URL-omleidingen

URL-omleidingen kunnen worden gebruikt om verkeer van de ene naar de andere webpagina om te leiden. Wanneer je een URL in je Shopify-winkel wijzigt, kun je een URL-omleiding maken om ervoor te zorgen dat je klanten nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Als je bijvoorbeeld een product verwijdert, kun je een URL-omleiding instellen, zodat klanten die de URL voor dat product invoeren, worden omgeleid naar een vergelijkbaar product in je winkel.

Een URL-omleiding maken

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Navigatie**.

5. Klik op URL-omleidingen.

6. Klik op URL-omleiding aanmaken.

7. Voer in Omleiden van de oude URL in waarvandaan je bezoekers wilt omleiden.

8. Voer bij Omleiden naar de nieuwe URL in waarnaar je bezoekers wilt omleiden. Als je bezoekers naar de homepage van je winkel wilt omleiden, voer je een / in.

9. Klik op Omleiding opslaan.

Je URL-omleidingen beheren

Je kunt je lijst met URL-omleidingen op de volgende manieren beheren:

URL-omleidingen filteren op datum

Stappen

1. Klik op Datum toegevoegd.
  2. Kies in de vervolgkeuzelijst de datumperiode die je wilt filteren.

Een filter voor URL-omleidingen opslaan

Stappen

1. Maak een filter met behulp van het zoekvak of door URL-omleidingen op datum te filteren.
  2. Klik op Filters opslaan.
  3. Selecteer een naam voor je filter.
  4. Klik op Filters opslaan. Filters worden opgeslagen als nieuw tabblad bovenaan deze lijst.

Een filter voor URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Selecteer het filter dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Klik op Tabblad verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

De naam van een filter voor URL-omleidingen bewerken

Stappen

1. Selecteer het filter dat je wilt bewerken.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Bewerk de naam van het tabblad en klik vervolgens op Filters opslaan.

URL-omleidingen afzonderlijk bewerken

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt bewerken.
  2. Voer de wijzigingen in.
  3. Klik op Omleiding opslaan.

Meerdere URL-omleidingen tegelijkertijd bewerken

Stappen

1. Selecteer de URL-omleidingen die je wilt bewerken.
  2. Klik op Omleiding bewerken.
  3. Voer de wijzigingen in.
  4. Klik op Opslaan.

URL-omleidingen exporteren

Stappen

1. Klik op Exporteren.
  2. Kies de omleidingen die je wilt exporteren.
  3. Selecteer welk type CSV-bestand je wilt exporteren.
  4. Klik op URL-omleidingen exporteren.

URL-omleidingen importeren

Je bestaande URL-omleidingen importeren:

1. Klik op Importeren.
  2. Klik op Bestand toevoegen en selecteer een CSV-bestand.
  3. Klik op Bestand uploaden.
  4. Bekijk de import.
  5. Klik op Omleidingen importeren.
  6. Klik op Sluiten.

URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Meer acties.
  3. Klik op Geselecteerde omleidingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.