Klanten beheren

Wanneer een nieuwe klant een bestelling plaatst in uw winkel, worden de naam en andere gegevens van die persoon toegevoegd aan uw klantenlijst. U kunt klanten vanuit de Shopify-beheerder e-mailen met behulp van hun profielgegevens. Afhankelijk van de omstandigheden is het daarnaast mogelijk om een klantprofiel handmatig toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Als u kortingen of e-mails naar een specifieke groep klanten wilt sturen, kunt u een klantgroep maken.

Klanten toevoegen

Stappen:

E-mail sturen naar klanten

Stappen:

Klanten bewerken

Klantprofielen in bulk bewerken

Vanuit de Shopify-beheerder kunt u bewerken in bulk gebruiken om in één bewerking meerdere klanten te verwijderen, tags voor klanten toe te voegen en tags in klantprofielen te verwijderen. U kunt klanten alleen verwijderen als ze geen bestelgeschiedenis hebben in uw winkel.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Klanten.

2. Selecteer de klantprofielen die je wilt bewerken.

3. Klik op Acties.

4. Klik op de bewerking die u wilt uitvoeren.

5. Afhankelijk van wat u kiest, moet je je keuze mogelijk bevestigen.

Klanten verwijderen

U kunt records met klantenprofielen verwijderen uit Shopify als de klant geen bestelgeschiedenis in uw winkel heeft. Klanten met een bestelgeschiedenis kunnen niet worden verwijderd uit de records van uw winkel. Als een verwijderde klant in de toekomst iets koopt in uw winkel, wordt er een nieuwe record voor de klant gemaakt.

Stappen:

De klantenlijst sorteren

Op de pagina Klanten in uw Shopify-beheerder vindt u een lijst met uw klantprofielen. Gebruik het menu Sorteer op om de lijst met klantprofielen te sorteren op:

• laatste update$$
  • oudste update
  • meest uitgegeven
  • meeste bestellingen
  • achternaam van klant A-Z
  • achternaam van klant Z-A

Klanten zoeken

De klantenlijst filteren

Hoewel de zoekfunctie handig is om een bepaald klantprofiel te vinden, kunt u met filteren alle klanten weergeven die aan een of meer criteria voldoen. Vanuit de Shopify-beheerder kunt u klantprofielen filteren op:

• besteed bedrag
  • aantal bestellingen
  • datum waarop een bestelling is geplaatst
  • datum waarop de klant is gemaakt
  • accepteert e-mailmarketing
  • datum waarop een bestelling is afgebroken
  • accountstatus
  • tags
  • locatie per land

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Klanten.

2. Klik op Filter.

3. Selecteer het filter en de voorwaarden die u wilt, samen met een waarde.

4. Klik op Filter toevoegen.

Je kunt deze stappen herhalen om extra filters toe te voegen.

De lijst met klantprofielen bevat de klanten die overeenkomen met uw filters. Je kunt van pagina naar pagina gaan als er meerdere pagina's met resultaten zijn.

Labels vatten alle filters samen die je hebt toegepast op de lijst met klantprofielen. Klik op de x om een filter te verwijderen.

Klantgroepen maken

Nadat u een zoekopdracht hebt uitgevoerd of filters hebt toegepast, kunt u de lijst met resultaten opslaan in uw Shopify-beheerder om een nieuwe klantprofielgroep te maken. De opgeslagen zoekopdrachten worden weergegeven in de Shopify-app wanneer u op de zoekknop tikt.

Groepen kunnen worden gecombineerd met kortingen om promoties aan te bieden aan specifieke groepen klantprofielen.

Stappen:

1. Voer een zoekopdracht uit of filter de klantenlijst.

2. Klik op Zoekopdracht opslaan nadat je een of meer filters hebt toegepast of een zoekopdracht voor een klantprofiel hebt uitgevoerd.

3. Voer in het dialoogvenster Zoekopdracht opslaan een naam in voor het zoekresultaat. Je kunt een zoekopdracht opslaan als een nieuwe groep of een bestaande groep overschrijven.

4. Klik op Opslaan om de zoekopdracht op te slaan en de klantgroep te maken: