Afgivelse af en testordre

Ved at afgive en testordre kan du sikre dig, at din betalingsproces og dine indstillinger for ordrebehandling, lager, levering, mailbeskeder og skatter alle er korrekte.

Du bliver ikke debiteret for en testordre. Du bør afgive mindst én testordre i forbindelse med opsætningen af din butik, eller hver gang du foretager ændringer af dine betalingsindstillinger.

Du kan afgive en testordre ved at simulere en transaktion via Shopifys falske gateway. Du kan også teste din konfiguration ved hjælp af Shopify Payments-testtilstand, hvis du bruger Shopify Payments.

Du kan også vælge at bruge en rigtig betalingsudbyder og derefter annullere og refundere ordren med det samme. Du kan være underlagt gebyrer fra den betalingsbehandler, du bruger.

Du kan kun teste en betalingsgateway, hvis du har valgt et betalt abonnement.

Afgiv en testordre ved at simulere en transaktion

Du kan simulere en transaktion i din onlinebetaling ved at konfigurere Shopifys falske gateway. Den falske gateway er en betalingsudbyder, som alle butikker kan bruge til at oprette testordrer. Når den falske gateway er aktiv, vil alle ordrer, du opretter, være testordrer. Beløbet for testkøb skal være større end det, der svarer til 1 USD i en hvilken som helst valuta.

Hvis du vil oprette en ordre, skal du indtaste testbetalingsoplysninger ved betaling. Du kan simulere forskellige typer transaktioner, afhængigt af hvilke oplysninger du indtaster.

Fremgangsmåde:

1. Hvis du har aktiveret en udbyder for kreditkortbetaling, skal du deaktivere den, før du fortsætter. Klik på Administrer > Deaktiver (denne knap viser også navnet på din betalingsudbyder, f.eks. Deaktiver Shopify Payments), og bekræft derefter deaktiveringen.
  2. Gør et af følgende:

1. Hvis du har aktiveret Shopify Payments:
      • Klik på Administrer i afsnittet Shopify Payments.
      • Klik på Skift til en tredjepartsudbyder nederst på siden, og klik derefter på Skift til en tredjepartsudbyder igen for at bekræfte.
    2. Hvis du ikke har aktiveret Shopify Payments, skal du klikke på Se alle andre udbydere i afsnittet Shopify Payments.
    3. Hvis Shopify Payments ikke er tilgængelig i dit land, skal du klikke på Vælg en udbyder i afsnittet Betalingsudbydere.
  3. Vælg (for testing) Bogus Gateway på listen.

4. Klik på Aktivér (for testing) Bogus Gateway.

5. Klik på Gem.

6. Gå til din webshop, og afgiv en ordre, som om du var kunde. Ved betalingsprocessen skal du indtaste følgende kreditkortoplysninger i stedet for ægte tal:

Kortoplysninger, du kan indtaste under test af din betalingsproces med den falske gateway
Feltnavn Oplysninger, der skal indtastes
Navn på kortet Angiv Bogus Gateway
Kreditkortnummer

Indtast hvert af disse skiftevis for at simulere forskellige typer af transaktioner:

• Indtast 1 for at simulere en gennemført transaktion
  • Indtast 2 for at simulere en mislykket transaktion
  • Indtast 3 for at simulere en undtagelse (dette genererer en besked, der indikerer, at der er opstået en fejl hos udbyderen)
CVV Indtast et hvilket som helst 3-cifret tal (f.eks. 111).
Udløbsdato Angiv en hvilken som helst dato i fremtiden.
  1. Når du er færdig med din test, skal du klikke på Administrer ud for (for testing) Bogus Gateway i Shopify-administrator.

2. Klik på Deaktiver (for testing) Bogus Gateway for at fjerne denne gateway fra din betalingsproces.

Afgiv en testordre med en virkelig transaktion

Du kan afgive en testordre ved hjælp af en rigtig betalingsudbyder og derefter annullere og refundere ordren med det samme. Du kan være underlagt gebyrer fra den betalingsbehandler, du bruger. Du får ikke refunderet nogle af gebyrerne fra betalingsbehandlere og nogle tredjepartstransaktionsgebyrer i forbindelse med kreditkortbetaling, når du udsteder en refusion.

Hvis du bruger en udviklingsbutik, kan du ikke teste med virkelige transaktioner. Du kan få mere at vide i Test af ordrer i udviklingsbutikker.

Fremgangsmåde:

1. Sørg for, at du har opsat den betalingstjenesteudbyder, du ønsker at teste.
  2. Foretag et køb i din butik, som om du var en kunde, og gennemfør betalingsprocessen ved hjælp af ægte kreditkortoplysninger.
  3. Hvis du bruger en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder, skal du logge ind på din betalingstjenesteudbyder og kontrollere, at betalingen blev gennemført.
  4. Annuller og refunder ordren hurtigst muligt for at refundere beløbet til dig selv. Eventuelle opkrævede tredjepartstransaktionsgebyrer refunderes ikke.

Tjekliste til testordrer

Når du tester dit ordreflow, skal du teste så mange scenarier som muligt for at sikre, at dine leveringsindstillinger, -meddelelser og dit klargøringsflow fungerer som forventet.

Oprettelse af en testordre

Overvej følgende scenarier, når du opretter en testordre:

Når din testordre er afgivet

Når en ordre er afgivet, skal du kontrollere følgende dele af ordren: