Checkout in b2b

Wanneer een b2b-klant wil inloggen, krijgt de klant via e-mail een verificatiecode van zes cijfers die moet worden ingevoerd. Deze code wordt in plaats van een wachtwoord gebruikt. Nadat de code is ingevoerd, worden klanten naar hun accountpagina geleid, waar hun accountgegevens en een lijst met hun bestellingen worden weergegeven. De bestelgegevens zijn te bekijken door op de bestelling te klikken. Als klanten een bestelling willen plaatsen, klikken ze op Ga naar de winkel op hun accountpagina.

een bestelling te plaatsen;

De klant selecteert producten om op de gebruikelijke manier aan de winkelwagen toe te voegen, met dit verschil dat de aangeboden prijzen de prijzen zijn die je in de prijslijst voor dit bedrijf hebt opgegeven.

Een bestelling plaatsen gaat als volgt:

1. De klant navigeert naar je onlinewinkel en klikt op de inlogknop.
  2. De klant voert zijn e-mailadres in. Nadat ze een e-mail met hun inlogcode hebben ontvangen, voeren ze hun zescijferige nummer in om toegang te krijgen tot hun accountpagina.
  3. Op de accountpagina klikt de klant op Ga naar de winkel.
  4. De klant selecteert een bedrijfslocatie om voor te kopen.
  5. In je onlinewinkel selecteert de klant producten en voegt deze toe aan de winkelwagen. De aangeboden prijzen zijn de prijzen die je in de prijslijst voor die bedrijfslocatie hebt opgegeven.
  6. Wanneer de klant op Checkout klikt om de aankoop te voltooien, gaat hij naar een betaalpagina. Op de betaalpagina worden het bezorg- en factuuradres vooraf ingevuld volgens de gegevens in het bedrijfsprofiel. Klanten hoeven alleen betaalgegevens in te voeren.
    • Als de betalingsvoorwaarden van de bedrijfslocatie op Geen zijn ingesteld, voert de klant de creditcardgegevens in. De klant loopt de bestelling na en klikt op Betaal nu om de bestelling te voltooien.
    • Als de betalingsvoorwaarden voor de bedrijfslocatie zijn ingesteld op een netto-voorwaarde, klikt de klant op Indienen. De bestelling wordt weergegeven op je pagina Bestellingen en de betaalstatus van de bestelling wordt ingesteld op Betaling in behandeling.

Nadat de checkout is voltooid, gaat de klant naar een Bestelstatuspagina. Als de bedrijfslocatie netto-punten heeft ingesteld, wordt de vervaldatum weergegeven.

Bestellingen nalopen

Nadat een klant bestellingen heeft geplaatst, kan de klant deze op de accountpagina nalopen. Bestellingen kunnen volgens de volgende parameters worden gefilterd:

• besteldatum;
  • bestelnummer
  • bestelstatus

Als een b2b-klant een bestelling met betalingsvoorwaarden plaatst, kan hij ervoor kiezen om voor de vervaldatum te betalen.

Stappen:

1. De klant navigeert naar je onlinewinkel en klikt op de inlogknop.
  2. De klant voert zijn e-mailadres in. Nadat ze een e-mail met hun inlogcode hebben ontvangen, voeren ze hun zescijferige nummer in om toegang te krijgen tot hun accountpagina.
  3. De klant klikt op zijn accountpagina op de te betalen bestelling.
  4. De klant klikt op de bestelpagina op Betaal nu.
  5. De klant voert de betaalgegevens in en klikt op Betaal nu.

Accountgegevens bijwerken

Stappen:

1. De klant navigeert naar je onlinewinkel en klikt op de inlogknop.
  2. De klant voert zijn e-mailadres in. Nadat ze een e-mail met hun inlogcode hebben ontvangen, voeren ze hun zescijferige nummer in om toegang te krijgen tot hun accountpagina.
  3. Op de accountpagina klikt de klant op Account en daarna op Accountgegevens.
  4. De klant klikt op Bewerken in de sectie Profiel om zijn naam te bewerken. Alleen de naam kan worden bijgewerkt. Het e-mailadres dat de klant gebruikt om in te loggen, kan niet worden gewijzigd vanaf de accountpagina.
  5. De klant kan informatie over de bedrijfslocatie bekijken door een locatie in het menu in de sectie Locatie te kiezen.
  6. De klant klikt op Bewerken in de sectie Adressen om adressen te bewerken.Voor het bewerken van een adres is de machtiging Locatiebeheer vereist.Voor de geselecteerde locatie worden machtigingen, andere b2b-kopers en betalingsvoorwaarden weergegeven, maar deze kunnen niet worden gewijzigd.