Uusien asiakastilien määrittäminen ja hallinta

Uusia asiakastilejä käytettäessä asiakkaat voivat kirjautua sisään sähköpostitse lähetetyllä kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Sisäänkirjautuminen ei vaadi salasanaa. Käytettävissäsi ovat sekä perinteiset että uudet asiakastilit, ja asiakkaasi voivat käyttää niitä.

Uudet asiakastilit tukevat B2B:tä mutta eivät Multipass-kirjautumista. Lue lisää klassisen ja uuden asiakastilin eroista.

Uusien asiakastilien määrittäminen

Voit määrittää uusia asiakastilejä Shopify adminin Asiakastilit-asetuksissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Napsauta Verkkokaupan tilit ja kassa -osiossa Muokkaa.
  3. Jos haluat näyttää kirjautumislinkin kaupassasi, valitse Näytä kirjautumislinkki verkkokaupan ylätunnisteessa ja kassalla -valintaruutu.
  4. Valitse Valitse, mitä asiakastilien versiota käytetään -osiossa Uudet asiakastilit.
  5. Klikkaa Tallenna.

Tallennetut maksutavat

Tallennettujen maksutapojen avulla asiakas voi tallentaa luottokorttitietonsa kauppasi tilille. Tämä helpottaa ja nopeuttaa heidän maksujaan tulevaisuudessa ja kannustaa toistuviin ostoihin. Kun asiakas on luonut tilin, hän voi lisätä muita luottokortteja, muokata luottokorttitietoja tai poistaa kortteja.

Tallennetut maksutavat on yhteensopiva Shop Payn kanssa. Molemmat ominaisuudet voivat olla päällä samanaikaisesti. Asiakkaasi voivat valita maksuvaiheessa haluamasi maksutavan.

Tallennettujen maksutapojen aktivoiminen

Tallennetut maksutavat on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Voit aktivoida tallennetut maksutavat Shopify administa.

Vaiheet:

Asiakastilin poistaminen käytöstä

Uusista asiakastileistä ei voi deaktivoida yksittäistä tiliä. Voit poistaa asiakasprofiilin, mutta jos asiakas kirjautuu uudelleen sisään kyseisellä sähköpostiosoitteella, luodaan uusi asiakasprofiili.

Brändäys ja mukauttaminen

Voit mukauttaa uusien asiakastilisivujesi brändäystä muokkaamalla kassan tyyliä. Kirjautumissivua lukuun ottamatta kassasi tyyliä sovelletaan automaattisesti uusiin asiakastilisivuihisi. Kirjautumissivulla käytetään vain kassasi logoa, eikä painikkeen väriä voi muuttaa oletusarvoisesta sinisestä väristä.

Seuraavia kassan brändäysasetuksia ei sovelleta uusiin asiakastilisivuihin:

• Logon sijainti
  • Logon koko
  • pääsisältöalueen tausta.

Muuta oletusarvoista verkkotunnusta

Jos haluat muuttaa oletusarvoista verkkotunnusta, voit yhdistää kolmannen osapuolen verkkotunnuksen Shopifyhin uutta asiakastilisivua varten.

Brändäys ja mukauttaminen Shopify Plus ‑kauppialle

Jos kaupallasi on voimassa oleva Shopify Plus ‑sopimus, voit mukauttaa brändäystäsi ja esikatsella uusia asiakastilisivuja kassaeditorissa. Kirjautumissivua lukuun ottamatta kassasi brändäystä sovelletaan automaattisesti uusiin asiakastilisivuihisi. Kirjautumissivulla käytetään vain kassasi logoa, eikä painikkeen väriä voi muuttaa oletusarvoisesta sinisestä väristä.

Seuraavia kassan brändäysasetuksia ei sovelleta uusiin asiakastilisivuihin:

• Logon sijainti
  • Logon tasaus
  • Logon enimmäisleveys
  • kassan ylätunnisteen taustakuva
  • Tausta 1

Uusien asiakastilien piilottaminen

Jos et enää halua asiakkaiden pääsevän asiakastileille verkkokaupastasi tai kassalta, voit piilottaa asiakastilien linkit.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Napsauta Verkkokaupan tilit ja kassa -osiossa Muokkaa.
  3. Varmista Kirjautumiskokemus-osiossa, että valintaruudun valinta on poistettu.
  4. Klikkaa Tallenna.

Asiakaskokemus

Lisätietoja uusien asiakkaiden tilien käyttämisestä on seuraavissa ominaisuuksissa:

Asiakastilin luominen ja sisäänkirjautuminen

Jos asiakkaallasi on asiakasprofiili Shopify adminissasi, hänellä on jo tili. Hän voi kirjautua sisään asiakasprofiiliin liitetyllä sähköpostiosoitteella tarkastellakseen tilauksiaan ja tilitietojaan. Kun asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa, hän saa sähköpostiviestin, jossa on kertakäyttöinen kuusinumeroinen koodi, joka hänen on annettava sisäänkirjautumista varten.

Jos joku kirjautuu sisään sähköpostiosoitteella, jota ei ole liitetty olemassa olevaan asiakasprofiiliin, uusi asiakasprofiili luodaan automaattisesti.

Jos asiakkaallasi on Shop-tili, häntä pyydetään kirjautumaan sisään Shopin avulla. Hän voi kirjautua sisään myös sähköpostiinsa lähetetyllä kertakäyttöisellä koodilla. Kumpaakin tapaa käyttämällä asiakkaat voivat kirjautua sisään tai luoda tilin. Asiakkaat, jotka ovat kirjautuneet sisään Shop-tilin avulla, näkevät kassalla tallennetut ostostiedot, ja oletusarvoisena maksutapana on maksu Shop Payn avulla vain yhdellä napautuksella.

Lisää asiakkaan asiakasprofiili yritykseen, jotta hän voi käyttää tilinsä B2B-ostokokemusta.

Uusien asiakastilien päivittäminen

Asiakkaat voivat päivittää tilitietonsa kirjautumalla tililleen kaupasta.

Vaiheet:

1. Asiakas saapuu verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä sen.
  3. Tilisivulla asiakas klikkaa oikeassa yläkulmassa olevia nimikirjaimiaan ja klikkaa sitten Tilin tiedot.
  4. Jos asiakas haluaa muokata nimeään, hänen täytyy klikata Profiili-osiossa olevaa kynäkuvaketta.
  5. Jos asiakas haluaa muokata toimitustietojaan, hänen täytyy klikata Osoitteet-osiossa osoitteen vieressä olevaa kynäkuvaketta.

Shop-sovellukseen sisäänkirjautuminen

Jos sinulla on käytössäsi Shop Pay, asiakkaasi voivat kirjautua sisään Shop-tunnuksillaan ja niiden tallennetuilla todentamisavaimilla. Shop-sisäänkirjautuminen aktivoidaan automaattisesti uusille asiakastileille, ja se voidaan poistaa kaupasta vain, jos deaktivoit Shop Payn.

Huomioitavaa uuteen asiakastiliin siirryttäessä

Kun siirryt uusiin asiakastileihin, kauppaasi saattaa tulla muutoksia:

• Teemasi asiakastilisivuille lisätyt sovellukset tai liquid-mukautukset eivät koske uusia asiakastilejä. Asiakkaasi menettävät pääsyn näihin mukautuksiin.
  • Uusilla asiakastileillä ei tueta työnkulkukäynnistimet tai automaatiot, jotka perustuvat klassiseen asiakastiliin.
  • Kaikki linkit perinteisiin asiakastileihin ohjautuvat uusiin asiakastileihin.

Voit vaihtaa takaisin klassiseen asiakastiliin milloin tahansa palauttaaksesi aiemman kokemuksen.