Yrityksen asetusten lisääminen kauppaan

Ennen kuin aloitat Shopify-kaupan määrittämisen, sinun on luotava Shopify-tili ja lisättävä kauppaan olennaisia yritystietoja. Sinun ei tarvitse sisällyttää kaikkia yksityiskohtia heti, mutta muista lisätä seuraavat asiat:

• Kaupan nimi
  • Yrityksen virallinen nimi ja osoite
  • Kaupan aikavyöhyke
  • Kaupan oletusvaluutta
  • Oletuspainoyksikkö
  • Salasana verkkokaupan suojaamiseksi

Luo Shopify-tilisi

Luo Shopify-tili, jotta voit aloittaa kaupan määrittämisen. Anna voimassaoleva sähköpostiosoite, salasana ja kaupan nimi.

Valitsemastasi kaupan nimestä tulee ensisijainen verkkotunnuksesi eli myshopify-verkkotunnuksesi, joka näyttää tältä your-store-name.myshopify.com. Jatkossa kirjaudut kauppaasi sisään tällä.

Et voi muuttaa myshopify-verkkotunnustasi, mutta voit milloin tahansa muuttaa kauppasi nimeä, koska se näkyy verkkosivustosi jokaisella sivulla. Voit myös ostaa mukautetun verkkotunnuksen, jonka ei tarvitse olla sama kuin myshopify-verkkotunnuksesi.

Määritä tai muuta verkkokauppasi nimi

Verkkokaupan nimi on nimi, joka näkyy verkkosivustosi jokaisella sivulla.

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Kirjoita Kaupan tiedot -osiossa kaupan nimi Kaupan nimi -tekstikenttään.

3. Klikkaa Tallenna.

Yrityksen virallisen nimen ja osoitteen määrittäminen tai muuttaminen

Yrityksesi virallinen nimi ja osoite näkyvät laskussasi. Kun Shopify-laskussa on oikea osoite, voit mahdollisesti vähentää Shopify-kulut tulonhankintakuluina.

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Päivitä Kaupan osoite -osiossa kaikki tekstikentät, joiden muokkaaminen on tarpeen.

3. Klikkaa Tallenna.

Kaupan aikavyöhykkeen asettaminen tai muuttaminen

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Valitse uusi aikavyöhyke Standardit ja muotoilut -osion Aikavyöhyke-kohdan alasvetovalikosta.

3. Klikkaa Tallenna.

Kaupan valuutan valitseminen

Shopify adminin Yleiset asetukset -sivulla voit valita kauppasi käyttämän valuutan (esimerkiksi USD, EUR, CAD, AUD tai JPY).

Jos käytät Shopify Payments -palvelua luottokorttisi maksuportaalina, sinun on vaihdettava käyttämäsi valuutta muokkaamalla Shopify Payments -palvelun käyttämiä pankkitilin ja valuutan asetuksia.

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Valitse uusi rahayksikkö Standardit ja muotoilut -osion Valuutta-kohdasta.

1. Klikkaa Tallenna.

Useiden valuuttojen näyttäminen

Voit muokata Shopify-palvelun teemoja niin, että verkkokaupassasi näkyy useita valuuttoja, mutta ne ovat pelkästään hintojen tarkastelua varten. Asiakkaat voivat maksaa ostoksensa vain siinä valuutassa, jonka olet asettanut Yleistä-asetussivun Standardit ja muotoilut -osiossa.

Katso tästä lisätietoja teemojen käytöstä useiden valuuttojen näyttämiseksi verkkokaupassa.

Jos haluat, että asiakkaat voivat maksaa eri valuuttoja käyttäen, sinun on avattava toinen kauppa. Ota yhteyttä tukitiimiin saadaksesi lisätietoja.

Kaupan oletusarvoisen painoyksikön asettaminen tai muuttaminen

Voit valita seuraavista oletusarvoisista painoyksiköistä:

• Paunat (lb) - anglosaksinen mittajärjestelmä
  • Unssit (oz) - anglosaksinen mittajärjestelmä
  • Kilogrammat (kg) - metrijärjestelmä
  • Grammat (g) - metrijärjestelmä.

Valitse yrityksellesi parhaiten soveltuva painoyksikkö. Tämä on pelkästään oletusarvo, ja sitä voidaan myöhemmin muokata tuotekohtaisesti.

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Valitse haluamasi painoyksikkö Standardit ja muotoilut -osion Oletuspainoyksikkö-alasvetovalikosta.

