Afgivelse af en testordre

Ved at afgive en testordre kan du sikre dig, at din betalingsproces og dine indstillinger for ordrebehandling, lager, levering, e-mailnotifikationer og skatter alle er korrekte.

Du bliver ikke opkrævet for en testordre. Alle ordrer, der er annulleret og tilbagebetalt, bliver ikke betalt, og de er ikke underlagt transaktionsgebyrer. Du bør afgive mindst én testordre i forbindelse med opsætningen af din butik eller hver gang, du ændrer dine betalingsindstillinger.

En testordre kan afgives på tre måder:

• Brug Shopifys fiktive gateway til at simulere en transaktion.
  • Brug en rigtig betalingstjenesteudbyder, og annuller og refunder derefter straks ordren.
  • Hvis du bruger Shopify Payments, kan du teste din konfiguration ved at aktivere disse vejledninger.

Bemærk: Transaktionsgebyrer for kreditkort returneres ikke, når der udstedes en tilbagebetaling til dig i Østrig, Sverige eller USA.

Hvis du bruger en udviklingsbutik, kan du ikke teste med virkelige transaktioner. Du kan få mere at vide i Test af ordrer i udviklingsbutikker.

Afgiv en testordre ved at simulere en transaktion

Hvis du vil simulere en transaktion i din onlinebetaling, kan du konfigurere Shopifys fiktive gateway. Den fiktive gateway er en betalingstjenesteudbyder, alle butikker kan bruge til at oprette testordrer. Når du benytter den fiktive gateway, er enhver ordre, du opretter, en testordre.

Hvis du vil oprette en ordre, skal du indtaste testbetalingsoplysninger ved betaling. Du kan simulere forskellige typer transaktioner, afhængigt af hvilke oplysninger du indtaster.

Fremgangsmåde:

1. Hvis du har aktiveret en udbyder for kreditkortbetaling, skal du deaktivere den, før du fortsætter. Klik på Administrer > Deaktiver (denne knap viser også navnet på din betalingsudbyder, f.eks. Deaktiver Shopify Payments), og bekræft derefter deaktiveringen.

2. Herefter vises afsnittet Tredjepartsudbydere. I dette afsnit skal du klikke på Vælg tredjepartsudbyder.

3. På siden Tredjepartsudbydere af betalingstjenester skal du vælge (til test) Fiktiv gateway.

4. Klik på Aktivér (til test) Fiktiv gateway.

5. Gå til din webshop, og afgiv en ordre, som om du var kunde. Ved betalingsprocessen skal du indtaste følgende kreditkortoplysninger i stedet for ægte tal:

Kortoplysninger, du kan indtaste under test af din betalingsproces med den fiktive gateway
Feltnavn Oplysninger, der skal indtastes
Navn på kortet Indtast Fiktiv gateway
Kreditkortnummer

Indtast hvert af disse skiftevis for at simulere forskellige typer af transaktioner:

• Indtast 1 for at simulere en gennemført transaktion
  • Indtast 2 for at simulere en mislykket transaktion
  • Indtast 3 for at simulere en undtagelse (dette genererer en besked, der indikerer, at der er opstået en fejl hos udbyderen)
CVV Indtast et hvilket som helst 3-cifret tal (f.eks. 111).
Udløbsdato Angiv en hvilken som helst dato i fremtiden.
  1. Når du er færdig med at teste, skal du klikke på Vælg en anden udbyder på siden Betalingsudbydere i din Shopify-administrator for at nulstille din betalingsudbyder.

Afgiv en testordre med en virkelig transaktion

Fremgangsmåde:

1. Sørg for, at du har konfigureret den betalingstjenesteudbyder, du ønsker at teste.

2. Foretag et køb i din butik, som om du var en kunde, og gennemfør betalingsprocessen ved hjælp af ægte kreditkortoplysninger.

3. Hvis du bruger en tredjepartsbetalingstjenesteudbyder, skal du logge ind på din betalingstjenesteudbyder og kontrollere, at betalingen blev gennemført.

4. Annuller og tilbagebetal ordren hurtigst muligt for at tilbagebetale beløbet til dig selv og undgå transaktionsgebyrer.

Bemærk: Hvis en ny faktureringsperiode starter, efter du har afgivet en testordre, men inden du annullerer den, bliver du faktureret for transaktionsgebyrer. Du kan stadig annullere ordren, efter du har betalt din faktura. Der indsættes en transaktionskredit på din konto, der kan anvendes til fremtidige transaktionsgebyrer.

Hvis du tester en udviklingsbutik, skal du være opmærksom på, at du kun kan behandle et begrænset antal testordrer via en aktiv betalingsgateway. Få mere at vide om begrænsninger i udviklingsbutikker.

Test af dine indstillinger for levering

Ved at afgive en testordre kan du sikre dig, at dine indstillinger for levering er korrekte. Hvis du f.eks. tilbyder gratis levering ved en ordre over et vist beløb, kan du teste en ordre, der opfylder betingelserne for gratis levering ved at kontrollere, at rabatten vedrørende levering anvendes.

Få mere at vide om Indstillinger for levering.

Test af e-mailnotifikationer

Du kan gennemgå dine e-mailnotifikationer ved at afgive en testordre. For at modtage e-mailnotifikationer skal du indtaste din e-mailadresse ved betalingsprocessen. Du kan tilpasse dine e-mailskabeloner i din Shopify-administrator.