Conceptbestellingen in b2b gebruiken

Bestellingen die rechtstreeks naar jou worden gestuurd in plaats van via de onlinewinkel, kun je als conceptbestelling aanmaken. Als aan de conceptbestelling een b2b-klant is toegewezen, dan komen de prijzen automatisch uit de prijslijst die je voor dat bedrijf hebt ingesteld.

Een conceptbestelling voor een bedrijf aanmaken

Als een bedrijf buiten je Shopify-winkel om een inkooporder bij je indient, bijvoorbeeld per e-mail of telefonisch, kun je een conceptbestelling voor hun aankoop aanmaken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.
  2. Klik op Order maken.
  3. Ga naar Klanten en selecteer een b2b-klant.
  4. Selecteer het bedrijf voor de bestelling.
  5. Als je een product wilt toevoegen, zoek je het product en klik je op Toevoegen.
  6. Klik op Betaling innen.
  7. Selecteer een van de volgende opties:
    • Als de klant met creditcard betaalt, selecteer je Betalen met creditcard, voer je de creditcardgegevens in en verwerk je de betaling.
    • Als de klant een andere betaalmethode gebruikt, zoals cheque, contant of postwissel, selecteer je Markeren als betaald.