3. Klikkaa Tallenna.

Kotisivun metatietojen määrittäminen tai päivittäminen

Metatiedot, kuten sivun otsikko ja metakuvaus, näkyvät hakukoneiden tuloksissa. Tämä ei vaikuta kauppasi mahdollisuuksiin näkyä hakukoneiden tuloksissa, mutta hyvä metakuvaus kasvattaa todennäköisyyttä, että kävijät napauttavat kauppasi linkkiä. Tämä on loistava tapa houkutella lisää liikennettä.

Otsikon ja metakuvauksen on oltava yksilöllinen kullakin sivulle, ja sen on kuvattava kyseisen sivun sisältöä. Shopify adminissa on jokaiselle tuotteelle, sivulle tai blogille on hakukoneosio, johon voit syöttää tietoja, joiden haluat näkyvät hakukoneiden tulossivulla.

Esikatselussa näet, miten sivusi näkyy hakutuloksena Googlen tulossivulla.

Otsikko on Black and White Bracelet Pack - no shipping. Otsikoiden merkkirajoitus on 70 merkkiä.

Kaikki hakukoneet eivät katkaise merkkijonoa merkkirajan saavuttamisen jälkeen, mutta luettavuuden parantamiseksi useimmat katkaisevat sanarajan kohdalta eivätkä sanan keskeltä.

Työvaiheet:

1. Valitse Shopifyn admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Syötä kotisivun metatiedot Otsikko ja metakuvaus -osion Kotisivun otsikko- ja Kotisivun meta-kuvaus -kohtiin.

1. Klikkaa Tallenna.

Yleisiä kysymyksiä

• Mitä tapahtuu, kun jätän otsikkotunnisteen tyhjäksi?

Teema käyttää kaupan nimeä, jonka jälkeen tulee sisällön otsikko, tai se käyttää sisällön otsikkoa, jonka jälkeen tulee kaupan nimi. Jos haluat kauppasi näkyvän tällä tavoin, otsikkotunnistetta ei tarvitse muokata.

• Missä Shopify-teeman otsikkotunniste on? Enkö voi tätä varten muokata HTML-sivujani suoraan?

Otsikkotunniste näkyy vain yhdessä Shopify-teeman tiedostossa: theme.liquid. Tiedostoa theme.liquid käytetään sivustosi jokaisella sivulla. Liquid-tunniste, joka tuottaa otsikkotunnisteen theme.liquid-tiedostoon, on {{ page_title }}.

Sivustosi ei koostu muuttumattomista HTML-sivuista, joita voit muokata yksi kerrallaan. Sisältö tuotetaan dynaamisesti käytössä olevaa mallia käyttäen.

• Työnantajani haluaa muokata verkkosivujani suoraan theme.liquid-tiedostoni sijaan. Miten pääset FTP:n kautta sivustooni muokatakseni kunkin sivun HTML-koodia?

Verkkosivuihisi ei pääse käsiksi FTP:n kautta. Otsikkotunnisteesi koodi on theme.liquid-tiedostossa. Koodi on theme.liquid-tiedostossa pääelementin sisällä. Lisätietoa Liquid-kielestä on materiaalissa hakukoneoptimointia teemojen suunnittelijoille.

• Muokkasin otsikkotunnisteitani. Miksi en näe tekemääni muutosta, kun käyn Googlessa?

Saatat joutua odottamaan pari viikkoa, jotta muokkaukset näkyvät hakukoneiden tuloksissa. Hakukoneiden suorittama indeksointi saattaa kestää jonkin aikaa.

Tilaustunnusten muokkaaminen

Oletusarvoisesti ensimmäisen tilaustunnuksesi muoto on #1001. Sen jälkeen tulevien tilausten tunnusta kasvatetaan aina 1:llä.

Et voi muuttaa tilaustesi ensimmäistä numeroa (1001), mutta voit muuttaa tilaustunnusten muotoa lisäämällä tai muokkaamalla tilaustunnuksen etuliitettä tai -liitteitä.

Tilaustunnuksen etuliitteen lisääminen tai muokkaaminen

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Muokkaa Standardit ja muotoilut -osiossa Etuliite-tekstikenttää.

Voit poistaa merkin # tai korvata sen millä tahansa merkillä A-Z, 0-9 tai symboleilla. Voit halutessasi korvata sen useilla merkeillä.

3. Klikkaa Tallenna.

Tilaustunnuksen jälkiliitteen lisääminen tai muokkaaminen

Työvaiheet:

1. Klikkaa Yleistä.

2. Muokkaa Standardit ja muotoilut -osiossa Jälkiliite-tekstikenttää.

Syötä merkkiyhdistelmä: A-Z, 0-9 tai symbolit.

3. Klikkaa Tallenna.

Seuraavat vaiheet

Kun yrityksesi tiedot on määritetty, on aika aloittaa kaupan rakentaminen.