Asiakastilit

Kun otat asiakastilit käyttöön, Shopify tallentaa salasanalla suojatut asiakkaan henkilöllisyyttä, tilaushistoriaa ja tämänhetkisen tilauksen tilaa koskevat tiedot. Kassalla asiakkaan tiedot, kuten osoitetiedot, täytetään tallennetuilla tiedoilla. Jotta voit käyttää asiakastilejä, sinulla on oltava verkkokaupan myyntikanava.

Aseta asiakkaan tiliasetukset

Voit tehdä asiakastileistä pakollisia tai valinnaisia tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Kun luot tilin, asiakkaat ohjataan erilliselle tilin luontisivulle. Muista, että jos jokaisen asiakkaan on pakko luoda tili, tämä saattaa heikentää myyntiä.

Voit muokata asiakastilisi asetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asiakastilit -osiosta asiakastiliä koskeva valinta:
  • Asiakastilit on poistettu käytöstä: Kassalla maksun yhteydessä asiakkaat eivät näe valintaa tilin luontia tai sisään kirjautumista varten. Heidän on syötettävä tiedot manuaalisesti kassalla, koska kenttiä ei täytetä valmiiksi. Jos asiakas valitsee Tallenna nämä tiedot seuraavaa kertaa varten -valintaruudun, selaimen eväste tallentaa asiakkaan tiedot vain tätä kauppaa varten.

• Tilien luonti ei ole pakollista: Asiakkaat voivat luoda tilin, mutta tämä ei ole pakollista kassalla maksua varten. Jos asiakkaalla on tili ja hän on kirjautunut sisään, osoitekentät täytetään valmiiksi tilauksen tekemisen yhteydessä. Asiakkaat voivat halutessaan kirjautua sisään sähköpostikentän yläpuolella olevan Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään -linkin kautta. Kun käyttäjä klikkaa tätä linkkiä, häntä pyydetään syöttämään sähköpostiosoitteensa ja salasanansa, luomaan uuden tilin tai jatkamaan kassalla maksamista vieraana.

• Tilien luonti on pakollista: Asiakkaiden on luotava tili tai heillä on oltava tili ja heidän kirjauduttava sisään, jotta he voivat maksaa kassalla. Tämä asetus on hyödyllinen, jos kyseessä on esimerkiksi tukkukauppa tai vain jäsenille tarkoitettu kauppa. Kun asiakas tekee tilauksen, osoitekentät täytetään automaattisesti.

1. Vahvista asiakastilin asetukset napauttamalla Tallenna.

Asiakkaan osoitteet

Jos asiakkaat ovat kirjautuneena sisään kassalla, he voivat valita jonkin äskettäin käyttämistään osoitteista. Vaihtoehtoisesti he voivat kirjoittaa osoitteensa. Asiakkaat eivät voi valita viittä osoitetta, jotka he haluavat tallentaa.

Kutsu asiakkaita luomaan tilejä

Jos määrität asiakastilit valinnaisiksi tai pakollisiksi kassa-asetuksissasi, voit lähettää asiakkaille suoria kutsuja kannusteeksi aktivoimaan tilin. Asiakkaat saavat sähköpostilla kehotuksen luoda oma salasana, ja sähköpostikutsu on voimassa vain 30 päivää.

Jos haluat nähdä, onko asiakkaalla tili kaupassasi, voit tarkistaa yhteystiedot asiakkaan sivulla.

Voit luoda asiakastilin sähköpostikutsuja yksittäin tai joukkotoimintona.

Lähetä yksittäiset tilikutsut

Toimintovaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jonka haluat kutsua.

3. Klikkaa Lähetä tilin kutsu.

4. Voit muuttaa tilikutsuilmoituksen sähköpostiviestiä Lähetä tilikutsu -ikkunassa. Jos haluat tehdä pysyviä muutoksia tilikutsuilmoitukseen, sinun on päivitettävä ilmoitus ennen sähköpostin lähettämistä.

Voit muuttaa aktivointisähköpostia:

- valitsemalla kutsun lähettäjän Lähettäjä-alasvetovalikosta - valitsemalla piilokopioiden vastaanottajat - muokkaamalla kutsusähköpostin oletustekstiä klikkaamalla Mukautetut viestit -kohdan alta ilmoituslinkkiä.

1. Klikkaa Tarkista sähköposti.

2. Jos olet kirjoittanut mukautetun viestin, vahvista se ja asiakkaan tiedot Lähetä tilikutsu -ikkunassa.

3. Voit tehdä lisää muutoksia klikkaamalla Takaisin tai Lähetä ilmoitus, jos haluat Shopifyn lähettävän tilin aktivointiviestin.

Asiakastilikutsut joukkolähetyksenä

Sovelluksen avulla voit lähettää tilikutsuja kaikille asiakkaille, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet.

Näytä sovellus Shopify App Storessa

Palauta asiakkaiden salasanat

Jos asiakas unohtaa tilinsä salasanan, voit palauttaa sen hänen puolestaan.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jota haluat muokata.

3. Klikkaa Palauta salasana asiakkaan tietosivulla.

4. Klikkaa vahvistusikkunassa uudelleen Palauta salasana.

Asiakkaalle lähetetään sähköpostiviesti, jossa on ohjeet salasanan palauttamiseen. Salasanan palautuslinkki on kelvollinen 30 päivän ajan.

Näytä asiakkaiden aktiiviset tilaukset

Kun asiakas ostaa tilaustuotteen, hänen tilauksensa tiedot näkyvät asiakasprofiilissa. Voit tarkastella, mitä tuotteita asiakas on tilannut ja mihin ajankohtaan seuraava tilaus on ajastettu Aktiiviset tilaukset -osiossa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify-ylläpitäjästä Asiakkaat.

2. Klikkaa asiakasta, jonka tilaustietoja haluat tarkastella.

3. Klikkaa Aktiiviset tuotetilaukset -kohdassa tietoja, joita haluat tarkastella:

- Siirry asiakkaan tekemään tilaukseen ja klikkaa Näytä tilaus. - Jos haluat siirtyä tilaustietoihin tilaussovelluksessa, klikkaa Näytä tilaus.

Lue lisää tilaustuotteiden myymisestä kohdassa Tilaukset.

Poista asiakkaan tili käytöstä

Jos asiakastilit ovat pakollisia, voit poistaa tilin käytöstä, kun haluat estää tiettyä asiakasta tekemästä tilausta kaupassasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa käytöstä poistettavan tilin omistavan asiakkaan nimeä.

3. Klikkaa Poista tili käytöstä asiakkaan tietosivulla.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat ovat salattuja, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin siirretään asiakastilien sijaan vain asiakastietueet.