B2b-bedrijfsprofielen aanmaken

Een bedrijf is een profiel waaraan je klanten en prijslijsten toewijst. Bedrijven kunnen meerdere locaties hebben, elk met afzonderlijke prijslijsten en klanten. Wanneer b2b-klanten inloggen bij hun klantprofiel in je winkel, kiezen ze de locatie waarvoor zij inkopen en krijgen ze de prijslijst aangeboden die je aan dat bedrijf en die locatie hebt toegewezen.

Een bedrijf aanmaken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op Bedrijf toevoegen.
  3. Voer een bedrijfsnaam in. Klanten zien deze naam wanneer ze inloggen.
  4. Selecteer een hoofdcontactpersoon. Je kunt een klant selecteren uit de profielen die er al zijn in je winkel, of een nieuw klantprofiel aanmaken. Klantprofielen moeten een e-mailadres hebben dat als hoofdcontactpersoon kan worden gebruikt.
  5. Voer een bezorgadres en factuuradres in.
  6. Selecteer in de sectie Prijslijsten de prijslijsten die je voor het bedrijf wilt gebruiken.
  7. Selecteer in de sectie Checkout de betalingsvoorwaarden voor het bedrijf. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Geen: bestellingen moeten bij de checkout direct worden betaald.
    • Netto (periode): bestellingen kunnen direct of op elk moment binnen de opgegeven periode worden betaald.
  8. Optioneel: voer in de sectie Belastingen de btw-id en belastingvrijstellingen van het bedrijf in.

9. Klik op Opslaan.

Een locatie aan een bestaand bedrijf toevoegen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Selecteer het bedrijf waaraan je een nieuwe locatie wilt toevoegen.
  3. Klik in de sectie Locaties op Nieuwe locatie aanmaken.
  4. Selecteer een van de volgende opties:

• Als je het factuuradres, de contactpersonen, prijslijsten en betalingsvoorwaarden van een bestaande locatie wilt kopiëren, selecteer je Een bestaande locatie kopiëren.
    • Als je locatiegegevens handmatig wilt invoeren, selecteer je Nieuwe bedrijfslocatie.
  5. Voer een bezorgadres en factuuradres in.

6. Selecteer een hoofdcontactpersoon. Je kunt een klant selecteren uit de profielen die er al zijn in je winkel, of een nieuw klantprofiel aanmaken. Klantprofielen moeten een e-mailadres hebben dat als hoofdcontactpersoon kan worden gebruikt.

7. Selecteer de machtigingen van de hoofdcontactpersoon uit de volgende opties:

• Alleen bestellen: de klant kan aankopen doen voor de bedrijfslocatie en de lijst met zelf geplaatste bestellingen inzien.
    • Locatiebeheer: de klant kan aankopen doen voor de bedrijfslocatie en de lijst met bestellingen inzien die alle klanten voor die locatie hebben geplaatst.
  8. Selecteer in de sectie Prijslijsten de prijslijsten die je voor het bedrijf wilt gebruiken.

9. Selecteer in de sectie Checkout de betalingsvoorwaarden voor het bedrijf. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• Geen: bestellingen moeten bij de checkout direct worden betaald.
    • Netto (periode): bestellingen kunnen direct of op elk moment binnen de opgegeven periode worden betaald.
  10. Optioneel: voer in de sectie Belastingen de btw-id en belastingvrijstellingen van het bedrijf in.

11. Klik op Opslaan.

Een bedrijf verwijderen

Wanneer je een bedrijf verwijdert, worden alle locaties voor dat bedrijf en alle klanten uit het bedrijf verwijderd. Bedrijven kunnen niet worden verwijderd als er nog openstaande bestellingen zijn.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf dat je wilt verwijderen.
  3. Klik op Bedrijf verwijderen.
  4. Controleer de verwijderingsgegevens en klik op Bedrijf verwijderen.

Een locatie van een bedrijf verwijderen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf waarvan je een locatie wilt verwijderen.
  3. Klik in de sectie Locaties op de naam van de locatie.
  4. Klik op Locatie verwijderen.