Betaling og konti i B2B

B2B-kunder (virksomhed til virksomhed) og DTC-kunder (direkte til forbrugeren) kan have forskellige kundekonti i din webshop. Der findes to versioner af kundekonti: klassiske og nye kundekonti. B2B-kunder skal logge ind på nye kundekonti for at kunne afgive B2B-ordrer, se kataloger, der er afspejlet i webshoppen, og tilgå firma- og lokationsoplysninger på deres konti. DTC-kunder kan logge ind på klassiske eller nye kundekonti for at administrere deres ordrer.

Konfiguration af B2B-kundelogin

B2B-kunder skal logge ind med nye kundekonti, som er en version af kundekonti, hvor kunder logger ind ved hjælp af en sekscifret bekræftelseskode, der sendes til deres mailadresse. Både DTC- og B2B-kunder kan logge ind på nye kundekonti. Kundeoplevelsen afhænger af den type kundeprofil, deres mailadresse er knyttet til:

• Hvis en kundes mailadresse er knyttet til en B2B-kundeprofil, får kunden adgang til B2B-kundeoplevelsen.
  • Hvis en kundes mailadresse er knyttet til en DTC-kundeprofil, får kunden DTC-kundeoplevelsen.
  • Hvis en kundes mailadresse ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil, oprettes der en ny DTC-kundeprofil.

Du kan vælge, hvordan du vil tilbyde dine B2B-kunder adgang til nye kundekonti:

Opsæt nye kundekonti i dine indstillinger

Når du vælger nye kundekonti i dine indstillinger, påvirkes både DTC- og B2B-kunder.

Hvis du allerede har eksisterende DTC-kunder, der bruger den klassiske version af kundekonti, kan kunderne i stedet logge ind på nye kundekonti med en sekscifret bekræftelseskode, der sendes til deres mailadresser. DTC-kunder kan gennemgå deres ordrehistorik på deres nye kundekonti. DTC-kunder vil ikke kunne tilgå den klassiske version af deres kundekonti, hvis du ændrer dine indstillinger til nye kundekonti. Alle links til klassiske kundekonti videresender til nye kundekonti. Få mere at vide om at skifte til nye kundekonti.

Nye kundekonti understøtter ikke Multipass eller apps på nuværende tidspunkt. Få mere at vide om forskellene mellem klassiske og nye kundekonti.

Hvis du har en dedikeret B2B-butik eller en kombineret butik til både B2B- og DTC-kunder, som ikke er afhængig af funktionerne for klassiske kundekonti, skal du opdatere dine indstillinger for at anvende nye kundekonti.

Hvis din butik er afhængig af funktionerne for klassiske kundekonti, skal du overveje at vælge en af de andre muligheder for at give B2B-kunder adgang til at logge ind.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Konti i webshop og betalingsprocessen klikker du på Rediger.
  3. I afsnittet Loginoplevelse skal du vælge følgende valgmulighed:

• Vis loginlinket i sidehovedet i webshoppen og på betalingssiden: Hvis du vælger denne mulighed, vises der et loginlink i din webshop. Linket findes normalt i butikkens sidehoved, men placeringen kan variere afhængigt af dit tema. Der vises også et loginlink på betalingssiden.
  4. Vælg Nye kundekonti i afsnittet Vælg den kundekontoversion, du vil bruge.

5. Klik på Gem.

6. Opret et underdomæne baseret på dit tredjepartsdomænenavn, der peger på kundekontoen.

7. Valgfrit: Hvis du vil kræve , at alle kunder skal logge ind før betaling, skal du gå til Indstillinger > Betaling i din Shopify-administrator og vælge Kræv, at kunden skal logge ind på sin konto før betaling, i afsnittet Kundekontaktmetode.

Føj manuelt webadressen til din webshops navigation

Hvis du ikke vil opdatere dine indstillinger for at bruge nye kundekonti, men vil give B2B-kunder et sted på din webshop, hvor de kan logge ind, skal du tilføje webadressen for nye kundekonti et andet sted i din webshops navigation og angive, at den er specifikt til B2B-kunder. Du kan f.eks. tilføje et link til engrossalg din webshops sidefod, som linker til nye kundekonti.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. Kopiér webadressen til Nye kundekonti i afsnittet Webadresser.
  3. Tilføj et menupunkt i navigationen i din webshop, som bruger webadressen til Nye kundekonti.

Del webadressen direkte med dine B2B-kunder

Du kan dele et link til nye kundekonti ved at kommunikere direkte med dine B2B-kunder eller inkludere linket i materiale, du sender til dem.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Kundekonti i Shopify-administrator.
  2. Kopiér webadressen til Nye kundekonti i afsnittet Webadresser.
  3. Del webadressen med dine B2B-kunder.

Send en mail om B2B-adgang

Du kan sende en mail om B2B-adgang til en B2B-kunde når som helst. Denne mail indeholder et link, som B2B-kunder kan bruge til at logge ind på nye kundekonti.

Afgivelse af en ordre

Kunden vælger som normalt de produkter, der skal lægges i indkøbskurven. Den eneste forskel fra den normale købsproces er, at de viste priser er dem, som du har angivet for dette firma i dit katalog.

Hvis kunden vil afgive en ordre, skal vedkommende fuldføre følgende proces:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin sekscifrede loginkode, skal kunden skrive denne kode for at få adgang til sin konto.
  3. Kunden klikker på Gå til butik på sin konto.
  4. Kunden vælger en firmalokation, der skal købes for.
  5. I webshoppen vælger kunden produkter og lægger dem i indkøbskurven. De viste priser er dem, du har angivet i dit katalog for denne firmalokation.
  6. Når kunden klikker på Betaling for at gennemføre sit køb, bliver han eller hun ført til en betalingsside. Leverings- og faktureringsadressen udfyldes på forhånd i henhold til oplysningerne i firmaprofilen på betalingssiden. Kunderne har mulighed for at angive et købsordrenummer for ordren. Kunderne behøver ikke at angive andre oplysninger end betalingsoplysningerne.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til Ingen betalingsvilkår, angiver kunden sine kreditkortoplysninger. Når vedkommende har gennemgået sin ordre, klikker vedkommende på Betal nu for at gennemføre ordren.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til en nettoperiode, klikker kunden på Send. Ordren vises på siden Ordrer, ordrens betalingsstatus angives som Afventer betaling.
    • Hvis ordrerne til firmaets lokation er angivet til Tillad kun ordrekladder ved betaling, klikker kunden på Send til godkendelse. Ordren vises på siden Kladden og er kun fuldført, når du klikker på Opret ordre på siden med ordrekladden, eller når kunden sender betalingen, når du har sendt kunden en faktura.

Når kunden har gennemført betalingsprocessen, kommer han eller hun til en ordrestatusside. Hvis firmalokationen har angivet nettoperioder, vises forfaldsdatoen. Kunderne kan også se købsordrenummeret for ordren, hvis der blev angivet et ved betaling.

Gennemgang af ordrer

Når en kunde har afgivet ordrer, kan ordrerne ses på kundens konto. Ordrer kan filtreres i henhold til følgende parametre:

• ordredato
  • ordrenummer
  • ordrestatus

Hvis en B2B-kunde afgiver en ordre med betalingsbetingelser, kan han eller hun vælge at betale, før fakturaen forfalder.

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal kunden skrive den sekscifrede kode for at få adgang til sin konto.
  3. Inde på kontoen klikker kunden på den ordre, der skal betales.
  4. Kunden klikker på Betal nu på ordresiden.
  5. Kunden angiver sine betalingsoplysninger og klikker på Betal nu.

Opdatering af kontooplysninger

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal vedkommende indtaste sin sekscifrede kode for at få adgang til sin kontoside.
  3. Kunden klikker på Konto på sin kontoside og klikker derefter på Kontooplysninger.
  4. Kunden klikker på Rediger i afsnittet Profil for at ændre sit navn. Det er kun navnet, der kan opdateres. Den mailadresse, som kunden bruger til at logge ind på, kan ikke ændres fra kontosiden.
  5. Hvis kunden vil gennemgå oplysningerne om firmaets lokation, skal han eller hun vælge en lokation i menuen i afsnittet Lokation.
  6. Hvis kunden vil redigere adresser, skal vedkommende klikke på Rediger i afsnittet Adresser. Redigering af en adresse kræver tilladelsen Lokationsadministrator. Tilladelser, andre B2B-kunder og betalingsvilkår vises for den valgte lokation, men de kan ikke ændres.