Webadresse-omdirigeringer

Webadresse-omdirigeringer kan bruges til at omdirigere trafik fra en webside til en anden. Når du ændrer en webadresse i din webshop, kan du oprette en webadresse-omdirigering for at sikre, at dine kunder stadig kan finde det, de søger efter.

Hvis du f.eks. sletter et produkt, kan du opsætte en webadresse-omdirigering. Når kunder så indtaster en webadresse for det pågældende produkt, bliver de omdirigeret til et lignende produkt i din butik.

Opret en webadresse til omdirigering

Fremgangsmåde:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Navigation.

5. Klik på Se webadresse-omdirigeringer.

6. Klik på Opret webadresse-omdirigering.

7. Angiv den gamle webadresse, du vil omdirigere besøgende fra, i Omdiriger fra.

8. I Omdiriger til skal du angive den nye webadresse, du vil omdirigere besøgende til. Vil du omdirigere til butikkens startside, skal du skrive /.

9. Klik på Gem omdirigering.

Det er kun ødelagte webadresser, der bør omdirigeres hertil. Ødelagte webadresser kan indlæses med beskeden "siden blev ikke fundet". Beskeden "404" kan også blive vist et sted på siden eller i sidetitlen. Hvis webadressen stadig indlæses som en ugyldig webadresse, vil omdirigeringen af webadressen ikke virke.

Administrer dine webadresse-omdirigeringer

Du kan administrere din liste over webadresse-omdirigeringer på følgende måde:

Filtrer webadresse-omdirigeringer efter dato

Fremgangsmåde:

1. Klik på Data for tilføjelse.
  2. Vælg det datointerval, du vil filtrere efter, i rullemenuen.

Gem et filter til webadresse-omdirigering

Fremgangsmåde:

1. Opret et filter ved hjælp af søgefeltet eller ved at filtrere webadresse-omdirigeringer efter dato.
  2. Klik på Gem filtre.
  3. Vælg et navn til dit filter.
  4. Klik på Gem filtre. Filtre gemmes som en ny fane øverst på listen.

Slet et filter til webadresse-omdirigering

Fremgangsmåde:

1. Vælg det filter, du vil slette.
  2. Klik på Gemt.
  3. Klik påFjern fane, og klik derefter på Fjern.

Rediger navnet på et filter til webadresse-omdirigering

Fremgangsmåde:

1. Vælg det filter, du vil redigere.
  2. Klik på Gemt.
  3. Rediger fanenavnet, og klik derefter på Gem filtre.

Rediger webadresse-omdirigeringer én for én

Fremgangsmåde:

1. Klik på den webadresse-omdirigering, du vil redigere.
  2. Angiv ændringerne.
  3. Klik på Gem omdirigering.

Rediger flere webadresse-omdirigeringer på én gang

Fremgangsmåde:

1. Vælg de webadresse-omdirigeringer, du vil redigere.
  2. Klik på Rediger omdirigering.
  3. Angiv ændringerne.
  4. Klik på Gem.

Eksportér dine webadresse-omdirigeringer

Fremgangsmåde:

1. Klik på Eksportér.
  2. Vælg, hvilke omdirigeringer du vil eksportere.
  3. Vælg, hvilken type CSV-fil, du vil eksportere.
  4. Klik på Eksportér webadresse-omdirigeringer.

Importér dine webadresse-omdirigeringer

Sådan importerer du dine eksisterende webadresse-omdirigeringer:

1. Klik på Importér.
  2. Klik på Tilføj fil, og vælg en CSV-fil.
  3. Klik på Upload fil.
  4. Gennemgå det, der er importeret.
  5. Klik på Importér omdirigeringer.
  6. Klik på Luk.

Slet webadresse-omdirigeringer

Fremgangsmåde:

1. Vælg de webadresse-omdirigeringer, du vil slette.
  2. Klik på Flere handlinger.
  3. Klik på Slet valgte omdirigeringer.
  4. Klik på Slet for at bekræfte din beslutning.

Omdirigeringer og undermapper

Oprettelse af en webadresse-omdirigering gælder for alle sprog- eller markedsundermapper, der er opsat ved hjælp af Shopify Markets.

Johns primære marked er f.eks. USA på johns-apparel.com. Han har også et marked for Canada i en undermappe på johns-apparel.com/en-ca. John beslutter sig for, at han ikke længere vil sælge en blå T-shirt i sin butik, så han sletter produktet og opretter derefter en enkelt webadresse-omdirigering fra /products/blue-t-shirt til /collections/t-shirts.

Når du har oprettet webadresse-omdirigeringen, vil kunder i USA, som prøver at besøge /products/blue-t-shirt, automatisk blive videresendt til johns-apparel.com/collections/t-shirts, mens kunder i Canada, som prøver at besøge johns-apparel.com/en-ca/products/blue-t-shirt, automatisk vil blive videresendt til johns-apparel.com/en-ca/collections/t-shirts.

John kan stadig oprette individuelle omdirigeringer for hver undermappe, hvis han ønsker at videresende kunder til en forskellig destination for hvert marked.