URL-omleidingen

URL-omleidingen kunnen worden gebruikt om verkeer van de ene naar de andere webpagina om te leiden. Wanneer je een URL in je Shopify-winkel wijzigt, kun je een URL-omleiding maken om ervoor te zorgen dat je klanten nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Als je bijvoorbeeld een product verwijdert, kun je een URL-omleiding instellen, zodat klanten die de URL voor dat product invoeren, worden omgeleid naar een vergelijkbaar product in je winkel.

Een URL-omleiding maken

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Onlinewinkel > Navigatie.

2. Klik op URL-omleidingen.

3. Klik op URL-omleiding aanmaken.

4. Voer in Omleiden van de oude URL in van waar je bezoekers wilt omleiden.

Alleen gebroken URL's moeten worden omgeleid. Gebroken URL's kunnen een bericht met de tijdelijke aanduiding 'pagina niet gevonden' laden, of '404' kan ergens op de pagina of in de paginatitel verschijnen. Als de URL nog steeds een geldige webpagina laadt, werkt de URL-omleiding niet.

5. Voer bij Omleiden naar de nieuwe URL in waarnaar je bezoekers wilt omleiden. Als je bezoekers naar de homepage van je winkel wilt omleiden, voer een / in.

6. Klik op Omleiding opslaan.

Je URL-omleidingen beheren

Je kunt je lijst met URL-omleidingen op de volgende manieren beheren:

• URL-omleidingen filteren op datum
  • Een filter voor URL-omleidingen opslaan
  • Een filter voor URL-omleidingen verwijderen
  • Bewerk de naam van een filter voor URL-omleidingen
  • URL-omleidingen afzonderlijk bewerken
  • Bewerk meerdere URL-omleidingen tegelijkertijd
  • URL-omleidingen exporteren
  • Je URL-omleidingen importeren
  • URL-omleidingen verwijderen

URL-omleidingen filteren op datum

Stappen

1. Klik op Datum toegevoegd.
  2. Kies in het vervolgkeuzemenu de datumperiode die je wilt filteren.

Een filter voor URL-omleidingen opslaan

Stappen

1. Maak een filter met behulp van het zoekvak of door URL-omleidingen op datum te filteren.
  2. Klik op Filters opslaan.
  3. Selecteer een naam voor je filter.
  4. Klik op Filters opslaan. Filters worden opgeslagen als nieuw tabblad bovenaan deze lijst.

Een filter voor URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Selecteer het filter dat je wil verwijderen.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Klik op tabblad Verwijderen en klik vervolgens op Verwijderen.

Bewerk de naam van een filter voor URL-omleidingen

Stappen

1. Selecteer de artikelen die je wil bewerken.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Bewerk de naam van het tabblad en klik vervolgens op Filters opslaan.

URL-omleidingen afzonderlijk bewerken

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt bewerken.
  2. Voer de wijzigingen in.
  3. Klik op Omleiding opslaan.

Bewerk meerdere URL-omleidingen tegelijkertijd

Stappen

1. Selecteer de URL-omleidingen die je wil bewerken.
  2. Klik op Omleiding bewerken.
  3. Voer de wijzigingen in.
  4. Klik op Opslaan.

URL-omleidingen exporteren

Stappen

1. Klik op Exporteren.
  2. Kies de omleidingen die je wilt exporteren.
  3. Selecteer welk type CSV-bestand je wilt exporteren.
  4. Klik op URL-omleidingen exporteren.

Je URL-omleidingen importeren

Je bestaande URL-omleidingen importeren:

1. Klik op Importeren.
  2. Klik op Voeg bestand toe en selecteer een CSV-bestand.
  3. Klik op Bestand uploaden.
  4. Bekijk de import.
  5. Klik op Omleidingen importeren.
  6. Klik op Sluiten.

URL-omleidingen verwijderen

Stappen

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Meer acties.
  3. Klik op Geselecteerde omleidingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.