Yrityksen asetusten lisääminen kauppaan

Ennen Shopify-kaupan määrittämistä sinun on luotava Shopify-tili ja lisättävä kaupan oleelliset yritystiedot. Kaikkia tietoja ei tarvitse lisätä heti, mutta muista nämä alkuun:

• Kaupan nimi
  • Yrityksen virallinen nimi ja osoite
  • Kaupan aikavyöhyke
  • Kaupan oletusvaluutta
  • Oletuspainoyksikkö
  • Salasana verkkokaupan suojaamiseksi

Shopify-tilisi luominen

Luo Shopify-tili aloittaaksesi kaupan määrittämisen. Anna voimassaoleva sähköpostiosoite, salasana ja kaupan nimi.

Valitsemastasi kaupan nimestä tulee ensisijainen verkko­tunnuksesi eli .myshopify.com-verkkotunnus, joka näyttää tältä: your-store-name.myshopify.com. Tämä verkkotunnus on oletusarvoinen verkkotunnuksesi. Sitä käyttämällä voit jatkossa kirjautua sisään kauppaasi.

Voit muuttaa oletusarvoisen .myshopify.com-verkkotunnuksesi nimen kerran, mutta voit milloin tahansa muuttaa verkkosivustosi jokaisella sivulla näkyvän kaupan nimen. Voit myös ostaa mukautetun verkkotunnuksen, jonka ei tarvitse olla sama kuin myshopify-verkkotunnuksesi.

Verkkokaupan nimen ja yrityksen virallisen nimen määrittäminen tai muuttaminen

Verkkokaupan nimi tulee näkymään sivustosi jokaisella sivulla. Yrityksesi virallinen nimi näkyy Shopify-laskussasi.

Tee näin:

Yrityksen osoitteen määrittäminen tai muuttaminen

Yrityksesi osoite näkyy laskussasi. Kun Shopify-laskussa on oikea osoite, voit mahdollisesti vähentää Shopify-kulut tulonhankintakuluina.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.
  2. Klikkaa Osoite-osiossa Muokkaa.
  3. Anna yrityksesi osoite ja klikkaa sitten Tallenna.

Yrityksen yhteystietojen määrittäminen tai muuttaminen

Voit muuttaa yhteystietojasi Shopifyn ja asiakkaidesi yhteydenpitoa varten.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.
  2. Klikkaa Yhteystiedot-osiossa Muokkaa.
  3. Anna yhteystietosi ja klikkaa sitten Tallenna.

Kaupan aikavyöhykkeen asettaminen tai muuttaminen

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Valitse uusi aikavyöhyke Standardit ja muotoilut -osion Aikavyöhyke-luettelosta.

3. Klikkaa Tallenna.

Kaupan valuutan valitseminen

Shopify Adminin Kaupan tiedot -asetusten sivulla voit valita kaupassasi käytettävän valuutan (esimerkiksi USD, EUR, CAD, AUD tai JPY).

Jos käytät Shopify Payments ‑palvelua luottokorttisi maksu­portaalina, valuutan vaihtaminen tapahtuu muokkaamalla Shopify Paymentsin käyttämiä pankkitilin ja valuutan asetuksia.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Valitse uusi rahayksikkö Kaupan valuutta -osion pudotusvalikosta.

Vinkki: Voit muuttaa rahasummien näyttötapaa klikkaamalla Muuta muotoilua.

1. Klikkaa Tallenna.

Useiden valuuttojen näyttäminen

Jos käytät Shopify Payments ‑palvelua, voit määrittää kauppasi myynnin tapahtumaan useissa valuutoissa. Asiakkaat voivat selata verkkokauppaasi ja maksaa valitsemassaan paikallisessa valuutassa.

Jos et käytä Shopify Payments ‑palvelua, voit mukauttaa teemoja osoittamaan verkko­kaupassasi useita valuuttoja, jotka ovat kuitenkin vain näytillä. Asiakkaat voivat maksaa vain valuutassa, jonka olet määrittänyt Kaupan tiedot -asetusten sivulla Standardit ja muotoilut -osiossa.

Voit lukea lisää teemojen käyttämisestä useiden valuuttojen näyttämiseen kohdassa Useiden valuuttojen tukeminen teemassasi.

Kaupan oletusarvoisen painoyksikön asettaminen tai muuttaminen

Voit valita seuraavista oletusarvoisista painoyksiköistä:

• Pauna (lb) - anglosaksinen mittajärjestelmä
  • Unssi (oz) - anglosaksinen mittajärjestelmä
  • Kilogramma (kg) - metrijärjestelmä
  • Gramma (g) - metrijärjestelmä

Valitse toimintaasi parhaiten sopiva painoyksikkö. Tämä on vain oletusarvo ja muutettavissa myöhemmin tuotekohtaisesti.

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.
  2. Valitse haluamasi painoyksikkö Standardit ja muotoilut -osion Oletuspainoyksikkö-pudotusvalikosta.
  3. Klikkaa Tallenna.

Etusivun metatietojen määrittäminen tai päivittäminen

Metatiedot, kuten sivun otsikko ja metakuvaus, näkyvät hakukoneiden tuloksissa. Tämä ei vaikuta kauppasi mahdollisuuksiin näkyä hakukoneiden tuloksissa, mutta hyvä metakuvaus kasvattaa todennäköisyyttä saada kävijä klikkaamaan kauppasi linkkiä. Tämä on hyvä tapa houkutella lisää liikennettä.

