Uusien asiakastilien määrittäminen ja hallinta

Uusia asiakastilejä käytettäessä asiakkaat voivat kirjautua sisään sähköpostiosoitteella ja kertakäyttöisellä kuusinumeroisella vahvistuskoodilla. Sisäänkirjautuminen ei vaadi salasanaa. Jos sinulla on pääsy uusiin asiakastileihin, käytettävissäsi ovat sekä perinteiset että uudet asiakastilit, ja asiakkaasi voivat käyttää niitä.

Uudet asiakastilit tukevat B2B:tä, mutta eivät tue Multipassia.

Tietoja uusista asiakastileistä

Asiakkaasi voivat kirjautua sisään ilman salasanaa. Kun he kirjautuvat sisään ensimmäistä kertaa, heidän asiakastilinsä luodaan automaattisesti. Et voi deaktivoida yksittäistä asiakastiliä.

Tilin luominen ja sisäänkirjautuminen

Jos asiakkaallasi on asiakasprofiili Shopify adminissa, hänellä on jo tili. Hän voi kirjautua sisään asiakasprofiiliin liitetyllä sähköpostiosoitteella tarkastellakseen tilauksiaan ja tilitietojaan. Kun asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa, hän saa sähköpostiviestin, jossa on kertakäyttöinen kuusinumeroinen koodi, joka hänen on annettava sisäänkirjautumista varten.

Jos joku kirjautuu sisään sähköpostiosoitteella, jota ei ole liitetty olemassa olevaan asiakasprofiiliin, uusi asiakasprofiili luodaan automaattisesti.

Lisää asiakkaan asiakasprofiili yritykseen, jotta hän voi käyttää tilinsä B2B-ostokokemusta.

Tilin poistaminen käytöstä

Uusista asiakastileistä ei voi deaktivoida yksittäistä tiliä. Voit poistaa asiakasprofiilin, mutta jos asiakas kirjautuu uudelleen sisään kyseisellä sähköpostiosoitteella, luodaan uusi asiakasprofiili.

Brändäys ja mukauttaminen

Kassan logoa ja tyyliä käytetään automaattisesti uusilla asiakastileillä.Jos haluat tehdä muutoksia uusien asiakastilien brändäykseen, päivitä kassan brändäys.

Seuraavia brändäysasetuksia ei käytetä uusilla asiakastileillä:

• logon sijainti
  • logon tasaus
  • logon enimmäisleveys

Verkkotunnus

Jos haluat muuttaa oletusarvoista verkkotunnusta, voit yhdistää kolmannen osapuolen verkkotunnuksen Shopifyhin uutta asiakastilisivua varten.

Uusien tai perinteisten asiakastilien määrittäminen

Jos sinulla on molemmat asiakastiliversiot, voit valita, kumpaa versiota käytetään verkkokaupassasi ja kassalla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Määritä asiakastilin asetukset Asiakastilin asetukset -osiossa:

• Jos haluat näyttää kirjautumislinkin verkkokaupan ylätunnisteessa ja kassasivulla, valitse Anna asiakkaiden kirjautua verkkokaupasta sekä kassalta.
    • Jos haluat kehottaa asiakkaita kirjautumaan sisään ennen kassavaihetta, valitse Vaadi kaikkia asiakkaita kirjautumaan sisään ennen maksamista.
    • Jos haluat näyttää kirjautumislinkin verkkokaupan ylätunnisteessa ja kassasivulla sekä kehottaa asiakkaita kirjautumaan sisään ennen kassavaihetta, valitse molemmat vaihtoehdot.
  3. Valitse Kirjautumiskokemus-osiossa se asiakastiliversio, jota haluat käyttää verkkokaupassasi.

4. Klikkaa Tallenna.

Asiakaskokemuksen esikatselu

Voit esikatsella ja testata perinteisen ja uuden asiakastilin asiakaskokemusta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Klikkaa Asiakastilin URL-osoitteet -osiossa Esikatselu sen asiakastiliversion vieressä, jota haluat esikatsella.

Uusien asiakastilien piilottaminen

Jos et enää halua käyttää asiakastilejä verkkokaupassasi, voit piilottaa ne verkkokaupassasi.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja tilit.
  2. Varmista Asiakastilin asetukset -osiossa, että molempien valintaruutujen valinta on poistettu.