Kaupan luotto

Kun olet aktivoinut kauppakrediitin kehittäjän esikatselun, voit näyttää kauppakrediitin maksutapana kassalla. Kun myönnät asiakkaalle kauppakrediitin, hän voi käyttää sitä kassalla tilauksen maksamiseen.

Kauppakrediitin hallinnointi kassalla

Kun olet aktivoinut kauppakrediitin kehittäjän esikatselun, kauppakrediitti näkyy automaattisesti maksutapana kassalla. Voit hallita Shopify-ylläpitäjän asetuksista, näkyykö kauppakrediitti maksutapana.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Lahjakortit ja kauppakrediitti.
  2. Klikkaa Kauppakrediitti-osiossa Muokkaa ja tee sitten jompikumpi seuraavista:

• Voit näyttää kauppakrediitin maksutapana kassalla valitsemalla kohdan Anna asiakkaille mahdollisuus tarkastella ja käyttää kauppakrediittiä kassalla.
    • Voit poistaa kauppakrediitin maksutapana kassalta poistamalla valinnan kohdasta Anna asiakkaille mahdollisuus tarkastella ja käyttää kauppakrediittiä kassalla.
  3. Klikkaa Tallenna.

Kauppakrediitin myöntäminen asiakastilille

Voit myöntää kauppakrediitin asiakkaalle Shopify-ylläpitäjässä. Kun olet myöntänyt kauppakrediitin asiakkaalle, kauppakrediitin arvo näkyy Kauppakrediitti-osiossa asiakasprofiilissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat ja klikkaa sitten asiakasprofiilia, jolle myönnät kauppakrediitin.
  2. Klikkaa Kauppakrediitti-osiossa Muokkaa.
  3. Valitse Muokkaa saldoa -valintaikkunassa Oikaisu-osiossa Hyvitys.
  4. Syötä Määrä-kenttään myönnettävän hyvityksen määrä.
  5. Tee Viimeinen voimassaolopäivä -osiossa jompikumpi seuraavista:

• Jos haluat myöntää kauppakrediitin, joka ei vanhennu, valitse Ei viimeistä voimassaolopäivää.
    • Jos haluat lisätä kauppakrediitille viimeisen voimassaolopäivän, valitse Aseta viimeinen voimassaolopäivä ja valitse sitten päivä kalenterista. Lue lisää kauppakrediittien viimeisistä voimassaolopäivistä.
  6. Klikkaa Tarkista muutokset.

7. Myönnä kauppakrediitti klikkaamalla Hyvitys.

Lisätietoja kauppakrediittitapahtumista on Shopifyn kehittäjädokumentaatiossa kohdassa storeCreditAccountCredit.

Kauppakrediitin veloitus asiakastililtä

Voit vähentää asiakastilin kauppakrediittisaldoa Shopify-ylläpitäjän asiakasprofiilista.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asiakkaat ja klikkaa sitten asiakasprofiilia, jolta haluat veloittaa kauppakrediitin.
  2. Klikkaa Kauppakrediitti-osiossa Muokkaa.
  3. Valitse Muokkaa saldoa -valintaikkunassa Oikaisu-osiossa Veloitus.
  4. Syötä Määrä-kenttään veloitettavan hyvityksen määrä.
  5. Klikkaa Tarkista muutokset.
  6. Vähennä asiakkaan kauppakrediitin saldoa klikkaamalla Veloitus.

Lisätietoja veloitustapahtumista on Shopifyn kehittäjädokumentaatiossa kohdassa storeCreditAccountDebit.

Kauppakrediitin viimeiset voimassaolopäivät

Ota seuraavat seikat huomioon, kun asetat kauppakrediitille viimeisen voimassaolopäivän:

• Ennen kuin asetat kauppakrediitille viimeisen voimassaolopäivän, tarkista maasi kauppakrediittien viimeisiä voimassaolopäiviä koskevat lait.
  • Kauppakrediitti vanhentuu asettamanasi viimeisenä voimassaolopäivänä klo 23.59 verkkokaupan aikavyöhykkeen aikaa. Jos asiakas sijaitsee eri aikavyöhykkeellä kuin kauppasi, kauppakrediitti vanhentuu kauppasi aikavyöhykkeen eikä asiakkaan aikavyöhykkeen mukaan.
  • Jos asiakkaalla on useita kauppakrediittejä, joilla on eri vanhentumispäivät, saldo veloitetaan ensimmäisenä vanhentuvasta krediitistä.
    • Esimerkki: Myönnät asiakastilille 10 dollarin kauppakrediitin, joka vanhentuu 10. maaliskuuta 2024. Seuraavana päivänä myönnät samalle asiakkaalle 10 dollarin kauppakrediitin, joka vanhentuu 15. maaliskuuta 2024. Jos asiakas käyttää 10 dollaria kauppakrediittiä 9. maaliskuuta 2024, veloitetaan krediitti, jonka viimeinen voimassaolopäivä on 10. maaliskuuta 2024, koska se vanhentuu ensin. 10 dollarin suuruinen kauppakrediittisaldo, joka vanhentuu 15. maaliskuuta 2024, pysyy tilillä.

Asiakaskokemus kassalla

Kun asiakkaalla on kauppakrediittiä käytettävissään ja hän on kirjautunut sisään asiakastililleen, kauppakrediitin arvo näkyy kassalla Kauppakrediitti-osiossa.

Jos asiakkaan tilille on myönnetty kauppakrediittiä useina valuuttoina, asiakkaalle näkyy kassalla vain kauppakrediittisaldo, joka vastaa kassan valuuttaa.

Kauppakrediitin analytiikka

Kauppakrediitti näkyy maksutapana seuraavissa raporteissa: