Valg af indstillinger for administration af din butik

Før du åbner din butik for kunder, skal du udføre følgende:

• Tilføj en pakketype.
  • Vælg, hvilke betalingsmetoder du vil acceptere, og hvor du vil modtage udbetalinger.
  • Tilpas dine indstillinger for moms og afgifter.
  • Føj politikker for din butik til din betalingsside.

Tilføj en pakketype

Du kan gemme mål og vægt for din foretrukne pakketyper på indstillingssiden Levering i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke i afsnittet Pakker.

2. Indtast de krævede oplysninger om pakketype.

For nogle typer post er der begrænsninger på størrelsen af de pakker, du kan bruge til levering af dine produkter. Når du opretter en ny pakketype, vises en note om gældende begrænsninger af størrelse i dialogboksen.

Bemærk: Hvis du angiver mål og vægt for dine pakker, bliver dine beregnede leveringsomkostninger mere nøjagtige.

1. Klik på Tilføj pakke.

Konfigurer placeringer (valgfrit)

Hvis du planlægger at administrere dit lager og opfylde ordrer fra forskellige steder, kan du bruge placeringer. Når du har konfigureret flere placeringer, og du har udsolgt på én placering men har produkter på lager på en anden placering, opdeler Shopify ordren, så den opfyldes fra flere placeringer.

Dine placeringer kan være detailbutikker, lagre, pop up-butikker, leverandører med direkte levering fra leverandørens lager eller en anden placering, hvor du administrer lager eller har varer på lager. Med flere placeringer får du et bedre lageroverblik på tværs af virksomheden.

Til de fleste Shopify-abonnementer kan du have op til seks placeringer.

Opret en placering

Fremgangsmåde:

Når du opretter en placering, tilføjes den nederst på din liste over prioritering af opfyldelse.

Har du mere end én aktiv placering, skal du angive prioriteringsrækkefølgen for udførelse af ordrer. Du kan finde flere oplysninger om udførelse af ordrer med flere placeringer i Konfiguration af placeringer.

Konfigurer en betalingsmetode

Shopify understøtter en lang række betalingsmetoder, men den mest enkle måde at acceptere betalinger på online, når du bruger Shopify, er Shopify Payments.

Bemærk! Shopify-betalinger er kun tilgængelig for butikker i visse lande. Du kan se en liste over understøttede lande under Kan jeg bruge Shopify Payments?.

Shopify Payments fjerner behovet for at konfigurere en tredjepartsbetalingsudbyder eller shopejerkonto for at acceptere betalinger. Shopify Payments er fuldt ud integreret med din butik og gør det muligt at administrere virksomhed og økonomi på ét sted.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj en udbyder i afsnittet Modtag betaling med kreditkort.

2. Vælg Shopify Payments, og klik derefter på Fortsæt.

3. Klik i afsnittet Shopify PaymentsFuldfør kontokonfiguration.

4. Indtast de krævede oplysninger om din butik og dine bankoplysninger.

5. Klik på Fuldfør kontokonfiguration.

Når du har konfigureret Shopify Payments, kan du konfigurere dine indstillinger eller udføre en testtransaktion i din butik.

Konfigurer afgifter

Som shopejer skal du muligvis opkræve moms og andre afgifter for dit salg og derefter indberette og overføre denne moms eller afgifter til de relevante myndigheder. Selvom afgiftslove er komplekse og ofte ændres, kan du konfigurere Shopify til at håndtere almindelige beregninger af omsætningsafgift. Du kan også konfigurere afgiftstilsidesættelser for at tage højde for helt specielle afgiftslove og -situationer.

Shopify bruger mange standardsatser for omsætningsafgift, som regelmæssigt opdateres. Hvis du bruger standardsatser, skal du kontrollere, at de er opdaterede og korrekte. Du kan når som helst tilsidesætte dem, når det er nødvendigt.

Det er vigtigt at sikre, at dine indstillinger for moms og afgifter er korrekte for din butik, og du skal huske at indberette moms for butikken. Du kan finde flere oplysninger om moms og afgifter og din Shopify-butik i Afgifter.

Generel fremgangsmåde til opsætning af moms og afgifter

Der findes ikke en formel liste med trin til opsætning af moms og afgifter. Brug i stedet denne fremgangsmåde som vejledning:

1. Hvis du driver en webshop, skal du konfigurere de lande, du skal levere til. Du skal udføre dette trin først, fordi standardsatser for moms og afgifter er baseret på dine leveringszoner.

2. Hvis du bruger Shopify POS, skal du konfigurere momssatser ud fra dine detailbutikkers placering. Dette trin sikrer, at POS-momssatser er baseret på den geografiske placering, hvor det personlige salg foregår.

3. Konfigurer satser for moms og afgifter i de lande og områder, som du skal sælge og levere din produkter til:

- Befinder du dig f.eks. i USA, skal du vælge automatiske afgiftsindstillinger eller manuelt angive satser for stats-, county- og kommuneniveau, inklusive afgifter på forsendelser. - Hvis du ikke befinder dig i USA, skal du bruge standardværdierne eller angive satserne for lande og disses områder. Du skal også angive, om du vil opkræve afgifter på forsendelser.

1. Hvis du sælger digitale produkter, skal du konfigurere moms og afgifter, der gælder for de pågældende varer.

2. Tilsidesæt evt. moms- og afgiftssatser, hvor det er nødvendigt.

Når du konfigurerer moms og afgifter, kan du få adgang til dine indstillinger på siden Afgifter i din Shopify-administrator.

Tilføj politikker for din butik

Før dine kunder køber et produkt, skal de have adgang til dine politikker for tilbagebetaling, databeskyttelse og Servicevilkår.

Du skal tilføje dine politikker ved at bruge en separat webside. Dine politikker er vist som links nederst på din betalingsside.

Fremgangsmåde:

1. Konfigurer politikker for din butik.

2. Gå til siden Sider i en ny browserfane eller et nyt vindue.

3. Opret en ny side.

4. Fra indstillingerne for din butiks betaling skal du kopiere hver enkelt politik til udklipsholder.

5. På den nye side indsætter du indholdet af udklipsholder.

6. Klik på Gem side.

7. Føj et link til siden med dine politikker, så dine kunder nemt kan finde den.

Næste trin

Når du er færdig med at vælge indstillinger for administration af din butik, kan du forberede lanceringen af din butik.