Creditcardvaulting

Bij creditcardvaulting worden creditcardgegevens veilig opgeslagen, zodat er afschrijvingen kunnen worden gedaan zonder de kaartgegevens opnieuw in te voeren. Creditcardvaulting is alleen beschikbaar voor merchants die Shopify Payments gebruiken.

Bij het uitchecken kunnen B2B-klanten op een selectievakje klikken om hun creditcardgegevens op te slaan of ze kunnen zich aanmelden bij hun account om een opgeslagen kaart toe te voegen. Nadat de creditcardgegevens zijn opgeslagen, kunnen B2B-klanten ervoor kiezen om de opgeslagen kaart te gebruiken bij toekomstige checkouts.

Opgeslagen kaarten zijn gekoppeld aan een bedrijfslocatie en zijn alleen beschikbaar voor toekomstige bestellingen voor dezelfde locatie. Alle klanten die aan die locatie zijn gekoppeld, kunnen de opgeslagen kaarten gebruiken en beheren. Als een locatie meerdere opgeslagen kaarten heeft, kan een klant die aan die locatie is gekoppeld bij de checkout kiezen welke kaart wordt gebruikt voor een bestelling. B2B-klanten kunnen inloggen bij hun account om opgeslagen creditcards te beheren.

Creditcardvaulting is beschikbaar in de volgende checkout-flows:

• checkouts die automatisch bestellingen aanmaken met en zonder betalingsvoorwaarden;
  • checkouts die conceptbestellingen voor beoordeling aanmaken met en zonder betalingsvoorwaarden;
  • checkouts die zijn aangemaakt van facturen die naar klanten zijn verzonden met en zonder betalingsvoorwaarden.

Als je de bedrijfslocatie opent in het Shopify-beheercentrum, kun je alle opgeslagen kaarten bekijken en de volgende acties ondernemen:

• het bedrag op een opgeslagen kaart voor een bestelling met betaling in behandeling handmatig afschrijven;
  • wijzigen van welke kaart je wilt afschrijven voor een bestelling met betaling in behandeling;
  • een opgeslagen kaart voor een locatie verwijderen;

Opgeslagen kaarten voor een bedrijfslocatie bekijken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf en vervolgens op de locatie waarvoor je de opgeslagen kaarten wilt bekijken.
  3. Klik in de sectie Betaalmethoden op Beheren.

Een bestelling met betaling in behandeling afschrijven van een opgeslagen kaart

Voor bestellingen waarvoor de B2B-klant een opgeslagen creditcard heeft en diegene een Netto-betalingstermijn of Verschuldigd bij fulfilment als betalingsvoorwaarde heeft, kun je het bedrag handmatig afschrijven van de opgeslagen kaart.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf en vervolgens op de locatie die hoort bij de bestelling waarvoor je het bedrag wilt afschrijven.
  3. Klik op de bestelling waarvoor je het bedrag wilt afschrijven.
  4. Klik in de betalingssectie op Betaling innen en vervolgens op de kaart waar je het bedrag van wilt afschrijven.
  5. Klik op Afschrijven om het bedrag af te schrijven van de gekozen kaart.

Wijzigen van welke kaart een bestelling met betaling in behandeling in rekening wordt gebracht

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf en vervolgens op de locatie die hoort bij de bestelling waarvoor je de kaart wilt wijzigen.
  3. Klik op de bestelling waar je de kaart voor wilt wijzigen.
  4. Klik in de betalingssectie op Betaling innen en vervolgens op de kaart waar je het bedrag van wilt afschrijven.
  5. Klik op Afschrijven om het bedrag af te schrijven van de gekozen kaart.

Een opgeslagen kaart voor een locatie verwijderen

Nadat je een opgeslagen kaart hebt verwijderd, kun je er niet meer van afschrijven voor bestellingen en kunnen klanten deze niet selecteren bij de checkout. Je kunt wel nog afschrijven van de kaart voor alle bestellingen die met die kaart zijn geplaatst en de status Betaling in behandeling hebben.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf en vervolgens op de locatie waar je een opgeslagen kaart van wilt verwijderen.
  3. Klik in de sectie Betaalmethoden op Beheren.
  4. Klik op ... voor de kaart die je wilt verwijderen en vervolgens op Betaalmethode verwijderen.
  5. Klik op Betaalmethode verwijderen om te bevestigen dat je de kaart wilt verwijderen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Klanten > Bedrijven.
  2. Klik op het bedrijf en vervolgens op de locatie die hoort bij de opgeslagen kaart waar je de aanvraag om deze bij te werken voor wilt verzenden.
  3. Klik in de sectie Betaalmethoden op Beheren.
  4. Klik op ... voor de kaart waar je de melding voor wilt verzenden.
  5. Klik op Stuur link om de betaalmethode bij te werken.
  6. Klik op E-mail verzenden.