Betaling og konti i B2B

B2B-kunder (erhvervskunder) og DTC-kunder (direkte forbrugerkunder) har forskellige kundekonti i din webshop.B2B-kunder skal logge ind på det nye B2B-kundekontoområde for at kunne afgive B2B-ordrer, se prislister, der er afspejlet i webshoppen, og få adgang til virksomheds- og lokationsoplysninger på deres konto.

Konfiguration af B2B-kundelogin

B2B-kunder skal logge ind med nye kundekonti, som er en version af kundekonti, hvor kunder logger ind ved hjælp af en engangskode, der sendes til deres mailadresse. Både DTC- og B2B-kunder kan logge ind ved hjælp af nye kundekonti. Kundeoplevelsen afhænger af den type kundeprofil, deres mailadresse er knyttet til.

• Hvis en kundes mailadresse er knyttet til en B2B-kundeprofil, får kunden adgang til B2B-kundeoplevelsen.
  • Hvis en kundes mailadresse er knyttet til en DTC-kundeprofil, får kunden DTC-kundeoplevelsen.
  • Hvis en kundes mailadresse ikke er knyttet til en eksisterende kundeprofil, oprettes der en ny. Kunden får DTC-kundeoplevelsen.

Du kan vælge, hvordan du vil tilbyde dine B2B-kunder at få adgang til nye kundekonti, afhængigt af dine behov og præferencer:

Tilbyd B2B-adgang ved at opdatere indstillingerne for din webshop, så de nye kundekonti bruges

Hvis der opdateres, så nye kundekonti bruges, påvirkes både DTC- og B2B-kunder, og alle kunder får mulighed for at logge ind på din webshop via samme proces.

Hvis du allerede har DTC-kunder, der bruger den klassiske version af kundekonti, kan kunderne stadig logge ind på nye kundekonti udelukkende ved hjælp af deres mailadresse og se deres ordrehistorik på deres nye kundekonto. Klassiske kundekonti bliver ikke deaktiveret eller slettet, når denne indstilling opdateres. Klassiske kundekonti forbliver aktive, og kunder kan stadig logge ind via webadressen for klassiske kundekonti med deres e-mailadresse og adgangskode.

Følgende understøttes ikke af nye kundekonti i øjeblikket:

• at logge ind ved hjælp af Multipass
  • tredjepartsapps, der er afhængige af klassiske kundekonti
  • andre tilpasninger af kundekontosiden end stilart, farver og skrifttype fra dine indstillinger for betaling

Hvis du har en dedikeret B2B-butik eller en kombineret butik til både B2B- og DTC-kunder, som ikke er afhængig af disse funktioner, skal du opdatere indstillingerne for din webshop, så den bruger nye kundekonti.

Hvis din butik skal bruge en af disse funktioner, kan du overveje at vælge en af de andre muligheder for at give B2B-kunder adgang til at logge ind.

Fremgangsmåde:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Vælg, hvor dine kunder skal kunne logge ind, i afsnittet Indstillinger for kundekonto. Du kan vælge en eller begge af følgende:

• Gør det muligt for kunder at logge på fra webshop og betaling: Hvis du vælger denne indstilling, vises der et loginlink i din webshop.Linket findes normalt i butikkens sidehoved, men placeringen kan variere afhængigt af dit tema.Der vises også et loginlink på betalingssiden.
    • Kræv, at alle kunder skal logge ind før betalingsprocessen: Hvis du vælger denne indstilling, skal dine kunder logge ind, før de kan gå til betalingssiden.
  3. Gå til afsnittet Loginoplevelse, og vælg Nye kundekonti.

4. Klik på Gem.

5. Opret et underdomæne baseret på dit tredjepartsdomænenavn, der peger på kundekontoen.

Føj manuelt webadressen til din webshops navigation

Hvis du ikke vil opdatere dine webshopindstillinger, så webshoppen bruger nye kundekonti, men vil give B2B-kunder et sted på din webshop, hvor de kan logge ind, skal du tilføje webadressen for nye kundekonti et andet sted i din webshops navigation og angive, at den er specifikt til B2B-kunder. Du kan f.eks. tilføje et link til engrossalg din webshops sidefod, som linker til nye kundekonti.

Fremgangsmåde:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Gå til afsnittet Webadresser til kundekonti, og kopiér webadressen til Nye kundekonti.
  3. Tilføj et menupunkt i navigationen i din webshop, som bruger webadressen til Nye kundekonti.

Del loginwebadressen direkte med dine B2B-kunder

Du kan dele et link til loginsiden ved at kommunikere direkte med dine B2B-kunder eller inkludere linket i materiale, du sender til dem.

Fremgangsmåde:

1. Gå til din Shopify-administrator, og vælg Indstillinger > Betaling og konti.
  2. Gå til afsnittet Webadresser til kundekonti, og kopiér webadressen til Nye kundekonti.
  3. Del webadressen med dine B2B-kunder.

Send en velkomstmail til B2B-kunder

Du kan når som helst sende en velkomstmail som B2B-kunde til en B2B-kunde. Denne mail indeholder et link, som kunden kan bruge til at logge ind.

Afgivelse af en ordre

Kunden vælger som normalt de produkter, der skal lægges i indkøbskurven. Den eneste forskel fra den normale købsproces er, at de viste priser, er dem, som du har angivet for dette firma på din prisliste.

Hvis kunden vil afgive en ordre, skal vedkommende fuldføre følgende proces:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin sekscifrede loginkode, skal kunden skrive denne kode for at få adgang til sin konto.
  3. Kunden klikker på Gå til butik på sin konto.
  4. Kunden vælger en firmalokation, der skal købes for.
  5. I webshoppen vælger kunden produkter og lægger dem i indkøbskurven. De viste priser er dem, du har angivet på prislisten for denne firmalokation.
  6. Når kunden klikker på Betaling for at gennemføre sit køb, bliver han eller hun ført til en betalingsside. Leverings- og faktureringsadressen udfyldes på forhånd i henhold til oplysningerne i firmaprofilen på betalingssiden. Kunderne behøver ikke at angive andre oplysninger end betalingsoplysningerne.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til Ingen betalingsvilkår, angiver kunden sine kreditkortoplysninger. Når vedkommende har gennemgået sin ordre, klikker vedkommende på Betal nu for at gennemføre ordren.
    • Hvis betalingsvilkårene for firmaets lokation er angivet til en nettoperiode, klikker kunden på Send. Ordren vises på siden Ordrer, og ordrens betalingsstatus angives som Afventer betaling.
    • Hvis ordrerne til firmaets lokation er angivet til Tillad kun ordrekladder ved betaling, klikker kunden på Send til godkendelse. Ordren vises på siden Kladder og er kun fuldført, når du klikker på Opret ordre på siden med ordrekladden, eller når kunden sender betalingen, når du har sendt kunden en faktura.

Når kunden har gennemført betalingsprocessen, kommer han eller hun til en ordrestatusside. Hvis firmalokationen har angivet nettoperioder, vises forfaldsdatoen.

Gennemgang af ordrer

Når en kunde har afgivet ordrer, kan ordrerne ses på kundens konto. Ordrer kan filtreres i henhold til følgende parametre:

• ordredato
  • ordrenummer
  • ordrestatus

Hvis en B2B-kunde afgiver en ordre med betalingsbetingelser, kan han eller hun vælge at betale, før fakturaen forfalder.

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal kunden skrive den sekscifrede kode for at få adgang til sin konto.
  3. Inde på kontoen klikker kunden på den ordre, der skal betales.
  4. Kunden klikker på Betal nu på ordresiden.
  5. Kunden angiver sine betalingsoplysninger og klikker på Betal nu.

Opdatering af kontooplysninger

Fremgangsmåde:

1. Kunden navigerer til din webshop og klikker på loginknappen.
  2. Kunden indtaster sin mailadresse. Når kunden har modtaget en mail med sin loginkode, skal vedkommende indtaste sin sekscifrede kode for at få adgang til sin kontoside.
  3. Kunden klikker på Konto på sin kontoside og klikker derefter på Kontooplysninger.
  4. Kunden klikker på Rediger i afsnittet Profil for at ændre sit navn. Det er kun navnet, der kan opdateres. Den mailadresse, som kunden bruger til at logge ind på, kan ikke ændres fra kontosiden.
  5. Hvis kunden vil gennemgå oplysningerne om firmaets lokation, skal han eller hun vælge en lokation i menuen i afsnittet Lokation.
  6. Hvis kunden vil redigere adresser, skal han eller hun klikke på Rediger i afsnittet Adresser.Redigering af en adresse kræver tilladelsen Lokationsadministrator.Tilladelser, andre B2B-købere og betalingsbetingelser for den valgte lokation vises, men kan ikke ændres.