Administration af kunder

Når en ny kunder afgiver en ordre i din butik, føjes deres navn og oplysninger automatisk til din kundeliste. Du kan sende e-mails til kunder fra administratoren ved hjælp af deres profiloplysninger, og afhængigt af forholdene kan du også manuelt tilføje, redigere eller slette en kundeprofil. Hvis du vil sende rabatter eller e-mails til en bestemt gruppe af kunder, kan du oprette en kundegruppe.

Tilføj kunder

Fremgangsmåde:

Send e-mails til kunder

Fremgangsmåde:

Rediger kunder

Rediger kundeprofiler samlet

Fra din Shopify-administrator kan du bruge Masseredigering til at slette kunder, tilføje kundetagsog slette tags for kundeprofiler for flere kunder på én gang. Du kan kun slette kunder, hvis de ikke har nogen ordrehistorik i din butik.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Markér alle de kundeprofiler, du vil redigere.

3. Klik på Flere handlinger.

4. Klik på den handling, du ønsker.

5. Du skal muligvis bekræfte dit valg afhængigt af, hvad du vælger.

Slet kunder

Du kan slette poster i kundeprofilen fra Shopify, hvis kunden ikke har nogen ordrehistorik i din butik. Kunder med en ordrehistorik kan ikke slettes fra dine butiksposter. Hvis en kunde, der er slettet, senere køber noget i din butik, oprettes der en ny post for kunden.

Fremgangsmåde:

Sortér kundelisten

Du kan finde en liste over dine kundeprofiler på siden Kunder i din Shopify-administrator. Brug menuen Sortér efter til at sortere din liste over kundeprofiler efter:

• sidst opdateret
  • det brugte beløb
  • antal ordrer
  • dato tilføjet som kunde

Søg efter kunder

Filtrer kundelisten

Selvom søgning er nyttig til at finde en enkelt kundeprofil, giver filtrering dig mulighed for at se alle de kunder, der matcher ét eller flere kriterier. I din Shopify-administrator kan du filtrere kundeprofiler efter:

• om de accepterer e-mailmarkedsføring
  • tags
  • status for kundekonto (såsom aktiveret eller deaktiveret)
  • det beløb, der er brugt i din butik
  • antal afgivne ordrer
  • dato for sidste ordre
  • dato tilføjet som kunde
  • dato for forladte betalinger
  • lokation efter land

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Klik på Flere filtre.

3. Vælg det filter og de betingelser, du ønsker, samt en værdi.

4. Valgfrit: Gentag trin 1 og 2 for at tilføje flere filtre.

5. Valgfrit: Hvis du gerne vil fjerne filtre, skal du klikke på Ryd under et bestemt filter. Du kan også klikke på Ryd alle filtre.

6. Klik på Udført.

Listen over kundeprofiler viser de kunder, der matcher dine filtre. Hvis der er flere sider, kan du skifte mellem siderne.

Labels opsummerer alle de filtre, du har anbragt på din liste over kundeprofiler. Klik på x for at fjerne et filter.

Opret kundegrupper

Efter du har udført en søgning eller anvendt filtre, kan du gemme liste med resultater i din Shopify-administrator. Dette opretter en ny fane med filtre i toppen af din kundeliste. Du kan bruge filterfanerne til hurtigt at sortere dine kunder i grupper. Dine gemte søgninger vises også i Shopify-appen, når du trykker på søgeknappen.

Kundegrupper kan kombineres med rabatter for at tilbyde kampagner til specifikke kundegrupper.

Kundegrupper hjælper dig også med at nå ud til specifikke abonnenter, når du sender markedsføringsmails med Shopify Email.

Kundegrupper opdateres automatisk, således at kunder bliver tilføjet eller fjernet fra grupper, afhængigt af de søgeord eller -filtre, der blev anvendt til at oprette kundegruppen.

Fremgangsmåde:

1. Udfør en søgning, eller filtrer din kundeliste.

2. Klik på Gem filtre, når du har anvendt ét eller flere filtre eller søgt efter en kundeprofil.

3. Angiv et navn til filteret eller søgeresultatet i feltet Gem som.

4. Klik på Gem filtre for at gemme søgningen og oprette en fane i toppen af din kundeliste.