistaa yhteystiedot asiakkaan sivulla.

Voit luoda asiakastilin kutsusta sähköpostiviestejä yksitellentai joukkomuokkaustavarten.

Lähetä yksittäiset tilikutsut

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify administa Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jonka haluat kutsua.

3. Klikkaa Lähetä tilin kutsu.

4. Voit vaihtaa tilisi kutsusähköpostiviestin vaihtamalla tietoja Lähetä tili kutsusta -ikkunassa. Jos haluat tehdä pysyviä muutoksia tilisi kutsusähköpostiilmoitukseen , sinun on päivitettävä ilmoitus , ennen kuin lähetät tilin kutsusähköpostiviestin.

Voit muuttaa aktivointisähköpostia:

- Kutsun lähettäjästä käyttämällä palvelusta alasvetovalikosta - Sokeiden kopioiden vastaanottajien valitseminen - Voit muokata kutsusähköpostiviestin oletusarvoista kopiota napauttamalla Mukautetut viestit -kohdan alla olevaa ilmoituslinkkiä.

1. Klikkaa Tarkista sähköposti.

2. Vahvista mukautettu viesti, jos olet syöttänyt sen, ja asiakkaan tiedot Lähetä tili kutsusta -ikkunassa:

3. Voit tehdä muita muutoksia napauttamalla Edellinen tai napauttamalla Lähetä ilmoitus , jos haluat, että Shopify lähettää tilin aktivointiviestin.

Lähetä asiakastilien kutsut joukkoina

Sovelluksen kautta voit lähettää tilikutsuja kaikille asiakkaille, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet.

Näytä sovellus Shopify App Storessa

Palauta asiakkaiden salasanat

Jos asiakas unohtaa tilinsä salasanan, voit palauttaa sen heille.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Vaihda salasana asiakkaan tietosivulla:

4. Klikkaa uudestaan Vahvista salasana vahvistusikkunassa:

Asiakkaalle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on ohjeet salasanan palauttamiseen.

Poista asiakkaan tili käytöstä

Jos asiakastilit ovat pakollisia, voit poistaa tilin käytöstä, jos haluat estää tiettyä asiakasta tekemästä tilausta kanssasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jolle haluat poistaa tilin käytöstä.

3. Klikkaa Poista tili käytöstä asiakkaan tietosivulla:

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.