Valg af indstillinger for administration af din butik

Før du åbner din butik for kunder, skal du udføre følgende:

• Tilføj en pakketype.
  • Vælg, hvilke betalingsmetoder du vil acceptere, og hvor du vil modtage udbetalinger.
  • Tilpas dine indstillinger for moms og afgifter.
  • Føj politikker for din butik til din betalingsside.

Tilføj en pakketype

Du kan gemme mål og vægt for din foretrukne pakketyper på indstillingssiden Forsendelse og levering i din Shopify-administrator.

Fremgangsmåde:

1. Klik på Tilføj pakke.

Opsæt lokationer (valgfrit)

Hvis du planlægger at administrere dit lager og klargøre ordrer fra forskellige steder, kan du bruge lokationer. Når du har opsat flere lokationer, og du har udsolgt på én lokation men har produkter på lager på en anden lokation, opdeler Shopify ordren, så den klargøres fra flere lokationer.

Dine lokationer kan være detailbutikker, lagre, pop op-butikker, leverandører med dropshipping eller en anden lokation, hvor du administrer lager eller har varer på lager. Med flere lokationer får du et bedre lageroverblik på tværs af virksomheden.

På de fleste Shopify-abonnementer kan du have op til seks lokationer.

Opret en lokation

Fremgangsmåde:

Når du opretter en lokation, tilføjes den nederst på din liste over prioritering af klargøringer.

Har du mere end én aktiv lokation, skal du angive prioriteringsrækkefølgen for ordreklargøring. Du kan finde flere oplysninger om klargøring af ordrer med flere lokationer i Opsætning af lokationer.

Opsæt en betalingsmetode

Shopify understøtter en lang række betalingsmetoder, men den mest enkle måde at acceptere betalinger på online, når du bruger Shopify, er Shopify Payments.

Shopify Payments fjerner behovet for at opsætte en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder eller shopejerkonto for at acceptere betalinger. Shopify Payments er fuldt ud integreret med din butik og gør det muligt at administrere virksomhed og økonomi på ét sted.

Fremgangsmåde:

Når du har opsat Shopify Payments, kan du konfigurere dine indstillinger eller udføre en testtransaktion i din butik.

Konfigurer skatter og afgifter

Som shopejer skal du muligvis opkræve omsætningsskatter for dit salg og derefter indberette og overføre disse skatter til de relevante myndigheder. Selvom skattelovgivningen er kompleks og ofte ændres, kan du sætte Shopify op til at håndtere almindelige beregninger af omsætningsskat. Du kan også opsætte skattetilsidesættelser for at tage højde for helt specielle skattelove og -situationer.

Shopify bruger mange standardprocenter for omsætningsskat. Disse opdateres regelmæssigt. Hvis du bruger standardsatser, skal du kontrollere, at de er opdaterede og korrekte. Du kan når som helst tilsidesætte dem, når det er nødvendigt.

Sørg for, at dine indstillinger for moms og afgifter er korrekte for din butik, og du skal huske at indberette moms for butikken. Du kan finde flere oplysninger om moms og afgifter og din Shopify-butik i Afgifter.

Generel fremgangsmåde til opsætning af moms og afgifter

Der findes ikke en formel liste med trin til opsætning af dine skatter. Brug i stedet denne fremgangsmåde som vejledning:

1. Hvis du driver en webshop, skal du opsætte de lande, du skal levere til.
  2. Hvis du bruger Shopify POS til at sælge fysisk, skal du opsætte skatteprocenter baseret på dine detaillokationer. Standardskatteprocenter for POS er baseret på den geografiske lokation, hvor det fysiske salg foregår.
  3. Opsæt skatteprocenterne i de lande og områder, som du skal sælge og levere din produkter til:

• Hvis du befinder dig i USA, Canada, EU, Storbritannien, Norge, Schweiz, Australien, New Zealand eller Singapore, som alle bruger registreringsbaserede skatter, skal du angive dine skatteregistreringer for at kunne opkræve skat.
    • Hvis du befinder dig i et område, der bruger lokationsbaserede skatter, skal du bruge standardværdierne eller angive satserne for lande og disses områder. Du skal også angive, om du opkræver skatter på levering.
  4. Hvis du sælger digitale produkter, skal du opsætte de skatter, der gælder for de pågældende varer.

5. Tilsidesæt skatteprocenter eller undlad skatter for produkter, hvor det er relevant. Eventuelle tilsidesættelser, du angiver, gælder for onlinesalg og Shopify POS-salg.

6. Valgfrit: Inkluder skatter i alle dine produktpriser. Der lægges ikke yderligere gebyrer for moms og skatter på kundens varer ved betalingen, hvis denne mulighed er aktiveret. Der foretages i stedet en beregning af, hvor meget af produktets pris der er moms og skatter.

Når du opsætter skatter, kan du få adgang til dine indstillinger på siden Skatter og told i din Shopify-administrator.

Tilføj politikker for din butik

Før dine kunder køber et produkt, skal de have adgang til dine politikker for refusion, beskyttelse af persondata og servicevilkår.

Du skal tilføje dine politikker ved at bruge en separat webside. Dine politikker er vist som links nederst på din betalingsside.

Fremgangsmåde:

1. Opsæt politikker for din butik.

2. Gå til siden Sider i en ny browserfane eller et nyt vindue.

3. Opret en ny side.

4. Fra indstillingerne for din butiks betaling skal du kopiere hver enkelt politik til udklipsholder.

5. På den nye side indsætter du indholdet af udklipsholder.

6. Klik på Gem side.

7. Føj et link til siden med dine politikker, så dine kunder kan finde den.

Næste trin

Når du er færdig med at vælge indstillinger for administration af din butik, kan du forberede lanceringen af din butik.