Oprettelse af B2B-virksomheder

Et firma i Shopify repræsenterer et firma, som du sælger til med B2B. Virksomheder kan have flere lokationer, som hver har separate prislister, betalingsbetingelser, betalingsmuligheder og leveringsadresser. Når en B2B-kunde logger ind på din butik, vælger kunden den lokation, som vedkommende køber for, hvorefter kunden får tilbudt de priser, betalingsbetingelser og betalingsproces, som du har tildelt denne firmalokation.

Opret et firma

Der kræves kun et firmanavn, når du opretter et firma første gang. Yderligere oplysninger kan tilføjes senere.

1. Gå til Kunder >Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Tilføj firma.
  3. Angiv et firmanavn. Kunderne ser dette navn, når de logger ind.
  4. Vælg en primær kontakt. Du kan vælge en kunde fra de profiler, der allerede findes i din butik, eller oprette en ny kundeprofil. Kundeprofiler skal have en mailadresse, hvis de skal bruges som den primære kontakt.
  5. Angiv en leveringsadresse og en faktureringsadresse.
  6. Vælg de prislister, der skal gælde for firmaet, i afsnittet Prislister.
  7. Vælg firmaets betalingsfrist i afsnittet Betaling. Vælg mellem følgende:

• Ingen – Ordrer skal betales med det samme ved betalingsprocessen.
    • Netto (periode) – Ordrer kan betales med det samme eller når som helst i den angivne periode.
  8. Valgfrit: Angiv firmaets skatte-id og skattefritagelser i afsnittet Skatter.

9. Klik på Gem.

Føj en lokation til et eksisterende firma

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Vælg det firma, du vil føje en ny lokation til.
  3. Klik på Opret ny lokation i afsnittet Lokationer.
  4. Vælg en af følgende:

• Vælg Kopiér en eksisterende lokation for at kopiere faktureringsadresse, lokationskontakter, prislister og betalingsfrister fra en eksisterende lokation.
    • Vælg Ny firmalokation, hvis du vil angive lokationsoplysningerne manuelt.
  5. Angiv en leveringsadresse og en faktureringsadresse.

6. Vælg en primær kontakt. Du kan vælge en kunde fra de profiler, der allerede findes i din butik, eller oprette en ny kundeprofil. Kundeprofiler skal have en mailadresse, hvis de skal bruges som den primære kontakt.

7. Vælg tilladelser for den primære kontakt blandt følgende:

• Kun bestilling – Kunden kan foretage køb for firmalokationen og se listen over de ordrer, som kunden har afgivet.
    • Lokationsadministrator – Kunden kan foretage køb for firmalokationen og se listen over de ordrer, som alle kunder har afgivet for denne lokation.
  8. Vælg de prislister, der skal gælde for firmaet, i afsnittet Prislister.

9. Vælg firmaets betalingsfrist i afsnittet Betaling. Vælg mellem følgende:

• Ingen – Ordrer skal betales med det samme ved betalingsprocessen.
    • Netto (periode) – Ordrer kan betales med det samme eller når som helst i den angivne periode.
  10. Valgfrit: Angiv firmaets skatte-id og skattefritagelser i afsnittet Skatter.

11. Klik på Gem.

Slet et firma

Når du sletter et firma, slettes alle lokationer for det pågældende firma. Alle kunder fjernes fra firmaet, men forbliver på kundelisten, medmindre du sletter dem. Firmaer kan ikke slettes, hvis der er åbne ordrer for det pågældende firma.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på firmaet for at slette det.
  3. Klik på Slet firma.
  4. Gennemgå sletningsoplysningerne, og klik derefter på Slet firma.

Slet en lokation fra et firma

1. Gå til Kunder > Firmaer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på det firma, hvor du vil slette en lokation.
  3. Klik på lokationens navn i afsnittet Lokationer.
  4. Klik på Slet lokation.