Skattetilsidesættelser og -undtagelser

Selvom Shopify beregner de fleste skatter automatisk, kan du tilsidesætte skatteprocenter for at regulere, hvor meget skal du opkræver for et specifikt produkt, og til at håndtere undtagelser og fritagelser. Du kan også angive unikke skatteprocenter for leveringsdestinationer, eller at kunden skal fritages for skat.

Du kan f.eks. angive tilsidesættelser for:

• fritagelse for statsskat i USA
  • fritagelse for provinsskat i Canada
  • Fritagelse for moms i Den Europæiske Union og Storbritannien.

Eventuelle tilsidesættelser, du angiver, gælder for onlinesalg og Shopify POS-salg.

Bemærk: Se Krav vedrørende tilsidesættelse af canadisk skat for at få oplysninger om tilsidesættelse af canadisk skat.

Hvis du vil konfigurere en skattetilsidesættelse, kan du oprette en manuel kollektion for de produkter, der er fritaget for skat, og herefter anvende tilsidesættelsen for denne kollektion.

Hvis du ikke har brug for at opkræve omsætningsskat, kan du oprette tilsidesættelser og angive skatteprocenterne til 0 %. Tjek altid med den lokale skattemyndighed så du er sikker på, du opkræver de korrekte skatteprocenter fra dine kunder.

Konfigurer et produkt til at være fritaget for omsætningsskat

Hvis du kun har nogle få produkter, der er fritaget for skat, kan du forhindre, at der opkræves skatter for disse produkter individuelt.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Produkter i Shopify-administrator, og klik derefter på produktets navn.

2. I afsnittet Priser skal du fjerne markeringen af Opkræv skatter for dette produkt.

3. Klik på Gem.

Opret en manuel kollektion for produkter, der skal have en skattetilsidesættelse

Hvis du vil anvende en skattetilsidesættelse, skal du først gruppere de produkter, som skatten skal ændres for, i en særskilt manuel kollektion.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Kollektioner i din Shopify-administrator.

2. Klik på Opret kollektion, og giv kollektionen et navn.

3. Vælg Manuel under Kollektionstype

4. Hvis du vil skjule kollektionen for en af dine aktive salgskanaler, skal du klikke på Administrer i afsnittet Salgskanaler for at fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet ud for navnet på salgskanalen. Få mere at vide om tilgængelige salgskanaler.

5. Klik på Gem.

Bemærk: En skjult kollektion vil ikke være tilgængelig for kunder i din butik, men du kan stadig bruge den til at få din skattetilsidesættelse til at fungere. Alle de produkter, der indgår i denne kollektion (skjulte eller ej), bliver skattefrie overalt i din butik.

Tilsidesæt skatter på en kollektion eller på leveringsomkostninger

Du kan angive unikke skatteprocenter for en kollektion af produkter eller leveringsomkostninger.

Den procentværdi, du angiver, er det beløb, der opkræves. Det er ikke det beløb, som er fritaget.

Bemærk: Hvis du konfigurerer beregnede leveringspriser ved hjælp af Canada Post, anvendes deres priser, selv om du opretter en skattetilsidesættelse for levering.

Fremgangsmåde:

1. Klik på navnet på det land, som du vil tilføje skattetilsidesættelse for.

2. I afsnittet Skattetilsidesættelser skal du klikke på Tilføj en skattetilsidesættelse.

3. Hvis du vil tilføje en tilsidesættelse for produkter, skal du klikke på Produkter i dialogboksen Tilføj skattetilsidesættelse for land

1. Klik på Vælg en kollektion, og vælg den kollektion, som en skattetilsidesættelse skal gælde for
    2. Under Lokationskal du vælge, hvor tilsidesættelsen skal være gældende.
    3. Under Skatteprocent skal du angive det skattebeløb, du vil opkræve for produkterne i kollektionen.
    4. Klik på Tilføj tilsidesættelse.
  4. Hvis du vil tilføje en tilsidesættelse af leveringsgebyrer, skal du klikke på Levering i dialogboksen Tilføj skattetilsidesættelse for land.

1. Under Lokationskal du vælge, hvor tilsidesættelsen skal være gældende.
    2. Under Skatteprocentskal du angive den skatteprocent, du vil anvende for leveringsomkostninger.
    3. Klik på Tilføj tilsidesættelse.
  5. Klik på Gem.

Konfigurer kunder, der er fritaget for skat

På siden Kunder i din Shopify-administrator kan du angive, at en kunde skal være fuldt fritaget for skat.

Kunder, der er fritaget for skat, opkræves ikke skat, når de gennemfører en betaling. Disse kunder skal betale ved at angive den e-mailadresse, der er registeret på deres kundekonto.

Bemærk: Hvis du angiver, at en kunde er skattefritaget, men du bruger priser inklusive skat, opkræves kunden stadig den fulde listepris for produktet.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder i din Shopify-administrator.

2. Find den kunde, du vil fritage for alle skatter, og klik derefter på kundens navn.

3. I afsnittet skatteindstillinger skal du klikke på Administrer.

4. Fjern markeringen af Opkræv skat.

5. Klik på Gem.

Indbyggede skattefritagelser

Shopify har indbyggede skattetilsidesættelser i to specifikke tilfælde:

• Shopejere i USA, som sælger tøj i New York, Massachusetts og Rhode Island
  • Canadiske shopejere, som sælger dampprodukter i British Columbia.

Regler for skat på beklædningsgenstande i USA

Følgende lande har skattefritagelser for visse beklædningsgenstande:

• New York: beklædningsgenstande, sko og varer, der bruges til at reparere beklædningsgenstande til en pris under 110 USD, er fritaget for statslig omsætningsskat. Som eksempel vil to varer til en samlet pris på 200 USD begge være fritaget for omsætningsskat, mens der opkræves omsætningsskat for én vare til en individuel pris på 110 USD.
  • Massachusetts: Beklædningsgenstande til en pris under 175 USD er fritaget for statslig omsætningsskat, og for beklædningsgenstande til en pris over 175 USD opkræves der kun skat på det beløb af prisen, der er over 175 USD. Hvis en beklædningsgenstand f.eks. koster 200 USD, skal der kun betales skat af 25 USD, da de første 175 USD ikke pålægges skat.
  • Rhode Island: Beklædningsgenstande og sko til en individuel pris på 250 USD eller derunder er fritaget for statslig omsætningsskat, og der opkræves kun omsætningsskat for det beløb, der er over 250 USD. Hvis et jakkesæt f.eks. koster 275 USD, opkræves der kun skat af 25 USD.

For at Shopify kan beregne de korrekte skatteprocenter, skal din butik have en fysisk tilstedeværelse i staten, og du skal oprette en kollektion med titlen skat:beklædningfor de relevante beklædningsprodukter.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Kollektioner i din Shopify-administrator.
    1. Klik på Opret kollektion. 3. Gå til Titel, og skriv tax:clothing med små bogstaver. 4. Vælg Manuel i Kollektionstype 5. Hvis du vil føje et produkt til kollektionen, skal du se Manuelle kollektioner. 6. Valgfrit: Ret tilgængeligheden af kollektionen, så kollektionen eventuelt skjules for af nogle af dine aktive salgskanaler. 7. Gem kollektionen.

Når du har gemt kollektionen tax:clothing, anvendes de gældende regler for beklædning automatisk, og det korrekte skattebeløb vil blive opkrævet for produkterne i den pågældende kollektion.

Brug kun kollektionen tax:clothing for staterne New York, Massachusetts og Rhode Island. Hvis der gælder en anden undtagelse vedrørende beklædning i din jurisdiktion, skal du bruge andre metoder til skattetilsidesættelse eller markere dine produkter som skattefrie i afsnittet Priser på produktsiden.

Skatteregler for dampprodukter i British Columbia

British Columbia anvender en højere PST-sats for dampprodukter. Derudover lægges der GST til PST. Hvis Shopify skal kunne beregne de korrekte skatteprocenter, skal du oprette en kollektion med titlen tax:eliquid_vaporizers til de relevante dampprodukter.

Du kan få mere at vide om PST-satsen for dampprodukter på websitet for myndighederne i British Columbia.

Inden du begynder:

Hvis tilsidesættelsen skal kunne anvendes korrekt, skal du først konfigurere dine skattekonti for Canada og British Columbia.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Produkter > Kollektioner i din Shopify-administrator.
    1. Klik på Opret kollektion. 3. Gå til Titel, og skriv tax:eliquid_vaporizers med små bogstaver. 4. Vælg Manuel i Kollektionstype 5. Hvis du vil føje et produkt til kollektionen, skal du se Manuelle kollektioner. 6. Valgfrit: Ret tilgængeligheden af kollektionen, så kollektionen eventuelt skjules for af nogle af dine aktive salgskanaler. 7. Gem kollektionen.

Når du har gemt kollektionen tax:eliquid_vaporizers, anvendes de gældende omsætningsskatter automatisk, og det korrekte skattebeløb vil blive opkrævet for produkterne i denne kollektion.

Brug kun kollektionen tax:eliquid_vaporizers til provinsen British Columbia.

Angiv en skatteprocent på 0 % for de fleste af dine produkter

Hvis de fleste af eller alle dine dine produkter er fritaget for omsætningsskat, og du befinder dig i et land, hvor både føderal skat og regionale skatter gælder, kan du tilsidesætte standarderne til 0 % i afsnittet Basisskatter.

De af dine produkter, der er skattepligtige, skal du imidlertid tilføje til en kollektion og herefter oprette en skattetilsidesættelse for den pågældende kollektion. I et sådant scenarie skal du gå til Indstillinger > Skatterog klikke på landenavnet. I afsnittet Basisskatter skal du angive, at den regionale skatteprocent føjes til 0 % føderal skat. Når du opretter kollektionen, har du derefter mulighed for at angive i dialogboksen Tilføj skattetilsidesættelse for land , at du tilsidesætter satsen for et land eller en region.