Kaupan hallinnointi­asetusten valitseminen

Ennen kaupan avaamista asiakkaille sinun tulee:

• lisätä pakkaustyyppi
  • valita hyväksytyt maksutavat ja mihin maksut vastaanotetaan
  • mukauttaa veroasetuksesi
  • lisätä kaupan käytännöt kassa-sivulle.

Pakkaustyypin lisääminen

Voit tallentaa haluamiesi pakkaustyyppien mitat ja painot Shopify Adminin Lähetys ja toimitus -sivulla.

Tee näin:

1. Valitse Paketit-osiosta Lisää paketti.

2. Anna tarpeelliset tiedot pakkaustyypistä.

3. Klikkaa Lisää paketti.

Toimipaikkojen määrittäminen (valinnainen)

Jos aiot pitää varastoa ja jaella tilauksia eri paikoissa, voit käyttää toimipaikkoja. Kun toimipaikkoja on määritettynä useampia ja jokin tuote loppuu yhdestä paikasta, mutta löytyy toisesta, Shopify jakaa tilauksen jaeltavaksi useista sijainneista.

Toimipaikat voivat olla jälleenmyynti­kauppoja, varastoja, pop-up-kauppoja, dropshipping-toimittajia tai mitä tahansa paikkoja, joissa ylläpidät varastoa. Useita toimipaikkoja käyttämällä yleiskuva koko varasto­tilanteestasi on selkeämpi.

Useimmissa Shopify-sopimuksissa käytössä voi olla jopa kuusi toimipaikkaa.

Toimipaikan luominen

Tee näin:

Kun olet luonut toimipaikan, se lisätään jakelun prioriteetti­listan loppuun.

Jos sinulla on useampi kuin yksi aktiivinen toimipaikka, sinun on määritettävä niiden keskinäinen järjestys tilausten jakelua varten. Lisätietoja tilausten jakelusta useissa toimipaikoissa on kohdassa Toimipaikkojen määrittäminen.

Maksutavan määrittäminen

Shopify tukee useita maksutapoja, mutta verkko­maksujen vastaan­ottaminen on kätevintä Shopify Paymentsilla.

Kun käytät Shopify Paymentsia, sinun ei tarvitse määrittää kolmannen osapuolen maksupalvelun­tarjoajaa tai kauppiastiliä maksujen vastaan­ottamiseen. Shopify Payments on täysin integroitu myymälääsi, ja voit hoitaa liike­toimintaa ja raha-asioita yhdessä paikassa.

Tee näin:

1. Klikkaa Hyväksy luottokortit -osiossa Lisää palveluntarjoaja.

2. Valitse Shopify Payments ja sitten Jatka.

3. klikkaa Shopify Payments -osiossa Suorita tilin määritys.

4. Syötä tarvittavat kaupan tiedot ja pankkitietosi.

5. Klikkaa Suorita tilin määritys.

Kun olet määrittänyt Shopify Payments -palvelun, voit mukauttaa asetuksia tai tehdä kaupassa testitapahtuman.

Verojen määrittäminen

Kauppatoimintasi myötä voit joutua perimään asiakkailtasi veroja ja ilmoittamaan ja maksamaan ne valtiolle. Verolain­säädäntö on monimutkainen ja saattaa muuttua usein, mutta voit määrittää Shopifyn käsittelemään yleisiä myynti­verolaskelmia. Voit myös asettaa veroille ohituksia erikois­verolakien ja -tilanteiden suhteen.

Shopify käyttää useita oletusvero­kantoja, joita päivitetään säännöllisesti. Jos käytät oletusvero­kantoja, sinun tulee varmistaa niiden ajantasaisuus ja oikeellisuus. Tarvittaessa voit ohittaa ne.

On tärkää, että kauppasi vero­asetukset on määrittey oikein ja että muistat ilmoittaa kauppasi perimät verot. Lisätietoja vero-asioiden hoitamisesta Shopify-kaupassasi on kohdassaVerot.

Veromääritysten yleiset toimintavaiheet

Virallisia toimintalistoja verojesi määrittämiseen ei ole. Voit käyttää ohessa kuvattua prosessia suuntaviivana:

1. Jos sinulla on verkkokauppa, määritä maat, joihin lähetät tuotteita. Tämä vaihe pitää tehdä ensin, sillä oletus­verokannat perustuvat käyttämiisi toimitus­alueisiin.
  2. Jos käytössäsi on Shopify POS, määritä verokannat jälleenmyynti­liikkeidesi sijainnin perusteella. Tämän vaiheen on tarkoitus varmistaa, että POS-verokannat perustuvat maan­tieteelliseen sijaintiin, jossa henkilö­kohtainen myynti tapahtuu.
  3. Aseta verokannat niille maille ja alueille, joihin myyt ja lähetät tuotteita:

• Jos toimit Yhdysvalloissa, valitse automaattiset veroasetukset tai määritä manuaalisesti osavaltion verokanta sekä toimitusverot.
    • Jos et toimi Yhdysvalloissa, käytä oletusarvoja tai määritä verokannat niiden maiden ja alueiden mukaan, joissa olet rekisteröitynyt keräämään veroja. Voit myös määrittää, veloitetaanko toimituksesta veroja.
  4. Jos myyt digitaalisia tuotteita, määritä näistä tuotteista perittävät verot.

5. Tarvittaessa ohita verokantoja.

Veroja määrittäessäsi voit tarkastella ja muuttaa asetuksia Shopify Adminin Verot ja tullit -sivulla.

Kaupan käytäntöjen lisääminen

Ennen tuotteen ostamista asiakkaan pitää voida nähdä kauppasi käytännöt koskien maksujen palauttamista, yksityisyyden suojaa ja käyttöehtoja.

Kaupan käytännöt tulee lisätä erilliselle verkkosivulle. Ne näkyvät linkkeinä kassa-sivun alareunassa.

Tee näin:

1. Määritä kaupan käytännöt.

2. Siirry uudella selaimen välilehdellä tai ikkunassa Sivut-sivulle.

3. Luo uusi sivu.

4. Kopioi jokainen käytäntö kaupan maksuasetuksista leikepöydälle.

5. Liitä leikepöydän sisältö uudelle sivulle.

6. Klikkaa Tallenna sivu.

7. Lisää linkki kaupan käytäntöjen sivulle, jotta asiakkaat löytävät sen helposti.

Seuraavat vaiheet

Kun olet valinnut kaupan hallinnointiasetukset, voit valmistautua julkistamaan kauppasi.