Kundekonti

Når du aktiverer kundekonti, gemmer Shopify adgangskodebeskyttet information om kundens identitet, ordrehistorik og aktuelle ordrestatus. Dine kunders oplysninger, som f.eks. adresseoplysninger, udfyldes automatisk med de gemte oplysninger fra betalingsprocessen. Hvis du vil bruge kundekonti, skal du have salgskanalen Webshop.

Indstil dine kundekontopræferencer

Du kan gøre kundekonti påkrævede, valgfrie eller deaktiverede. Når kunderne opretter konti, omdirigeres de til en separat side med oprettelse af konti. Husk, at det kan reducere salgskonverteringerne, hvis du kræver, at kunderne opretter konti.

Sådan redigerer du dine kundekontoindstillinger:

1. Vælg en kundekontoindstilling i afsnittet Kundekonti:

2. Klik på Gem for at bekræfte dine kundekontoindstillinger.

Hvis dine kunder er logget ind under betalingsprocessen, kan de vælge en af deres senest anvendte adresser. De kan også vælge at indtaste deres adresser. Kunder kan ikke vælge, hvilke fem adresser, der gemmes.

Din betalingsformular har også valgmuligheden Gem disse oplysninger til næste gang. Hvis en kunde vælger Gem disse oplysninger til næste gang under betalingsprocessen, gemmes de kontakt- og leveringsadresseoplysninger, som kunden har angivet for din butik, i kundens browser. Næste gang kunden bruger din betaling, udfylder vedkommendes browser automatisk kontakt- og leveringsadresseoplysninger. Shopify gemmer ikke kundens gemte oplysninger. Oplysningerne lagres i cachen i kundens browser. Efter et år får Shopify browseren til at rydde kundens cachelagrede oplysninger. Dette sker, hvis kunden ikke har ryddet cachelageret inden da.

Inviter kunder til at oprette konti

Hvis du indstiller kundekonti til valgfrit eller påkrævet i dine Indstillinger for betaling, kan du sende invitationer direkte til kunder for at tilskynde dem til at aktivere en konto. Kunderne modtager en mail, der anmoder dem om at oprette deres egen adgangskode. Mailinvitationen er kun gyldig i 30 dage.

Du kan bekræfte, om kunden har en konto i din butik, via kundens profilside.

Du kan genere en mailinvitation om oprettelse af en kundekonto, som du sender til individuelle kunder eller alle dine kunder.

Før du går i gang

Når du opretter den mailbesked, der sendes til dine kunder, er der en standardemnelinje og -brødtekst. Du kan redigere indholdet i felterne Emne og Tilpasset besked ved at gå til Indstillinger > Meddelelser > Kunder > Invitation til kundekonto.

Få mere at vide om redigering af meddelelsesskabeloner.

Send individuelle kontoinvitationer

Inden du inviterer dine kunder til at oprette en konto, skal de allerede være føjet til din butik. Hvis en kunde ikke allerede er føjet til din butik, vil vedkommende ikke være tilgængelig på kundelisten. I dette tilfælde skal du først tilføje kunden.

Invitationer til kundekonti kan kun sendes fra computerversionen af Shopify-administratoren. Denne mulighed er ikke tilgængelig via Shopify-appen.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på navnet på den kunde, du vil invitere.

3. Klik på Send invitation til at oprette en konto.

4. Valgfrit: Rediger indholdet i feltet Emne.

5. Skriv en besked til dine kunder i feltet Tilpasset besked. Hvis du ikke udfylder dette felt, sendes standardbeskeden til kunden.

6. Klik på Gennemgå, og klik derefter på Send meddelelse.

Send flere kontoinvitationer på én gang

Du kan bruge en app til at sende kontoinvitationer til alle dine kunder, som endnu ikke har tilmeldt sig.

Se appen i Shopify App Store.

Se dine kunders aktive abonnementer

Når en kunde køber et abonnementsprodukt, vises vedkommendes abonnementsoplysninger i dennes kundeprofil. Du kan se de produkter, som en kunde har tegnet abonnement på samt den planlagte dato for den næste ordre i afsnittet Aktive abonnementer.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på kundens navn.

3. Gør et af følgende i afsnittet Aktive produktabonnementer:

Deaktiver en kundes konto

Hvis kundekonti kræves, kan du deaktivere en konto for at forhindre, at en specifik kunde afgiver en ordre hos dig.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på kundens navn.

3. Klik på Deaktiver konto.

Overvejelser for kundeadgangskoder

Da adgangskoder er krypterede, kan du ikke migrere kundeadgangskoder til Shopify fra andre platforme. Det betyder, at det kun er kundeposter, der migreres til Shopify, og ikke kundekonti.