Thema's

Een thema gaat overde organisatie, functies en stijl van je webwinkel. Verschillende thema's hebben verschillende stijlen en lay-outs en bieden een andere ervaring voor je klanten. Als je bijvoorbeeld saunaproducten verkoopt, wil je waarschijnlijk dat je onlinewinkel een ontspannen en weelderig uiterlijk heeft. Als je elektronica verkoopt, wil je misschien dat je onlinewinkel er energiek en gestroomlijnd uitziet.

Shopify-thema's bieden de volgende aanvullende functies:

• Secties op elke pagina: pas de content op de meeste pagina's van je onlinewinkel aan. Secties en blokken toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen om unieke pagina-opmaak te maken.
  • Verbeterde app-ondersteuning: installeer of verander apps zonder dat je met code aan de slag hoeft. Voeg overal in je thema app-functionaliteit toe met behulp van app-blokken en ingesloten apps. Je kunt de app-collectie doorzoeken om apps te vinden die naadloos in je onlinewinkel integreren.
  • Content met meer opmaak dankzij dynamische bronnen: voeg dynamische, gespecialiseerde informatie aan elke instelling in je thema toe door de instelling te koppelen aan een dynamische bron. Een dynamische bron kan een bronattribuut of een metaveldwaarde zijn.
  • Filteren van collecties: geef klanten de mogelijkheid om collecties in je winkel te filteren op beschikbaarheid, prijs en meer.

Je kunt je thema-instellingen aanpassen vanuit het Shopify-beheercentrum met behulp van de themabewerker. Als je thema geen instelling heeft voor een wijziging die je wilt aanbrengen, kun je de themacode bewerken.

Wanneer je wijzigingen aanbrengt in je thema of overschakelt naar een nieuw thema, heeft dit geen invloed op de andere delen van je account. Je kunt dus verschillende themastijlen en -instellingen uitproberen zonder zorgen over alle andere content in je beheercentrum.