Tjekliste til Shopify Plus-lancering

Denne tjekliste indeholder hjælp og ressourcer til vigtige milepæle, når du lancerer på Shopify Plus. Hvert emne indeholder yderligere kontekst- og ressourcelinks. Du kan eventuelt udskrive denne tjekliste eller downloade den som PDF-fil, så du kan bruge den under opsætningsprocessen.

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Shopify Plus-supportteamet.

Kom godt i gang

Lær din Shopify-administrator at kende, og føj medarbejdere til din butik.

Sådan migrerer du dine data

Gennemgå dokumenterne til datamigrering, inden du migrerer dine data. Du kan bruge følgende muligheder til migrering af dine data:

Valgmuligheder for datamigrering
Migreringsmulighed Beskrivelse
CSV-import Importér produkter og kunder via en CSV-fil direkte fra Shopify-administratoren. Denne valgmulighed fungerer bedst til simple produktkataloger og mindre kundelister.
Tredjepartsapps til migrering Brug en tredjepartsapp til datamigrering til at migrere dine data for at fjerne gætterier fra tilknytning af felter med CSV-importer.
Migreringstjenester Brug migreringstjenester fra tredjepart, som f.eks. LitExtension og Cart2Cart, som kan gøre din datamigrering hurtigere og nemmere. Få mere at vide om Shopify Plus Partner Directory.
Tilpassede integrationer Hvis du samarbejder med et bureau eller et team af udviklere om at lancere din Plus-butik i Shopify, kan du overveje at oprette din egen tilpassede migreringsløsning ved hjælp af Shopify API'en. Dine udviklere kan bruge REST eller GraphQL API'en .

Den rækkefølge, du importerer dine produkt-, kunde- og historiske ordredata i, er vigtig. Du skal følge nedenstående migreringsrækkefølge for at sikre, at du har adgang til dine kunders komplette transaktionshistorik i Shopify. De migrerede ordrer er også knyttet til deres tilknyttede produkter og kunder.

1. Migrering af produkter

Hvis du migrerer dine produktdata, udfyldes alle dine produktsider, produktvarianter og produktkollektioner i Shopify. Inden du importerer dine produkter, bør du overveje at planlægge dine kollektioner til din Shopify-butik, så du kan knytte dine produkter til den rigtige kollektion under migreringen.

2. Migrering af kunder

Når du har migreret dine kundedata, er alle dine kundeposter tilgængelige i din Shopify-administrator. Dette omfatter oplysninger såsom kundens kontaktoplysninger, adresser og markedsføringspræferencer.

3. Migrering af historiske ordrer

Hvis du migrerer ordredata, skal du sikre dig, at oplysninger om produktsalg og historik for kundekøb overføres til din Shopify-butik. Du skal som minimum migrere alle historiske ordrer, der er foretaget inden for din virksomheds returfrist, så kunder kan tilgå deres ordrehistorik for ordrer, der stadig kan returneres eller ombyttes. Det anbefales dog at importere ordrer fra de seneste 2-5 år.

4. Migrering af gavekort

Hvis du migrerer gavekort, der kan bruges i din tidligere butik, skal du migrere dine gavekortdata til Shopify lige inden lanceringen af din Shopify-butik. Du kan ikke redigere eller slette gavekort i Shopify. Hvis en kunde f.eks. bruger et gavekort i din tidligere butik, efter du har importeret dine gavekortdata, vil du ikke kunne opdatere dette gavekort i Shopify.

Gennemgå følgende overvejelser, før du migrerer dine gavekort:

• Gavekortnumre er krypterede. Når du har oprettet et gavekort, er det kun de sidste 4 cifre, der vises i din Shopify-administrator. Hvis du har brug for at registrere gavekortnumrene, skal du have en ekstern database.
  • Gavekort kan kun deaktiveres og kan ikke slettes. Det samme gavekortnummer kan ikke bruges igen i fremtiden, heller ikke selvom det oprindelige gavekort med dette nummer er blevet deaktiveret.
  • Hvis du importerer eksisterende gavekort med en kundes mailadresse tilknyttet, kan du kontakte Shopify Plus-support for at forhindre kunder i at modtage en meddelelse, når du importerer deres gavekort, idet du midlertidigt deaktiverer meddelelsesmails for gavekort.

Du kan også bruge en migreringsapp til gavekort til at migrere eksisterende gavekort til Shopify.

5. Migrering af andre data

Der kan være andre data, du vil migrere, afhængigt af dine virksomhedsbehov. Kontakt Shopify Plus-supportteamet for at høre nærmere om en migreringskonsultation. Du kan migrere dine rabatter og blogs ved hjælp af en tredjepartsapp til datamigrering.

Oprettelse og upload af indhold

Opret indhold, som f.eks. sider og blogopslag, og upload dine filer og billeder. Brug metafelter og metaobjekter til at tilpasse din Shopify-butik.

Sider

Du kan oprette sider, som f.eks. Ofte stillede spørgsmål, Om os eller Kontakt os, til din webshop. Hvis du bruger et tema fra Shopify Theme Store, kan du bruge Online Store 2.0-temaer, der giver dig mulighed for at oprette dine egne sideskabeloner ved hjælp af afsnit og blokke.

Blogs

Shopify har et indholdsstyringssystem (CMS), så du kan oprette forskellige blogs med deres egne blogopslag for at interagere med dine kunder. Shopify har også funktioner, der giver dig mulighed for at inkludere metatitler, beskrivelser og meget mere på dine websider. Du kan også opsætte omdirigeringer fra tidligere blog-webadresser.

Upload filer og billeder

Sørg for, at dine medier og dit indhold opfylder kravene til filer.

Metafelter

Metafelter hjælper dig med at tilpasse din Shopify-butiks funktionalitet og udseende, da du får mulighed for at gemme specialiserede oplysninger, der som standard ikke registreres i Shopify-administratoren. Du kan bruge metafelter til intern sporing eller til at vise specialiserede oplysninger i din webshop på flere forskellige måder.

Metaobjekter

Du skal have et Online Store 2.0-tema eller et kompatibelt tredjepartstema for at kunne vise metaobjektposter i din tematilpasser.

Meddelelser

Organisering af data

Organiser dine kunder, produkter og ordrer ved hjælp af tags. Gruppér dine produkter ved hjælp af kollektioner, og opret automatiserede kollektioner ved hjælp af metafelter.

Kollektioner

Du kan inddele dine produkter i kollektioner for at gøre det nemmere for kunderne at finde dem efter kategori. Du kan vælge at vise en kollektion eksternt på din webshop for kunder eller bruge en kollektion internt til dig selv og dine medarbejdere, som f.eks. til oprettelse af en kollektion med produkter, der er fritaget for skat.

Kunde-, produkt- og ordretags

Du kan opnå præcision, når du anvender tags, ved at sikre, at du anvender ensartet formatering og afstand, så der ikke oprettes nye tags ved en fejl.

Metafelter

Du kan oprette og redigere metafeltdefinitioner direkte i Shopify-administratoren ved hjælp af en API eller apps.

Sådan konfigurerer du indstillingerne i din Shopify-administrator

Opsæt dine butiksoplysninger, tilføj medarbejdere og konfigurer butiksindstillingerne.

Butiksoplysninger

Opsæt eller rediger din webshops kontaktoplysninger, juridiske virksomhedsnavn og adresse, butiksvaluta og standard-vægtenheder.

Brugere og tilladelser

Opsæt medarbejderkonti, og giv samarbejdspartnertilladelser for eventuelle partnere.

Betalinger

Opsæt betalingsmetoder i din butik. Det er kun butiksejeren, der kan opsætte Shopify Payments.

Når du opsætter din Shopify-butik, opretter Shopify en PayPal Express Checkout-konto ved hjælp af den mailadresse, du bruger til at logge ind på din butik. Du kan bruge denne konto, bruge din egen konto eller deaktivere PayPal Express Checkout.

Tilpasning af betalingsprocessen

Tilpas stil og adfærd for betalingsprocessen. Du kan f.eks. vælge sprog for betalingsprocessen, og om du vil gøre kundekonti eller specifikke betalingsfelter valgfrie eller obligatoriske.

Udover tilpasninger af betalingsprocessen og betalingseditoren, giver Checkout Extensibility også adgang til Checkout Branding API'en.

Du kan også tilpasse og udvide din betalingsproces ved hjælp af tredjepartsapps. Din partner eller dit udviklingsteam kan udvikle betalingsapps til din butik.

Kundekonti

Forsendelse og levering

Hvis du har komplekse leveringsbehov, kan du bruge tredjepartsapps til levering fra Shopify App Store.

Skatter og told

Hvis du har mere komplekse skattebehov, kan du aktivere en integration med Avalara AvaTax.

Lokationer

Lokationer i Shopify repræsenterer apps eller fysiske steder, hvor du sælger produkter, afsender eller klargør ordrer og har en lagerbeholdning.

Gavekort

Gavekort er som standard indstillet til at blive klargjort automatisk, når en ordre er betalt, og kunden modtager en mailbesked. Du kan ændre indstillingen for klargøring, så alle varer i ordren, herunder gavekort, klargøres manuelt.

Hvis en ordre har medium eller høj risiko, klargøres gavekort i denne ordre ikke automatisk. Du kan klargøre gavekortene manuelt fra siden med ordreoplysninger.

Markeder

Shopify Markets giver dig mulighed for at opsætte flere lande, du kan sælge til, og til at gøre din virksomhed mere international.

Beskyttelse af kundens data

Konfigurer dine indstillinger for beskyttelse af kundens data for at overholde bestemmelserne for databeskyttelse i de områder, du sælger i.

Apps og salgskanaler

Installer alle nødvendige apps tidligt i opsætningen af din butik, så du har masser af tid til at teste inden lanceringen af din butik. Hvis du overvejer at bruge apps fra Shopify App Store, skal du gennemgå appsenes funktioner omhyggeligt, inden du installerer dem. Nogle apps kan have prøveperioder. Sørg for at afinstallere apps, inden udgangen af deres prøveperioder for at undgå unødvendige debiteringer.

Nogle apps føjer muligvis kode til dit team, så du skal dokumentere de ændringer, som en app foretager i dit temas kode, og fjerne eventuelle uønsket kode, når du afinstallerer appen.

Gennemgå følgende appanbefalinger:

Domæner

Pixels og kundehændelser

Brand

Meddelelser

Du kan tilpasse indholdet i og designet af dine meddelelser. Hvis du er Shopify Plus-shopejer, kan du kontakte Shopify Plus-support og bede dem om at deaktivere dine mailmeddelelser. Dette kan være nyttigt, når du migrerer dine data, eller når du vil sende ordrebekræftelser og opdateringer fra dit eget markedsføringsautomatiseringssystem.

Tilpassede data

Sprog

Hvis du udvikler en butiksfacade til flere sprog, kan du føje yderligere sprog til din butik.

Politikker

Du kan opsætte dine butikspolitikker, som f.eks. en returpolitik, en leveringspolitik, servicevilkår eller en politik om beskyttelse af persondata. Du kan også bruge den gratis generator til politikker om beskyttelse af persondata.

Opsætning af din webshop

Vælg din webshops tema, og konfigurer præferencer, navigation og filtrering for webshoppen.

Temaer

Du kan udforske temaer til din webshop i Shopify Theme Store. Du kan vælge mellem gratis og betalte temaer. Temaer kan have forskellige funktioner og passer bedre til specifikke virksomhedsbehov, som f.eks. store eller små produktkataloger. Du kan installere en demoversion af et tema og se en forhåndsvisning af temaet.

Hvis du ikke kan finde et færdigt tema, der opfylder kravene for din butik, kan du overveje at samarbejde med en udvikler eller et bureau om at udvikle dit eget tema. Få mere at vide om at skabe Shopify-temaer og de bedste fremgangsmåder.

Præferencer

Filtrering i butiksfacader

Google Analytics

Du kan få mere at vide om, hvordan du bruger Google Analytics og de bedste fremgangsmåder, i følgende ressourcer:

Apps og integrationer, der understøttes af Shopify

Udforsk apps og salgskanaler, som er udviklet af Shopify, for at forbedre og tilpasse din webshop.

Overvej at bruge følgende Shopify-apps til at automatisere gentagne opgaver og tilpasse funktionaliteten til din betaling yderligere:

• Launchpad giver dig mulighed for at planlægge, koordinere og lancere events som f.eks. udsalg, produktlanceringer og genopfyldninger af lageret med en angivet start- og slutdato.
  • Shopify Functions understøtter tilpasninger af rabatter, levering og betalingsmetoder.
  • Shopify Flow giver dig mulighed for at automatisere opgaver og processer i din butik og på tværs af dine apps uden nogen kodning påkrævet.

Andre apps og salgskanaler, som er udviklet af Shopify, indeholder følgende eksempler:

Shop Pay Afbetaling

Med Shop Pay Afbetaling kan du give dine kunder flere betalingsmuligheder uden at skulle involvere en tredjepartstjeneste. Da Afbetaling er integreret i Shop Pay, er alle Afbetaling-betalinger inkluderet i dine Shopify-udbetalingsrapporter. Dette reducerer behovet for at afstemme rapporter fra tredjepartstjenester.

Shopifys skattetjeneste

Avalara AvaTax-skattetjeneste

Tilpassede integrationer

Hvis du har udforsket tilgængelige apps og integrationer, og du stadig har brug for en tilpasset løsning, har du mulighed for at udvikle en tilpasset app ved hjælp af Shopify API'en.

Du kan få mere at vide om, hvordan du udvikler din egen app, i følgende ressourcer:

Oplevelser med tilpasset butikslayout

Hvis din forretningsmodel ikke passer til nogen af de salgskanaler eller apps, som Shopify og partnere tilbyder, kan du overveje at samarbejde med en udvikler om at skabe et tilpasset butikslayout.

Tredjepartsapps og -integrationer

Du kan installere tredjepartsapps og -salgskanaler fra Shopify App Store. Nogle tredjepartsapps er en del af Shopify Plus Certified App-programmet, som indeholder Shopifys bedste anbefalinger til virksomhedsløsninger.

Mange tredjepartssystemer har eksisterende connectorapps. Søg i Shopify App Store for at se, om der findes en eksisterende connectorapp i stedet for at oprette en tilpasset integration.

Hvis du har brug for hjælp til at oprette en tilpasset integration, kan du få mere at vide i apps og -integrationer, der understøttes af Shopify.

Integrationspartnere inden for ressourceplanlægning for virksomheder (Enterprise Resource Planning, ERP)

Shopifys globale ERP-program og det europæiske ERP-program indeholder en pakke med certificerede ERP-apps, der direkte kan integreres med din Shopify-butik. Hvis din ERP ikke er integreret med Shopify på nuværende tidspunkt, kan du overveje at bruge en integrationspartner, der tilbyder en hostet, brugsklar forbindelse mellem din ERP og Shopify.

Følgende firmaer tilbyder forbindelse og integration for en række ERP'er:

Tilpassede integrationer

Du foretrækker muligvis at administrere tilknytningen af tredjepartssystemer via tilpassede connectorer ved hjælp af Shopify API'en.Her er nogle ressourcer, du kan bruge til at komme i gang med at opbygge din egen app:

Hvis du har brug for hjælp til at oprette en tilpasset integration, kan du se listen med ERP-integrationspartnere.

Sådan opsætter du Shopify Markets (internationalisering)

Du kan opsætte Shopify Markets til at sælge internationalt og udvide din virksomhed til andre lande og områder. Shopify Markets Pro er kun tilgængelig for virksomheder i USA.

Opret og administrer Markets

Du kan have op til 50 markeder. Hvis du har flere end 50 markeder, kan du kombinere nogle lande til ét enkelt marked. Du kan også bruge en tredjepartsintegration med Markets API'en.

Shopify Payments for handel i flere valutaer

Du skal opsætte Shopify Payments som din primære betalingsgateway for at gøre multivaluta permanent i betalingsprocessen, så kunderne fra hvert enkelt marked kan købe i deres lokale valuta

Leveringsprofiler

Oversættelse og lokalisering

Sådan opsætter du abonnementer

Du kan udvikle og administrere dine produktabonnementer direkte fra Shopify-administratoren.

Abonnementer er ikke kompatible med B2B.

Migrering af abonnementer

Hvis du vil migrere abonnementer, skal du bruge Shopify Payments, Authorize.net eller Stripe som primær betalingsgateway. Processen for migrering af abonnementer tilrettelægges af tredjepartsapps – ikke Shopify. Migreringsprocessen er derfor forskellig for hver app og igangsættes i appen.

Tilpasset abonnementsapp

Du kan også oprette din egen abonnementsapp til betalingsprocessen.

Sådan administrerer du abonnementer

Sådan opsætter du B2B on Shopify

B2B på Shopify er en pakke med funktioner, der giver dig mulighed for at sælge B2B (business to business) via webshoppen uden at skulle bruge tredjepartsapps eller løsninger.

Overvejelser i forbindelse med B2B on Shopify

Gennemgå følgende overvejelser, før du bruger B2B on Shopify:

• B2B on Shopify fungerer kun sammen med nye kundekonti.
  • Abonnementer er ikke kompatible med B2B.
  • Shopify POS er ikke kompatibel med B2B.

Hvis B2B on Shopify ikke opfylder dine behov i forbindelse med engrossalg, skal du overveje en engrosapp fra tredjepart.

Oprettelse eller migrering af virksomheder

Opsætning af B2B-kataloger og mængderegler

Du kan føje prislister til flere virksomheder på én gang. Mængderegler, som f.eks. intervaller og minimum og maksimum antal, understøttes kun, hvis du anvender gratis Shopify-temaer med version 8.0.0 eller nyere.

Import af B2B-ordrehistorik

Du kan importere B2B-ordrehistorik, der ikke er fra Shopify, ved hjælp af REST Admin API'en.

Gør dig klar til lancering af din butik

Inden du lancerer din butik, skal du sikre dig, at alt i din butik fungerer som tilsigtet. Du skal også opsætte webadresse-omdirigeringer, teste ordrer, opsætte dit domæne og gennemgå dine apps og brugere.

Webadresse-omdirigeringer

Du skal oprette 301-omdirigeringer for at sikre en glat overgang og undgå en negativ indvirkning på din trafik og SEO. Ellers vil dine gamle links blive til 404-hændelser (døde links), der gør kunden forvirret og påvirker søgeresultaterne negativt.

Test ordrer

Kontrollér dit ordreflow omhyggeligt. Afgiv testordrer i din butiksfacade, og klargør derefter disse ordrer. Afprøv så mange scenarier som muligt. Du kan f.eks. teste ordrer med følgende scenarier:

• rabatkoder
  • kunden loggede ind og loggede ud
  • forskellige betalingsmetoder
  • forskellige leveringspriser
  • forskellige leveringsadresser (vær særlig opmærksom på, hvordan skatten beregnes)
  • forskellige enheder
  • mislykkede transaktioner

Når du har afgivet en testordre, kan du teste følgende scenarier:

Planlæg en deltamigrering

En deltamigrering er overførsel af nye data, der føjes til din gamle butik efter det skæringspunkt, du vælger til din indledende migrering. Metoderne til at udføre en deltamigrering kan være de samme, som du brugte til din indledende migrering. Der er dog nogle vigtige ting, der skal tages i betragtning:

• Antallet af data for deltamigreringen afhænger af, hvor langt skæringspunktet er fra din live-dato. Der er ingen rigtig eller forkert tid mellem de to datoer, men en kortere periode vil gøre deltamigreringen nemmere.
  • Overvej nøje, hvad der er ændret i din gamle butik efter skæringspunktet. Der vil være nye ordrer og kunder, men hvis du har tilføjet nye produkter eller nyt indhold, skal du muligvis også føje dem til den nye butik og oprette 301 omdirigeringer.
  • Du bør muligvis også sikre, at der ikke afgives nye ordrer i din gamle butik i løbet af den korte tid, det tager at foretage DNS-ændringer. I denne periode er der en chance for, at nogle kunder vil blive omdirigeret til din gamle butik og andre til din nye. I denne periode kan du overveje at deaktivere funktionaliteten for betalingsprocessen i din gamle butik.

Gennemgå brugere og tilladelser

Inden du går i luften, skal du rydde op i dine brugere og samarbejdspartnere. Hvis en partner eller bruger ikke længere har brug for adgang, skal du fjerne dem, inden du går i luften.

Gennemgå apps

Inden du går i luften, skal du gennemgå dine apps og fjerne alle apps, der ikke anvendes til produkter. Hvis du f.eks. har tilføjet forskellige apps for at sammenligne funktionaliteten af en specifik funktion, skal du fjerne de apps, der ikke skal bruges.

Domæner

Reducer TTL hos din domænehostingudbyder til 300 inden lanceringen for at gøre domæneoverførslen hurtigere under lanceringen. Gør dette omkring en uge, inden du går i luften.

Shopify SPF DKIM-poster

SPF og DKIM bruges sammen med mail-afsendelsestjenester til at validere en mailbeskeds underskrift. Det kan øge dine leveringsmuligheder for mails og gør det sværere for andre at udnytte din mail til svindel.

Sikkerhedskopiér dine butiksdata

Shopify sikkerhedskopierer ikke som standard dine butiksdata. Før du lancerer din butik, bør du overveje at sikkerhedskopiere dine butiksdata enten manuelt eller ved hjælp af en tredjepartsapp.

Lancering af din webshop

Hvis du vil lancere din Shopify-butik, skal du deaktivere testtilstand på din Shopify Payments-konto i Indstillinger > Betalinger i din Shopify-administrator og derefter udføre følgende opgaver:

Når du har lanceret din webshop

Når du har lanceret din webshop, skal du gøre følgende for at sikre en problemfri overgang til den nye butik.

Test dine omdirigeringer, og løs 404-fejl

Når du har lanceret dit website, skal du teste eventuelle links, du oprettede 301-omdirigeringer for for at sikre, at der ikke er nogen 404-fejl. Hvis du har 404-fejl på dit website, kan du oprette webadresseomdirigeringer for at rette dem for at vedligeholde din SEO-rangering.

Send invitationer til kundekonti

Hvis du importerer historiske ordrer og gerne vil give dine kunder adgang til deres side med kontooplysninger, skal du invitere dem til at aktivere deres nye konto og opsætte en ny adgangskode i din Shopify-butik.

Hvis du bruger klassiske kundekonti, kan du sende en invitation til dine kunder om at oprette en konto i din butik.

Send din websiteoversigt til Google igen

Når din butik er live, kan du hjælpe Google med at finde og indeksere din nye websitestruktur og dit nye indhold, hvis du indsender din websiteoversigt igen til Google Console.