Betaling i B2B

Når en B2B-kunde logger ind, vil vedkommende blive bedt om at angive en 6-cifret bekræftelseskode, der sendes til deres mailadresse, i stedet for at bruge en adgangskode. Når kunden har indtastet sin kode, bliver vedkommende ført til sin kontoside. Her kan kunden se sine kontooplysninger og en liste over sine ordrer. Kunden kan gennemgå ordreoplysningerne ved at klikke på ordren. For at afgive en ordre skal kunden klikke på Gå til butik på sin kontoside.

Afgivelse af en ordre

Kunden vælger som normalt de produkter, der skal lægges i indkøbskurven. Den eneste forskel fra den normale købsproces er, at de viste priser, er dem, som du har angivet for dette firma på din prisliste.

Hvis kunden vil afgive en ordre, skal vedkommende fuldføre følgende proces:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal vedkommende indtaste sin sekscifrede kode for at få adgang til sin kontoside.
  3. Kunden går til sin kontoside og klikker på Gå til butik.
  4. Kunden vælger en firmalokation, der skal købes for.
  5. I webshoppen vælger kunden produkter og lægger dem i indkøbskurven. De viste priser er dem, du har angivet på prislisten for denne firmalokation.
  6. Når kunden klikker på Betaling for at gennemføre sit køb, bliver han eller hun ført til en betalingsside. Leverings- og faktureringsadressen udfyldes på forhånd i henhold til oplysningerne i firmaprofilen på betalingssiden. Kunderne behøver ikke at angive andre oplysninger end betalingsoplysningerne.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til Ingen, angiver kunden sine kreditkortoplysninger.Når han eller hun har gennemgået sin ordre, klikker vedkommende på Betal nu for at gennemføre ordren.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til en nettoperiode, klikker kunden på Send. Ordren vises på siden Ordrer, og ordrens betalingsstatus angives som Afventer betaling.

Når kunden har gennemført betalingsprocessen, kommer han eller hun til en ordrestatusside. Hvis firmalokationen har angivet nettoperioder, vises forfaldsdatoen.

Gennemgang af ordrer

Når en kunde har afgivet ordrer, kan de gennemgås på kundens kontoside. Ordrer kan filtreres i henhold til følgende parametre:

• ordredato
  • ordrenummer
  • ordrestatus

Hvis en B2B-kunde afgiver en ordre med betalingsbetingelser, kan han eller hun vælge at betale, før fakturaen forfalder.

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal vedkommende indtaste sin sekscifrede kode for at få adgang til sin kontoside.
  3. Kunden klikker på den ordre, der skal betales, på sin kontoside.
  4. Kunden klikker på Betal nu på ordresiden.
  5. Kunden angiver sine betalingsoplysninger og klikker på Betal nu.

Opdatering af kontooplysninger

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal vedkommende indtaste sin sekscifrede kode for at få adgang til sin kontoside.
  3. Kunden klikker på Konto på sin kontoside og klikker derefter på Kontooplysninger.
  4. Kunden klikker på Rediger i afsnittet Profil for at ændre sit navn. Det er kun navnet, der kan opdateres. Den mailadresse, som kunden bruger til at logge ind på, kan ikke ændres fra kontosiden.
  5. Hvis kunden vil gennemgå oplysningerne om firmaets lokation, skal han eller hun vælge en lokation i menuen i afsnittet Lokation.
  6. Hvis kunden vil redigere adresser, skal han eller hun klikke på Rediger i afsnittet Adresser.Redigering af en adresse kræver tilladelsen Lokationsadministrator.Tilladelser, andre B2B-købere og betalingsbetingelser for den valgte lokation vises, men kan ikke ændres.