Kundekonti

Når du aktiverer kundekonti, gemmer Shopify adgangskodebeskyttet information om kundens identitet, ordrehistorik og aktuelle ordrestatus. Dine kunders detaljer, som f.eks. adresseoplysninger, bliver udfyldt med de gemte oplysninger fra betalingsprocessen.

Indstil dine kundekontopræferencer

Du kan gøre kundekonti påkrævede, valgfrie eller deaktiverede. Når kunderne opretter konti, omdirigeres de til en separat side med oprettelse af konti. Husk, at det kan reducere salgskonverteringerne, hvis du kræver, at kunderne opretter konti.

Sådan redigerer du dine kundekontoindstillinger:

1. Vælg en kundekontoindstilling i afsnittet Kundekonti:
  • Konti er deaktiverede Kunder kan ikke se muligheden for at oprette en konto eller logge ind under betalingsprocessen. De skal manuelt indtaste deres oplysninger ved betaling, fordi felterne ikke udfyldes på forhånd.

• Konti er valgfri Kunder kan vælge at oprette en konto, men det er ikke obligatorisk at oprette en konto for at kunne betale. Hvis kunderne har en konto, og de er logget ind, er deres adressefelter udfyldt på forhånd, når de afgiver en ordre.

• Konti er påkrævet Kunder skal oprette en konto, eller have en konto og være logget ind, for at gennemføre betalingen. Denne indstilling er nyttig, hvis du f.eks. driver engrossalg eller en butik kun for medlemmer. Adressefelterne er udfyldt på forhånd, når kunden afgiver en ordre.

Bemærk: Hvis du vælger Konti er påkrævede, fjerner det ikke dine kunders mulighed for at oprette konti. Du skal tilpasse din butiks tema for at begrænse adgang til din butik.

1. Klik på Gem for at bekræfte dine kundekontoindstillinger.

Inviter kunder til at oprette konti

Hvis du indstiller kundekonti til valgfrit eller påkrævet i dine Indstillinger for betaling, kan du sende invitationer direkte til kunder for at tilskynde dem til at aktivere en konto. Kunderne modtager en e-mail med en anmodning om at oprette deres egen adgangskode. E-mailinvitationen er kun gyldig i 30 dage.

Hvis du vil se, om en kunde har en konto i din butik, kan du tjekke kontaktoplysningerne på kundens side.

Du kan generere e-mailinvitationer til kunder, hvor du inviterer dem til at oprette en kundekonto, enkeltviseller samlet.

Send invitationer til individuelle konti

Fremgangsmåde:

1. Klik på Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil invitere.

3. Klik på Send invitation til at oprette en konto.

4. Du kan redigere din e-mail med invitation til oprette en konto ved at redigere oplysningerne i vinduet Send invitation til at oprette en konto. Hvis du vil foretage permanente ændringer til din e-mail med invitation til at oprette en konto, skal du opdatere meddelelsen, inden du sender e-mailen med invitation til at oprette en konto.

Du kan ændre din aktiverings-e-mail ved at:

- vælge, hvem der har sendt invitationen ved hjælp af rullemenuen Fra - vælge modtagere af skjult kopi - redigere standardversionen af din e-mailinvitation ved at klikke på linket Meddelelser under området Tilpasset besked.

1. Klik på Gennemgå e-mail.

2. Hvis du har indtastet en tilpasset besked, skal du bekræfte denne og kundens oplysninger i vinduet Send invitation til at oprette en konto:

3. Klik på Tilbage for at foretage yderligere ændringer, eller klik på Send meddelelse for at få Shopify til at sende e-mailen med invitation til at oprette en konto.

Bemærk: Du kan kun invitere kunder til at oprette en kundekonto i din Shopify-administrator. Denne indstilling findes ikke i mobilappen.

Send samlede invitationer til at oprette en konto

Du kan bruge en app til at sende en invitation til at oprette en konto til alle dine kunder, som endnu ikke har tilmeldt sig.

Se appen i Shopify App Store

Nulstil dine kunders adgangskoder

Hvis en kunde har glemt adgangskoden til sin konto, kan du nulstille adgangskoden for kunden.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil redigere.

3. Klik på Nulstil adgangskode på siden med kundeoplysninger:

4. Klik på Nulstil adgangskode igen i bekræftelsesdialogboksen:

Der bliver sendt en e-mail til kunden med instruktioner om, hvordan adgangskoden nulstilles.

Deaktiver en kundes konto

Hvis kundekonti kræves, kan du deaktivere en konto for at forhindre, at en specifik kunde afgiver en ordre hos dig.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil deaktivere en konto for.

3. Klik på Deaktiver konto på siden med kundeoplysninger: