Administration af kunder

Når en ny kunde afgiver en ordre i din butik, føjes vedkommendes navn og oplysninger automatisk til din kundeliste. Der oprettes en kundeprofil, når en kunde interagerer med din virksomhed ved at gøre et af følgende:

• tilmelder sig din adresseliste eller oprettelse af en kundekonto
  • afgiver en ordre
  • starter på en ordre, men forlader betalingsprocessen

Du kan også føje en kunde til din butik manuelt.

Du kan sende mailbeskeder til individuelle kunder fra Shopify-administratoren eller sende rabatter og mailbeskeder til grupper af kunder ved hjælp af kundesegmenter.

Tilføj kundeprofiler

Fremgangsmåde:

Send en mailbesked til en kunde

Du kan sende en mailbesked til en kunde direkte fra Shopify-administratoren eller Shopify-appen.

Fremgangsmåde:

Rediger kundeprofiler

Hvis en kundeprofil allerede findes i Shopify, kan du redigere profilen fra siden Kunder.

Du kan kontrollere, om andre medarbejdere foretager aktuelle ændringer af den samme kundeprofil, før du selv opdaterer den. Dette forebygger modstridende ændringer.

Du kan føje en bemærkning til en kundeprofil for at holde styr på særlige oplysninger om kunden. Det er kun medarbejdere i din butik, der kan se disse bemærkninger. Disse bemærkninger er ikke synlige for kunder.

Tags kan hjælpe dig med at organisere din liste med kundeprofiler. Du kan bruge tags til at rubricere dine kunder ved hjælp af beskrivende termer eller sortere dem i kategorier. Hvis du f.eks. har vigtige kunder, kan du tagge disse kunder som VIP. Tags kan også bruges til at oprette kundesegmenter. Der skelnes ikke mellem store og små bogstaver i forbindelse med tags.

Fremgangsmåde:

Rediger en kundes betalingsoplysninger for et abonnement

Hvis du sælger abonnementsprodukter og har brug for, at en kunde opdaterer sine betalingsoplysninger på grund af en mislykket betaling, kan du opdatere din kundes profil i Shopify-administratoren.

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på kundens navn.

3. Klik på Flere handlinger i afsnittet Betalingsmetoder.

4. Hvis du ønsker, at din kunde selv skal opdatere sine betalingsoplysninger, skal du gøre et af følgende:

5. Hvis du vil opdatere din kundes betalingsmetode manuelt, skal du for visse betalingsmetoder gøre følgende:

6. Klik på Slet kort, hvis du vil fjerne din kundes betalingsmetode.

Få mere at vide om abonnementer.

Rediger kundeprofiler samlet

Du kan bruge funktionen til masseredigering i Shopify-administratoren til at redigere oplysninger for flere kundeprofiler på én gang. Du kan vælge flere eller alle kundeprofiler på følgende måde:

• Hvis du vil redigere flere individuelle kundeprofiler, skal du vælge hver enkelt kundeprofil.
  • Hvis du vil redigere alle de kundeprofiler, der er angivet på siden for et segment eller baseret på en søgning, skal du vælge afkrydsningsfeltet Kundens navn. Der vises op til 50 kunder pr. side.
  • Hvis du vil redigere alle kundeprofiler i din butik, skal du bekræfte, at segmentet Alle kunder er valgt. Markér afkrydsningsfeltet Kundens navn, og klik derefter på Vælg alle mere end 50 kunder i din butik.
  • Hvis du vil redigere alle kundeprofilerne i et segment, skal du vælge afkrydsningsfeltet Kundens navn og derefter klikke på Vælg alle mere end 50 kunder i dette segment.
  • Hvis du vil redigere alle kundeprofiler i en forespørgsel, skal du vælge afkrydsningsfeltet Kundens navn og derefter klikke på Vælg alle mere end 50 kunder i denne forespørgsel.
  • Hvis du vil redigere alle kundeprofilerne i en søgning, skal du vælge afkrydsningsfeltet Kundens navn og derefter klikke på Vælg alle mere end 50 kunder i denne søgning.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Vælg de kundeprofiler, du vil redigere.

3. Hvis du vil tilføje eller fjerne tags fra de valgte kundeprofiler, skal du gøre følgende:

4. Hvis du vil redigere flere oplysninger på én gang, herunder tags, skal du klikke på Rediger kunder og derefter gøre følgende:

Sletning af kundeprofiler

Du kan slette individuelle kundeprofiler. Du kan også slette flere kundeprofiler på én gang.

Du kan ikke slette kundeprofiler i følgende tilfælde:

• kunden har en ordrehistorik
  • kunden har en afventende sletning på grund af en sletningsanmodning i henhold til GDPR
  • kunden har et aktivt abonnement nu, eller hvis kunden nogensinde har haft et abonnement tidligere

Hvis du forsøger at slette flere profiler på én gang, er det kun de profiler, som kan slettes, der bliver slettet.

Slet individuelle kundeprofiler

Slet flere kundeprofiler på én gang

Hvis du forsøger at slette flere kundeprofiler på én gang, er de kun de profiler, som kan slettes, der bliver slettet. Eventuelle kundeprofiler, som ikke kan slettes, forbliver på listen Kunder.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Vælg alle de kundeprofiler, du vil slette.

3. Klik på Flere handlinger, og klik derefter på Slet valgte kunder.

4. Klik på Slet kunder for at bekræfte, at du vil slette de kvalificerede kundeprofiler.

Krav til leveringsadresser hos det amerikanske militær

Militære postadresser i USA har et unikt format, der skal angives på en bestemt måde. Hvis adressen indtastes forkert, ankommer ordren muligvis ikke til den tilsigtede modtager. Der er tre forskellige typer adresser til det amerikanske militær:

• Army/Air Post Office (APO)
  • Fleet Post Office (FPO)
  • Diplomatic Post Office (DPO)

Hvis du modtager en ordre med en leveringsadresse hos det amerikanske militær, skal du sørge for, at adressen er angivet korrekt, før du afsender ordren. Hvis kunden ikke har angivet leveringsadressen korrekt, skal du redigere kundeadressen ved at følge disse retningslinjer:

• Modtagerens navn skal indtastet i felterne med Navn, men det er valgfrit, om du vil angive vedkommendes rang.
  • For APO-adresser skal både PSC- og BOX-nummeret angives i feltet Adresse.
  • For FPO- og DPO-adresser skal både UNIT- og BOX-nummeret angives i feltet Adresse.
  • Feltet By må kun indeholde APO, FPO eller DPO. Du skal ikke indtaste navnet på byen.
  • USA skal vælges i feltet Land/område.
  • Armed Forces Americas, Armed Forces Europe eller Armed Forces Pacific skal vælges i feltet Stat. Kunden skal angive disse lokationer i forkortet form som AA (Armed Forces America), AE (Armed Forces Europe) eller AP (Armed Forces Pacific).

Hvis du er i tvivl om nogle af adresseoplysningerne, skal du kontakte kunden, der har afgivet ordren, for at få mere at vide.