Kaupan hallinta-asetusten valitseminen

Ennen kuin avaat kaupan asiakkaille, sinun on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

• Lisää pakkaustyyppi.
  • Valitse, mitkä maksutavat hyväksyt ja mihin vastaanotat maksut.
  • Muokkaa veroasetuksiasi.
  • Lisää kaupan käytännöt kassa-sivulle.

Lisää pakkaustyyppi

Voit tallentaa haluamiesi pakettityyppien mitat ja painot Shopify-ylläpitäjän Lähetys ja toimitus -sivulla.

Työvaiheet:

1. Valitse Paketit-osiosta Lisää paketti.

2. Anna tarpeelliset tiedot pakkaustyypistä.

Joissakin postityypeissä on tuotteiden lähettämiseen käytettävissä olevien pakettien kokoa koskevia rajoituksia. Kun luot uuden pakettityypin, valintaikkunaan tulee ilmoitus sovellettavista kokorajoituksista.

1. Klikkaa Lisää paketti.

Aseta sijainnit (valinnainen)

Jos aiot hallita varastoa ja huolita tilauksia eri paikoissa, voit käyttää sijainteja. Kun olet määrittänyt useita toimipaikkoja ja tuotetta ei ole jäljellä yhdessä paikassa, mutta toisessa kyllä, Shopify jakaa tilauksen niin jaetusti useista sijainneista.

Sijaintisi voivat olla vähittäiskauppoja, varastoja, pop-up-kauppoja, dropshipping-toimittajia tai mitä tahansa muita paikkoja, jossa Hallinnoit tai pidät varastoa. Kun käytössäsi on useita sijainteja, sinulla on parempi yleiskuva koko yrityksen varastotilanteesta.

Useimmissa Shopify-sopimuksissa käytössä voi olla enintään kuusi sijaintia.

Luo sijainti

Työvaiheet:

Kun olet luonut sijainnin, se lisätään jakelun prioriteettilistan loppuun.

Jos sinulla on useampia kuin yksi aktiivinen sijainti, sinun on määritettävä niiden keskinäinen järjestys tilausten jakelua varten. Lisätietoja tilausten jakelusta useissa sijainneissa on kohdassa Sijaintien asettaminen.

Maksutavan määrittäminen

Shopify tukee monenlaisia maksutapoja, mutta Shopify Payments on yksinkertaisin tapa vastaanottaa verkkomaksuja Shopify-palvelussa.

Kun Shopify Payments on käytössä, sinun ei tarvitse määrittää kolmannen osapuolen maksupalveluntarjoajaa tai kauppiastiliä maksujen vastaanottamista varten. Shopify Payments on täysin integroitu myymälääsi, ja voit hallita liiketoimintaasi ja rahoitustasi yhdessä paikassa.

Työvaiheet:

1. klikkaa Hyväksy luottokortit -osiossa Lisää palveluntarjoaja.

2. Valitse Shopify Payments ja valitse sitten Jatka.

3. klikkaa Shopify Payments -osiossa Suorita tilin määritys.

4. Syötä tarvittavat kaupan tiedot ja pankkitietosi.

5. Klikkaa Suorita tilin määritys.

Kun olet määrittänyt Shopify Payments -palvelun, voit mukauttaa asetuksia tai tehdä kaupassa testitapahtuman.

Määritä verot

Kauppana saatat joutua perimään veroja myydyistä tuotteista ja sitten ilmoittamaan ja maksamaan nämä verot valtiolle. Vaikka verolainsäädäntö on monimutkaista ja se saattaa muuttua usein, voit määrittää Shopify-palvelun käsittelemään yleisiä liikevaihtoverolaskelmia. Voit myös määrittää veron ohituksia poikkeuksellisten verolakien ja -tilanteiden käsittelemiseksi.

Shopify käyttää useita oletusverokantoja, joita päivitetään säännöllisesti. Jos käytät oletusverokantoja, sinun on vahvistettava, että ne ovat oikeita ja ajan tasalla. Tarvittaessa voit ohittaa ne.

On tärkeää varmistaa, että kauppasi veroasetuksesi ovat oikein, ja sinun täytyy muistaa ilmoittaa kauppasi perimät verot. Lisätietoja verojen hallinnasta Shopify-kaupassasi on kohdassa Verot.

Verojen käsittelyn yleiset toimintovaiheet

Virallista listaa verojen määrittämistä varten tarvittavista toimintovaiheista ei ole olemassa. Käytä sen sijaan ohjeena näitä toimintovaiheita:

1. Jos sinulla on verkkokauppa, määritä maat, joihin lähetät tuotteita. Tämä työvaihe pitää tehdä ensin, sillä oletusverokannat perustuvat käyttämiisi toimitusalueisiin.

2. Jos käytät Shopify POS -sovellusta, määritä verokannat vähittäiskauppojesi sijainnin perusteella. Tässä vaiheessa varmistetaan, että POS-verokannat perustuvat maantieteelliseen sijaintiin, jossa henkilökohtainen myynti tapahtuu.

3. Aseta verokannat niille maille ja alueille, joihin myyt ja lähetät tuotteita:

- Jos toimit Yhdysvalloissa, valitse automaattiset veroasetukset tai määritä manuaalisesti osavaltion verokanta sekä toimitusverot. - Jos et toimi Yhdysvalloissa, käytä siinä tapauksessa oletusarvoja tai määritä verokannat maiden ja niiden alueiden mukaan, joissa olet rekisteröitynyt keräämään veroja. Voit myös määrittää, veloitatko veroja toimituksesta.

1. Jos myyt digitaalisia tuotteita, määritä näistä tuotteista perittävät verot.

2. Tarvittaessa ohita verokantoja.

Veroja määrittäessäsi voit tarkastella ja muuttaa asetuksia Shopify adminin Verot-sivulla.

Kaupan käytäntöjen lisääminen

Ennen kuin asiakas ostaa tuotteen, hänen pitää nähdä kauppasi maksun palautusta, yksityisyyden suojaa ja käyttöehtoja koskevat käytännöt.

Kaupan käytännöt pitää liittää erilliselle verkkosivulle. Käytännöt näkyvät linkkeinä kassa-sivun alareunassa.

Työvaiheet:

1. Määritä kaupan käytännöt.

2. Siirry uudessa selaimen välilehdellä tai ikkunassa Sivut-sivulle.

3. Luo uusi sivu.

4. Kopioi jokainen käytäntö kaupan maksuasetuksista leikepöydälle.

5. Liitä leikepöydän sisältö uudelle sivulle.

6. Klikkaa Tallenna sivu.

7. Lisää linkki kaupan käytäntöjen sivulle, jotta asiakkaat löytävät sen helposti.

Seuraavat vaiheet

Kun olet valinnut kaupan hallinta-asetukset, voit valmistautua julkistamaan kauppasi.