Sådan flytter du en restaurant online

Hvis dine kunder ikke besøge din restaurant til et måltid mad, kan onlinesalg give dig muligheden for, at kunderne kan afhente deres mad, få mad bragt ud til dem eller købe gavekort, som de kan dele med andre. Hvis du har en tilstedeværelse online giver det desuden kunderne flere oplysninger om din virksomhed, et sted, hvor de kan skrive anmeldelser og en mulighed for at tilmelde sig mails fra din virksomhed.

Du kan finde flere forslag i vores tjekliste med ting, du bør overveje, når du flytter din restaurant online.

Start din webshop

Besøg shopify.com for at flytte din restaurant online, og starte din webshop med en gratis prøveperiode. Angiv din mailadresse, din adgangskode og din virksomheds navn. Din virksomheds navn bruges i standardwebadressen til din butik. Når du har påbegyndt din prøveperiode, kan du købe eller tilknytte en eksisterende webadresse som din standardwebadresse.

Opret en onlinemenu

Hvis du vil oprette din restaurants menu online, skal du føje produkter og priser til din webshop. Dine menupunkter skal have beskrivende titler og nøjagtige beskrivelser.

Der er forskellige metoder til at få dine produkter ind på din Shopify-konto, afhængigt af hvor mange produkter du vil tilføje, og om du allerede har oplysninger om dem online:

Når du har tilføjet dine produkter, kan du arrangere dem i kollektioner. Kollektioner giver dig mulighed for at fremhæve bestemte produkter på forskellige sider på dit website, anvende rabatkoder på bestemte produktgrupper eller fremhæve bestemte produkter på din startside. Få mere at vide under Kollektioner.

Tilføj gavekort

Ud over dine produkter kan du også sælge gavekort. Gavekort er en hurtig måde for din virksomhed at sælge online på. Dine kunder kan købe gavekort, som leveres via mail. Som standard udløber de gavekort, du opretter, aldrig.

Efterhånden som du lancerer nye produkter, som kan købes online, eller gør dine produkter tilgængelige til lokal levering eller afhentning, kan kunderne indløse gavekort ved betaling. Få mere at vide under Salg af gavekort.

Vælg et tema

Før du deler din webshop med dine kunder, skal du vælge et tema, der afspejler din restaurants brand. Hvis du vælger Restauranter som branche, når du opretter din butik, tilføjes Crave-temaet automatisk.

Crave er et gratis tema fra Shopify.Crave er designet til at få dig hurtigt online, selv hvis du har begrænsede produktbilleder eller en lille lagerbeholdning.

Crave giver din restaurant følgende fordele:

• Sælg til kunder på farten med mobilvenlige layouts og dynamiske betalingsmuligheder, der gør det interessant for kunder at gennemføre deres køb på tablets og smartphones samt computere.
  • Brug nye afsnit og blokke til at skabe visuelle historiefortællinger, der skiller dig ud fra mængden.
  • Vis ingredienser, instruktioner og information om dine produkter,.
  • Adgang til de nyeste funktioner.

Hvis du vil vælge et andet tema, skal du vælge ét i Shopifys temabutik.

Du kan tilpasse dit temas branding, layout og andre indstillinger ved hjælp af temaeditoren.

Tilpas din startside, og opret sider

Alle de produkter og kollektioner, som du opretter, får automatisk en side i din webshop, men du skal opsætte din startside og andre eventuelle sider manuelt. Du kan opsætte disse sider ved at redigere dit tema og oprette sider.

Startside

Din startside er normalt den første side, folk får adgang til, når de finder din virksomhed online. Denne side kan indeholde din branding, åbningstider, muligheder for levering, særlige tilbud og eventuelle vigtige oplysninger, som dine kunder har brug for at vide.

Du kan også fremhæve produkter og kollektioner på din startside. Hvis du bruger et tema, som er optimeret til butikker på én side, kan du vælge kun at benytte denne side i din butik.

Du kan redigere din butiks startside ved hjælp af temaeditoren. Få mere at vide om de afsnit, du kan inkludere på din startside, under dit temas dokumentation.

Tilpassede sider

Du kan oprette tilpassede sider til andre oplysninger, som kunne interessere kunderne. Mange virksomheder har følgende tilpassede sider:

• Om os
  • Kontakt os
  • Om vores menu
  • Åbningstider

Du kan få mere at vide om, hvordan du opretter tilpassede sider, under Sider.

Politiksider

Politiksider hjælper kunderne med at forstå, hvordan din virksomhed arbejder, og forklarer, hvordan du håndterer levering, refusioner og beskyttelse af persondata. Disse politikker vises som standard i din betalingsproces, men du kan oprette direkte links til dem i dine websitemenuer.

Shopify tilbyder skabeloner til mange politikker, som du kan justere, så de passer til din virksomhed. Du kan få mere om, hvordan du opretter og redigerer en politik, under Tilføjelse af butikkens politikker.

Betaling og drikkepenge

Du skal opsætte en betalingsudbyder, før du kan acceptere ordrer i din webshop. Når du har opsat din betalingsudbyder, kan du også modtage drikkepenge fra dine kunder, når de afgiver deres ordrer.

Betalingsudbydere

Hvis du tilmelder dig en Shopify-konto i et land, der er kvalificeret til Shopify Payments-betalingsgatewayen, opsættes din virksomhed automatisk med Shopify Payments, og du kan acceptere betalinger med det samme. Før du kan acceptere din første ordre, skal du sørge for, at dine produkter er tilladte ifølge Servicevilkårene for Shopify Payments.

Hvis du ikke er kvalificeret til Shopify Payments, skal du tilmelde dig en betalingsgateway fra tredjepart for at acceptere betalinger med kreditkort online. Når du beslutter dig for en betalingsgateway, skal du undersøge for kreditkort- og tredjepartstransaktionsgebyrer, servicevilkår, udbetalingsplaner og tilgængelige valutaer. Tjek, hvilke gateways, der er tilgængelige for dit land, tilmeld dig en konto med den gateway, du vil bruge, og knyt den derefter til din Shopify-konto.

Hvis du ikke accepterer kreditkortbetalinger, kan du aktivere nogle yderligere betalingsmetoder eller manuelle betalingsmetoder, som kunderne kan vælge ved betaling.

Tip

Du kan give kunder mulighed for at give drikkepenge, når de afgiver en ordre. Du kan aktivere drikkepenge i dine indstillinger for betaling.

Få mere at vide om, hvordan du accepterer drikkepenge under din betalingsproces online, under Opsætning af muligheder for at give drikkepenge.

Opsæt afhentning og levering

Hvis du eller dine medarbejdere kan levere til dine kunders dør, kan du tilbyde lokal levering. Du kan også tilbyde afhentning på dine kunders ordrer, så de kan komme og hente dem, når de er klar.

Hvis du har mere end én lokation og vil tilbyde lokal levering for dem alle, skal du oprette og administrere dine lokationer, så du sikrer dig, at dine kunder kan bestille fra den lokation, der er tættest på dem.

Aktivér lokal afhentning

Du kan give kunderne mulighed for at afhente deres onlineordrer i din detailforretning, uden for butikken eller et andet sted, som du vælger.

Hvis du vil gøre dette, skal du aktivere muligheden for lokal afhentning for alle lokationer, hvor kunder kan afhente deres ordrer.

Leveringsprisen for lokal afhentning er indstillet til Gratis. Dette kan ikke ændres.

Alle afhentninger af ordrer kræver at du eller en medarbejder bekræfter, at alle varer er på lager. Når du har bekræftet alle varer, kan du sende en meddelelse til kunden om, at ordren er klar. Du kan også udskrive en seddel til afhentning, som du vedhæfter ordren.

Når en kunde kommer for at afhente sin ordre, skal du ændre ordrestatussen fra ikke-klargjort til klargjort via din Shopify-administrator eller din Shopify-app. Dette signalerer, til dig og dine medarbejdere, at ordren er afhentet, og at der ikke kræves yderligere handlinger.

Få mere at vide om opsætningen af lokal afhentning under Lokal afhentning af onlineordrer.

Aktivér lokal levering

1. Klik på Indstillinger > Levering i din Shopify-administrator.

2. Find den lokation, du vil aktivere, i afsnittet Lokal levering, og klik på Administrer.

3. Aktivér Denne lokation tilbyder lokal levering.

4. Angiv hvilket område, du vil tilbyde levering i, i afsnittet Leveringsområde.

5. Angiv et leveringsgebyr, en minimumspris for ordrer med lokal levering og andre oplysninger, du vil vise under betalingsprocessen, såsom tidsrummet og ugedage for udbringning, i afsnittet Oplysninger ved betaling.

6. Klik på Gem.

Fortæl dine kunder, at du har åbent

Der er ingen garanti for fodtrafik, når du åbner en onlinevirksomhed. Du er nødt til at fortælle kunderne, hvor du er. Der er mange muligheder for, at virksomheder kan markedsføre sig online. Du er muligvis nødt til at eksperimentere med forskellige muligheder, før du finder dem, der fungerer bedst for din virksomhed.

Sociale medier

Hvis du bruger sociale medier, kan det hjælpe dig med at få direkte forbindelse til dine lokale kunder, som kender din restaurant i forvejen. Du kan bruge virkemidler, såsom Instagram-opslag og Facebook-opdateringer, til at fortælle dine kunder, at du er flyttet online og er klar til at modtage deres ordrer.

Generelt kan man sige, at jo flere links der findes på internettet, som fører til din webshop, jo bedre. Overvej at skrive en blogartikel om din nye webshop, og send den til forskellige lokale blogs. Det kan være en god måde at skaffe trafik til dit website at spørge dem, om de vil udgive en artikel om din virksomhed − måske til gengæld for at tilføje et link til deres blog på din butik.

Andre metoder til at få flere links kan være at kontakte influencere på sociale medier, udskrive konkurrencer og slå dit eget blogindhold op.

Markedsføringsapps

Værktøjer til markedsføringsautomatisering kan hjælpe dig med at sætte mål og administrere din markedsføring. Find markedsføringsapps i Shopify App Store.

Annoncér for din virksomhed

Brug af annoncer er en anden måde at komme i kontakt med de folk, du mener, har størst sandsynlighed for at afgive en ordre på dine produkter. Hvis du annoncerer i dit lokale område, kan det fortælle dine kunder, at du holder åbent og er klar til at modtage ordrer. Du kan f.eks. udvikle et samarbejde med din lokale radiostation for at annoncere, at du tilbyder gratis levering.

Du kan også bruge målrettede annoncer i søgemaskiner og på websites for sociale medier til at promovere din restaurant. Du kan angive en målgruppe for dine annoncer, så annonceudbyderen kun viser dine annoncer til personer, der opfylder de kriterier, du vælger. Som en lokal restaurant, kan du f.eks. indstille dine annoncer til kun at blive vist til personer, der befinder sig i samme by som din restaurant.