Asiakastilit

Kun otat asiakastilit käyttöön, Shopify tallentaa salasanalla suojatut asiakkaan henkilöllisyyttä, tilaushistoriaa ja tämänhetkisen tilauksen tilaa koskevat tiedot. Kassalla asiakkaan tiedot, kuten osoitetiedot, täytetään automaattisesti tallennetuilla tiedoilla. Jotta voit käyttää asiakastilejä, sinulla on oltava verkkokaupan myyntikanava.

Aseta asiakkaan tiliasetukset

Voit tehdä asiakastileistä pakollisia tai valinnaisia tai poistaa ne kokonaan käytöstä. Kun luot tilin, asiakkaat ohjataan erilliselle tilin luontisivulle. Muista, että jos jokaisen asiakkaan on pakko luoda tili, tämä saattaa heikentää myyntiä.

Voit muokata asiakastilisi asetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asiakastilit -osiosta asiakastiliä koskeva valinta:

2. Vahvista asiakastilin asetukset klikkaamalla Tallenna.

Jos asiakkaat ovat kirjautuneena sisään kassalla, he voivat valita jonkin äskettäin käyttämistään osoitteista. Vaihtoehtoisesti he voivat kirjoittaa osoitteensa. Asiakkaat eivät voi valita viittä osoitetta, jotka he haluavat tallentaa.

Kassalomakkeella on myös Tallenna nämä tiedot seuraavaa kertaa varten - vaihtoehto. Jos asiakas valitsee kassavaiheen aikana Tallenna nämä tiedot seuraavaa kertaa varten, asiakkaan selain tallentaa asiakkaan kauppaan syöttämät yhteystieto- ja toimitusosoitteet. Kun asiakas seuraavan kerran käyttää kassavaihettasi, hänen selaimensa täyttää yhteystietonsa ja toimitusosoitteensa automaattisesti. Shopify ei tallenna asiakkaan tallennettuja tietoja. Asiakkaan selain tallentaa tiedot välimuistiin. Vuoden kuluttua Shopify saa selaimen tyhjentämään asiakkaan välimuistiin tallennetut tiedot, ellei asiakas ei ole aiemmin tyhjentänyt välimuistiaan.

Kutsu asiakkaita luomaan tilejä

Jos määrität asiakastilit valinnaisiksi tai pakollisiksi kassa-asetuksissasi, voit lähettää asiakkaille suoria kutsuja kannusteeksi aktivoimaan tilin. Asiakkaat saavat sähköpostilla kehotuksen luoda oma salasana. Sähköpostikutsu on voimassa vain 30 päivää.

Voit tarkistaa asiakkaan profiilisivulta, onko asiakkaalla tili kaupassasi.

Voit luoda asiakastilin sähköpostikutsun yksittäisille asiakkailletai kaikille asiakkaille.

Ennen kuin aloitat

Kun luot asiakkaille lähetettävän sähköpostiviestin, siinä on oletusarvoinen aiherivi ja tekstiosa. Aihe- ja Mukautettu viesti -kenttien sisältöä voidaan muokata siirtymällä kohtaan Asetukset > Ilmoitukset > Asiakkaat > Asiakastiliä koskeva kutsu.

Lue lisää ilmoitusmallien muokkaamisesta.

Yksittäisten tilikutsujen lähettäminen

Ennen kuin kutsut asiakkaita luomaan tilin, heidän on jo oltava lisättynä kauppaasi. Jos asiakasta ei ole lisätty kauppaasi, hän ei ole valittavissa asiakasluettelosta. Tällöin sinun on lisättävä asiakas ensin.

Asiakastilikutsut voidaan lähettää vain Shopify Adminin työpöytäversiosta. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä Shopify-sovelluksessa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa sen asiakkaan nimeä, jonka haluat kutsua.

3. Klikkaa Lähetä tilin kutsu.

4. Valinnainen: Muokkaa Aihe-kentän sisältöä.

5. Lisää Mukautettu viesti -kenttään viesti asiakkaillesi. Jos jätät tämän kentän tyhjäksi, asiakkaalle lähetetään oletusviesti.

6. Klikkaa Tarkista ja klikkaa sitten Lähetä ilmoitus.

Asiakastilikutsut joukkolähetyksenä

Sovelluksen avulla voit lähettää tilikutsuja kaikille asiakkaille, jotka eivät ole vielä rekisteröityneet.

Näytä sovellus Shopify App Storessa.

Näytä asiakkaiden aktiiviset tilaukset

Kun asiakas ostaa tilaustuotteen, hänen tilauksensa tiedot näkyvät asiakasprofiilissa. Voit tarkastella, mitä tuotteita asiakas on tilannut ja mihin ajankohtaan seuraava tilaus on ajastettu Aktiiviset tilaukset -osiossa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa asiakkaan nimeä.

3. Tee Aktiiviset tuotetilaukset -osiossa jompikumpi seuraavista:

Poista asiakkaan tili käytöstä

Jos asiakastilit ovat pakollisia, voit poistaa tilin käytöstä estääksesi tiettyä asiakasta tekemästä tilausta kaupassasi.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asiakkaat.

2. Klikkaa asiakkaan nimeä.

3. Klikkaa Poista tili käytöstä.

Huomionarvoisia seikkoja asiakkaiden salasanoihin liittyen

Koska salasanat on kryptattu salaisiksi, et voi siirtää asiakkaiden salasanoja toisesta alustasta Shopifyhin. Tämän takia Shopifyhin ei siirry koko asiakastilejä vaan pelkästään asiakkaiden tietueet.