Otsikon ja metakuvauksen on oltava yksilöllinen kullakin sivulla, ja sen on kuvattava kyseisen sivun sisältöä. Shopify Adminissa on jokaiselle tuotteelle, sivulle tai blogille hakukoneosio, johon voit lisätä haluamiasi tietoja hakukoneiden tulossivua varten.

Otsikoiden merkkirajoitus on 70 merkkiä. Kaikki hakukoneet eivät katkaise tekstiä merkkirajan ylityttyä, ja luettavuuden parantamiseksi useimmat katkaisevat tekstin vasta sanan jälkeen eivätkä sen keskeltä.

Esikatselussa näet, miten sivusi näkyy hakutuloksena Googlen tulossivulla.

Tee näin:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Syötä etusivusi metatiedot Otsikko ja metakuvaus -osiossa kohtiin Etusivun otsikko ja Etusivun metakuvaus.

1. Klikkaa Tallenna.

Yleisiä kysymyksiä

• Mitä tapahtuu, kun jätän otsikkotunnisteen tyhjäksi?

Teema käyttää kaupan nimeä, jonka jälkeen tulee sisällön otsikko, tai se käyttää sisällön otsikkoa, jonka jälkeen tulee kaupan nimi. Jos haluat kauppasi näkyvän tällä tavoin, otsikkotunnistetta ei tarvitse muokata.

• Missä Shopify-teeman otsikkotunniste on? Enkö voi tätä varten muokata HTML-sivujani suoraan?

Otsikkotunniste näkyy vain yhdessä Shopify-teeman tiedostossa: theme.liquid. Tiedostoa theme.liquid käytetään sivustosi jokaisella sivulla. Liquid-tunniste, joka tuottaa otsikkotunnisteen theme.liquid-tiedostoon, on {{ page_title }}.

Sivustosi ei koostu staattisista HTML-sivuista, joita voit muokata osa kerrallaan. Sisältö tuotetaan dynaamisesti asiaankuuluvalla mallilla.

• Työntekijä haluaa muokata verkkosivujani suoraan theme.liquid-tiedoston sijaan. Miten pääsen FTP:n kautta sivustooni muokkaamaan kunkin sivun HTML-koodia?

Verkkosivuihisi ei pääse käsiksi FTP:n kautta. Otsikkotunnisteesi koodi on theme.liquid-tiedostossa. Koodi on theme.liquid-tiedostossa pääelementin sisällä. Lisätietoa Liquid-kielestä sisältää oppaamme hakukoneoptimointiin teemojen suunnittelijoille.

• Muokkasin otsikkotunnisteitani. Miksi en näe tekemääni muutosta, kun käyn Googlessa?

Saatat joutua odottamaan pari viikkoa ennen muutosten näkymistä hakukoneiden tuloksissa. Hakukoneiden suorittama indeksointi voi kestää jonkin aikaa.

Tilaustunnusten muokkaaminen

Oletusarvoisesti ensimmäisen tilaustunnuksesi muoto on #1001. Sen jälkeen tulevien tilausten tunnusta kasvatetaan aina 1:llä.

Et voi muuttaa tilaustesi numeron alkua (1001), mutta voit muuttaa tilaustunnusten muotoa etu- tai jälkiliitteitä lisäämällä tai muokkaamalla.

Tilaustunnuksen etuliitteen lisääminen tai muokkaaminen

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Muokkaa Standardit ja muotoilut -osiossa Etuliite-tekstikenttää.

Voit poistaa merkin # tai korvata sen millä tahansa merkillä A-Z, 0-9 tai symboleilla. Voit halutessasi korvata sen useilla merkeillä.

1. Klikkaa Tallenna.

Tilaustunnuksen jälkiliitteen lisääminen tai muokkaaminen

Tee näin:

1. Klikkaa Kaupan tiedot.

2. Muokkaa Standardit ja muotoilut -osiossa Jälkiliite-tekstikenttää.

Syötä merkkiyhdistelmä: A-Z, 0-9 tai symbolit.

1. Klikkaa Tallenna.

Myshopify.com-verkkotunnuksen muuttaminen

Kun rekisteröidyit Shopify-käyttäjäksi, sinulla oli mahdollisuus joko luoda itse oletusarvoinen verkkotunnuksesi, eli your-store.myshopify.com-verkkotunnus, tai sinulle luotiin sellainen. Jos myöhemmin päätät, että haluat, että asiakkaillesi näytetään jokin muu .myshopify.com-verkkotunnus, voit muuttaa sitä, mutta vain kerran.

Voit myös ostaa ja lisätä mukautetun verkkotunnuksen, jos haluat vaihtaa verkkotunnuksen, jonka asiakkaat näkevät verkkokauppaasi selatessaan.Kun käytät mukautettua verkkotunnusta, asiakkaasi eivät näe .myshopify.com-verkkotunnusta.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Administa kohtaan Asetukset > Verkkotunnukset.

2. Klikkaa Verkkotunnukset-sivulla oletusarvoisen verkkotunnuksesi vieressä Vaihda uuteen myshopify.com-verkkotunnukseen.

3. Anna uusi nimi ja klikkaa sitten Lisää verkkotunnus.

Seuraavat vaiheet

Kun yrityksesi tiedot on määritetty, on aika aloittaa kaupan rakentaminen.