Tags maken en gebruiken in Shopify

Je kunt tags toevoegen aan groeperen, zoeken, filteren en wijzigingen in bulk aanbrengen aan artikelen van de volgende secties:

Tags worden niet aan klanten getoond, maar je kunt tags gebruiken om producten in je onlinewinkel te categoriseren en zoekresultaten voor klanten te ordenen.

Aan het einde van het zomerseizoen kun je bijvoorbeeld naar je producten zoeken met de tag 'Zomer' op je productpagina en een bulkactie gebruiken om ze te verbergenvoor je verkoopkanalen.

Soorten tags

Je kunt een aangepaste set tags maken voor elke sectie in Shopify waar tags worden gebruikt. Wanneer je een tag maakt in een bepaalde sectie, wordt deze niet gekopieerd naar de andere secties waar tags worden gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld bestellingen ordenen op tags zoals packed en test, maar gebruik tags zoals tax exempt en wholesale om een aantal van je klanten te beschrijven. Elk type tag komt overeen met de sectie die ermee kan worden geordend:

Soorten tags
Type Beschrijving
Product Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van producten. Producten filteren via tags op de pagina Producten en de pagina Voorraad. Gebruik producttags als selectiecriteria bij het maken van een automatische collectie of als filters bij het maken van een menu. Wanneer een klant zoekt naar een term die overeenkomt met een producttag, dan komen de producten met tags tevoorschijn in de zoekresultaten, maar de klanten kunnen de tags niet zien.
Overdracht Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van overdrachten. Je kunt overdrachten via tags filteren op de pagina Overdrachten.
Klant Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van klanten. Filter klanten via tags op de pagina Klanten.
Blogbericht Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van blogposts. Filter blogposts via tags op de pagina Blogposts.
Bestelling Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van bestellingen. Filter bestellingen via tags op de pagina Bestellingen.
Conceptbestelling Tags toevoegen aan en verwijderen van de gegevenspagina van conceptbestellingen. Wanneer je een bestelling aanmaakt vanuit een conceptbestelling worden de tags van de conceptbestelling toegevoegd aan de besteltags.

Een tag toevoegen

Je kunt een tag toevoegen wanneer je producten, overdrachten, klanten, blogposts, bestellingen en conceptbestellingen maakt of bewerkt.

Stappen:

1. Open de gegevenspagina van producten, overdrachten, klanten, blogposts, bestellingen en conceptbestellingen in Shopify.
  2. Voer in de sectie Tags de naam in van een tag die je wilt toevoegen of selecteer deze in de lijst met bestaande tags. Als je de naam voor een nieuwe tag invoert, wordt deze automatisch gemaakt voor toekomstig gebruik in de sectie.
  3. Klik op Opslaan.

Tags die geassocieerd worden met bestellingen en conceptbestellingen mogen maximaal 40 tekens bevatten. Tags die geassocieerd worden met producten, overdrachten, klanten en blogposts mogen maximaal 255 tekens bevatten.

Tags zijn niet hoofdlettergevoelig. Zo zijn Approved en approved dezelfde tag. Gebruik alleen letters, cijfers en koppeltekens in je tags. Letters met accenten en andere symbolen kunnen zoekresultaten uitsluiten.

Je kunt maximaal 250 tags toepassen op elk product, elke klant, overdracht, blogpost, bestelling en conceptbestelling.

Je kunt de volledige lijst met tags toevoegen, verwijderen en weergeven door op Bekijk alle tags te klikken bij een product, overdracht, klant, blogpost, bestelling of op de pagina met de gegevens van conceptbestellingen.

Stappen:

1. Klik in de sectie Tags op Alle tags weergeven.
  2. Selecteer een tag in de lijst.
  3. Klik op Wijzigingen toepassen.

Een tag verwijderen

Je kunt een tag verwijderen uit producten, overdrachten, klanten, blogposts, bestellingen of conceptbestellingen.

Stappen:

1. Open de gegevenspagina van producten, overdrachten, klanten, blogposts, bestellingen en conceptbestellingen in Shopify.
  2. Klik op de x naast de tag die je wilt verwijderen. De tag wordt alleen verwijderd uit dat specifieke product, die overdracht, klant, blogpost, bestelling of conceptbestelling.
  3. Klik op Opslaan.

Je kunt een tag verwijderen uit de lijst Bekijk alle tags op de gegevenspagina van het product, de overdracht, klant, blogpost, bestelling of conceptbestelling:

1. Klik in de sectie Tags op Alle tags weergeven.
  2. Klik op de x naast de naam van een tag die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Wijzigingen toepassen.

Tags bulksgewijs toevoegen en verwijderen

Je kunt tags toevoegen en verwijderen bij meerdere producten, overdrachten, klanten, blogposts, bestellingen of conceptbestellingen met behulp van bulkacties op desktop. Tags voor bestellingen kunnen via je telefoon ook in bulk worden toegevoegd en verwijderd.

Tags voor product, overdrachten, klanten, blogposts en conceptbestellingen bulksgewijs bewerken

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Producten, Overdrachten, Klanten, Blogposts of Conceptbestellingen.

2. Controleer het product, de overdracht, klant, blogpost of conceptbestelling die je wilt taggen.

3. Klik op Tags toevoegen of Tags verwijderen.

4. Klik op de tags die je wilt toevoegen of verwijderen.

5. Klik op Opslaan.

Tags voor bestellingen bulksgewijs bewerken

Stappen:

Zoeken op tag in Shopify

Je kunt zoeken naar een tag die je aan een product, overdracht, klant, blogpost, bestelling of conceptbestelling hebt toegevoegd om je te helpen iets te vinden. Uit de zoekopdracht komen alle resultaten die overeenkomen met de tag. Als je zoekt naar een tag die helemaal niet is toegevoegd, worden er geen zoekresultaten weergegeven.

Stappen:

1. Typ de naam van de tag in de zoekbalk van Shopify.
  2. Bekijk de overeenkomende resultaten en selecteer een resultaat om dit in detail te bekijken.

Filteren op tag

Je kunt tags gebruiken om de lijsten op de pagina's Producten, Overdrachten, Klanten, Blogposts, Bestellingen en Conceptbestellingen te filteren. Je kunt ook producttags gebruiken om de lijst met varianten op de voorraadpagina te filteren.

Als je bestellingen per tag wilt filteren, raadpleeg Je bestellingen filteren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Producten, Overdrachten, Klanten, Blogposts, Bestellingen, Conceptbestellingenof Voorraad.
  2. Klik op Getagd met of Meer filters.
  3. Voer de naam in van de tag die je als filter wilt gebruiken. Filterresultaten worden weergegeven.

Je kunt de lijst met één tag tegelijk filteren of een syntaxis invoeren in het zoekveld van een lijst om op meerdere tags te filteren.

Andere manieren om tags te gebruiken

Er zijn meer manieren om tags te gebruiken en georganiseerd te blijven: